Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: despre alergie la albine

Mesajde victor s » 23 Ian 2013, 18:26

Nu , testul de laborator se face o singura data...testul ''cu albina'' se face de mai multe ori... ;) :lol:
victor s

Mesajde popik50 » 01 Mar 2013, 01:15

Am fost la synevo si am facut testul de alergie la veninul de albine.Rezultatul a iesit 1.03 igE / Poate sa-mi spuna cineva daca sunt sau nu alergic ? La valori de referinta scrie <35. Poate stie cineva sa citeasca aceasta analiza?
popik50

Mesajde kamy » 01 Mar 2013, 07:42

Poti sa iei sute de intepaturi sa n-ai nimic,la un moment dat sa iei o singura intepatura care te strange de gat,evitati pe cat posibil testarea limitelor,eu puteam sa mor de vo 10 ori,dar nu uitati frica si sperietura amplifica alergia!
kamy

Mesajde popik50 » 01 Mar 2013, 09:33

Am primit raspunsul acesta

<0.1 negativ
01.-0.35 dubiu
0.36-0.70 nivel scazut
0.71-3.5 nivel scazut-mediu
3.51-17.50 nivel mediu
17.51-50.00 nivel mediu-inalt
50.01-100 nivel inalt
>100 nivel foarte inalt

Eu ma incadrez intre nivel scazut si mediu. Acum nu stiu ce sa fac . O fi riscant ...
popik50

Mesajde Mircea_63 » 01 Mar 2013, 09:42

La urma urmei, n-ar trebui sa-ti lipseasca pastilele antialergice din buzunar!

Asta chiar daca n-ai avut probleme! Eventual se poate ca cineva aflat prin preajma sa o pateasca si ...Doamne fereste!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Floryn » 02 Mar 2013, 10:04

Am facut si eu testul la synevo:
valori de referinta <0.35
rezultat <0.1
Sa inteleg ca nu sunt alergic????
Floryn

Mesajde un OM » 02 Mar 2013, 19:30

Nu esti alergic, dar asta nu inseamna ca vei si suporta cu stoicism zecile (sutele) de intepaturi ocazionale.
un OM

Mesajde popik50 » 03 Mar 2013, 00:23

Floryn scrie:Am facut si eu testul la synevo:
valori de referinta <0.35
rezultat <0.1
Sa inteleg ca nu sunt alergic????

Nu esti alergic . Bravo tie. ;)
popik50

Mesajde vasilescu adrian » 06 Apr 2013, 00:35

deci eu nu inteleg cum de am albinele din 2009 si am fost muscat de cap,fata,maini,picioare,piept,spate si ieri cand m-amuitat la ei am fost intepat de 4 albine de maini si respectiv antebrat ma-m trezit ca ma simt rau,mi se umflasera buzele si nasul,respiram greu si aveam mancarimi pe tot corpul..
daca eram alergic nu ar fi trebuit sa se fi manifestat pana acum?..
desi ma umflam cam mult nu aveam asa manifestari..ieri nu mi-a trecut decat dupa ce am luat claritine si am baut o fiola de vitamina C..
in cazul in care se va mai repeta fenomenul ce ar trebui sa am la mine ?..
salutari si multumesc anticipat!..
"o clipa n-a fost atenta natura si s-a nascut omul...o clipa sa nu fie atent omul si natura-si repara gresala"Albert Einstein
vasilescu adrian

Mesajde victor s » 06 Apr 2013, 10:00

Sofer, masina destul de rapida si un spital operational destul de aproape de locul unde te afli !
Nu luati in gluma nici macar o secunda alergia la venin. (asta daca tineti cu adevarat la viata voastra si a familiei voastre)
victor s

Mesajde Mircea_63 » 06 Apr 2013, 13:02

Vasilescu, in perioada asta intepaturile sunt mult mai dureroase, veninul mai puternic.

Ba ca in perioada asta sunt mai disperate sa-si apere putinul, ba ca e rezultatul alimentatiei sau al varstei paznicilor, important de retinut ca intepatura de primavara este mai periculoasa.
Daca nu esti alergic, tot ce ai de facut e sa ai intotdeauna, pentru orice eventualitate, pastila in buzunar.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde italianu » 06 Apr 2013, 13:31

vasilescu adrian scrie:deci eu nu inteleg cum de am albinele din 2009 si am fost muscat de cap,fata,maini,picioare,piept,spate si ieri cand m-amuitat la ei am fost intepat de 4 albine de maini si respectiv antebrat ma-m trezit ca ma simt rau,mi se umflasera buzele si nasul,respiram greu si aveam mancarimi pe tot corpul..
desi ma umflam cam mult nu aveam asa manifestari..ieri nu mi-a trecut decat dupa ce am luat claritine si am baut o fiola de vitamina C..

inainte sa temai duci la stupi du-te la un spital,la un dr. .vezi ca ai toate semnele de a fii alergic(nu o spun in gluma),iti mai lipseste doar gustul metalic in gura.
NU TE JUCA CU VIATA TA.
Sint tratamente de desensibilizare la veninul de albina.
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde ovidiu_78 » 06 Apr 2013, 13:56

Pai scria data trecuta unul de ceva tratamente de astea dar zicea ca nush cate milioane ii 5fiole sau cate....nasoala situatie,cert e ca tre sa ai pastila la tine
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde vasilescu adrian » 06 Apr 2013, 20:34

am cumparat claritine pentru ca stiam ca e bun in astfel de situatii (nu poti sti care vecin este intepat si cum va reactiona) dar nu ma-m gandit ca voi fi eu cel cu probleme..
astazi m-a intepat una prin manusa si nu am nici o problema..dar voi face analize cand ma duc in targ..acum sunt in vacanta si vreau sa ii stimulez cu miere descapacita..am inceput de miercuri seara si deja se observa diferenta..
numai bine pe mai departe su multa sanatate tuturor !..
"o clipa n-a fost atenta natura si s-a nascut omul...o clipa sa nu fie atent omul si natura-si repara gresala"Albert Einstein
vasilescu adrian

Mesajde Cristina-Irina » 07 Apr 2013, 00:01

vasilescu adrian scrie:deci eu nu inteleg cum de am albinele din 2009 si am fost muscat de cap,fata,maini,picioare,piept,spate si ieri cand m-amuitat la ei am fost intepat de 4 albine de maini si respectiv antebrat ma-m trezit ca ma simt rau,mi se umflasera buzele si nasul,respiram greu si aveam mancarimi pe tot corpul..

Si eu am patit la fel. La primele intepaturi m-am umflat local, dar in toamna cand m-au intepat 2 albine in deget am simtit ca imi iau foc urechile si dupa aceea mi-a aparut o urticare care s-a extins pana la brau. Ziceai ca am dat cu un snop de urzica pe corp. Am luat Claritin si dupa o ora urticarea a inceput sa se reduca. Un prieten, medic, mi-a spus sa iau si Calciu efervescent in asfel de cazuri.
Cristina-Irina

Mesajde vio-trutza » 12 Apr 2013, 20:35

Acelasi lucru l-am patit si eu. In primavara anului trecut dupa salcam am luat 5 roi de la un prieten . Am mai fost intepat si in copilarie de viespi si albine , dar nici un semn de alergie.Si dupa ce am luat albinele am mai fost intepat de nenumarate ori, insa nimic alergic.Este drept ca echipamentul meu de protectie era superficial, adica o masca si o camasa alba subtire. Pana intr-o zi, asta vara, cand am fost muscat de 3 albine (doua de " dosul" palmei si un de spate).Pe moment nu mi-am dat seama ce mi se intampla, insa dupa ce am terminat de lucru la ele si am dat jos masca am observat ca incepusem sa ma unflu putin , mi se modificase culoarea pielii si aveam mancarimi pe tot corpul , in special in zona capului. La o ora dupa muscaturi am ajuns la spital, iar pe drum spre spital am avut si o tentativa de ma sufoca. Norocul meu ca am avut ceva pastile la mine si am luat vreo doua in acel moment. De atunci am luat echipament de protectie serios si umblu numai cu manusi la ele. Am mai fost muscat o singura data de picior prin pantalon de atunci, insa nu am mai avut nimic. O sa ma duc sa imi fac si eu un test de alergie la venin.
Tot in aceeasi perioada un coleg care are albine de multi ani , si care nu a avut probleme la venin a facut si el alergie. Am mai auzit ca, la fel, o cunostinta a facut alergie in aceeasi perioada.
Credeti ca in anumite perioade veninul este mai puternic,sau poate in organism s-a acumulat prea mult venin (de cazul meu vorbesc) si acesta nu a mai putut face anticorpi pt a combate veninul? Sau zona de unde m-au muscat era una puternic vascularizata si veninul a ajuns mult mai repede in sange?
Am o mare dilema in legatura cu acest lucru. :?: :?: :?: :?: :?:
vio-trutza

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE