jenica67 scrie:Bunka, nu stiu de unde ai tras tu concluzia ca se zice ca, toamna sa se dea drjdie si primavara lapte ca reteta de turta a lui Malaiu de care pomenesti permanent era, este cam asa : 650 g zahar pudra, 100 g polen, 50 g lapte praf, 50 g drojdie inactiva, protofil si suc de ceapa fiarta, si ceaiuri din plante medicinale cca 150 ml. In alta reteta se spune ca, polenul poate fi inlocuit cu faina de soia.
proapis13 scrie:nae scrie:.Cazeina (!?) are 80% proteina , la un Kg de zahar adaugi ~150g ...
Interesanta ar fi o reteta pe care s-o consume cu ''drag'' nu de foame .
Cazeinei ii sta mai bine in lapte nu in stup![]()
Mai multa proteina se gaseste in ZER ; de aia se recomanda max 25ml/1000ml in sirop si in canntitati mici
salve
jenica67 scrie:Faina de soia se gaseste la kaufland si este undeva pe la 6 lei 250 gr. Deci se poate renunta la cea furajera. ... se insista pe lapte praf si nu se floseste drijdie primavara. Parerea me este ca cei care recomanda, nu au inteles ideia cu corpul gras al albinei si faptul ca daca doicile nu au proteiana necesara pierd in prima faza corpil gras, si apoi urmeaza sa piarda si larva, datorita alimentatie deficitara.
nae scrie:proapis13 scrie:nae scrie:.Cazeina (!?) are 80% proteina , la un Kg de zahar adaugi ~150g ...
Interesanta ar fi o reteta pe care s-o consume cu ''drag'' nu de foame .
Cazeinei ii sta mai bine in lapte nu in stup![]()
Mai multa proteina se gaseste in ZER ; de aia se recomanda max 25ml/1000ml in sirop si in canntitati mici
salve
Ce-i cazeina ?
Am cautat si nu am gasit decat ''babauri'' (unii zic ca-i zer ,altii ca-i altceva ) ..., un raspuns corect nu folclor !
Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori