Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde filip » 04 Feb 2013, 19:12

La fiecare TARG APICOL un protest ,un tip de protest cu banderola alba la mana si un pliant .Acolo se aduna apicultorii.Hai sa imbinam cele doua evenimente!
filip

Mesajde teinegru64 » 04 Feb 2013, 19:16

Bravo baieti.Involuntar rtv a vorbit de voi.Stirea suna cam asa....Datorita protestului apicultorilor un bizon cu jeep a fost nevoit sa foloseasca trotuarul pentru a circula.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde octav79 » 04 Feb 2013, 19:19

Da si desteptii de la Antena 1 la fel. Dar nu au specificat nici macar ca era un protest al apicultorilor. Dar foarte important respectivul a fost amendat cu 1600 lei.

Asta e senzationalul.
http://jimm69.sunphoto.ro/

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos
octav79

Localitate: Bucuresti; Locatii de interes: Bucuresti, Golesti (VN)

Mesajde Aurel1959 » 04 Feb 2013, 19:21

Locatia pentru Bucuresti,mai multe detalii.
Multumesc!
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde Dila Daniel » 04 Feb 2013, 19:27

ROMAPIS,pentru faptul ca la ei acasa in Ploiesti a fost o manifestare apicola,chiar daca a fost organizata de S.A.N.,si nu au sprijinit
acest demers de interes APICOL national,sunt o dezamagire uriase...UN ESEC ...in opinia mea.
Creditul meu ca apicultor catre astfel de organizatii"din pix"...este de [-] infinit...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde eugen. » 04 Feb 2013, 19:30

teinegru64 scrie:Bravo baieti.Involuntar rtv a vorbit de voi.Stirea suna cam asa....Datorita protestului apicultorilor un bizon cu jeep a fost nevoit sa foloseasca trotuarul pentru a circula.

Asta s a vrut a fi stire.... de fapt noi am sesizat pe cel ce a venit sa ne conduca la prefect ca un sofer cu bolid a luat o pe scurtatura printre noi ca sa si poata parca masina cat mai aproppe de intrarea principala in prefectura :lol:
eugen.

Mesajde XXL » 04 Feb 2013, 19:38

asta e bizonul
Fişiere ataşate
pietonal_47178900.jpg
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde XXL » 04 Feb 2013, 19:40

sef de asociatie.....glumeam desigur
Fişiere ataşate
Protest-apicultura-300x224.jpg
Protest-apicultura-300x224.jpg (23.88 KiB) Vizualizat de 8218 ori
nu era asa bine
XXL

Mesajde XXL » 04 Feb 2013, 19:41

protestatarii
Fişiere ataşate
0apicultori3-150x150.jpg
0apicultori3-150x150.jpg (10.91 KiB) Vizualizat de 8218 ori
nu era asa bine
XXL

Mesajde XXL » 04 Feb 2013, 19:41

si
Fişiere ataşate
0apicultori1-150x150.jpg
0apicultori1-150x150.jpg (10.01 KiB) Vizualizat de 8218 ori
nu era asa bine
XXL

Mesajde Mircea_63 » 04 Feb 2013, 19:51

Cred ca era mai bine:

Fără polenizare
Nu rodeşte nicio floare!

sau

Fără polenizare
Nici voi n-aveţi de mâncare!

Nu subliniaţi paguba noastră ca plătitori de impozit ci paguba lor, paguba tuturor creată prin lipsa polenizării :!:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 04 Feb 2013, 20:48

Corneliu, daca ii doare unde zici de mediu -desi eu nu la mediu ma refer ci la productia agricola- iti dai seama ca de faptul ca tie nu-ti plateste nimeni polenizarea...nici acolo nu-i doare.

EVIDENT ca-i doare undeva de noi toti ca popor, dar asta n-ar recunoaste-o niciodata, asa ca macar pentru salvarea aparentelor si tot trebuie sa le ia in seama daca sunt puse asa problemele.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde nicus » 04 Feb 2013, 20:57

Privesc la cei care se documenteaza de saptamani bune pe acest subiect si nu vin cu o postare.
Oameni direct implicati in fenomen si in asociatii ...fara de pareri.

Va discreditati pe zi ce trece oamnei buni, sefi de asociatii si organizatori doar de targuri apicole!
Personal o sa mi fac o lista cu cei care au postat aici (pentru mine), fiindca actiunile se tot vad ..in teren.
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde BUNKA » 04 Feb 2013, 21:26

Baaaaa ...o scula din ROMAPIS de pe acolo...SE AUDEEEEEEEEEE ?????
Veniti ma in fata norodului si dati o explicatie pt DUREREA IN c*r care o aveti legat de apicultura !!
Sunteti o adunatura de lasi...STRUTI BAGATI CU CAPU`N NISIP !!
De asta ati facut asociatii apicole? ...sa stati cu deshtu`nfipt in buci??
Coborati aici la talpa albinaritului si dati explicatii la pozitia rusinoasa a ROMAPIS-ului vis-a-vis de legea lu` peste prajit !!
Ce e dureros e ca aia 2722 de apicultori membri de asociatii sunt si ei de acord cu cei la care s-au afiliat, sustin practic porcaria asta de lege, altfel ar fi fost la Ploiesti cu pancarde si banere in maini!

Aici http://www.romapis.org/index.php?id=legislatie_apicola este proiectul de lege sustinut de gogoasha asta umflata numita ROMAPIS la -Proiect de modificare a Legii Apiculturii
Cum poti sa ai 15 asociatii apicole membre cu 2722 de apicultori membri de asociatii care teoretic trebuie reprezentati, cu 141627 colonii de albine, si membri afiliati inca 4 asociatii apicole cu nume rasunatoare la conducere care pot sa sustina asemenea aberatii legislative??
Va descalificati cu fiecare minut care trece fara sa luati o pozitie, ferma, corecta fata de apicultorii romani si albina....mai mare rusine ca asta nu am vazut!!
Ma asteptam la altceva din partea asociatiilor apicole...pana la urma doar batrana ACA a avut o pozitie demna in fata aberatiilor scrise de niste neica nimeni in legea lu` peste!
Mie personal mi-e scarba cand vad asa ceva...nu stiu cum se pot uita in oglinda oamenii astia !
Ultima oară modificat de BUNKA pe 04 Feb 2013, 21:33, modificat 1 dată în total.
BUNKA

Mesajde Adi Hodis » 04 Feb 2013, 21:28

Bubu Trantoru' scrie:Rezumat protest PLOIESTI

Azi la intalnirea de protest de la Ploiesti au fost prezenti aproximativ 30 de apicultori(sunt indulgent) 10 reporteri de la diferite televiziuni si vreo 30 de jandarmi.Dupa ce s-au acordat interviuri in care s-au prezentat motivele ce au dus la acest protest am fost invitati in audienta la prefectul de Prahova.Aici s-au expus cererile protestului nostru:
1-din start s-a plecat de la ideea ca suntem de accord cu impozitarea dar nu in acest mod fraudulos
2 -de ce albina a fost incadrata la zootehnie
3 -daca a fost incadrata la zootehnie de ce nu primim subventii ca celelalte ramuri
4-de ce nu se plateste polenizarea
5-cum s-a calculat norma de venit
6-de ce nu se plateste subventie in cazul unui an calamitat
Dupa aceste discutii s- a ajuns la o intelegere si anume ca saptamana viitoare sa se organizeze o intalnire intre reprezentantii SAN si parlamentarii judetului Prahova acestia din urma urmand sa prezinte problemele noastre in Parlament.
Tin sa subliniez urmatoarele:
7 -pe acest forum s-au anuntat multi apicultori cum ca vor veni la protest dar au fost prezenti doar cu spiritul(cred eu mintindu-ma)
8 -NIMENI DIN CONDUCEREA ASOCIATIILOR APICOLE PRAHOVA NU A FOST PREZENT

Cu stima,
Silviu Stan

Direct la puncte, ca nici nu au fost bine formulate intrebarile, dpmdvd.
1 Cum sa acceptati unanim impozitarea mai ? :shock:
Pai voi ati vorbit in numele tuturor apicultorilor!
Ma refer la aceia care au un nr de stupi la limita de subzistenta, chiar daca sint beneficiari de mas 141.
Apoi sint aceia care erau NEeligibili pt. accesarea mas 112. Asta ca raspuns la afirmatia cuiva care a zis ,, ati primit bani pt. dezvoltare ... acum sa si platiti". Si cum NU au primit toti, sa plateasca toti ?. :shock: :evil:
Dar la cei care practica apicultura stationara, v-ati gandit ? ... pe deasupra, seceta ai loveste cel mai rau pe acestia. Din ce sa plateasca aia ?.
Trecem la cei ce au un nr. mai mare de stupi, din 200 de ex. se impoziteaza 150 ( desi eu cred ca se vor impozita toti 200 ), sa vedeti ca nici astora nu le este totuna. Avem exemplu anul 2012.
La acest nivel trebuie sa faci stuparit pastoral, ca sa scoti bani. Pentru transport personal se cheltuiesc aprox 1000 Eu in cazul celor care au camioane. La suma aceea, se mai adauga impozitul de 2352. Deci numai astea se fac aprox 6 500 lei, care pleaca anual din venitul stuparului. Si se mai adauga celelalte cheltuieli, inclusiv cotizatia la asociatia care trebuia sa ia atitudine acum, nu-i asa ?. Deci bani aruncati aiurea. Per total e mai rau decat cu un credit de la Banka. De banii aia te folosesti ca-i investesti ... dar hartiile de la astialalti la ce sint utile ?.
Daca unii apicultori din acest segment, realizeaza venituri care le acopera cheltuielile, platesc impozitul si sezonul urmator cine le acorda credit pt. cheltuieli. Stiu apicultori cu sute de familii care au avut astfel de realizari.
EXTRAODRINAR mai oameni ! ... sa acceptati impozitarea in numele tuturor.

2, 3 si 4 Incadrarea, da, e total gresita ...
Subventia ? ... uite colea, evaluarea in bani de pe urma polenizarii facute de catre albine,
http://operaresearch.eu/files/repositor ... es2013.pdf la pagina nr 11, la nivel European prin polenizare s-a obtinut peste 20 miliarde euro !.
Asa ca, nici un impozit ! ... pai care, cu-i este logic sa plateasca ?. Si inca retroactiv pe 23 de ani, de cand ne tot fenteaza guvernele.

5, Nu cum ... ci sa se anuleze !.
Sa se tina cont ca apicultura este la sub actionea factorilor meteo, seceta si/s-au ploi indelungate ( eram cu stupii la salcam si abia si-au aduna cat mananca albinele, recolta zero!!! )
Alte tari acorda bani si chiar ai roaga pe apicultori sa intretina albine.
Astia ne indeamna sa renuntam daca nu facem venituri. Pai din veniturile care le obtine fiecare, indiferent de sursa, platim atitea ... incepind cu TVA, taxe pe case, terenuri, masini, rovigete, impozit pe tate cele stiute ... toate astea pe nelipsitele majorari de preturi versus stagnare salarii si pret produs al producatorului, incat ma intreb ... mai au retineri sa ne ia si painea ?.
Ne tot freaca la minte cu alinierea la UE si am vazut ex. de impozitare al cetatenilor din tarile dezvoltate ... dar noi avem salariile lor ?. Aia au ajuns sus de ani si ani, noi nici nu ne-am ridicat din mizeria comunista si vrea sa fim egali cu vesticii la toate taxele si impozitele ?.
Oricum, avem preturi chiar mai mari decat vesticii, iar salariul mediu pe economie este de 200 Eu.

Toate astea se intampla sub ochii nostri, zi de zi, an de an ... si vad cum inghite romanul orice i se indeasa pe gat.

Cica sintem de acord dar ... :shock: ... de acord pentru ce ? ... pt. praful in ochi de la mas 141 ?. Nici mas 112 nu e ce ar trebui sa fie ... ca sa nu-i crape matzu' neamtului. Pai uitati-va ce bani da Romania Uniunii mai intai. Apoi ce sume se obtine din polenizari.Apoi la faptul ca noi vindem mierea samsarilor la preturi de kkt, miere care ajunge la nemti iar astia ne vinde kkt-rile lor de inlocuitori de miere. Sa nu uitam de OMG si nicotinodoide.
Si ... unde o sa ajungem acceptand toate astea ?.
Bravo voua ... :evil: ... ne meritam soarta.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde filip » 04 Feb 2013, 21:35

Ok,eu o sa ma prezint la ANAF si o sa-mi declar stupii,in urma acestei declaratii platesc impozit catre bugetul statului.Primaria ma impoziteaza pentru teren locuinta mijloace transport etc.Daca eu sunt corect si declar nu pot sa beneficiez gratuit de CARD sa pot vinde productia in piata fara intermediari?Eu sunt constient ca orice reforma reusita e pe sistemul**Bucatica de zahar si batul.Apicultorii ce primesc in schimbul impozitului?O subventie pe fam declarate,altfel toti o sa avem 49 fam
filip

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA