Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Proiect ordonanta impozitare.

Mesajde Jean Valjean » 25 Ian 2013, 14:30

Era de asteptat ca o sa creasca taxele si sa se introduca altele noi daca ne gandim ca:

1. anul acesta incep scadentele cu FMI - de unde bani?

2. filosofia guvernului (ai carui oameni au stat foarte mult timp pe bara, sa nu uitam)este de scadere a deficitului bugetar, dar nu prin scadere a cheltuielilor ci prin crestere a veniturilor (acesta bineinteles ca e este un sofism, de fapt avem de a face cu o crestere a deficitului fata de anul trecut si nu o scadere) - de unde venituri ?

3. crestere salarii si pensii - de unde bani ?

Sa nu va mire daca o sa vi se impoziteze si apa din put si cosurile de fum!!!
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde LUCIAN AVRAM » 25 Ian 2013, 15:40

LUCIAN AVRAM

Mesajde eugen. » 25 Ian 2013, 16:14

Paunescu era PSD ist..... Ponta nu l o fi citit ?
eugen.

Mesajde gabidok » 25 Ian 2013, 16:44

Va comunic ca a fost aprobata Ordonanta Guvernului nr. 8 din 23 ianuarie 2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri fiscale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 54/23.01.2013, in care se prevede la
art. 73 (1) Venitul dintr-o activitate agricola se stabileste pe baza de norme de venit.
(2) Normele de venit se stabilesc pe unitatea de suprafata (ha)/cap de animal/familie de albine.
(3) Normele de venit corespunzatoare veniturile definite la art. 71 alin. (1) sunt stabilite pentru perioada impozabila din anul fiscal 2013 cuprinsa intre 1 februarie 2013 si pana la sfarsitul anului fiscal, astfel:
... albine: 50-100 de familii - norma de venit - 70 lei ;
peste 100 de familii - norma de venit - 98 lei ;

Cu stima,

Dr. ing. Dana CHIRCA

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
Bucuresti, B.dul. Carol I nr. 24

Ce intelegeti din acesta?
gabidok

Mesajde DoruAN2 » 25 Ian 2013, 16:56

Da-ti drumul la PFA, SRL,etc. Cheltuieli la greu. Din ce ramane 16% si asta e. Se intelege ,ca ce ramane, trebuie sa tinda catre nimic.
Toate cele bune!
DoruAN2

Mesajde Adi Hodis » 25 Ian 2013, 17:09

DoruAN2 scrie:Da-ti drumul la PFA, SRL,etc. Cheltuieli la greu. Din ce ramane 16% si asta e. Se intelege ,ca ce ramane, trebuie sa tinda catre nimic.
Toate cele bune!

Nu mai tine "cheletuirea" ... de acum, vom plati un impozit mai mic dar mai multi. Adica toti cei ce au de la 50 de stupi in sus.
Iata ce zice in acest citat:
"Sunt peste 600.000 de agricultori care primeau subvenţii de la stat, dar nu plăteau impozite. Impozitul pe persoane juridice rămâne 16%, ăsta nu se discută. Persoanele fizice plăteau un impozit de 7,5% pe declaraţiile de vânzare. Dacă eu declaram că am vândut, pe suma declarată mi se lua impozit. Pe mine nu mă obliga nimeni să declar cât am vândut, ba mă mai şi plângeam că am adus şi bani de acasă. Acum impozitul se va lua pe suprafaţă, pe care dacă nu o poţi lucra sau să creşţi animalele, o arendezi", a explicat preşedintele Romalimenta.

Mai multe, aici : http://www.curierulnational.ro/Economie ... a+venituri
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 25 Ian 2013, 17:15

Alt citat mai concludent
"În mod normal, dacă eu trăiesc din creşterea animalelor, din terenuri agricole şi am 10 hectare de teren şi trei sere, şi 50 animale, dar declar că nu am vândut nimic, este ilogic să nu plătesc şi eu. Aşa, cine are mai mult de doua hectare de teren arabil, cine are mai mult de 500 de metri pătraţi de seră, cine are mai mult de şase porci, trei vaci, plăteşte un impozit fix, un impozit mic pe an. Impozitul se va plăti după încasarea banilor lor, deci după ce vând. Şi atunci nu mai poţi să spui: stai, că eu am terenul, dar nu l-am lucrat sau nu am vândut nimic", a mai spus Minea. "
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Jean Valjean » 25 Ian 2013, 17:59

Ceea ce fac guvernantii nostrii actuali este sa franeze avantul firav al agriculturii.
Ii pune piedica si o opreste in loc.
Sau , mai bine zis, lasa cale libera marilor fermieri sau corporatii agricole, pentru ca, din cate imi dau eu seama, cel cu 3 ha plateste la fel cu cel cu 500 ha.
In conditiile de pana acum, micul fermier, cu 2 vaci, putea sa se dezvolte progresiv, adica 3, apoi 4, apoi 6, apoi 9, etc.
Si acum ma intreb, cum ar putea un taran cu 2 vaci sa mai creasca una, sa tina trei din moment ce asta ar insemna sa nu castige nimic in plus, din cauza impozitului.
Practic ar trebui sa se dezvolte in salturi, de la 2 la 8-10, apoi 15-20, ceea ce e imposibil in conditiile din Romania.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde adytza » 25 Ian 2013, 18:15

Trebuie sa asteptam normele de aplicare. Bomboana de pe coliva este urmatoarea: pentru cei cu (de exemplu) 51 familii la cat sa aplica noma de venit: la o singura familie (adica numai pt. aceea care depaseste cota neimpozabila) sau la 51 familii ? Daca ne vor cere sa platim la 51 adica si pentru cota neimpozabila deja e japca si totodata ilegal, spun eu, atata timp cat initial legiutorul considera ca pana la 50 nu trebuie sa platesti.
adytza

Mesajde filip » 25 Ian 2013, 18:48

Producatorii care platesc impozit au prioritate in piete pe baza de CARD sa-si valorifice marfa.Intermediarii nu vor mai putea face rost de cerificate de producator.Ramane sa vedem cum se pune in practica proectul ministrului agriculturii.-
filip

Mesajde Mircea_63 » 25 Ian 2013, 19:10

filip scrie:Producatorii care platesc impozit au prioritate in piete pe baza de CARD sa-si valorifice marfa.Intermediarii nu vor mai putea face rost de cerificate de producator.Ramane sa vedem cum se pune in practica proectul ministrului agriculturii.-

Am inteles ca se impoziteaza ce este peste 50 de stupi. 51 - 50= 1 impozabil

Jean Valjean, de unde ai dedus ca cel cu 3 ha plateste la fel ca cel cu 500 ha?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde CLAU » 25 Ian 2013, 19:10

Azi am telefonat la asociatia din care fac parte la noi în SJ nu este ACA. Am vorbit cu ei sa organizam o intâlnire pt. a discuta acest subiect, a ramas sa facem acest lucru dar au zi ca înca nu stiu exact cum este cu acest impozit.Asteapă clarificări si ne vom intîlni sa vedem ce e de făcut.
Daca este doar de la 50 in sus 70 RON profit per fam sau de la 100 98RON si se aplică 16% nu ar fi chiar o dragedie dar se dea si la fam de albine subventie ca la animale.
Spunea cine nu mai reţin care din ministri ca pâna la 25 oct taranii primesc subventia si au cu ce plati impozitul.
Dar noi ce primim ca sa ne platim impozitul?
un coleg spunea că odata tot il itroduceau acest impozit, problema este modul de calcul
CLAU

Mesajde DoruAN2 » 25 Ian 2013, 19:27

In zona mea se mai intampla si alte minuni. Stiu cetatean care pe masura112 a mers la camp si a prezentat inspectorului de la APDRP, vacile aflate pe islaz(imas,toloaca) ca fiind ale lui. Sa-l vad eu acum cum plateste impozit la 20 vaci si el are doar doua!!!
Acelasi lucru, stiu pe unul cu stupi ,in acelasi program,dar de fapt nu are o albina . Uneori sunt bune masuri ,la care suntem reticienti ,la inceput.
Si mai e ceva de spus: se da de la UE si guvern peste 400lei/ha ,peste 600lei/vaca, etc,etc... acum o sa fie cu 100lei mai putin.Noi romanii ne-am invatat sa nu pre muncim, sa nu pre platim dar dorim sa avem invatamant gratuit de calitate ,servicii medicale la fel,sosele bune etc. Trebuie sa invatam sa muncim ,sa nu furam,sa ne platim datoriile etc.,daca dorim sa stam langa cei pe care ii privim cu jind si le spunem, lumea civilizata din occident.
Cu respect, toate cele bune ,prieteni!
DoruAN2

Mesajde ioanpuiu » 25 Ian 2013, 19:29

DoruAN2 scrie:Da-ti drumul la PFA, SRL,etc. Cheltuieli la greu. Din ce ramane 16% si asta e. Se intelege ,ca ce ramane, trebuie sa tinda catre nimic.
Toate cele bune!

Nu mai ţine, v-au legat deja la gard.

"Pentru anul 2013, sunt obligate să treacă pe acest sistem de impunere de la 1 februarie şi firmele plătitoare de impozit pe profit care la data de 31 decembrie aveau afaceri de cel mult 65.000 de euro.

Totodată, firmele care plătesc impozit pe profit sunt obligate să treacă la plata impozitului pe venit din anul fiscal următor, dacă se încadrează în condiţiile microîntreprinderii.

Societăţile nou înfiinţate vor trebui să plătească impozit pe venit din primul an fiscal".

http://incomemagazine.ro/articole/pache ... ine-acesta
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 25 Ian 2013, 19:35

Jean Valjean scrie:Sau , mai bine zis, lasa cale libera marilor fermieri sau corporatii agricole, pentru ca, din cate imi dau eu seama, cel cu 3 ha plateste la fel cu cel cu 500 ha.

Se pare că pentru ăia mari au lăsat "portiţă"

"Problemele apar când intrăm în detalii: se introduc excepţii de la noile taxe pentru persoanele care au în arendă teren de la stat, adică fix baronii locali. "

http://www.contributors.ro/dezbatere/bu ... na-sparta/
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde CLAU » 25 Ian 2013, 19:37

Sunt de acord cu DoruAN2 si eu stiuu ,per. care au facut 141 pe albine dar el fuge de albine de manânca pământul ,cum am spus modul de calcu este prost gândit , ex anul 2012 cu profit aproape 0 pt mine sau un an in care faci investiţii sa te dezvolti si bagi toti bani in utilaje scule etc.
CLAU

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA