Dragos2006 scrie:Vai steaua noastra ! am ajuns sa dam sodou la albine ...
ȘODÓU, șodouri, s. n. Băutură preparată din gălbenuș de ou crud, frecat cu zahăr, peste care se toarnă lapte fierbinte. [Var.: șodó s. n.] – Din fr. chaudeau.
Sursa: DEX '98 (1998)
Dragos...fiecare cum stie si cum poate , dar nu aia e reteta pentru albine.
Cineva da la albinele sale doar miere , polen si preparatul din lapte si ou. Primavara mai baga un sirop din zahar la cate un roi. Are familii foarte puternice sa stii. Mierea o face pentru el si pentru rude , poate ca si d'aia se explica de ce nu le serveste diverse substante din comert.
Apropo , tu ai vreo analiza chimica a inlocuitorilor ? Cred ca aici e linia foarte fina intre a face apicultura pentru consum propriu si sistem intensiv.
Deocamdata nu ma gandesc la venituri banesti , asa ca voi merge in continuare pe mana "batranilor" si a retetelor lor. Daca lor le este acum foarte bine , de ce nu mi-ar fi si mie ?
Asa ca aiaie Dragos , trebuie sa vedem linia aia fina dintre apicultori.
PS: Citeam intr-o carte urmatoarea chestie :
Februarie-MartieHrana data albinelor / Nr. de larve crescute
-Miere simpla / -575
-Miere + faina de soia / -2600
-Miere + faina de soia + 12%polen /-4900
-Miere + faina de soia + 25%polen / -5500
-Miere + faina de soia + 50%polen / -7100
-Miere +polen / -8600Mie mi se pare cam misto . Tie cum ti se pare ?
Sau poti sa expui si alta parere , evident , mai ales ca ai 30 de ani de stuparit. Referitor la tabelul de mai sus , faina de soia se poate inlocui cu..... ghici.
Vezi , chiar si o reteta pe care nu o stiai(si nici acum nu o stii) , iti poate pregati surprize. Inlocuitorii aia din comert , despre care nu stii mai nimic , pot ceda locul unor ingrediente pe care le ai la indemana si e care poti fi sigur.
PS:
Dragos , daca vrei putem muta discutia pe alt topic. Pe asta l-am poluat destul. Pentru asta imi cer scuze in fata initiatorului.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.