BUNKA scrie:Din punctul meu de vedere este vorba de mult mult conservatorism aici...nu s-a raspuns la intrebarile puse de mine in toate postarile anterioare pt ca pur si simplu lumea e foarte multumita asa...foarte bine din punctul meu de vedere...in continuare o sa discutati de impachetaje, de hraniri si hranitoare, de folii si paturele cartoane si alte diafragme, numar de rame si cate gaze sunt pe ele, daca au iesit sau nu la zbor...si alte daravele.
In mod normal albinele trebuie sa reziste fara zbor pana in martie daca a fost iernate bine...se va discuta mereu de condens, cat e, de ce apare, daca apare deasupra ghemului sau in exteriorul sau, o gramada de probleme la care Roger Delon a dat raspunsul demult...a semnalat deficientele si si-a schimbat el insusi metoda si stilul si nu pe 3 lazi ci pe 1000, cu toate astea apare nea caisa nu stiu de unde cu 40-50 de lazi pe un pavilion undeva in Romania (si nu ma refer la cineva anume ci la tiparul apicultorului de la noi) sa zica altceva fara nici un argument fara logica, fara macar sa ia in calcul o ipoteza ( o realitate).
Continuati va rog sa discutati despre cauza mortalitatilor aici, despre zboruri de curatire daca sunt, cand sunt..etc, si despre cine e de vina, diafragma, lada, stuparul, albina, vremea, Dumnezeu...
Eu ma mut la topicul MEA, ca acolo ma simt mai in largul meu...eu am raspunsuri la problemele care se discuta pe aici, am vrut doar sa arunc o idee care ar putea pe unii sa-i faca sa gandeasca.
Cand cineva cu 1000 de familii si cu o argumentatie ca asta http://warre.biobees.com/delon.pdf poate fi ignorat, luat in balon si subapreciat la modul asta pt mine e clar...imi vad de ale mele, si probabil voi continua sa schimb pareri idei si ne vom impartasi rezultatele unii altora intre noi cei care suntem dispusi sa facem asta...suntem cativa care pur si simplu nu putem ignora niste lucruri evidente...
Va salut!
Sunt de acord cu tine, da-i inainte ca sigur ai sa reusesti , io am vazut pe cei patru ai mei cum se comporta care nu au dimensiunile lui delon da sunt ok , si ca volum de munca primavara si toamna nu se compara nici pe departe cu dadantu.
Eu i-as face pe 10 rame si rama sa fie jumate de dadant sa nu ai atata batae de cap cu foitele, parerea mea . Si se rezolva si problema transportului in pastoral chiar daca sunt ei mai voluminosi , romanu ii inventiv , solutii se gasesc , bani sa fie!
Multa putere de munca ca o sa ai nevoie daca schimbi sistemu.