Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultura după IMPOZITARE. Încotro?

Mesajde un OM » 29 Ian 2013, 23:56

Si eu as vrea ca primii 50 de stupi sa nu fie impozitati, ci doar ceilalti peste 50. Dar nu va amagiti, se vor impozita toti cei declarati.
un OM

Mesajde razvanc » 29 Ian 2013, 23:59

Am vrut sa spun asa se aplica corect grila de impozitare data in ordonanta. Am vazut niste exemple in postarile
anterioare unde fiecare a facut calculul cum a inteles, dar l-au facut in defavoarea lor calculandu-si un impozit mai mare.
In rest de acord cu Dvs. este mult 16 % si este si mare normade venit la care se aplica.
razvanc

Mesajde danielmihai » 30 Ian 2013, 00:12

nu am fost pana acum la vot si nici ca ma voi duce...
danielmihai

Mesajde Adi Hodis » 30 Ian 2013, 01:06

razvanc scrie:Buna seara,

Exemplu impozitare la 120tupi

primii 50 nu se impoziteaza , intre 50 si 100: 50 stupi x 70 x 0.16 = 560 iar intre 100 - 120: 20 x 98 x 0,16 = 313,6 . Deci
total 560 + 313,6 = 873,6. Asa se impoziteaza corect!

As vrea sa o vad eu pe asta.
Nu cred ca vor scuti 50 de familii de la fiecare apicultor care se incadreaza la impozitare. Un calcul estimativ reflecta o suma considerabila.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde RazvanTi » 30 Ian 2013, 12:09

primii 50 nu se impoziteaza , intre 50 si 100: 50 stupi x 70 x 0.16 = 560 iar intre 100 - 120: 20 x 98 x 0,16 = 313,6 . Deci

GRESIT!!!

uite asa se va ajunge sa se faca:
49 stupi sunt ai mei
49 stupi sunt ai soacra-mii
28 stupi la o alta ruda apropiata
deci EU+soacra+a3-a ruda= 0Lei la stat
asta era un exemplu
alte exemple functie de numarul de stupi
se va umbla la numarul de stupi? umblam si noi la exemplu :lol:
RazvanTi

Mesajde rocco76 » 30 Ian 2013, 12:14

esti sigur ca nu o sa fie: 120 x 98 x 0,16 =1881,6 ? :?
rocco76

Mesajde adycnst » 30 Ian 2013, 12:19

salutare,
eu spun ca va scadea caliatatea mierii, statul pana la urma nu va castiga nimic si politicienii nostrii sunt niste ******...apropo, mai vreti USL?!...va zambesc :P
adycnst

Mesajde rocco76 » 30 Ian 2013, 12:21

uite asa se va ajunge sa se faca:
49 stupi sunt ai mei
49 stupi sunt ai soacra-mii
28 stupi la o alta ruda apropiata
deci EU+soacra+a3-a ruda= 0Lei la stat
asta era un exemplu
alte exemple functie de numarul de stupi
se va umbla la numarul de stupi? umblam si noi la exemplu :lol:[/quote]

si pobabil masuri gen 141 pe viitor vor fi disponibile doar pt cei care au avut declarati (platit) peste 50-60 stupi cel putin un an sau doi ;)
rocco76

Mesajde RazvanTi » 30 Ian 2013, 12:34

AHA!!!
poi tati am ajuns unde trebuie
de ce crezi ca a fost "facut" acest impozit?!?!?!?
au stat ei si s-au gandit "de unde sa mai luam niste malai? DE LA UE!!! CUM? impozitandu-i pe fraieri!"
adica de exemplu tu ai luat niste bani de la UE printr-o oarecare maura (112,141, sau ce-o mai fi).
in prima faza nu poti cheltui banii luati decat de la ANUMITE magazine agreate de ei la care preturile sunt prohibitive
in al 2-lea rand te mai impoziteaza o data pe cap de familie, cornuta, ovina sau ce-o mai fi sa mai stoarca inca ceva banuti.
in final? ai muncit pentru ei.
eu asa vad acest impozit
facut sa-i loveasca pe cei care au luat fonduri europene. mai pe romaneste sa-i JECMANEASCA

PS: eu nu am accesat si nici nu voi accesa fonduri.
am cochetat cu ideea dar mi s-a parut ca pute si nu am mai facut nimic
si dupa aproape 2 ani iata ca intr-adevar am avut dreptate.
RazvanTi

Mesajde dorin » 30 Ian 2013, 12:44

Se vrea sa se puna capac unei vechi indeletniciri? Daca se intra cu bocancii in Legea apiculturii,nu va fii bine pentru urmasii nostrii!.Ce le lasam in urma, evidente,contabilitate,carnete de stupina...Suntem noi apicultorii intr-o stare de gratie,uluire....Nici comunistii nu au indraznit sa puna impozit pe albina!Mai mult, aia raii,comunistii plateau si polenizarea culturilor!
Crotalierea,o alta inventie :roll: inchipuitiva ca numarul trebuie sa urmareasca familia de albine....Primavara,daca mutam stupul intr-un stup curat...tablita dupa el.CONTABILITATEApicultorul trebuie sa tina evidenta la roiuri,matci,tratamente...Daca-ti moare o matca...fuga in 5 zile anuntat.Lasam stupina in lan....si mergem la asociatie sa raportam roiurile si decesele...termen 5 zile!Traiasca firmele de crotaliere.Apicultorul va avea timp sa se mai ocupe si de albina?
Si-apoi daca nu ne dovediti,aplicati amenzi usturatoare,sa se sature apicultorul sa mai intreprinda ceva.Mai bine sa stam cu mana intinsa la ajutoare sociale la primarii.Sa asteptam campaniile electorale,cat mai dese,sa apucam un mic,o bere,un pix....
Daca nu vor fi consultati apicultorii adevarati,apicultura se va distruge!
Acum se vor plati banii europeni NERAMBURSABILI?-de care au beneficiat multi apicultori,multi atrasi de mirajul unui profit rapid!Multi bine intentionati.Se vrea oare sa se plateasca initiativa ?
De-acum, cei ce vor sa se aplice de acum fonduri europene se vor gandi de doua ori!
Anul trecut a fost un an crancen pentru albine!Culesul practic nu a existat,din cauza secetei!Foarea soarelui nu mai produce datorita soiurilor productive americane ce nu permit albinelor sa extraga nectarul! Basca se trateaza intens cu ierbicide si moare multa albina!
Minte le cer,guvernantilor,sa lase Apicultura sa se dezvolte,natural.Albina nu deranjeaza pe nimeni.Ea face numai bine!
Meseria de apicultor nu o face oricine!Multi vor...,putini invata acest mestesug!
Apicultorilor,fiti solidari,nu va invrajbiti!Puneti interesul albinei-al apicultorilor, deasupra orgoliilor!
dorin

Mesajde gica.mosu » 30 Ian 2013, 12:49

Razvane ,ai avut nas bun :roll: alti care l-au avut infundat o ia in brate :lol:
Ce s-a luat pe MERE dau pe PERE.....STATUL nu va ramine decit in cistig iar ala de
munceste cuuu S........A in brate... :lol:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde RazvanTi » 30 Ian 2013, 12:54

dorin scrie:....Nici comunistii nu au indraznit sa puna impozit pe albina!Mai mult, aia raii,comunistii plateau si polenizarea culturilor!
.....

dorine TOCMAI ca in nici o tara din lumea asta nu se pune impozit pe albina ci din contra se plateste polenizarea! nu numai comunistii...
RazvanTi

Mesajde dorin » 30 Ian 2013, 13:05

Se vrea sa se puna capac unei vechi indeletniciri? Daca se intra cu bocancii in Legea apiculturii,nu va fii bine pentru urmasii nostrii!.Ce le lasam in urma, evidente,contabilitate,carnete de stupina...Suntem noi apicultorii intr-o stare de gratie,uluire....Nici comunistii nu au indraznit sa puna impozit pe albina!Mai mult, aia raii,comunistii plateau si polenizarea culturilor!
Crotalierea,o alta inventie inchipuitiva ca numarul trebuie sa urmareasca familia de albine....Primavara,daca mutam stupul intr-un stup curat...tablita dupa el.CONTABILITATEApicultorul trebuie sa tina evidenta la roiuri,matci,tratamente...Daca-ti moare o matca...fuga in 5 zile anuntat.Lasam stupina in lan....si mergem la asociatie sa raportam roiurile si decesele...termen 5 zile!Traiasca firmele de crotaliere.Apicultorul va avea timp sa se mai ocupe si de albina?
Si-apoi daca nu ne dovediti,aplicati amenzi usturatoare,sa se sature apicultorul sa mai intreprinda ceva.Mai bine sa stam cu mana intinsa la ajutoare sociale la primarii.Sa asteptam campaniile electorale,cat mai dese,sa apucam un mic,o bere,un pix....
Daca nu vor fi consultati apicultorii adevarati,apicultura se va distruge!
Acum se vor plati banii europeni NERAMBURSABILI?-de care au beneficiat multi apicultori,multi atrasi de mirajul unui profit rapid!Multi bine intentionati.Se vrea oare sa se plateasca initiativa ?
De-acum, cei ce vor sa se aplice de acum fonduri europene se vor gandi de doua ori!
Anul trecut a fost un an crancen pentru albine!Culesul practic nu a existat,din cauza secetei!Foarea soarelui nu mai produce datorita soiurilor productive americane ce nu permit albinelor sa extraga nectarul! Basca se trateaza intens cu ierbicide si moare multa albina!
Minte le cer,guvernantilor,sa lase Apicultura sa se dezvolte,natural.Albina nu deranjeaza pe nimeni.Ea face numai bine!
Meseria de apicultor nu o face oricine!Multi vor...,putini invata acest mestesug!
Apicultorilor,fiti solidari,nu va invrajbiti!Puneti interesul albinei-al apicultorilor, deasupra orgoliilor!
dorin

Mesajde so-ri-pan » 30 Ian 2013, 16:49

Leon scrie:Bine,dar de ce nu iese nimeni in strada sa protesteze?

Nu se iese oricum Leule. Sunt de facut niste pasi pana acolo. Inceputul e facut. De fiecare din voi depinde aceasta iesire.
Vad din postari ca nu sete o prioritate pentru apicultori. Discutiile sunt la nivelul CE FAC EU, nu CE FACEM NOI!
so-ri-pan

Mesajde peterneamt » 30 Ian 2013, 17:17

Prin impozitarea cu 3% din venit, ajung şi cei cu PFA sau II să plătească enorm mai ales dacă şi banii primiţi de la UE intră la venit . Oare în caz de ani calamitaţi din cauza secetei nu am putea fi scutiţi de impozit ?
peterneamt

Mesajde State » 30 Ian 2013, 17:46

peterneamt scrie: Oare în caz de ani calamitaţi din cauza secetei nu am putea fi scutiţi de impozit ?

Nu numai atat....ci despagubiri materiale din partea statului. Ca si la agricultura. De ce apicultorul sa plateasca impozit si statul doar sa ia? Ori asa , ori fara nici un impozit .
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE