Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde ilalexandru » 29 Ian 2013, 20:49

Din cate stiu eu, sper sa nu gresesc, ACA se pregatesc pentru alegerea unui nou presedinte. Nou sau acelasi...naiba stie. Asa ca de ce sa se implice domnul Fetea? ce-l intereseaza in momentul de fata? O vaca e impozitata la un venit egal cu subventia. Noi de unde luam subventii? cati bani avem pe familia de albine? Eu anul trecut am luat de pe urma a 175 familii de albine vreo 550 lei prin PNA. In conditile in care am platit 175 lei cotizatia, 437,5 lei placutele de identificare, inca ceva banuti buni pe drumuri pt a merge la sediul filialei situat la 50 km de mine. Si ce am avut de castigat??? Iar aluia cu vaca, i-au intrat aproape 500 lei in buzunar numai subventie. Iar acum incep sa fac calculele...peste 3000 lei impozit. Pai atat am dat pe zaharul pt primavara acestui an. Ce le fac in primavara urmatoare? Daca stau si fac calcule....eu cu 175 familii de albine in 2012 nu raman cu 5000 profit. Noroc cu salcamul din 2011. Sa ma subventioneze si pe mine cu 98 de lei pe familia de albine si sa opreasca de acolo direct impozitul si ce mai vror.
ilalexandru

Mesajde adycnst » 29 Ian 2013, 21:39

salut,
duminica aceasta la viata satului se discuta exact problema impozitarii agriculturii ar fi bine ca sefii de asociatii sa faca ceva demersuri si sa participe la acesta emisiune...noi ceilalti ar fi cazul sa scriem ceva mailuri pe adresa emisiunii - nu este ceva imposibil de realizat! astea sunt adrtesele emisiunii:
https://www.facebook.com/ViataSatuluiTVR // viata.satului@tvr.ro
p.s. nu va sfatuiesc sa adresati mailuri cu injurii!
adycnst

Mesajde proapi » 29 Ian 2013, 22:17

Intelegeti ca de ordonanta sunt afectate persoanele fizice.
S-a vrut impozite mai mult pentru cultura mare, s-a extins si zootehniei si final si noua.
Pamantul agricol este in cea mai mare parte in proprietatea fizica a unor persoane si mai putin pe firme, cu bilantul contabil la vedere. Acestea incaseaza plati directe la ha, din buget national si european si nu erau impozitati la activitatea economica.
Apicultorii care au accesat masuri (141,112,121,123) au fost obligati sa -si inregistreze activitatea prin cui-uri in registrele oficiilor de comert si prin urmare nu mai sunt simple persoane fizice.

Cred ca acest ricoseu de impozitare care a lovit si apicultura e cauzat in cea mai mare parte, pna-ului. Accesarea lui putea si poate fi facuta de apicultori, persoane fizice. Chiar daca este un prag minim de 25 de familii in cazul pna-ului, majoritatea celor care au decontat roiuri si familii au trecut de stupine de 50 sau chiar 100 de familii. Cum statul pune jumatate din bani, este momentul sa recupereze o parte din ei.
proapi

Mesajde bio » 29 Ian 2013, 22:26

proapi scrie:...
.......
Cred ca acest ricoseu de impozitare care a lovit si apicultura e cauzat in cea mai mare parte, pna-ului. Accesarea lui putea si poate fi facuta de apicultori, persoane fizice. Chiar daca este un prag minim de 25 de familii in cazul pna-ului, majoritatea celor care au decontat roiuri si familii au trecut de stupine de 50 sau chiar 100 de familii. Cum statul pune jumatate din bani, este momentul sa recupereze o parte din ei.

Proapi..??..uite ce spune Dragosh..

Dragos2006 scrie:Nu ai cum sa pastrezi materialul biologic intre unu si trei ani deoarece o albina lucratoare traieste in sezonul activ maxim 6 sapt . iar o regina se exploateaza economic maxim 2 ani iar in anumite cazuri se schimba si imediat dupa achizitionare . Asa ca beneficiarul de PNA nu are cum sa detina materialul biologic achizitionat pe o perioada lunga de timp.

..deci un apicultor care are 25 de familii si mai cumpara prin PNA inca 50 de familii poate sa anu ajunga niciodata sa depaseasca 50 de familii..:))

Aritmetica pentru apicultura 25 + 50 = 49..:))..si am rezolvat problema.
bio

Mesajde proapi » 29 Ian 2013, 22:37

Dragos glumeste, putem extinde afirmatia, o familie de albine nu mai este aceeasi de la o secunda la alta. Altfel spus o familie trecuta de la un apicultor la altul se schimba?
Nu stiu cum e, dar cel ce cumpara familii parca trebuie sa le identifice, sa ceara placute in plus, desi masura pna-ului se refera la refacerea septelului!!
proapi

Mesajde aurelianpopescu » 29 Ian 2013, 22:46

eu sunt curios cine o sa vina pe teren sa imi numere familile cum va constata el de cand am eu aceea familie ca sa o pot inregistra
aurelianpopescu

Mesajde geangu » 29 Ian 2013, 22:55

se pare ca la pfa uri va ramane impozit la profit ceea ce ar fi ok.
geangu

Mesajde alt stupar » 29 Ian 2013, 23:04

mda, au auzit si eu ceva interpretari in sensul asta... ba ca impozit pe profit, ba ca impozit pe venit... om vedea.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde kissi » 30 Ian 2013, 08:40

O pozitie fata de impozitare: http://v24tv.ro/index.php/component/jomtube/video/2944 , interesant mai ales la sfarsit.
kissi

Mesajde apivasmob » 30 Ian 2013, 09:14

O intrebare apicultura (din inteviul dat de presedintele ACA Vaslui ) am inteles ca este subventionata si noi nu stim.Se plateste ceva pentru polenizare si noi nu stim?
Nimeni nu este perfect
apivasmob

Mesajde peterneamt » 30 Ian 2013, 10:06

Cum dra... îi alegem noi doar pe ăia care nu ne reprezintă şi nu ne apară interesele ........ :cry:
ps. suntem masochişti ? :roll:
peterneamt

Mesajde salcam » 30 Ian 2013, 10:08

peterneamt scrie:Cum dra... îi alegem noi doar pe ăia care nu ne reprezintă şi nu ne apară interesele ........ :cry:
ps. suntem masochişti ? :roll:

apicultura in sine ... este o activitate masochista.

masochista rau de tot :lol:
IERTATI
salcam

Mesajde CLAU » 30 Ian 2013, 10:38

În urma cu o săptămână am vorbit cu un domn cu care ma cunosc de mai multi anii,omul lucreaza la APIA printre discutii il întreb de ce chestia co crotalii si atâtea fise de familie, raspunsul :"Asociatiile au cerut acest lucru ",să nu fim surprinsi ca şi impozitul si fi fost cerut tot de asociatii la ce atitudine are acel "domn" de la Vaslui eu nu il pot numi presedinte de ACA ci......
CLAU

Mesajde geangu » 30 Ian 2013, 10:51

tot la cererea asociatiilor, s a cerut scoatere fiselor ceea ce se pare ca se va si intmpla.
geangu

Mesajde Jean Valjean » 30 Ian 2013, 11:02

Cu asa presedinti de asociatii unde ati vrea sa se ajunga in apicultura noastra?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde adytza » 30 Ian 2013, 11:16

alt stupar scrie:mda, au auzit si eu ceva interpretari in sensul asta... ba ca impozit pe profit, ba ca impozit pe venit... om vedea.

Sa fie clar: persoanele fizice simple, PFA si II au impozit pe VENIT(nu sunt persoane juridice). SRL si SA (persoane juridice) au impozit pe profit. Chestia este daca vom plati obligatoriu impozit la norma de venit sau in sistem real(adica contabilitate in partida simpla). Eu mi-am format deja o parere (inclusiv despre contributii CAS si CASS) insa o voi verifica printr-o vizita la ANAF sa mi-o confirme. Sper sa ma lamureasca acolo, insa am oarece indoieli intrucat ordonanta a fost inclusa in cod fiscal valabil pe 2013 pe site ANAF dar fara norme de aplicare ceea ce da loc la interpretari.
Oricum va spun un pont care este clar prevazut in codul fiscal: daca ai in obiectul de activitate activitati cu impozitare supuse normei de venit precum si activitati care se supun contabilitatii in sistem real atunci prevaleaza sistemul real pentru toate activitatile (deci inclusiv celor supuse normei pe venit) din obiectul de activitate.
adytza

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA