Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA POZE

Sectiune pentru poze , unde poti incarca diferite poze care au ca subiect apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

infolierea - sugestii pareri

Mesajde cristian » 15 Ian 2013, 01:56

Atasez 1 poza,credeti ca am facut bine?,exista vre-un risc?,a mai facut cineva si a patit-o?,sau e bine?
Fişiere ataşate
2013-01-12 11.03.05 (Mobile).jpg
2013-01-12 11.03.05 (Mobile).jpg (58.89 KiB) Vizualizat de 12541 ori
cristian

Re: As vrea sugestii pareri

Mesajde ADITZU » 15 Ian 2013, 07:07

Daca ai capac cu tabla la cutia respectiva , iar in interior exista familie de albine , eu zic sa desfaci nenorocirea aia de folie , mai mult rau ai facut deranjand colonia atunci cand ai montat-o miscand stupul si rupand, taind banda adeziva , deci parerea mea jos cu ea . :x
Multi bazaie precum albina , dar se mira ca nu iese miere
ADITZU

Mesajde LUCIAN AVRAM » 15 Ian 2013, 07:30

in stanga jos , folia nu este prinsa , cand bate vantul face un zgomot infernal pentru albine , nu e bine , ce o sa faci cand o sa ai lada plina de condens ?

o idee nu prea buna ! , parerea mea :( , pe unde mai circula aerul ?
LUCIAN AVRAM

Mesajde cristian » 15 Ian 2013, 12:08

ADITZU scrie:Daca ai capac cu tabla la cutia respectiva , iar in interior exista familie de albine , eu zic sa desfaci nenorocirea aia de folie , mai mult rau ai facut deranjand colonia atunci cand ai montat-o miscand stupul si rupand, taind banda adeziva , deci parerea mea jos cu ea . :x

Deci principala problema a fost zgomotul la aplicarea foliei?exista cumva risc sa se sufoce(ma gandesc ca nu ,oricum ele astupa tot cu propolis inafara de urdinis,nu?)plus ca in folie am mai facut pe laterale niste gauri unde are capacul gauri de aerisire,iar in legatura cu condensul pe podisor la impachetare am pernute din papura care mai atrag umezeala.multumesc de raspunsuri.
cristian

Mesajde horia_ch » 15 Ian 2013, 16:55

1. Câtă apă rezultă prin consumul a 15 kg de miere?
2. Câtă apă se elimină prin găurile făcute de tine?
3. Câtă apă reţine salteluţa ta?
1-2-3=X. Dacă X>0, atunci acea cantitate X de apă va fi pe pereţii stupului (e de rău), pe faguri (e de foarte rău), în mierea descăpăcită (e periculos de rău) şi pe albine (e dezastruos).
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde stefanescu » 15 Ian 2013, 18:06

Daca ai fund antivaroa si e deschis nu e nici un bai. Ierneaza in sistem clopot. Daca nu desfa imediat comedia aia si uita-te inauntru Ai sa vezi ca in interior ai mucegai la greu.
stefanescu

Mesajde cristian » 15 Ian 2013, 22:40

OFFFFFFF.poate nu gasesc muceagai cu toate ca din cate spuneti e nasoala treaba.multumesc de sfaturi.
cristian

Mesajde marcistuparu » 15 Ian 2013, 22:58

Bine ca nu ai facut foc sub ei :D :D :D
marcistuparu

Mesajde cristian » 15 Ian 2013, 23:23

Daca aveam fund antivaroa ma durea la basca.asta e,omul din greseli invata.
cristian

Mesajde catalin_viezure_6 » 16 Ian 2013, 00:07

marcistuparu scrie:Bine ca nu ai facut foc sub ei :D :D :D

apropo de foc langa stupii :lol: asa au procedat niste tentative de apicultorii de langa mine anul trecut ... e cam de plans nu e de ras ..
catalin_viezure_6

Re: Infolierea - sugestii pareri

Mesajde alt stupar » 16 Ian 2013, 22:42

cristian scrie:Daca aveam fund antivaroa ma durea la basca.asta e,omul din greseli invata.

Am incercat si eu o tampenie de asta de experiment... dezastru !!!
Astazi am taiat folia si... salutis iernari "canadiene" :lol:

@ cristian - nici cu fund antivarooa nu e buna o astfel de iernare IN CONDITIILE CLIMATERICE DE LA NOI !
Ghici de ce ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Re: infolierea - sugestii pareri

Mesajde Mircea_63 » 16 Ian 2013, 22:51

Cand geru-i ger, aerul este uscat!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde alt stupar » 16 Ian 2013, 23:13

Da !
plus ca - atentie ! - Margarit face planul la vanzari de TEGO
La noi, la lazile de lemn...
alt stupar

Mesajde genutzu » 16 Ian 2013, 23:20

uite ca ma bag si eu ca na..........!
Dupa ani de iernari de toate felurile ca omul din greseli invata am ajuns la eliminarea podisoarelor. Vara folie iar iarna o simpla mocheta sau doua daca sunt subtirele tare deassupra ramelor si atat. Nu am antivaroua si am aerisire in capace. Atat. In stupi este uscat si perfect pt traiul lor!Mocheta nu e cauciucata evidet daca sufli prin ea aerul trece dintr-o parte in alta la fel si umezeala. Datorita curentilor de aer din capac ramane intotdeauna uscata. Anut trecut la frigurile alea din februarie -martie am observat gheta si condens inghetat inpartea din spate a stupului adica in partea pusa urdinisului de nu se desprindea mocheta de pe ramesi asta pt ca aveau puiet si trebuiau sa faca foc in casa 24 din 24. Dupa revenirea la normal a temperaturilor am constata cu surpriza ca in stupi nu era umiditate! Au fost 26 de zile consecutive cu temperaturi intre -16 si -32 grade C.
Anul acesta este cum scrie in Regulamentul iernarilor optime!
Lasa folia pt canadieni. Daca nu le fasaie albinelor si nu le face zgomot iar aerisirile din capac daca le ai nu sunt obturate nu face rau!
Sa traiesti!
genutzu

Mesajde alt stupar » 16 Ian 2013, 23:26

ei... parc-am fost vorbiti !!!
Bingo, frate Genutzule ! ;)
Maine fac niste poze cu "podisoarele" pe care le folosesc pe timpul iernii... de vreo 3 ierni incoace.
Lauf. Eu asa stiu ca-l cheama, e un material textil de se vindea la sul pan` la revolutie. Pus direct pe rame.
Boboc !
alt stupar

Mesajde bostina constantin » 17 Ian 2013, 11:12

Postez dupa doi profesori ai apiculturii, ca sa le arat ca si elevul lor foloseste aproape acelasi stil de impachetat,adica;
Podisor 15 cm plasa , la partea cu urdinisul, peste, carpe la care predomina bumbacul iar in spatiul gol dintre diafragma si perete, o pernuta plina cu foi [fideluta] de porumb[stiulete].
In februarie [cand apare puietul], pun folia peste rame, lasand o fanta de cca 4cm in partea cu urdinisul [plasa din podisor]. Nu au acumulat niciun pic de umiditate, tot asa am iernat si iarna trecuta, si au avut o dezvoltare frumoasa.
Am pus cateva poze demonstrative :)
Ps Adi nu ma besteli, poza e facuta cand eram ,,bolnav'' [aveam limbrici :lol: ]
Fişiere ataşate
DSC02774 (Medium).JPG
diferite carpe din bumbac
DSC02784 (Medium).JPG
ghemul
bostina constantin

Următorul

Înapoi la POZE