Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde reformistul » 05 Feb 2013, 00:53

eugen. scrie:
reformistul scrie:
eugen. scrie:
reformistul scrie:Vizionati filmul si poate il dati mai departe!!!
Sa vada si altii mai grei de cap!

http://ziaruloval.ro/ultima-ora-scrisoa ... rulOval%29

Bun filmul , bun si mesajul celor doi presedinti.... dar astazi nu i am vazut :lol:

Textul atasat filmului de siteul respectiv imi apartine a fost preluat de la alt site si ala care a preluat de la financiarul.ro unde se vede si semnatura :lol: In schimb in filmulet sunt cateva explicatii, mai ales in prima parte care ar trebui sa le inteleaga si unii care fac legislatie pe genunchi.

eu la filmul acesta ma refeream :
http://ziaruloval.ro/ultima-ora-apicult ... ele-video/

Asta e alta marie :lol: nu am vazut-o prin targ.
reformistul

Mesajde Adi Hodis » 05 Feb 2013, 02:58

Bunkane, ziceai ceva de ,, luat cu parul daca-ti vine la poarta ... " :P
Nu vine bre, stai linistit ... dar iti trimite mesager cu hartia in care te anunta ca ai de achitat suma X, cu penalizari adaugate. Ai citit atent ? ... cu penalizari bre !!! ... de parca ai luat imprumut de la ei. :roll:
Nu platesti anul in curs ? ... nu-i nimic, se adauga la urmatorul, tot cu penalizarile de rigoare, ca doar nu-i doare pixul ... si tot asa pina primesti citatie ... apoi daca esti tot asa pasiv, te vor insoti baietii cu ochi albastri.
Mai departe iti imaginezi tu scenariul ... :(

@Andrei C, ai dreptate si nu pot sa zic ca e bine cum e.
FMI-ul asta a mai produs victime colaterale in "miunatele" sale actiuni de a dirija lumea. Totusi, victimele acelea au mai mari realizari decat multi dintre noi ... le-au rasarit vile si palate, iar de semnat numele, multi nu stiu.
Ce sa mai zic de celelalte "victime" ale top 500, decat ca sint bine mersi iar noi ... ar trebui sa multumim zimbind pt. 2500 Eu/ cap locuitor datorie externa, pt. preturi ca la ei cu salarii ca la noi, pt. taxe si ... impozitare ?. :mrgreen:
Si sa mai zic una tot de-a FMI-ului. Cu niste ani in urma si-au luat picioare-n c*r taman in Argentina ( unde fu' Base in vizita ) ... iar acum au investit peste 300 miliarde acolo. Cum suna suma aia pe linga prafu-n ochii romanilor, a ?. E tot o tzara si aia, mai slab dezvoltata, dar Romania, unde e ?... pe culmile dezvoltarii ?.
Nu ma iau de tine, ca esti prietenul meu dar ... prea au intins ata FMI-ul asta. :evil:

Vind tot si emigrez ... in Namibia.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde kamy » 05 Feb 2013, 06:28

eugen. scrie:Bun filmul , bun si mesajul celor doi presedinti.... dar astazi nu i am vazut :lol:

Haide bre nu mai trageti concluzii infantile ,doar auzirati din filmuletul cu prisina ca doar fraierii de apicultori au iesit in strada nemultumiti fiind de lege si nu asociatiile care de altfel nu au albine decat acolo mici afaceri de pe urma apicultorilor si sa nu inteleaga guvernul ca ar fi impotriva sa scurteze putin din macaroana
kamy

Mesajde BUNKA » 05 Feb 2013, 10:41

Bunkane, ziceai ceva de ,, luat cu parul daca-ti vine la poarta ... " :P
Nu vine bre, stai linistit ... dar iti trimite mesager cu hartia in care te anunta ca ai de achitat suma X, cu penalizari adaugate. Ai citit atent ? ... cu penalizari bre !!! ... de parca ai luat imprumut de la ei. :roll:
Nu platesti anul in curs ? ... nu-i nimic, se adauga la urmatorul, tot cu penalizarile de rigoare, ca doar nu-i doare pixul ... si tot asa pina primesti citatie ... apoi daca esti tot asa pasiv, te vor insoti baietii cu ochi albastri.
Mai departe iti imaginezi tu scenariul ... :(

Imi imaginez ca asta o sa vrea sa faca... o sa avem toti 50 de stupi, si daca vin sa-si bage botul prin curti suntem mai laconici, n-am bre nimic, sunt un parlit, sarac ce vrei ?..sa-mi numeri ouale? N-am gaini! :lol: Te du dara!! Pe aici e poarta..hai pa..ne vedem la anul !
Si ei nu pot impozita altceva decat declari tu..problema e cand tre sa mergi in pastoral ca daca ai peste 50...ai cam pus-o...ar mai fi solutii CRED! :roll:
Facem cate o scorbura in toti salcamii din padure si tinem albinele acolo in stationar..BIO STUP !!
BUNKA

Mesajde filip » 05 Feb 2013, 11:02

Ok,am mai scris.
Cei care sunt corecti si declara fam de albine,platind impozit trebuie sa beneficieze de un cadru legislativ in privinta vanzarii mierii.
Vanzarea directa de catre apicultor fara intermediar in piata locala{pe teritoriul romaniei}
Altfel o sa fim bombardati din toate directiile cu amenzi.Si culmea chiar breasla noastra a venit cu ceva propuneri la NOUA LEGE a APICULTURII>
filip

Mesajde eugen. » 05 Feb 2013, 12:30

BUNKA scrie:SoriPan-e, nu mai fa campanie pe forum sa mergem sa dregem pe la Bucuresti...fa mai bine un pustiu de bine si aduna tu aia 2722 de mebri de asociatii membre si afiliate ale ROMAPIS, du-te pe 11-02 la Bucuresti si protesteaza impotriva aberatiei de legi cu care tot astia 2722 de mebri au fost de acord...nu e mai corect asa??
AAAA...sa aud!
Adica in timp ce un ciumpalac, adica eu platesc 2 milioane sa ajung la Bucuresti si inapoi la cuca macaii de unde vin sa sustin o cauza alaturi de alti 50 de ametiti adica potentialii colegi cu inima de pe forumul asta...actiunea noastra ar trebui sa contrabalanseze pozitiei ROMAPIS-ului care vine nu-i asa cu o sustinere de 2722 de membri...e un fel de bataie de joc, PAREREA MEA!!
Adica...voi ati incalcit-o, voi sa o descalciti...altfel eu imi bag p--a in statul lu peste si legile lui idioate facute pe genunchi de niste incompetenti si sustinute de niste lasi in urma carora o sa profite niste SMECHERI...sa vina unul la poarta mea ca-l iau cu parul...am vb ca un moldovean! :lol:
Deci rezolvati-o voi acolo fratilor la ROMAPIS ca vad ca sunteti multi si reprezentati apicultura Romaneasca...asumati-va treaba asta, daca toata crema asociatiilor apicole din Romania e cu voi...de ce aveti nevoie de o mana de soricari cu pancarde in mana acolo sa faca figuratie pt interesele voastre murdare??
RASPUNDE LA ASTA FRATE DACA POTI !!

15 asociatii membre si 4 asociatii afiliate cu mii de membri sustin rahatul asta...tineti minte, de ce suntem chemati noi la figuratie?????
A zis bine cineva de manipularea maselor...exact asta e!
O sa avem un c*cat de lege pe care va trebui sa invatam sa o ocolim...pe shleau, despre asta e vb...e vb de foarte multi bani care se invart in sectorul asta si tot cineva a zis bine...au aparut baietii destepti in apicultura!!
Imi vine rau...ma duc sa dau afara !!!!!!!!!

Nu inteleg care e legatura intre SO-RI-PAN si ROMAPIS.... , nu inteleg care e legatura intre mitingul nostru de ieri de la PLOIESTI si legea apiculturi ( noi am protestat impotriva impozitari ). La miting n a fost niciun reprezentant al ROMAPIS, ACA PH, sau a altor asociatii importante ( asa se cred ele ) , ci doar un reprezentant al unei asociatii mai mici ce nu este membra ROMAPIS. La Bucuresti la AGROSTAR nu se discuta legea apiculturi .... ci vor fi dezbateri despre apicultura si impozitare .
eugen.

Mesajde so-ri-pan » 05 Feb 2013, 12:34

XXL scrie:...in ploiesti am dato in bara sa vedem ce facem la bucuresti pe 11.02. tot la legislate deschid un topic cu inscrieri ..sper ca atunci sa fim mai multi prezent

Partial afirmatia este corecta. Spun partial pentru ca este valabila in ce priveste participarea(67 pers pe PV jandarmi). In privinta atingerii scopului insa, actiunea a REUSIT din p.d.v.al organizatorului in sensul in care a facut sa fie informata si sensibilizataopinia publica, iar pe de alta parte prin prefectura au fost informati parlamentarii, iar in cursul saptamanii Prefectul, Parlamentarii Prahoveni si Asociatiile VOR STA LA ACEEASI MASA pentru discutii pe aceasta tema!

In concluzie, trebuie sa intelegem asta, NU sucesul rasunator este esential. Importanta este ATITUDINEA fata de o problema in vederea unei REZOLVARI.
so-ri-pan

Mesajde so-ri-pan » 05 Feb 2013, 12:51

bUNKA draga,
Credeam ca renunti a mai posta la nervi. Te inteleg totusi pentru ca de ieri si eu am nervii intinsi la maxim si este posibil sa fac greseli, ori de exprimare, ori de interpretare. Asa ca tu, daca ai ceva injuraturi de dat cuiva, au ei forum acolo si o poti face fara probleme. Legatura intre situatiile descrise de tine este una netrainica. Pentru mine problema IMPOZITULUI si a PLATII POLENIZARII in contextul OG 8/2013 ESTE MULT MAI IMPORTANTA decat Legea In discutie de care de altfel nu am a raspunde cu ceva. In acest sens, este postata o propunere din partea SAN si pe siteul AGROSTAR. Dar e o propunere si atat. Pentru acel text, modificat in cateva randuri la sugestiile voastre, DA...pot sa fiu "injurat"!!! Insa sa ma faci raspunzator, sa scot castanele altora, E MULT PREA MULT!!

lA TELEFON AM AVUT O DISCUTIE. Vad ca nu mi-ai trimis ce discutasem. Mai faceti ceva?? Eu astept.

Numai bine tuturor!
so-ri-pan

Mesajde filip » 05 Feb 2013, 12:54

http://www.agrobroker.ro/stiri/legislat ... entie-2081
Daca se hotaraste ca pe propietatea ta trebuie sa treaca un canal.Tu achiti nota de plata. :lol: :lol: :lol:
filip

Mesajde nicus » 05 Feb 2013, 13:20

Eu cred ca nu prea s a inteles ce a scris Bunka.
Totul se reduce la: DE ce nu a existat sustinere din partea ROMAPIS de la PLOIESTI?
Ei cu ce se ocupa, cu trantori? Noi cu albine, iar guvernul cu regine??

Din cei 2000+ membrii toti se ocupa de lege si toti sunt de acord cu impozitarea?

La Campina se mai face apicultura sau doar se organizeaza CEL MAI MARE targ apicol din ROMANIA??

In alte judete se mai misca cineva? Ne vedem toti la Bucuresti pentru a ne spune punctul de vedere?
Facem o lista cu ceea ce ne dorim si ceea ce dorim sa supunem dezbaterii?
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde BUNKA » 05 Feb 2013, 14:15

so-ri-pan scrie:bUNKA draga,
Credeam ca renunti a mai posta la nervi. Te inteleg totusi pentru ca de ieri si eu am nervii intinsi la maxim si este posibil sa fac greseli, ori de exprimare, ori de interpretare. Asa ca tu, daca ai ceva injuraturi de dat cuiva, au ei forum acolo si o poti face fara probleme. Legatura intre situatiile descrise de tine este una netrainica. Pentru mine problema IMPOZITULUI si a PLATII POLENIZARII in contextul OG 8/2013 ESTE MULT MAI IMPORTANTA decat Legea In discutie de care de altfel nu am a raspunde cu ceva. In acest sens, este postata o propunere din partea SAN si pe siteul AGROSTAR. Dar e o propunere si atat. Pentru acel text, modificat in cateva randuri la sugestiile voastre, DA...pot sa fiu "injurat"!!! Insa sa ma faci raspunzator, sa scot castanele altora, E MULT PREA MULT!!

lA TELEFON AM AVUT O DISCUTIE. Vad ca nu mi-ai trimis ce discutasem. Mai faceti ceva?? Eu astept.

Numai bine tuturor!

Sorine..nu-mi lua in nume de rau ce-am zis, sunt foarte nemultumit de ceea ce se intampla la fel ca ceilalti 99,99% din colegi..trebuie sa intelegi ca tuturor ne sta o ijuratura pe limba si nu avem cui sa i-o dam...eu sunt mai slobod la gura dar asta nu inseamna ca sentimenul nu este acelasi in breasla.
La inceputuri am stat si eu pe forumul lor insa in scurt timp mi-am dat seama ca nu ma incadrez in peisaj si am parasit forumul lor...nu ma intereseaza ce discuta ei acolo pt ca e clar din moment ce aia sustin fara sa vrea poate aberatiile alea.
Incearca sa te delimitezi clar de pozitia ROMAPIS ca altfel lumea va crede ca esti pe mana cu ei...inteleg ca te implici, e bine insa daca tot mergi la intruniri cu ei transmite-le sentimentul nostru al celor multi acolo..daca vocea ta e auzita acolo pai sustine-ne ca daca vei avea acelasi punct de vedere cu cel al ROMAPIS sau se va simti cumva ca sustii ce zic ei tacit atunci o sa fii asimilat lor...si sentimentul de nemultumire se va rasfrange asupra tuturor celor care iau parte la luarea unor astfel de decizii importante pt noi toti cei multi !!
In alta ordine de idei...sa stii ca vorbesc cu foarte multi colegi pe telefon zilnic...imi e foarte greu de multe ori sa asociez un nick name de pe forum cu un nume , o persoana cu care discut la telefon...de multe ori ma suna cineva, imi zice cum il cheama, de unde e..si discutam...nu intreb de unde are numarul sau alte amanunte...atata timp cat e coleg de breasla si am ce discuta cu el discut...sincer nu mai retin ce trebuia sa-ti trimit, te rog sa-mi dai un MP sa-mi amintesti...cred ca esti Sorin de la Sibiu parca...e foarte usor sa faci confuzii (ma refer la mine).
Nu-ti lua pe cap greutatea asta, sa fii in asentimentul celor din ROMAPIS...o sa fii injurat pe la colturi de toata lumea...e clar ce fac aia...pe noi nu ne reprezinta nimeni acolo, nu avem o voce, vocile care se aud acolo si care iau decizii in numele prostimii sunt ale sefilor de asociatii din ROMAPIS care au interesul de a-si face lege pt ei...de a face bani pe curu nostru, am zis cum, o sa faca afaceri cu siroape si cu miere in timp ce prostimea o sa plateasca amenzi si o sa munceasca pt ei sculele de la varf !!
Sper ca am fost inteles!

PS.astept sa-mi dai pe MP despre ce era vb in discutia noastra si ce trebuia sa-ti trimit!
S-auzim de bine!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 05 Feb 2013, 14:16

nicus scrie:Eu cred ca nu prea s a inteles ce a scris Bunka.
Totul se reduce la: DE ce nu a existat sustinere din partea ROMAPIS de la PLOIESTI?
Ei cu ce se ocupa, cu trantori? Noi cu albine, iar guvernul cu regine??

Din cei 2000+ membrii toti se ocupa de lege si toti sunt de acord cu impozitarea?

La Campina se mai face apicultura sau doar se organizeaza CEL MAI MARE targ apicol din ROMANIA??

In alte judete se mai misca cineva? Ne vedem toti la Bucuresti pentru a ne spune punctul de vedere?
Facem o lista cu ceea ce ne dorim si ceea ce dorim sa supunem dezbaterii?

Vad ca tu n-ai avut pb de intelegere in ce am vrut sa transmit!
Salut!
BUNKA

Mesajde nicus » 05 Feb 2013, 15:23

Bunkane, bagati va intr o masina si hai in Bucuresti. Sunt 12 apicultori in Moldova care pot face acest.."EFORT"?
Sa aveti lista cu intrebari bine pusa la punct!
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde BUNKA » 05 Feb 2013, 16:05

Lista nu e greu de facut ca probleme sunt garla/ mai greu cu ajunsul..am o situatie mai dificila !
O sa vad !
BUNKA

Mesajde valter » 05 Feb 2013, 16:29

BUNKA scrie:Lista nu e greu de facut ca probleme sunt garla/ mai greu cu ajunsul..am o situatie mai dificila !
O sa vad !

Te rog sa nu vii...daca vi la Bucuresti nu te mai recunosc de prieten.
Si de ce ?
Lupta sindicala comporta diverse paliere...pe primul ma aflu io cu Bostinaroiu( N Luca ma v-a acuza ca i-am gresit numele- mi-o asum)...dupa lupta noastra te astept la Bucuresti sa dai fata cu Ministrul ...motivat.

ps. Doar daca mor pot fi nemotivat pe 11.02.
valter

Mesajde akmm » 05 Feb 2013, 16:41

so-ri-pan scrie: ........Pentru mine problema IMPOZITULUI si a PLATII POLENIZARII in contextul OG 8/2013 ESTE MULT MAI IMPORTANTA decat Legea In discutie de care de altfel nu am a raspunde cu ceva. ..........
!

Noi putem pasa plata la agricultorii ce necesita polenizare.Numai ca si ei sunt romani iar de la anul se va pune numai grau si sfecla.Seminte de afara.Cu timpul scoatem si livezile din radacina sau ii determinam pe proprietarin sa se apuce de apicultura.
Eu sunt de cuviinta ca nu avem nici interes si nici priceperea/abilitatea necesara unei priviri de ansamblu.Evident ca atunci cand vine vorba sa dai bani treburile se complica.Se rezolva si asta.
Daca pana acum di 100 milioane vechi statul lua 24 din TVA, dupa ce apicultorii renunta pur si simplu la fondurile europene, statul nu mai ia nimic.Poate asta e si rostul.De maine majoritatea o sa avem 49 de stupi.Iar la pastoral, jumatate sunt a unei rude.Cu acte in regula.
Asta inseamna sa inurajezi oamenii sa-si faca ,,ferme apicole'' sau sa-si ,,adune'' terenul la un loc.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA