Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: proapis13

Mesajde delorin I » 11 Ian 2013, 00:50

proapis13 scrie:Pai iti dai seama ca atunci cind o sa ajung la un numar matusalemic de familii de albine si v-a trebui
ca in fiecare an sa schimb 1/3 sau 1/2 din efectivul de regine judeci ca o sa pun mina si o sa mi le fac singur

Deja ma gindesc la un loc retras pt imperecherea nucleilor in Muntii Mehedintiului pe Valea Cernei pe Tasna in sus la Gaura Fetii :!:
Acolo in munti am stat de vorba cu un cioban-apicultor despre cum si cind ,,se urdina'' albinile...
salve :D

TRADU..:) Ce e aia? Eu8 am facut ceva turca....da sarbeste -banateneste:))...NUU!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde MIHAI BALS » 11 Ian 2013, 01:08

proapis,in fiecare an tre sa schimbam macar 50% din matci,altfel o sa fim amatori!c
cat priveste chestia cu selectia trantorilor,e poveste,numai pe o insula o putem face.
da...eu ma bag, daca mai sunt amatori!
MIHAI BALS

Mesajde proapis13 » 11 Ian 2013, 01:29

E un loc retras in munti unde sunt mii de copaci seculari,fagi in majoritatea si in unii dintre ei sunt albine de ani buni
Aveti aici o imagine de ansamblu sa va faceti o idee
Fişiere ataşate
cheile tasnei valea cernei harta (Copy).JPG
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde MIHAI BALS » 11 Ian 2013, 01:37

proapis,cunosc zona!
e buna, dar in zona aia,la iesire din baile herculane spre intersectia cu cerna sat(stanga) si drumul spre baia de arama(dreapta) avem probleme cu trantorii din padure!!!
vezi ca mai e un drum forestier ce duce din cerna sat mai departe!
MIHAI BALS

Mesajde Razvan HD » 11 Ian 2013, 16:06

proapis13 scrie:L-am gasit pt voi doi la cel mai mic pret de pe piata la adresa de mai jos
http://www.okazii.ro/bibliofilie/carti- ... a118530875
Grabiti-va ca la pretul asta e chilipir mai ales ca din cate stiu nu se gaseste in format pdf

PS.Daca se considera reclama adresa sa se stearga

Din pacate anuntul nu mai este valabil ! :(
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."
Razvan HD

Mesajde proapis13 » 11 Ian 2013, 18:21

Razvan HD scrie:PS.Daca se considera reclama adresa sa se stearga

Din pacate anuntul nu mai este valabil ! :([/quote]

Mai e una dar la 68 ron
http://www.okazii.ro/bibliofilie/carti- ... a118530817
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde vslsilviu » 11 Ian 2013, 20:50

editia a 9-a este disponibila... (cred si cele mai vechi, daca se cauta mai atent)
vslsilviu

Mesajde proapis13 » 11 Ian 2013, 21:00

Editia a -IX-a o gasesti si sub 40 ron fara taxe sau pe diferite site-uri de descarcari
Eu unul prefer fosnetul hartie si placerea de a intoarce pagina nu lumina rece a monitorului cind citesc
proapis13

Mesajde proapis13 » 12 Ian 2013, 09:53

Astazi va supun atentiei o carte plina de date tehnice
Fişiere ataşate
Fotografie-0254 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde Pustache » 12 Ian 2013, 16:26

proapis13 scrie:Astazi va supun atentiei o carte plina de date tehnice

pentru cei interesati aceasta carte o gasiti la biblioteca Mihai Bravu din Bucuresti, nu costa nimic imprumutarea ei ,proapi scz daca te-am deranjat cu mesaju salutari.
Da,sti cum e in viata totul e pana prinzi practica,M-am sters de sange si de praf si-am schimbat tactica .Sunt perfect adaptat acum,doar ca practica tot ma lasa rece ca Antarctica.
Pustache

Mesajde proapis13 » 12 Ian 2013, 17:17

Nu ma supar deloc,suntem aici sa facem schimb de info iar cei ce nu au acces la ea
sau nu stiu unde sa o caute sa fie trimisi acolo unde trebuie
proapis13

Mesajde andrei_calinescu » 12 Ian 2013, 19:00

MIHAI BALS scrie:proapis,cunosc zona!
e buna, dar in zona aia,la iesire din baile herculane spre intersectia cu cerna sat(stanga) si drumul spre baia de arama(dreapta) avem probleme cu trantorii din padure!!!

Va salut, Mihai&Proapis13,

Selectia pe linie paterna se poate face 100% doar pe insule in ocean sau mari. Deci la noi...nu prea e posibil.
Ar mai fi o alternativa opentru noi cei continentali, doar suprasaturand zona de imperechere cu trantorii&matcile proprii.
Adica servindu-i pe apicultorii zonali din materialul propriu. Dar metoda asta e relativa(nu poti exclude trantorii din roii salbatici).
Si atunci ramanem la stadiul de multiplicare.
A, mai sunt unele zone la mare(cea Neagra), dar pentru cei care...pot.
andrei_calinescu

Mesajde kamy » 12 Ian 2013, 19:53

Fratilor nuvafie frica de transvazat sau cresterea reginelor,oricum o s-o buctati,mai devreme ori mai tarziu,da cu cat incepeti mai devreme cu atat mai bine,prima transvazare am facut-o in 89 si in ziua cand trebuia sa scot matcile m-a luat tata la coasa,nefiind protejate am ramas doar cu cadavre,si-mi venea sa-mi dau palme nu alta.de atunci am inceput sa urasc coasa.
Dar ca anu trecut n-am mai pomenit da nici sa nu mai pomenim,dupa ce a cazut teiu,am continuat transvazatu,simtind ca e de rau le-am dat incap cu cate un kil de zahar in hranitor si in fiecare zi sirop peste,acceptare de 20-30%,daca as fi patit in primul an asa ceva cred ca as fi fugit ca ala de tamaie!
kamy

Mesajde aliuta2000 » 12 Ian 2013, 21:40

la coasa ?!!! Kamy :lol: :lol: :lol: :lol:
A.D.
aliuta2000

Mesajde proapis13 » 12 Ian 2013, 22:16

andrei_calinescu scrie:!spre intersectia cu cerna sat(stanga) si drumul spre baia de arama(dreapta) avem probleme cu trantorii din padure!!!

Va salut, Mihai&Proapis13,

Selectia pe linie paterna se poate face 100% doar pe insule in ocean sau mari. Deci la noi...nu prea e posibil.
.[/quote]
Mihai,de la statiune pina acolo sunt in jur de 70 km - Cerna sat
jumatate din drum o faci numai daca ai 4x4 asa ca e exclus mai ales ca in zona sunt si apicultori
In zona descrisa de mine nu sunt albine decat in salbaticie

Andrei merita incercat deoarece in zona NU sunt apicultori
Cea mai apropiata stupina se afla peste munte in partea Mehedintiului la Gornenti,
localitatea marelui Constantin Gherghina - D-zeu sa-l ierte - si sunt 3 ore de mers,aprox 12 km
proapis13

Mesajde proapis13 » 13 Ian 2013, 11:05

Astazi postez spre atentie o carticica mica ce a trecut prin mina lui nea Gica,D-zeu sa-l ierte
Carticica asta i-am trimis-o a copiat-o si mi-a returnat-o; in seara cind a citit-o am dezbatut
mai bine de o ora pe marginea ei si atunci m-a convins sa incerc macar 1-2 ME cu promisiunea
ca ma v-a indruma atunci cind o sa intimpin greutati ; nu a mai apucat
Fişiere ataşate
Fotografie-0297 (Copy).jpg
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?