Cind mentorul meu,tataie cel de 85 de ani,s-a apucat de apicultura erau carti putine dar scumpe
Cei ce s-au apucat de apicultura dupa revolutie au prins carti de profil la preturi accesibile si erau prin toate anticariatele
Noi astia ce ne-am apucat in ultimul deceniu avem carti pe toate drumurile,sunt scumpe si parca au mai putina info decat primele
Revin inca o data si insist pe citit; orice,oriunde si oricat,informatie apicola sa fie,ca nu stii cind ai nevoie sa clarifici
un lucru care atunci cind dai de el ti se pare complex iar in realitate e o bagatela sau cat de cat poti indrepta lucrurile
Insist ca,daca se poate cu totii sa avem cunostinte mai ales despre BOLILE ALBINELOR, numai astfel putem preveni
si combate eventualele pagube directe si indirecte de la noi din stupina si implicit ale colegilor de pastoral
Exemplu concret; acum 2 ani in pastoral,intre o livada si padure,locul ideal mai ales ca dupa prinz stupii erau umbriti de padure,ce sa mai ...
Intr-o dimineata iau la ochi toate scindurelele de zbor si la 1 din 2 se duceau batalii crincene
Ce se intimpla; din senin cate o albina parca dansa break-dance si in secunda 2 era atacata de celalalte,se rasucea se contorsiona si dupa ce aparent se linistea , pleca in cules...
Am intrebat si eu printre colegii de pastoral,multi dintre ei cu parul alb si mainile batatorite de munca din stupia..
Niciunul nu a stiut ce sa-mi raspunda,iar eu unul NU citisem despre asemenea simptome
Seara direct pe net,cata info iar tot atunci am si achizitionat de pe net Bolile Albinelor de Ritter
A doua zi parca,in iulie,am dat un telefon mentorului meu de pe forum nea Gica D-zeu sa-l ierte si el m-a lamurit ce si cum e cu triunguli
Daca nu stii sa citesti semnele stupului degeaba te numesti apicultor,si e pacat,si de ele si de noi...
salve

Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...