Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultura după IMPOZITARE. Încotro?

Mesajde stroe » 02 Feb 2013, 09:58

Fiecare poate face o socoteala simpla daca merita sa declare stupii sau nu adica daca impozitul merita sa fie platit pentru accesarea diverselor fonduri .
Nu va veni nimeni sa numere stupii .
stroe

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 02 Feb 2013, 20:13

Nu vreau sa sperii pe nimeni dar aseara la pro tv. a fost o stire: '''produsele agricole impozitate'', si aratau 3 borcane de miere! reportajul a avut max. 30-40-sec. aAtazi am aflat ca pe langa imp. pe fam. de albine declarata vom plati si taxa de valoare adaugata(TVA) pe productia de miere estimata........DE EI!!!!!! Adica la fel cu terenul:o data imp. pe pamant iar apoi taxa pe productie din acel teren.(cerealiere, uleioase textile, tehnice, s.a.m.d.p.).Coool...NU!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde MihaiT » 03 Feb 2013, 14:23

M-am uitat la viata satului pe tvr si eu am inteles in felul urmator:cei care sunt persoane fizice vor fi impozitati dupa norma pusa de ei in functie de nr. de stupi declarati la primarie,iar ceilalti (persoane fizice autorizate.intreprinderi familiare,societate comerciala...) vor plati in functie de venitul declarat ca si pana acum.Am inteles bine sau nu?
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc,...
Căci dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veţi avea?" (Matei 5:44-46)
MihaiT

Mesajde akmm » 03 Feb 2013, 20:21

manu8388 scrie:Intrebare de evazionist: daca am 100 de stupi in gradina , nu am accesat nimic , nu am nevoie de pna, nu am pfa,s.a.m.,d. nu declar nimic nicaieri , vecinii sunt ok cum sa ma impoziteze? pana la ajuns cu garda financiara si cu politia in gradina mea mai este.

O parte din stupi pot fi bagati prin magazii iar albinele lasate sa iasa afara ca din pavilioane.Habar nu are lumea ca ai stupi.Se gasesc metode pentru a raspunde la ,,inteligenta''guvernantilor.
Ce ironie a generatiei.
In '89 a fost impuscat un om si maturat un regim pentru ca platea datorii prea repede facute pentru fabrici, canale, reactoare, hidrocentrale, locuinte etc.
Prezentul regim e fortat sa plateasca la fel de repede pentru toate minunatiile de dupa '89, si culmea are speranta sa scape basma curata.Asta-i curata inconstienta.Parerea mea.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde zimbru florin » 03 Feb 2013, 20:27

Simbata 2 02 2013 sa tinut la Satu Mare o sedinta cu apicultori un domn de la aca care nea spus ca a vorbit cu cei de la ministeru agriculturi si ia intrebat despre impozitare. Raspunsul a fost ca, nici daca vom face miting tot nu vor schimba legea. Pentru cine nui rentabil, sa nu tina albine. Mai este o problema au aparut baieti destepti si an apicultura.
zimbru florin

Mesajde Adi Hodis » 03 Feb 2013, 21:02

zimbru florin scrie:Simbata 2 02 2013 sa tinut la Satu Mare o sedinta cu apicultori un domn de la aca care nea spus ca a vorbit cu cei de la ministeru agriculturi si ia intrebat despre impozitare. Raspunsul a fost ca, nici daca vom face miting tot nu vor schimba legea. Pentru cine nui rentabil, sa nu tina albine. Mai este o problema au aparut baieti destepti si an apicultura.

Dar daca vom face pastoral pe la minister cu niste stupi "beton" ca sa culeaga nectarul fruntilor atit de obosite prin birourile lor ?. :mrgreen:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde dorindafi » 04 Feb 2013, 09:41

facem drumul degeaba ca ei nu secreta asha ceva
sunt mai seci decit 2012
dorindafi

Mesajde letsoc » 04 Feb 2013, 11:09

dorindafi scrie:facem drumul degeaba ca ei nu secreta asha ceva
sunt mai seci decit 2012

Secreta ca ambrozia!
Fiindca atat de mult a iubit DUMNEZEU lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan3/16
letsoc

Mesajde so-ri-pan » 04 Feb 2013, 16:03

zimbru florin scrie:Simbata 2 02 2013 sa tinut la Satu Mare o sedinta cu apicultori un domn de la aca care nea spus ca a vorbit cu cei de la ministeru agriculturi si ia intrebat despre impozitare. Raspunsul a fost ca, nici daca vom face miting tot nu vor schimba legea. Pentru cine nui rentabil, sa nu tina albine. Mai este o problema au aparut baieti destepti si an apicultura.

Florin, Ala care te-a informat, asa a inteles el! Nu trebuie sa-l nesocotim.
Au mers cu mine la minister si AU VORBIT PERSONAL APICULTORII, aia care stau in camp cu albinele. Sa-ti spuna ei ce au inteles din discutii.

Chiar acum m-a sunat un "sef" de asociatie sa-mi reproseze : " ... ai facut-o de capul tau, nu crezi ca trebuia sa ne ceri parerea?"
I-am raspuns ca "nici ei nu mi-au cerut parerea cand au hotarat TACEREA"
Au inceput sa primeasca telefoane de nemultumire de la membrii. Aici nu e valabil "Tace o gura, "tace" o mie!!!"
Concluziile le trageti voi!
so-ri-pan

Mesajde pin » 04 Feb 2013, 16:56

MihaiT scrie:M-am uitat la viata satului pe tvr si eu am inteles in felul urmator:cei care sunt persoane fizice vor fi impozitati dupa norma pusa de ei in functie de nr. de stupi declarati la primarie,iar ceilalti (persoane fizice autorizate.intreprinderi familiare,societate comerciala...) vor plati in functie de venitul declarat ca si pana acum.Am inteles bine sau nu?

Eu recunosc ca nu am citit legea dar dintr-un link pus de Adi Hodis reiese ca: "Normele de venit pentru impozitul care va fi aplicat persoanelor fizice din agricultură de la 1 februarie au fost publicate miercuri în Monitorul Oficial, perioada impozabilă fiind până la 31 decembrie 2013"

Cei care au asociatii sau PFA-uri nu pot avea stupii si pe asociatie/PFA si ca persoana fizica. Ori aveti asociatie/PFA si atunci platiti impozite ca orice societate comerciala conform legilor, ori nu aveti si atunci se aplica impozitul din noua lege.
pin

Mesajde proapis13 » 04 Feb 2013, 17:04

pin scrie:
MihaiT scrie:Cei care au asociatii sau PFA-uri nu pot avea stupii si pe asociatie/PFA si ca persoana fizica. Ori aveti asociatie/PFA si atunci platiti impozite ca orice societate comerciala conform legilor, ori nu aveti si atunci se aplica impozitul din noua lege.

NU interzice nici-o lege din Romania sa ai stupi si pe persoana fizica si pe persoana juridica :!:
Avem colegi ce fac parte din ambele categorii cu autorizari in regula si pe PF si pe PFA,
acum sa vedem cum or sa faca cu persoana fizica,deoarece la primarii sunt trecuti si PF in registrul agricol si PFA la FISC:shock:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ricu_sib » 04 Feb 2013, 17:10

Cat despre sefii de asociatii..mai ales cei de la ACA..mai bine lasa! Asociatiile vor bani si ele,credeti-ma nimeni nu are interesul altuia ci doar al sau.Fiecare ar trebui sa descurce cum poate.Apropo! nu le mai dati idei,la netoti astia ca cer si cum am putea face,ca si asa au ei destule.Chestia asta cu impozitarea se putea deduce mai demult,de cand cu subventiile,de cand cu masurile,ca vorba aia,cine iti da gratis,nici mama nu io dat lu tata,darmite statul sa dea moca,bani lu neica nimeni.Acum daca ati luat fonduri platiti ca sunteti rentabili.Astia de la aca,au facut stupari la banda rulanta ca era si pentru ei rentabila afacerea,sunt mii de stupari cu calificare care habar nu au ce-i ala un stup si au accesat fonduri au luat bani acu sa-i vedem.!? Io de stupi nu ma las daca crapa tot,da sa-i vad pe ciurlii ce fac.
ricu_sib

Mesajde bucursorinelionel » 04 Feb 2013, 18:33

Impozitarea în agricultură nu s-a stabilit nici la Guvern, nici la Președenție, nici la Parlament!!!
Ea a fost stabilită la Comisia Europeană, după ce reprezentanții statelor contributoare nete la bugetul european ( Germania, Franța, Belgia, Olanda, etc) au ajuns la concluzia că aproximativ 40% din bugetul unional se duce spre Politica Agricolă Comună prin care se alocă fonduri și pe suprafață și pe diferite programe de dezvoltare dar pentru care anumite state beneficiază mai mult sau mai puțin justificat, cu rezultate mai mult sau mai puțin rezonabile.
Cănd România a fost acceptată în U.E. nu s-au luat în calcul doar drepturile (despre care unii credeau că vor zbura euroii prin aer ca și stolurile de grauri) ci și obligațiile.
Iar una din acele obligații era și cea referitoare la sursele financiare de susținere, recte impozitul în agricultură, care a tot fost amânat, trecut de la o guvernare la alta..tot aruncat ca pisica moartă de acolo- acolo..până când, la ultimele negocieri, la care au participat și Băse dar și Ponta în subsidiar, „s-a rupt pisica în două „ adică vă dăm ceva facilități ( cele cu care se lăuda șeful statului ), dar faceți și cum vrem noi ( adică ce a transpus în practică prim ministrul și guvernul).
Baza de impozitare în agricultură la, nivel unional, are ca fundament, categoriile/tipologiile de exploatații agricole pe clase de mărime (fie la suprafață / culturi, fie pe unități de active biologice / zootehnie), iar modalitățile de calcul la normele de venit diferă de la țară la țară deoarece sunt stabilite, în fiecare stat , de către R.I.C.A. (Rețeaua de Informații Contabile Agricole) a fiecărui stat.
Așadar, norma de venit din România, diferă de cea din Franța sau Germania, sau alt stat, cel mult poate fi similară cu cea din Bulgaria (sau alt stat cu performanțe economice similare).
Daca doriți mai mult infomații despre ce face și cum procedează RICA puteți intra pe site-ul MADR Sau la EUROSTAT...( mai multe nu știu nici eu).
bucursorinelionel

Mesajde pin » 04 Feb 2013, 23:45

Saracu' Ponta. Cum trage el ponoasele pentru altii. Ii plang de mila.
pin

Mesajde reformistul » 05 Feb 2013, 00:20

Vizionati filmul si poate il dati mai departe!!!
Sa vada si altii mai grei de cap!

http://ziaruloval.ro/ultima-ora-scrisoa ... rulOval%29
reformistul

Mesajde so-ri-pan » 05 Feb 2013, 11:22

bucursorinelionel scrie:Impozitarea în agricultură nu s-a stabilit nici la Guvern, nici la Președenție, nici la Parlament!!!
Ea a fost stabilită la Comisia Europeană, după ce reprezentanții statelor contributoare nete la bugetul european ( Germania, Franța, Belgia, Olanda, etc) au ajuns la concluzia că aproximativ 40% din bugetul unional se duce spre Politica Agricolă Comună prin care se alocă fonduri și pe suprafață și pe diferite programe de dezvoltare dar pentru care anumite state beneficiază mai mult sau mai puțin justificat, cu rezultate mai mult sau mai puțin rezonabile.
Cănd România a fost acceptată în U.E. nu s-au luat în calcul doar drepturile (despre care unii credeau că vor zbura euroii prin aer ca și stolurile de grauri) ci și obligațiile.
Iar una din acele obligații era și cea referitoare la sursele financiare de susținere, recte impozitul în agricultură, care a tot fost amânat, trecut de la o guvernare la alta..tot aruncat ca pisica moartă de acolo- acolo..până când, la ultimele negocieri, la care au participat și Băse dar și Ponta în subsidiar, „s-a rupt pisica în două „ adică vă dăm ceva facilități ( cele cu care se lăuda șeful statului ), dar faceți și cum vrem noi ( adică ce a transpus în practică prim ministrul și guvernul).
Baza de impozitare în agricultură la, nivel unional, are ca fundament, categoriile/tipologiile de exploatații agricole pe clase de mărime (fie la suprafață / culturi, fie pe unități de active biologice / zootehnie), iar modalitățile de calcul la normele de venit diferă de la țară la țară deoarece sunt stabilite, în fiecare stat , de către R.I.C.A. (Rețeaua de Informații Contabile Agricole) a fiecărui stat.
Așadar, norma de venit din România, diferă de cea din Franța sau Germania, sau alt stat, cel mult poate fi similară cu cea din Bulgaria (sau alt stat cu performanțe economice similare).
Daca doriți mai mult infomații despre ce face și cum procedează RICA puteți intra pe site-ul MADR Sau la EUROSTAT...( mai multe nu știu nici eu).

Fi-va EUROPA` SA VA FIE!!!! Unde te duci ..."asa vrea europa, A zis Europa, Ne da Europa...Ne< ... >Europa....!!!!"

De cand ... "europa" s-a abatut peste romanica, constatam urmatoarele;
Miscarea 1. "incompetenta MANAGERIALA"!!!!!!! Adusi austrieci manageri(sau tradatori romani)competenti in a taia FIERUL"VECHI"AJUNS LA vIENA VIA `STAMBUL!
Efect, somajul masiv si export forta de munca tanara.
Miscarea 2. "Tradareea" SUBSOLULUI!!!! Beneficiarii, nimeni altii decat..."europenii vievezi"
Efect, REDEVENTE de tot KAKAO
Lista continua cu PADURILE ajunse in "BUNA"europa, Pamanturile vandute la straini, si..., multe altele pe care le stiti si voi.

Acum a venit vremea sa TERMINAM SI STUPARITUL. Pentru cine credeti!!?? Pentru VIENA!!!
Atunci sa nu-i mai stresam pe PAPUSILE BASE si PONTA, care fac POANTE cu noi privind democratia ... !! Protestam direct la VIENA.

Nuuu toata lumea!!! Nu, nuuuuu!! ... protesteaza pe internet in pijama!! Culmea TUPEULUI, mai AU SI OPINII!
so-ri-pan

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE