Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ovidiu_78

Mesajde ves.lucian.zabrani » 19 Ian 2013, 21:58

ceva poze cu ceara , nimic ??? :lol: :lol: :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ovidiu_78 » 19 Ian 2013, 22:52

La tura urmatoare lucian ;)
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde lucky5strike » 21 Ian 2013, 01:16

Salutare, Ovidiu!

Langa VES_LUCIAN n-ai cum sa nu te faci apicultor, la cum ne-a sucit gatul cu pozele lui. :lol:

Mult spor la realizari, ca iarna-i scurta! Grija la vatra: insorita si adapostita iarna... umbrita vara... de preferat fara vecini apropiati... ceva mancare (polen si nectar) prin imprejur... iti ia ceva s-o desavarsesti...

PS: ti-ai ales bine circularul, poate ti-o fi HODIS nas...!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde ovidiu_78 » 21 Ian 2013, 07:58

Multumesc pt urari,si sa stii ca m-a inspirat Adi foarte mult,cind vedeam ce face cu un circular cum am eu acuma,e de ajuns pt nevoile mele deocamdata,si lucian e un adevarat iubitor de albine,ca noi toti cei care suntem aici pe forum :D
Sa trecem cu totii iarna cu bine si un an plin de munca sa avem :lol: ;)
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde ovidiu_78 » 21 Ian 2013, 10:31

am mai gasit ceva poze de la inceput :d
Fişiere ataşate
IMG_2919.jpg
in primul an tratament,apoi am pus in sarma ca nu aredea bine
IMG_2920.jpg
asa a fost chiar inceputul
IMG_2922.jpg
stupi cumparati de la batranul dar modificati integral,adica refacuti din nou de catre un prieten ;)
ovidiu_78

Mesajde ovidiu_78 » 21 Ian 2013, 10:32

re
Fişiere ataşate
IMG_2920.jpg
ovidiu_78

Mesajde ovidiu_78 » 21 Ian 2013, 10:35

de prin maramures,de la festivalul datinilor,ce se tine in fiecare an pe 27 sept,anul acesta nu am putut sa ajung din pacate,este ceva incredibil,cei ce au fost pe acolo stiu despre ce vb ;)
Fişiere ataşate
IMG_6280.jpg
ovidiu_78

Mesajde ovidiu_78 » 21 Ian 2013, 10:47

v-am mai aratat odata la un topic ce am mai facut,acuma sa vedeti si originalul

http://www.pensieridicartapesta.it/2012 ... ea-cantor/
Fişiere ataşate
image.jpg
IMG_3239.jpg
ovidiu_78

Mesajde ovidiu_78 » 21 Ian 2013, 19:45

Primele carti :d
Fişiere ataşate
image.jpg
ovidiu_78

Mesajde lucky5strike » 22 Ian 2013, 00:14

ovidiu_78 scrie:... m-a inspirat Adi foarte mult,cind vedeam ce face cu un circular cum am eu acuma,e de ajuns pt nevoile mele deocamda.................................

Acelasi gen de circular e si la mine in batatura, doar ca voi va miscati la el mai cu talent, asta-i clar.

L-am luat ca sa nu bat la cap tamplarul pentru orice mana de nuiele, etc.

8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde ovidiu_78 » 22 Ian 2013, 01:05

lucky5strike scrie:
Acelasi gen de circular e si la mine in batatura, doar ca voi va miscati la el mai cu talent, asta-i clar.

Stii,eu cred ca talentul se naste si din dorinta spre perfectiune in orice lucru care il intreprinzi

si mai este o vorba, cineva mi-a zis odata:Sa stii bine ceea ce faci,si sa faci bine ceea ce stii ;)
ovidiu_78

Mesajde ovidiu_78 » 22 Ian 2013, 19:19

Am fost si eu azi pana la albinutzele mele,sa le dic niste apifonda,pt mai incolo daca va fi necesar,si le-am pus si niste panza geotextil(ideea d-lui guist) in mai multe straturi
La unul nu am vazut ghemul,inca era jos dar la ceilalti,toti erau cam sus si in dreapta,dar toti asa(eu stateam in spatele stupului,asa dreapta),si am verificat asa rapid daca au miere,am infipt dalta cu scarita a lui lucian sub speteza,si totul ok,au destula
Fişiere ataşate
image.jpg
image.jpg
image.jpg
ovidiu_78

Mesajde alt stupar » 22 Ian 2013, 20:43

Mai Ovidiu, nene`tu Guist nu ti-a dat ideea aia cu geotextilul ca sa te pui tu sa faci schimbari in toiu ierii. De la anu` nu aveai timp sa o pui in practica ?
Bazaiti voi numa` toata ziua la stupii aia ca sa va trageti in poze si apoi vedeti la primavara rezultatele... :oops:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde ovidiu_78 » 22 Ian 2013, 20:50

:)))
Erau acoperiti cu ceva material,doar am adaugat panza aceea,iar de umblat la ei nu am mai umblat din toamna dupa tratamente si impachetare,si la lucian tot asta ii zic cind imi zice ca vrea sa se uite la ai lui:La ai mei sa nu te bagi !!! :lol: :lol:

Si stii cum e lucian cu pozele...photo addicted :D
ovidiu_78

Mesajde lucky5strike » 22 Ian 2013, 22:03

A_S, lasa bre omul sa contemple, ai uitat cum era la inceputuri? Sau nu mai ai timp de asta si nu-ti convine? Nici mie! :lol: :lol:

Azi a fost vreme buna si la mine. Am pus turta in tot efectivul, fiecare familie in stadiul ei de necesitate, si am intervenit la vreo 5-6 roi care nu mi-au convenit cum erau pozitionati.

Ovidiu, fii atent: in poza 2, albina a tras cam mult spre dreapta, probabil dupa soare si acolo mierea poate fi putina. Cand ai timp si zile caldute (12-14 gr), verifica asta. Eventual, ramele dinspre perete ar trebui schimbate cu altele cu miere mai multa...

In situatia data, miscarea asta e importanta, adica ghemul sa aiba ramele stanga-dreapta cu miere... Turta, cand se urca ele pe speteaza.

Nu le lasa, ca nici ele nu te lasa! ;)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde ovidiu_78 » 22 Ian 2013, 22:14

chiar primele doua rame le-am verificat si in fata si in spate sa vad daca au miere,si au,am si luat o intepatura la gat :lol: asta sa de salut :D
oricum turtele sunt pregatite in caz de interventie
multumesc pt sfaturi :)
ovidiu_78

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?