eugen. scrie:Cum se impaca ramele de MEA sau de layens sau de layens1/2 cu centrifugile noastre ? Daca am o centrifuga radiala de 42 de rame cum le as putea aseza?
stefeug scrie:pana la urma nu am inteles care sunt dimensiunile ramelor / corpului la Activ.
Le poti scrie inca o data? ..ca am observat ca pare ca este ceva mai mare in inaltime fata de ME ... ori cea originala Antonescu era de 216mm cu 200 (interior), in timp ce cea de ME este de 230mm (exterior).
valigorj scrie:care vasazica un fel de 3/4 din 3/4[asta raportindune la 1/1].SALVE[fara gloante]
activ scrie:valigorj scrie:care vasazica un fel de 3/4 din 3/4[asta raportindune la 1/1].SALVE[fara gloante]
Da intradevar ...
RAMA MEA (activ) are lungimea interioara de 30, 5 cm;
RAMA LANGSTROTH (de 3/4) are lungimea interioara 41,5 cm;
Inaltimile interioare ale celor doua rame fiind egale de 20 cm.
Rezulta ca RAMA MEA este de, aproximativ, trei sferturi (3/4) din lungimea si in acelasi timp din suprafata RAMEI LANGSTROTH.
activ scrie:activ scrie:valigorj scrie:care vasazica un fel de 3/4 din 3/4[asta raportindune la 1/1].SALVE[fara gloante]
Da intradevar ...
RAMA MEA (activ) are lungimea interioara de 30, 5 cm;
RAMA LANGSTROTH (de 3/4) are lungimea interioara 41,5 cm;
Inaltimile interioare ale celor doua rame fiind egale de 20 cm.
Rezulta ca RAMA MEA este de, aproximativ, trei sferturi (3/4) din lungimea si in acelasi timp din suprafata RAMEI LANGSTROTH.
Dar si ...
RAMA LANGSTROTH (de 3/4) are inaltimea interioara de 20 cm;
RAMA DADANT 1/1 are inaltimea interioara a ramei de 27 cm.
Deci rezulta ca si RAMA LANGSTROTH (3/4) este de, aproximativ, trei sferturi din inaltimea si din suprafata RAMEI DADANT 1/1.
cristi-serban scrie:simplu;se socoteste aria interioara si se vede diferenta
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Balian şi 68 vizitatori