Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: proapis13

Mesajde costi_vic_ro » 18 Ian 2013, 22:37

proapis13 scrie:Oricum preturile sunt la jumatate fata de cele practicate la noi
Daca veniti cu o masina cu un consum de 5-6% aveti de cistigat
Distanta dintre Timișoara, Timiș, România si Kamenovo Serbia este 219 de km si durata traseului 4 ore si 23 minute.
Atata facem noi de la Severin pina la tirg la Faget si nu il ratam
La vama nu ar trebui sa fie probleme,cel putin la noi nu sunt
salve :D

scuze de intrebare>adik o centrifuga pe 3 rame 1/1 o gasim acolo la 700/800 de roni?
costi_vic_ro

Mesajde proapis13 » 18 Ian 2013, 22:51

costi_vic_ro scrie:...scuze de intrebare>adik o centrifuga pe 3 rame 1/1 o gasim acolo la 700/800 de roni?

Daca au caneaua de scurgere a mierii din plastik si capacul de vizitare de sus din tabla de inox scad si pina la 130 de euro
Cele cu canea de inox si capacul se sus din plastik transparent le poti lua si cu 180 euro
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde costi_vic_ro » 18 Ian 2013, 22:55

proapis13 scrie:
costi_vic_ro scrie:...scuze de intrebare>adik o centrifuga pe 3 rame 1/1 o gasim acolo la 700/800 de roni?

Daca au caneaua de scurgere a mierii din plastik si capacul de vizitare de sus din tabla de inox scad si pina la 130 de euro
Cele cu canea de inox si capacul se sus din plastik transparent le poti lua si cu 180 euro

m-ar fi interesat varianta cea mai simpla,bineinteles nu cea mai proasta .capacul de vizitare il pot face si eu din plexiglas(am asa ceva).cea ce e prost ca sunt f departe de acest targ sunt aproape 800 de km de aici numai dus
costi_vic_ro

Mesajde jenica67 » 18 Ian 2013, 23:24

Eu locuiesc in Resita, am nunai 204 km. Poate anul viitor o sa merg, anul asta mai am alte obiective. Dar cred ca si la Varset pot gasi asa, multe a preturi asemanatoare.
jenica67

Mesajde proapis13 » 18 Ian 2013, 23:38

In toate orasele de granita sunt apicultori si implicit magazine apicole
Aici e vorba despre tirguri unde preturile se pot negocia ;) :!:
Daca o sa te uiti aici viewtopic.php?f=21&t=95
O sa vezi si preturile, ca sa faci o comparatie,110din= 1 euro - aproximativ

costi_vic_ro scrie:...m-ar fi interesat varianta cea mai simpla,

Cea mai simpla i-mi dai un pm cu ce doresti si i-ti dau o adresa
a unui importator de produse apicole din Serbia cu magazin ce ofera si factura
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 19 Ian 2013, 13:50

Astazi va propun o carte,e mult spus,mai degraba o brosurica interesanta zic eu
Fişiere ataşate
Fotografie-0245 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde gerulla77 » 19 Ian 2013, 13:57

M-ai innebunit cu cartile astea :lol: ,maine o pun pe fi-mea sa-mi arate cum se poateaza fotografiile si o sa incerc sa intru in competitie cu tine :lol: Maine o sa pun STPARITUL lui Const. Hristea editia 3 din 1947 care n-am vazut-o pe aici,si voi continua.......
gerulla77

Mesajde proapis13 » 19 Ian 2013, 15:18

Nu butonezi tu pe unde trebuie ca daca o faceai gaseai postata la colegii ce o au :!:
Inainte de a posta citeste ce scrie aici te v-a ajuta
viewtopic.php?f=35&t=17
viewtopic.php?f=35&t=15
Problema e ca eu nu intru in competitie cu nimeni,nu ca nu vreau ci ca nu pot :lol:
Eu unul am postat ce am si cum suntem aici sa facem schimb de info.....putem face schimb si de carti...
proapis13

Mesajde gerulla77 » 19 Ian 2013, 15:25

Ok,competitia este ceva bun,parerea mea,atata timp cat se pastreaza unele limite ale bunului simt.Mi-ar face placere sa facem schimb de informatii,in ceea ce priveste imprumutatul de carti,sunt cam Hagi Tudose,sunt copiii mei si sufar cand nu stau langa mine. :oops:
gerulla77

Mesajde jenica67 » 19 Ian 2013, 15:42

gerulla77, ti se pare ca o are toata lumea. Dar eu inca nu mi-am facut pagina personala, pe forumul nou, ca am zis, ca inca nu am rezultate marcabile, care sa le prezint. Dar datorita faptului ca Proapis si-a prezentat cartile, cand o sa imi fac pagina, nu i-mi mai ramane decat, sa prezint cartile ce nu le are prezentate, inca vreo 30-40 si cele 450 de reviste si voi ajunge lejer, la 100 de pagini personale. :lol:
Peoapis13 sper ca sstii de gluma. :lol:
Fişiere ataşate
Pages from Stuparitul - C.L.Hristea - editia I 1935 - pag 1.jpg
Pages from Stuparitul - C.L.Hristea - editia III p1.jpg
jenica67

Mesajde proapis13 » 19 Ian 2013, 16:41

Cind mentorul meu,tataie cel de 85 de ani,s-a apucat de apicultura erau carti putine dar scumpe :shock:
Cei ce s-au apucat de apicultura dupa revolutie au prins carti de profil la preturi accesibile si erau prin toate anticariatele :P
Noi astia ce ne-am apucat in ultimul deceniu avem carti pe toate drumurile,sunt scumpe si parca au mai putina info decat primele :!:

Revin inca o data si insist pe citit; orice,oriunde si oricat,informatie apicola sa fie,ca nu stii cind ai nevoie sa clarifici
un lucru care atunci cind dai de el ti se pare complex iar in realitate e o bagatela sau cat de cat poti indrepta lucrurile

Insist ca,daca se poate cu totii sa avem cunostinte mai ales despre BOLILE ALBINELOR, numai astfel putem preveni
si combate eventualele pagube directe si indirecte de la noi din stupina si implicit ale colegilor de pastoral

Exemplu concret; acum 2 ani in pastoral,intre o livada si padure,locul ideal mai ales ca dupa prinz stupii erau umbriti de padure,ce sa mai ...
Intr-o dimineata iau la ochi toate scindurelele de zbor si la 1 din 2 se duceau batalii crincene
Ce se intimpla; din senin cate o albina parca dansa break-dance si in secunda 2 era atacata de celalalte,se rasucea se contorsiona si dupa ce aparent se linistea , pleca in cules...
Am intrebat si eu printre colegii de pastoral,multi dintre ei cu parul alb si mainile batatorite de munca din stupia..
Niciunul nu a stiut ce sa-mi raspunda,iar eu unul NU citisem despre asemenea simptome
Seara direct pe net,cata info iar tot atunci am si achizitionat de pe net Bolile Albinelor de Ritter
A doua zi parca,in iulie,am dat un telefon mentorului meu de pe forum nea Gica D-zeu sa-l ierte si el m-a lamurit ce si cum e cu triunguli
Daca nu stii sa citesti semnele stupului degeaba te numesti apicultor,si e pacat,si de ele si de noi...
proapis13

Mesajde gerulla77 » 19 Ian 2013, 16:44

Deci n-am cu ce sa ma laud :cry: :cry: :cry: :cry:
gerulla77

Mesajde proapis13 » 19 Ian 2013, 17:20

gerulla77 scrie:Deci n-am cu ce sa ma laud :cry: :cry: :cry: :cry:

Gerulla,pui de DAC,fratele meu,cartea ce o ai tu asi dorio si eu la mine in biblioteca numai ca nu-mi permite pretul....
Cu banii de o cer anticariatele mai bine cumpar 3 roi la vara
De laudat nu am ce zice,pt mine oamenii ce detin astfel de carti sunt de toata lauda
proapis13

Mesajde gerulla77 » 19 Ian 2013, 17:30

Glumeam,autoironizandu-ma,asa sunt scorpionii,picura venin pretutindeni.Cartea respectiva mi-a fost daruita de un coleg de la serviciu,care a gasit-o in pod si nevasta-sa o aruncase.Norocul omului.Am sa traiesc insa o viata cu regretul ca am pierdut,undeva la nivelul anului 1990 o carte de apicultura englezeasca,cu foile cerate si desene litografiate,copertata in piele, de pe la 1915-1920.Cumparase-m un aparat de recoltat venin de la un tip cu 2500 lei (jumate de salariu la vremea respectiva) si voia inca 1500 pe carte.Aveam banii,inca nu eram insurat pe atunci :lol: dar mi s-a parut prea mult.Acum imi pare rau.
gerulla77

Mesajde delorin I » 19 Ian 2013, 17:41

proapis13 scrie:Cind mentorul meu,tataie cel de 85 de ani,s-a apucat de apicultura erau carti putine dar scumpe :shock:
Cei ce s-au apucat de apicultura dupa revolutie au prins carti de profil la preturi accesibile si erau prin toate anticariatele :P
Noi astia ce ne-am apucat in ultimul deceniu avem carti pe toate drumurile,sunt scumpe si parca au mai putina info decat primele :!:

Revin inca o data si insist pe citit; orice,oriunde si oricat,informatie apicola sa fie,ca nu stii cind ai nevoie sa clarifici
un lucru care atunci cind dai de el ti se pare complex iar in realitate e o bagatela sau cat de cat poti indrepta lucrurile

Insist ca,daca se poate cu totii sa avem cunostinte mai ales despre BOLILE ALBINELOR, numai astfel putem preveni
si combate eventualele pagube directe si indirecte de la noi din stupina si implicit ale colegilor de pastoral

Exemplu concret; acum 2 ani in pastoral,intre o livada si padure,locul ideal mai ales ca dupa prinz stupii erau umbriti de padure,ce sa mai ...
Intr-o dimineata iau la ochi toate scindurelele de zbor si la 1 din 2 se duceau batalii crincene
Ce se intimpla; din senin cate o albina parca dansa break-dance si in secunda 2 era atacata de celalalte,se rasucea se contorsiona si dupa ce aparent se linistea , pleca in cules...
Am intrebat si eu printre colegii de pastoral,multi dintre ei cu parul alb si mainile batatorite de munca din stupia..
Niciunul nu a stiut ce sa-mi raspunda,iar eu unul NU citisem despre asemenea simptome
Seara direct pe net,cata info iar tot atunci am si achizitionat de pe net Bolile Albinelor de Ritter
A doua zi parca,in iulie,am dat un telefon mentorului meu de pe forum nea Gica D-zeu sa-l ierte si el m-a lamurit ce si cum e cu triunguli
Daca nu stii sa citesti semnele stupului degeaba te numesti apicultor,si e pacat,si de ele si de noi...

Si? Ce ti-a spus Nea Gica? Cum se traduceau acele semne? :)
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 19 Ian 2013, 18:10

delorin I scrie:...Si? Ce ti-a spus Nea Gica? Cum se traduceau acele semne? :)

Pai pentru mine s-au tradus bine ca am vorbit aceeasi limba
Daca te apuci acum sa-i spui unui incepator cum arata si se comporta triungulii,de exemplu,
pentru el ar arata cel putin ca niste monstrii mici iar cuvintele iesite de la tine din gura ar parea chineza pura :lol:

Ai un exemplu chiar azi pe forum,daca-l citesti cap-coada;
intra un coleg si spune ca el are un anumit numar de stupi dar ne roaga sa-l ajutam si pe el cu ceva informatie ca nu stie
nu mai departe ieri sau alaltaieri intra inca unul intr-o discutie si-si da cu parerea insa el OFICIAL NU ARE FAMILII DE ALBINE :shock:
Putea cel putin sa scrie ca a citit undeva sau ca a auzit caaa...
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?