Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde badguy_goodguy » 19 Ian 2013, 08:53

victor s scrie:Tu cate familii de albine detii si cum faci stimularea de primavara ? Scuze ca te-am intrebat asa direct dar nu mi-a placut tonul tau critic vis-a-vis de cum procedeaza cei 2 apicultori din video. Te pricepi mai bine? spune-ne si noua cum faci tu !
Daca ai albine, ce crezi, ai puiet la ora asta sau nu ?
Eu propun sa avem cu totii (noi astia mai ...''micuti'' ) un comportament mai adecvat fata de cei care stiu si cunosc intradevar cu ce sa mananca apicultura, sa le aratam mai mult respect pentru ceea ce fac ei prin postarile lor pentru ca nu avem decat de invatat si de castigat !
Te salut si nu lua postarea mea ca pe un kombat, pt ca nu este; pur si simplu vreau sa stiu cum faci tu !

Eu nu fac stimularea de primvara in DECEMBRIE/IANUARIE! 28 de familii. (e acelasi apicultor in ambele videouri).
badguy_goodguy

Mesajde CORNEL V. » 19 Ian 2013, 08:59

badguy_goodguy scrie:
CORNEL V. scrie:
badguy_goodguy scrie:Oricum is multi "cei care se aventureaza" cum ar fi domnul acesta:
http://www.youtube.com/watch?v=c-IAFdfKE-I
http://www.youtube.com/watch?v=5yrnqdMYY40

care se laua cu puiet capacit in 15 ianuarie, puiet capacit in 25 decembrie... etc :))) Si e mandru ca are puiet in decembrie/ianuarie :)

Domnul acela iti da lectii in apicultura la orice ora din zi si din noapte

De ce? ca are puiet capacit in decembrie si ianuarie? si umbla cu turta si stimularile toata iarna dupa ele, iar in aprilie cand tragi linie are exact cantitatea de albine pe care o are cineva care a iernat frumos fara sa deranjeze albinele pana in februarie/martie?

esti sigur ca nu sunt matci care nu opresc ponta nici iarna...o iarna mai blanda?
esti sigur ca la nici o familie nu folosesti turta,iarna?
CORNEL V.

Mesajde Adi Hodis » 19 Ian 2013, 10:03

Zice unu' ca ,, e cel mai mare stupar din tara" :shock:
La propriu s-au la figurat ?... ca dupa 4 greseli grave din care una o face cu buna stiinta, nu se poate incadra in rindul celor mai mari stupari.
Ca experienta ... dovedita de ei.
Cica, cei mai mari stupari NU stuparesc iarna.

Sa revenim la vreme,
- Ninge in Bihor ! :D ... avem un strat de aprox. 10 cm ! ... dar se si topeste. :mrgreen:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Mircea_63 » 19 Ian 2013, 10:24

badguy_goodguy scrie:mi-am adus aminte de un tip caruia i-au murit in jur de 200 de familii de albine, pt. ca s-a lacomit. Intr-un an , cu inceput frumos, nu mai tin exact anul, a stimulat din greu, pt. ca prin februarie erau temperaturi frumoase de 20-25 grade. Si a venit aprilie, si inainte de pasti a cazut un inghet... si s-au dus...

Va rog pe cei care intelegeti fenomenul, sa-mi explicati si mie. Totusi, de ce au murit acele albine la un val de frig sau de inghet?

S-au extins prea mult cu puietul si apoi n-au vrut sa-l paraseasca in ruptul capului? Pentru niste fiinte atat de bine adaptate, imi pare extrem de ciudat.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde cantemir » 19 Ian 2013, 10:51

Adi Hodis scrie:Cica, cei mai mari stupari NU stuparesc iarna.

Corect! Asta ar trebui scrisa cu majuscule si aici: viewtopic.php?f=10&t=2829
cantemir

Mesajde alt stupar » 19 Ian 2013, 10:59

CORNEL V. scrie:Domnul acela iti da lectii in apicultura la orice ora din zi si din noapte

Sigur ca dă. La urma-urmei si prof. Uxu dă :oops:
Acuma mai depinde si cui... si la ce nivel :lol:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde CORNEL V. » 19 Ian 2013, 12:17

Adi,am scris concret...nu am generalizat
CORNEL V.

Mesajde Adi Hodis » 19 Ian 2013, 13:07

CORNEL V. scrie:Adi,am scris concret...nu am generalizat

M-am referit la cineva care a scris un comentariu la unul din filme, pe youtube. Am scris exact expresia de acolo ,, este cel mai mare stupar din tara ". Ceea ce nu pot sa sustin.
Nu contest ca poate sa dea lectii de apicultura dar eu cel putin, in ce priveste roii din filmele acelea, as intitula, asa nu. Situatie precedata de esecul unei vanzari, dupa spusele sale.
Situatia este una care, el o poate rezolva dar un incepator ar fi dat chix cu roii aia.

In fine, drumul vietii e presarat cu patzanii ...

Hai sa revenim la topic.
Mai ninge inca in BH.

In ce judete mai ninge ?.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde CORNEL V. » 19 Ian 2013, 13:18

in postarea de sus m-am adresat cu Adi...poate gresit ...lui "alt stupar" :)
scuze de off-topic

Si in Gorj a nins cam o ora ca-n povesti dar se topeste incet -incet
Va salut pe amandoi :)
CORNEL V.

Mesajde Mircea_63 » 19 Ian 2013, 13:21

Ninge marunt in inima Banatului, dar vremea e moale.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde dorindafi » 19 Ian 2013, 13:27

acu nuinge , acum ploua la novaci-gj
dorindafi

Mesajde badguy_goodguy » 19 Ian 2013, 13:53

CORNEL V. scrie:
badguy_goodguy scrie: esti sigur ca la nici o familie nu folosesti turta,iarna?

Nu, nu prin ceea ce inteleg altii sa foloseasca turta. le-am pus pe data de 15 Ianuarie turta, 300-500 grame, dar... nu deasupra capului ce pe margine sa pot sta linistit daca vine o inzapezire de 1 luna, ca de ex. Intotdeauna turta nu se pune deasupra capului albinelor decat daca au ajuns in parte din spate a stupului (deci fara resurse). In celalte cazuri le astepti cu o turta in spate, altfel risti ca odata ce vremea sa se incalzeasca sa consume turta aiurea. Lasi maxim 2-3 cm deasupra capului lor, in rest pui turta cat mai in spate. previi astfel si o topire accidentala a turtei, sau o rupere a ei.

Expertul din video daca avea puiet capacit in Decembrie/Ianuarie inseamna ca a stimulat din greu prin Octombrie/Noiembrie... si acuma punea turte disperat... pt. ca nu are mancare in faguri (daca esti atent). De asemenea pune excesiv de multa turta!

Raman la idee ca pana la sfarstiul lui februarie, inceputul lui martie, nu ai ce stimula albinele.
badguy_goodguy

Mesajde badguy_goodguy » 19 Ian 2013, 14:01

Mircea_63 scrie:
badguy_goodguy scrie:mi-am adus aminte de un tip caruia i-au murit in jur de 200 de familii de albine, pt. ca s-a lacomit. Intr-un an , cu inceput frumos, nu mai tin exact anul, a stimulat din greu, pt. ca prin februarie erau temperaturi frumoase de 20-25 grade. Si a venit aprilie, si inainte de pasti a cazut un inghet... si s-au dus...

Va rog pe cei care intelegeti fenomenul, sa-mi explicati si mie. Totusi, de ce au murit acele albine la un val de frig sau de inghet?

S-au extins prea mult cu puietul si apoi n-au vrut sa-l paraseasca in ruptul capului? Pentru niste fiinte atat de bine adaptate, imi pare extrem de ciudat.

Exact!
Ai nimerit. Albinele se extind,vine frigul consuma toata mancarea sa incalzeasca puietul. Tu nu ai bani suficienti sa bagi in zahar ca ele sa mentina temperatura la +37C, si chiar daca ai avea s-ar ineca din cauza frigului in sirop sau ar muri in timp ce transporta siropul de la "periferie" in "cuib". Urmeaza 3 zile de "somalia cand isi mananca la propriu tot puietul, apoi ...se asterne "iarna siberiana".
badguy_goodguy

Mesajde proapis13 » 19 Ian 2013, 14:18

La Severin in nici 24 de ore 3 in 1 :lol:
Ieri a plouat cu averse de la ora 16.30 pina la ora 00.40,atunci m-am bagat eu la somn
Azi dimineata in oras zapada si totul alb,aproximativ 2 degete pete tot
La mine la servici,in afara orasului la 12 km zapada trecea de oul piciorului,asta azi dimineata
Acum soare si frumos,asa se vede din casa,afara bate un vint rece de-ti ingheata toate incheieturile
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Tăgîrţă Viorel » 19 Ian 2013, 14:31

in Hunedoara zăpada este de aprox. 5 cm., dar se topeste incet.
Tăgîrţă Viorel

Mesajde jenica67 » 19 Ian 2013, 15:26

Si in "Inima Banatului montan", sau "Banatului stancos" :lol: cum zicea cineva, azi noapte a nins ca in poveste, ninge si acum incet, desi temperatura este putin peste 1 grad C. Astept temperaturile ridicate, de maine, sau de luni, sa merg sa vad ce mai fac albinele mele, pe care nu le-am vizitat, din noiembrie, numai o data din departare. Tot din Banatul stancos, transmit salutari apicultorilor romani (asta ca sa nu ii uit, pe cei din R. Moldova si pe cei de peste hotare).
jenica67

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE