Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde adycnst » 30 Ian 2013, 11:25

salutare,
discutam discutii haideti sa facem CEVA concret acum!...eu am vorbit cu presedintele meu de asociatie in acesta dimineata, opinia dansului este ca ar trebui sa mergem pe doua directii:
1. plata polenizarii
2. declararea anilor calamitati(secta, samd) in care apicultorul nu poate face profit!
adycnst

Mesajde filip » 30 Ian 2013, 11:33

Plata polenizarii cu contract e o problema.Albina polenizeaza in general.Grija mare sa nu ne trezim ca avem de platit in urma polenizariiEu raman la idea ca TIMBRUL DE MEDIU ar putea salva apicultura.Poluatorul sa plateasca,albina polenizeaza si pastreaza biodiversitatea.
filip

Mesajde adytza » 30 Ian 2013, 11:37

kissi scrie:O pozitie fata de impozitare: http://v24tv.ro/index.php/component/jomtube/video/2944 , interesant mai ales la sfarsit.

E clar. Noi ne dam aici de ceasul mortii ca norma de venit este prea mare iar un individ ca asta o spune public(sustine chiar) cu nonsalanta ca este buna. Pai cum sa nu ne impoziteze guvernul cand un presedinte de asociatie(asociatie renumita) debiteaza astfel de pareri. Oare acest individ o fi consultat inainte parerea membriilor de asociatie? Ce spune el reprezinta parerea majoritara a membrilor pe care ii reprezinta?
adytza

Mesajde adycnst » 30 Ian 2013, 12:16

adyta este opinmia lui si nu a asociatiei...sunt sigur ca nenea nu a consultat pe nimeni...ar trebui trimis un mail la ACA Bucuresti si solicitata opinia oficiala a ACA!
adycnst

Mesajde Adi Hodis » 30 Ian 2013, 12:57

Ati vazut ce simplu si usor vorbeste presedintele de asociatie ? ... ca doar nu transpira el prin pastorale si nici nu-si pierde noptile muncind, nici nu-l prinde ploaia taman cind incarcarea stupilor e in plin demers ...
STATUL a dat "galusca" si ala e de acord sa o inghitim noi ... ca deh, parca 3 - 400 kg. de miere ar fi un fleac !. :shock:
Bashca avem si subventie ... care-i aia domnule ? :shock: ... si proiecte ( fonduri UE ) ! ... care-s alea pentru cei ce erau NEELIGIBILI ? domnule presedinte !.
Dumneata realizezi ce aberatii ai declarat ?... realizezi ca te doare-n cot ( si nici acolo ) de cei ce trag greul si iti aduce mierea si practic iti da salariul ?. Realizezi ca mai exista ani cu seceta cind abia ne recuperam cheltuielile ... s-au chiar scoatem bani din buzunar pentru hrana albinelor ?. Cu tot PNA-ul vostru care va ajuta mai mult pe voi.
Oribil ... da' in ce tara traim domnule, cumva in Franta s-au Germania ? ... pai avem noi preturile lor la kg-l de miere ? ... ca preturi de raft la alimente avem ca la ei, taxe iarasi, chiar si ce nu au ei ( vezi fosta taxa de prima inmatriculare, actuala taxa de timbru ), impozitul vad ca e mai mare decat la francezi.
Da' puneti biruri mai mari domnilor, ca sa falimentati apicultura ! ... sa se stie o treaba.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde stupul » 30 Ian 2013, 14:43

adytza scrie:
alt stupar scrie:mda, au auzit si eu ceva interpretari in sensul asta... ba ca impozit pe profit, ba ca impozit pe venit... om vedea.

Sa fie clar: persoanele fizice simple, PFA si II au impozit pe VENIT(nu sunt persoane juridice). SRL si SA (persoane juridice) au impozit pe profit. Chestia este daca vom plati obligatoriu impozit la norma de venit sau in sistem real(adica contabilitate in partida simpla). Eu mi-am format deja o parere (inclusiv despre contributii CAS si CASS) insa o voi verifica printr-o vizita la ANAF sa mi-o confirme. Sper sa ma lamureasca acolo, insa am oarece indoieli intrucat ordonanta a fost inclusa in cod fiscal valabil pe 2013 pe site ANAF dar fara norme de aplicare ceea ce da loc la interpretari.
Oricum va spun un pont care este clar prevazut in codul fiscal: daca ai in obiectul de activitate activitati cu impozitare supuse normei de venit precum si activitati care se supun contabilitatii in sistem real atunci prevaleaza sistemul real pentru toate activitatile (deci inclusiv celor supuse normei pe venit) din obiectul de activitate.

Dupa ce v-am scris cuvant cu cuvant articolul din ordonanta tot nu v-ati lamurit?
Atunci mai cititi si aici http://contabilul.manager.ro/a/8223/pre ... erile.html
stupul

Mesajde Razvan » 30 Ian 2013, 14:54

Salut,

Acum juma de ora m-am intors de la ANAF, am vrut sa depun declarita 220 care nu se mai depune , pt apicultura se va depune declaratia 221 si 200 din aprile ca inka nu sa definitivat inpozitarea pe alibina.
Omnia mea mecum porto
Razvan

Mesajde so-ri-pan » 30 Ian 2013, 16:14

CLAU scrie:În urma cu o săptămână am vorbit cu un domn cu care ma cunosc de mai multi anii,omul lucreaza la APIA printre discutii il întreb de ce chestia co crotalii si atâtea fise de familie, raspunsul :"Asociatiile au cerut acest lucru ",să nu fim surprinsi ca şi impozitul si fi fost cerut tot de asociatii la ce atitudine are acel "domn" de la Vaslui eu nu il pot numi presedinte de ACA ci......

Nu poate sa fie adevarat. Este un imbarligator. O"trompeta"!
Sunt multi, chiar si aici pe forum, care o dau dupa ciresi.
Nu va mai lasati provocati in discutii despre detalii. "Cartitele" sapa, voi de buna credinta postati, iar dupa "baietii" iau din contest ce le convine si-ti inchid gura cand ceri ceva, dand citate din postarile de aici.

Sper sa intelegeti ca viata nu este frumoasa decat pentru cei care "cumpara", nu pentru cei ce "vand". Aici "vanzarea" de informatie este gratuita.
so-ri-pan

Mesajde XXL » 30 Ian 2013, 16:57

kissi scrie:O pozitie fata de impozitare: http://v24tv.ro/index.php/component/jomtube/video/2944 , interesant mai ales la sfarsit.

sunt curios;....la vazut careva in camp pe tembelu asta ?
daca el traieste din cotizatii,PNAuri si alte pomeni inseamna
ca stie cu ce se mananca apicultura?
cu fata aia si mentalitatea de SLUGA merita sa fie SEF de asociatie
dar nu apicola cel mult la o asociatie de locatari
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde LUCIAN AVRAM » 30 Ian 2013, 17:27

domnul Vasile PUF , din cate stiu eu , este singurul sef de asociatie care are facultatea de apicultura , are si un numar de cateva sute de familii de albine , eu il cunosc ca un om corect , si care daca ai o problema si apelezi la el te ajuta neconditionat , este sef la ACA Vaslui de vreo 35 ani , si din cate stiu eu este respectat de toata lumea , acum ca nu suntem de acord cu impozitarea apiculturii nu cred ca domnia sa are vreo vina

parerea mea , nu trebuie sa-i sarim cuiva in cap ca are o parere diferita de a noastra , sau ca este sef ACA , nici eu nu sunt multumit ca ne impoziteaza , chiar deloc , dar sper sa scapam , cu toate ca sansele sunt destul de mici , tare as vrea sa vad cati dintre noi de aici vor veni la miting , .............
LUCIAN AVRAM

Mesajde XXL » 30 Ian 2013, 17:43

adica are si stupi ...n-as fi crezut
oricum din cauza ca asemenea tembelii ne reprezinta interesele
si sustin asa nepasatori ca impozitarea familiilor de albine este normala
am ajuns in situatia asta...nu uita ca impozitul e primul pas,o sa urmeze lucruri mult mai nasoale
nu era asa bine
XXL

Mesajde XXL » 30 Ian 2013, 17:55

in ceea ce priveste mitingul daca nici acum apicultorii nu strang randurile
ar fi cazul sa ne gandim la alta ocupatie
...imi povestea anul trecut Eric Lelong un apicultor francez cum
se desfasoara un protest la ei ..cum intra cu afumatoarele in institutii
si scot functionarii afara :lol: :lol: :lol:
nu era asa bine
XXL

Mesajde kissi » 30 Ian 2013, 18:00

LUCIAN AVRAM scrie:domnul Vasile PUF , ........................ nu cred ca domnia sa are vreo vina

parerea mea , nu trebuie sa-i sarim cuiva in cap ca are o parere diferita de a noastra , sau ca este sef ACA , nici eu nu sunt multumit ca ne impoziteaza , chiar deloc , dar sper sa scapam , cu toate ca sansele sunt destul de mici , tare as vrea sa vad cati dintre noi de aici vor veni la miting , .............

Ca persoana particulara, putea sa-si spuna parerea, dara ca sef la ACA Vaslui, trebuia sa spuna parerea apicultorilor din asociatie. Sa intelegem ca asta este parerea apicultorilor din ACA Vaslui?
kissi

Mesajde LUCIAN AVRAM » 30 Ian 2013, 18:17

kissi scrie:
LUCIAN AVRAM scrie:domnul Vasile PUF , ........................ nu cred ca domnia sa are vreo vina

Ca persoana particulara, putea sa-si spuna parerea, dara ca sef la ACA Vaslui, trebuia sa spuna parerea apicultorilor din asociatie. Sa intelegem ca asta este parerea apicultorilor din ACA Vaslui?

parerea domnului PUF , in mod clar nu coincide cu a mea , dar de asta este democratie , fiecare sa-si spuna parerea , cat despre parerea apicultorilor din Vaslui , nu pot sa ma pronunt decat in nume personal , ceea ce am si facut

numai bine !
LUCIAN AVRAM

Mesajde LUCIAN AVRAM » 30 Ian 2013, 18:22

XXL scrie:adica are si stupi ...n-as fi crezut
oricum din cauza ca asemenea tembelii ne reprezinta interesele
si sustin asa nepasatori ca impozitarea familiilor de albine este normala
am ajuns in situatia asta...nu uita ca impozitul e primul pas,o sa urmeze lucruri mult mai nasoale

impozitarea familiilor este normala in multe state europene , asta nu inseamna ca eu sunt de acord cu asa ceva , nici pe departe ,
ca trebuie sa ne unim si sa incercam sa facem ceva , este adevarat , acum sa vedem cine ne uneste ? poate so-ri-pan , sper ........... :)
LUCIAN AVRAM

Mesajde filip » 30 Ian 2013, 18:30

Din cate articole am citit,toate spun un lucru clar:Impozitul va fi retinut in momentul in care banii de SUBVENTIE intra in cont.Ba am mai vazut articol in care se spune ca din partea fiscului va fi delegat un reprezentant la APIA care sa retina acesti bani.
Acum eu intreb unde e SUBVENTIE pe fam albine?
La PNA ,bag mana adanc in buzunar asteptand mai apoi sa primesc ceva inapoi,deci nu primesc mai intai niste bani ca apoi sa ma folosesc de ei.
filip

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA