Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Proiect ordonanta impozitare.

Mesajde proapis13 » 22 Ian 2013, 00:12

Pt ca acolo NU scria nimic despre albine pe cind in acest proiect de ordonanta scrie
Sa nu le amestecam aia e una asta e alta :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde eugen. » 22 Ian 2013, 00:21

Hai sa trecem ... Problema e ce facem ? Asteptam para malaiata ? Ne multumim ca i doar 16% ? Impozitarea vine si peste cei afiliati si peste cei neafiliati daca au peste 100 de familii........ cei de facut ?
Vad ca cei care mai ieri participau la intalnirea cu MADR azi nu mai zic nimic. De ce oare?
eugen.

Mesajde Dragos2006 » 22 Ian 2013, 00:23

faceti difereanta intre persoanele fizice si PFA !

Cine are PFA cred ca va merge pe contabiliatea in partida simpla si nu pe impozitul pe famila de albine . gresesc ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde adytza » 22 Ian 2013, 00:33

@Dragos2006
Daca citeai cu atentie postarea mea anterioara descopereai acest alin.5 art.71: "Veniturile definite la alin.(1) pentru care nu au fost stabilite norme de venit sunt venituri impozabile şi se supun impunerii potrivit prevederilor Cap.II Venituri din activităţi independente, venitul net anual fiind determinat în sistem real, pe baza datelor din
contabilitatea în partidă simplă. Pentru aceste venituri sunt aplicabile regulile de impunere
proprii veniturilor din activităţi independente pentru care venitul net anual se determină în
sistem real."
Treaba e clara, apucati-va de invatat si contabilitate daca vreti sa jonglati printre impozite,contributii la pensii si sanatate si nu vreti sa va arda prea tare la buzunare. Sau consultati unul care se pricepe.
Ultima oară modificat de adytza pe 22 Ian 2013, 01:18, modificat 1 dată în total.
adytza

Mesajde eugen. » 22 Ian 2013, 00:40

Pai cum emai avantajos sa fi pfa sau nu ? intreb pe cei ce se pricep ...... sa nu spuneti ca avantajos e sa ai 99,99 stupi :lol: !
eugen.

Mesajde Dragos2006 » 22 Ian 2013, 00:43

daca esti simplu taran si pana intr-o 100 de colonii de albine nu platesti nimic ! tot e bine

sa vad eu care PFA mai taie facturi pe banda rulanta pt. PNA ! :D

Nu va mai certati pe PNA ca vor ramane banii necheltuiti !
Dragos2006

Mesajde Mishu05 » 22 Ian 2013, 00:49

Pana la urma 16% din..ce?
Probabil in functie de borderourile de achizitie de la procesatori, teoretic. Sau vine nenea de la fisc in curte si ne cantareste stupii saptamanal? Ar fi bine ca eu nu am cantar.... :D ..as iesi in castig.
Mishu05

Mesajde reformistul » 22 Ian 2013, 00:58

Eu sunt curios cum au calculat astia norma de venit/familia de albine de a dat 102 lei???? Daca e un an ca 2012, fara salcam, fara poliflora, la unii fara tei...? Nici cheltuielile nu le scoti, da de unde 102 lei/ familie venit!!! Cred ca ar trebui sa va treziti la realitate unii care v-a mancat in c*r sa pupati dosurile pe la minister si sa schimbati legea apiculturii. V-ati dus cu bagajul de informatii sperand ca cineva o sa va dea voua un mare ghiseft. Iaca ca v-au rezolvat si pe voi. Si poate uslasii astia o sa va rezolve de tot.
reformistul

Mesajde Dragos2006 » 22 Ian 2013, 01:02

Pe forum intalnesc profesionisti care mai de care , cu productii extraordinare . Daca le spui ca faci 10 kg. pe familie te iau la misto. :D

Serios vorbind , in anul 2012 Romania a avut o productie de 18000 tone de miere la 1,8 milioane colonii de albine , la 10 lei kg. de miere ajungem la acea norma.
Dragos2006

Mesajde eugen. » 22 Ian 2013, 01:07

reformistul scrie:Eu sunt curios cum au calculat astia norma de venit/familia de albine de a dat 102 lei???? Daca e un an ca 2012, fara salcam, fara poliflora, la unii fara tei...? Nici cheltuielile nu le scoti, da de unde 102 lei/ familie venit!!! Cred ca ar trebui sa va treziti la realitate unii care v-a mancat in c*r sa pupati dosurile pe la minister si sa schimbati legea apiculturii. V-ati dus cu bagajul de informatii sperand ca cineva o sa va dea voua un mare ghiseft. Iaca ca v-au rezolvat si pe voi. Si poate uslasii astia o sa va rezolve de tot.

Mai sa stii ca mi place cum le zici .... Cei mai multi apicultori erau in judetele alea in care votau si morti ?
Radem noi.... da purceaua... e si moarta n cotet si cu fundu n usa ................
Unde i profu on line ? Unde s cei ce se laudau pe aici cu tonele de miere , cu nr de multiplicari, cu nr mare de botci luate la crescut ?
Poate s au uitat in actele de PNA si au vazut ce repede inmultesc unii stupi si cu ce preturi se vand ( acolo sunt documente ) .
eugen.

Mesajde reformistul » 22 Ian 2013, 01:15

Pai Dragos, fie 10kgx10lei = 100 lei cum zici, dar media nu o poti face si pentru stationar si pentru pastoral la general. In plus sunt costuri. Ca la ce faci peste 100 de stupi se simte binisor la buzunar. Oricum sunt multe lucruri prin care se poate demonta aberatia asta. Daca sunt 2-3 ani rai consecutiv, pe ce naiba platesti? Pe minusul care-l ai? Oricum Daniel Constantin si consilierii sai de domeniul apicol, la care se alatura Chitoiu de la finante si ai sai, sunt retarzi in domeniu apicol!!! Oligofreni e un alint pentru ei! :D
reformistul

Mesajde peterneamt » 22 Ian 2013, 02:15

Se va mării numărul apicultorilor (care nu au PFA sau II ) şi toţi vor avea sub 100 de familii.....fatalitate....şi canci franc la buget ;)
peterneamt

Mesajde kamy » 22 Ian 2013, 08:03

Ehe fratilor mai devreme ori mai tarliu tot erea sa se-ntample,de-acu reorientati-va catre srl-uri e mai bune decat pfa.
kamy

Mesajde Dragos2006 » 22 Ian 2013, 08:57

de acum toti cei cu PFA sau II vor cumpara totul cu factura . Daca faceti pastoral , bagati camionul la PFA si veti deduce toata motorina consumata . Cand mergeti prin targuri cumparati totul cu factura . Atentia ca banii luati prin PNA sunt impozitabili.
Dragos2006

Mesajde kamy » 22 Ian 2013, 09:52

ei stati linistiti asta cu peste 100 e prima treapta sa nu iasa toti in strada,banii multi sant la cei sub suta care vor intra in next step,doar e cursa sobolanilor sa se declare sub suta,de asta era si crotalierea am spus-o demult!
kamy

Mesajde calin bondaru » 22 Ian 2013, 09:54

unul din cele mai bune locuri de pastoral, va fi la parlament!
daca ne punem capra...neo` trag!
oare ei stiu cei aia munca?
calin bondaru

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA