Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde Adi Hodis » 28 Ian 2013, 19:01

Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 28 Ian 2013, 19:03

Si postarea d-lui Kiloz de aici viewtopic.php?f=28&t=3399&start=272
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde lucky5strike » 28 Ian 2013, 19:49

Jean Valjean scrie:Si care este media multianuala de productie pe un stup?
Ca poate mai citeste si altcineva pe aici.

Fiecare declara cat doreste. Poate sa aiba productie de +30/familie, poate sa aiba de -10/familie... si daca are +50 pe fam., multianual, pe tot efectivul, ala e prea bun pentru Romania.
Realitatea o stiu mai bine achizitorii.

Cam ce spun cifrele?

S-au trimis prin tara 1,8 mil crotalii. In fine... is cu dute-vino, si se compenseaza ca mai sunt stupari neinregimentati.
Productia de miere pe acest an e estimata la... ? In mod cert, mai slaba ca anul trecut, deci, sub 20.000 to.

Sa calculam pe cifre, se imparte productia la nr. de familii inregistrate, apoi vedem cum stam.

Daca mai avem in vedere si niste costuri... puneti-va in pielea apicultorului mediu... ce parere mai aveti de treaba cu norma de venit?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde adytza » 28 Ian 2013, 20:05

stupul scrie:
Eu am un SRL si impozitul este pe profit nu pe venit...

A fost impozitul pe profit pana la ordonanta 8/2013.

Asa este adica un SRL care este microintreprindere si a avut in 2012 cifra de afaceri sub 65000euro(la curs an 2006) adica vreo 50000euro la cursul actual , de la 01 feb 2013 trece automat si OBLIGATORIU la impozit de 3% din veniturile realizate adica cifra de afaceri.
adytza

Mesajde stupul » 28 Ian 2013, 20:07

BUNKA scrie:Stai Fra`ca nu vad nik in Ordonanta asta legat de plata impozitului pe profit la SRL-uri...poate nu vad eu bine!...care-i articolul???? :shock:

37. La articolul 112-1, litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:c)a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei a 65.000 euro;
38. Articolul 112-2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
Art. 112-2. - (1) Impozitul reglementat de prezentul titlu este obligatoriu. (2) Microîntreprinderile plătitoare de impozit pe profit sunt obligate la plata impozitului reglementat de prezentul titlu începând cu anul fiscal următor, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 112-1. (3) Pentru anul 2013, persoanele juridice române plătitoare de impozit pe profit care la data de 31 decembrie 2012 îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 112-1 sunt obligate la plata impozitului reglementat de prezentul titlu începând cu 1 februarie 2013, urmând a comunica organelor fiscale teritoriale modificarea sistemului de impunere, potrivit prevederilor Codului de procedură fiscală, până la data de 25 martie 2013 inclusiv. Până la acest termen se va depune şi declaraţia privind impozitul pe profit datorat pentru profitul impozabil obţinut în perioada 1 ianuarie 2013-31 ianuarie 2013, prin excepţie de la prevederile art. 34 şi 35. (4) O persoană juridică română care este nou-înfiinţată este obligată să plătească impozit pe veniturile microîntreprinderilor începând cu primul an fiscal, dacă condiţia prevăzută la art. 1121 lit. d) este îndeplinită la data înregistrării la registrul comerţului. (5) Microîntreprinderile nu mai aplică acest sistem de impunere începând cu anul fiscal următor anului în care nu mai îndeplinesc una dintre condiţiile prevăzute la art. 1121. (6) Nu sunt obligate să aplice sistemul de impunere reglementat de prezentul titlu persoanele juridice române care: a) desfăşoară activităţi în domeniul bancar; b) desfăşoară activităţi în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital, cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii; c) desfăşoară activităţi în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului. (7) Persoanele juridice române care au optat pentru acest sistem de impunere potrivit reglementărilor legale în vigoare până la data de 1 februarie 2013 păstrează acest regim de impozitare pentru anul 2013.“
stupul

Re: Adevarul despre impozitare

Mesajde gica.mosu » 28 Ian 2013, 20:09

Dragos2006 scrie:Nu este rau , este FOARTE RAU , in maxim doi ani apicultura romaneasca se va intoarce cu 20 de ani in urma !
Romanul va manca numai miere chinezeasca si turceasca.

NU dureaza atit,poate asta se urmareste dupa industrie facuta praf acum agric apoi turismul etc
Si daca "Mama natura"( nu Roxana-Ant-1)nu ne ajuta un pic, ma refer la cei dinS_E trans si moldova
unde mor stupi pe capete si abia suntem la jumatatea iernii,nu stiu ce va ramine la 1 martie?
Daca 2011-2012 am unificat 21 st acum am sa unific pe cei slabi,fac din doi unul bun sa nu fac pastoral
turistic....A...DA,cu stupii goi din aia cu 2-3 compartimente ,incep o nua afacere.... ma gindesc sa cresc
ciocomirle(turturele) dar nu mai bine "CIOCOFLENDERI" trei intr-un stup,obtin si un brevet de inventie :lol:
Piata de desfacere gasesc eu... Ma ajuta,,,s...UElen(din Dalass) iar de s-o pune impozit si pe astia cer ajutor
laF.M.I,au facut-o 22 de ani iar daca raspul este negativ :shock: Incerc la astia din China, oare cumpara :?: un asemenea....
A....NUUU...acolo sunt baieti destepti :!: ....DAR mai am rabdare un pic(20 ani) se aude ca se va impozita siii aerul pe care -l respiram...
CRED, ca am luat-o razna bineeee de tot, parca vorbeam de ce????...aaaaa,de PASTORAL....Mai frate ce e si cu pasarile astea :oops:

P.S-Acest mesaj....a fost compus sub forma unui -pamflet ...ASA ca luati-l ca atare -SANATATE!!!
Ultima oară modificat de gica.mosu pe 28 Ian 2013, 22:35, modificat 1 dată în total.
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde adytza » 28 Ian 2013, 20:14

Parca azi a fost o intalnire la AGROSTAR. Care stiti ceva?
adytza

Mesajde stupul » 28 Ian 2013, 20:16

Acuma D-nu Dragos cred ca tocmai pune de-un pastoral la minister!
stupul

Mesajde BUNKA » 28 Ian 2013, 20:17

Eu am zis de la inceput..o parere proasta dar nu inseamna ca nu se poate face ceva!
Oricum o reactie din partea noastra a apicultorilor cu mic cu mare trebuie sa existe ca altfel suntem cum se zice ...de geaba!!
Eu aici vad in felul urmator treaba ...primii sau primele care trebuie sa aiba o reactie sunt asociatiile apicole si FAAR asta daca mai exista entitatea asta, si ca suport trebuie sa venim noi sub forma unui lung sir de semnaturi care sa sustina un memoriu ceva, chiar si din partea apicultorilor care nu fac parte dintr-o forma asociativa..nu cunosc sa fi luat "lumea apicola"vre-o pozitie vis-a-vis de problema asta!!
Oricum datele centralizate de ei sunt false din start...stim cum s-au dat fonduri, crotalii etc, stim ca productia oricum e in cap pt ca au fost 2 ani consecutivi de seceta si probleme...iar procesatorii stim ca proceseaza un mare procent de siroape si zame de astea care numai miere nu e...pe rafturi prin marketuri se gaseste numai "miere"" contrafacuta...am urmarit pe TVR 2 o emisiune in batatura colegului nostru Genutzu ...mi-a placut, tin sa-l felicit pe aceasta cale pt ce a realizat, si omul a facut trimitere la treaba asta cu falsificarea mierii...spunea clar ca o miere care nu mai are in componenta microparticule de polen nu mai poate fi consioderata miere...acea asa zisa miere nici macar nu a fost vreo data in stup, si ai dau perfecta dreptate, oricat de filtrata ar fi mierea aia trebuie sa aiba macar urme ale acelui polen...nu sunt urmele inseamna ca nu e miere!!
Daca e sa caute nod in papura ar trebui sa-l caute pe la procesatori sau pe la cei ce omoara flora spontana si la cei ce otravesc albinele cu pesticide sistemice periculoase pe campurile tarii...oamenii astia nu au deloc viziune si nu inteleg ce inseamna albina pt ecosistem!
Cineva tre sa-i traga de maneca si aia suntem noi cu tot cu asociatiile noastre in frunte si cu FAAR.
BUNKA

Mesajde proapi » 28 Ian 2013, 20:18

adytza scrie:Parca azi a fost o intalnire la AGROSTAR. Care stiti ceva?

Ma asteptam sa fim mai multi....Maine va fi intalnirea de la minister cu PNA-ul...
proapi

Mesajde adytza » 28 Ian 2013, 20:19

BUNKA scrie:" Sunt n-spe mii de asociatii, adica exista o structura, o organizare...trebuie sa faca astia ceva in primul rand si noi binenteles sa-i sustinem prin semnatura si prezenta noastra."

Nu cred ca trebuie sa asteptam pana fac ei ceva ci sa-i incurajam(insistam) noi sa faca. Sa-i impingem de la spate.
adytza

Mesajde XXL » 28 Ian 2013, 20:31

proapi scrie:
adytza scrie:Parca azi a fost o intalnire la AGROSTAR. Care stiti ceva?

Ma asteptam sa fim mai multi....Maine va fi intalnirea de la minister cu PNA-ul...

pacat,de efortul facut de sorin
...daca acum in extrasezon nu ne mobilizam
in sezon nici atat
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde BUNKA » 28 Ian 2013, 20:35

adytza scrie:BUNKA scrie:" Sunt n-spe mii de asociatii, adica exista o structura, o organizare...trebuie sa faca astia ceva in primul rand si noi binenteles sa-i sustinem prin semnatura si prezenta noastra."

Nu cred ca trebuie sa asteptam pana fac ei ceva ci sa-i incurajam(insistam) noi sa faca. Sa-i impingem de la spate.

Pai cand esti membru intr-o asociatie chiar nu ai nici un cuvant de zis?...asociatia aia ce are in componentza , nu tot apicultori?...ale caror interese sunt afectate de legea asta ..ale lor nu..ei tre sa vina cu ideea in asociatia de care apartin ca asociatia sa intrebe de FAAR...Baaaa, noi ce facem??
BUNKA

Mesajde adytza » 28 Ian 2013, 20:40

Dragos2006 scrie:pfa-ul plateste tot forfetar ! era smecherie daca se mergea pe contabilitate in partida simpla , dar smecherii stiu ca toate pfa-urile ar fi inchis anul pe zero sau pe un leu plus.
Doar daca esti SRL mergi pe contabilitate si nu pe norma de venit.

Asa cred si eu cu forfetarul la PFA(adica la norma de venit) insa vom sti mai precis dupa ce apar si normele de aplicare. Astea ar trebui sa clarifice inclusiv faptul daca de la 50 in sus se impoziteaza numai ce depaseste sau si primii 50. Daca impoziteaza tot atunci OBLIGATORIU va trebui sa atacam in justitie ordonanta. Exista un precedent la Curtea Constitutionala cu pensiile sub 740ron care nu platesc contributia la sanatate iar peste 740 ron se aplica citez: "Curtea Constituţională a decis ca pensionarii cu pensii mai mari de 740 de lei nu vor mai plăti contribuţia la asigurările de sănătate de 5,5% pe întreaga pensie, ci doar pe diferenţa de bani care depăşeste plafonul minim."
Uite linkul: http://www.realitatea.net/ccr-a-decis-p ... z2JIDRtIIa
Ultima oară modificat de adytza pe 28 Ian 2013, 20:43, modificat 1 dată în total.
adytza

Mesajde stefanm » 28 Ian 2013, 20:43

stupi ieftini de vanzare :D urgent,lichidare de stoc :lol:
Ceea ce stiu e ca nu stiu nimic.Socrate
stefanm

Mesajde BUNKA » 28 Ian 2013, 20:43

adytza scrie:
Dragos2006 scrie:pfa-ul plateste tot forfetar ! era smecherie daca se mergea pe contabilitate in partida simpla , dar smecherii stiu ca toate pfa-urile ar fi inchis anul pe zero sau pe un leu plus.
Doar daca esti SRL mergi pe contabilitate si nu pe norma de venit.

Asa cred si eu cu forfetarul la PFA(adica la norma de venit) insa vom sti mai precis dupa ce apar si normele de aplicare. Astea ar trebui sa clarifice inclusiv faptul daca de la 50 in sus se impoziteaza numai ce depaseste sau si primii 50. Daca impoziteaza tot atunci OBLIGATORIU va trebui sa atacam in justitie ordonanta. Exista un precedent la Curtea Constitutionala cu pensiile sub 740ron care nu platesc contributia la sanatate iar peste 740 ron se aplica citez din decizia CC: "Curtea Constituţională a decis ca pensionarii cu pensii mai mari de 740 de lei nu vor mai plăti contribuţia la asigurările de sănătate de 5,5% pe întreaga pensie, ci doar pe diferenţa de bani care depăşeste plafonul minim."
Uite linkul: http://www.realitatea.net/ccr-a-decis-p ... z2JIDRtIIa

Mai mult ca sigur ca vor vrea sa impoziteze 51 de stupi si nu doar pe ala ratacit...deci pregatiti-va de procese!
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA