StateF scrie:In cate moduri pot fi amplasate rezervele de hrana(ramele cu miere) in stup pentru sezonul rece ?
Adi Hodis scrie:gigibecalul scrie:...
Dupa imperechere matca incepe sa depuna oua fecundate, din care vor ecloziona albine lucratoare si matci. Dupa caz, matca depune oua neimperecheate din care vor iesi trintori.
...
In momentul depunerii oului matca isi coboara abdomenul in celula de lucratoare, unde acesta atinge peretii celulelor, atingere care provoaca slabirea unui muschi special circular,
fapt care permite iesirea spermei. In acest fel se fecundeaza oul. Daca abdomenul nu atinge peretii celulei, aceasta putindu-se intimpla doar in celule de trintor, care au diametrul mai mare decit cele cele albina, dispozitivul care inchide spermateca nu funcioneaza, sperma nu este impinsa in oviduct si ouale nu se fecundeaza."
Cresterea albinelor - Mihai Besliu si Alexandru Nistor - Editura APIMONDIA ,1992, pagina 8.
O intrebare,
Daca acesta este principiul, atunci cum se explica faptul ca in botca este fecundat oul ?.
Si botca este mai mare decat celula de albina iar conform autorilor cartii, oul depus in botca este fecundat.
Parerea mea este ca marimea celulei nu contribuie cu nimic ci, muschiul care contracta spermateca.
proapis13 scrie:Ce avem noi aici![]()
Sau ce nu avem noi aici???
salve
Mircea_63 scrie:In putina mea practica inca n-am intalnit asta sau nu am observat-o eu si chiar sunt nerebdator sa aflu!
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 45 vizitatori