Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde so-ri-pan » 05 Feb 2013, 18:24

PRIETENI, e vorba de plata polenizarii florei "salbatice", nu plata polenizarii culturilor "domestice"(rapita, Fl. soarelui, lucerna...). Vad ca se face comfuzie.
Ecouri de la Ploiesti in media:
http://www.ziarulprahova.ro/stiri/socia ... refecturii
http://www.telegrama.ro/stiri/social/it ... 3%E2%80%9D

Este putin e adevarat insa tot este ceva decat nimic!
so-ri-pan

Mesajde Aurel1959 » 05 Feb 2013, 18:43

Salut Bunka!
Bunka,astazi am primit un mesaj pe telefon princare sint ivitat in ziua de 9 02 la sedinta .Ai mai multe informatii?
Multumesc numai bine!
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde artpop46 » 05 Feb 2013, 19:06

Precizarile referitoare la " familii de albine puternice" definite in NORMA INTERNA a ACA nr.39/1977 erau NECESARE,provenind dintr-un document oficial al cercetarii apicole romanesti, pentru definirea,esentiala,clara,fara echivoc(nr.rame de puiet,nr.rame acoperite de albine si mai ales data /perioda cand aceste conditii trebuie indeplinite )a termenului de ''FAMILIE DE ALBINE" (potential capabila sa realizeze ,prin productie,norma de venit/familia de albine, stabilita in urma impozitarii apiculturii),in noua lege a apiculturii.
Aceasta definire este necesara si mai ales esentiala:
-pentru ca nu orice cutie din care ies albine, la o anumita data,adaposteste o "FAMILIE DE ALBINE",capabila sa realize productia corespunzatoare normei de venit impuse;
-'familiile de albine" ,pt.cei supusi impozitarii tb.declarate la fisc pana pe 25 mai;
-toate cutiile cu albine trebuie trecute ,la primarie,in registrul agricol,la inceputul lunii ianuarie (fara a tine cont de mortalitati,regine disparute,unificari..etc.,care apar in urma iernarii),si de aici apar neconcordante cu ceea ce declari la fisc(trecerea in registrul agricol ar trebui facuta concomitent cu depunerea declaratiei la fisc, pt. a reflecta situatia reala dupa iernare);
-trebuie luptat pentru obtinerea unei subventii/familia de albine declarata,la fisc,similara celor data pe cap de animal acum,ca o compensare a polenizarii generale a intregii flore nationale,tinand cont ca 84% din plante depind de polenizarea efectuata de albine;
-realizarea punctuala,pe baza contractuala a polenizarii suprafetelor cultivate cu plante agricole entomofile,avand clar definita familia de albine capabila sa realizeze,la un moment dat,polenizarea.
artpop46

Mesajde stancu marin » 05 Feb 2013, 20:41

sorine,as dori enorm de mult sa ajung la buc la intilnire dar,... din pacate nu pot sa ajung ,insa te rog f mult sa analizezi o idee ce am vazuto pe forum ,anume posibilitatea adunari de semnaturi pentru a trimite in parlament toate notificarile in noua lege cit si impozitarea dar mai ales lucrul cel mai important legat de polenizare care dupa parerea mea trebuie subventionat ,altfel va fi vai si amar de agricultura noastra,sper ca vor citi si cei de la min agriculturi
stancu marin

Mesajde XXL » 05 Feb 2013, 20:59

...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde so-ri-pan » 05 Feb 2013, 21:05

1 "-trebuie luptat pentru obtinerea unei subventii/familia de albine declarata,la fisc,similara celor data pe cap de animal acum,ca o compensare a polenizarii generale a intregii flore nationale,tinand cont ca 84% din plante depind de polenizarea efectuata de albine;
2 -realizarea punctuala,pe baza contractuala a polenizarii suprafetelor cultivate cu plante agricole entomofile,avand clar definita familia de albine capabila sa realizeze,la un moment dat,polenizarea.[/quote]"

Oameni buni,
1- Nu mai vorbiti de SUBVENTIE pentru POLENIZARE FLORA SALBATICA , ci despre P L A T A POLENIZARII. Termenii sunt diferiti si au moduri diferite de intelegere si actiune asupra lor.
2- problema PLATII POLENIZARII culturilor DOMESTICE, este abordata prin PNA 2014-2016.

Despre familii capabile sau incapabile... nu cred ca este cazul sa "largim subiectul" cu EI, asta este o "bucatarie" a noastra care trebuie transata prin noua Lege.
so-ri-pan

Mesajde so-ri-pan » 05 Feb 2013, 21:38

stancu marin scrie:sorine,as dori enorm de mult sa ajung la buc la intilnire dar,... din pacate nu pot sa ajung ,insa te rog f mult sa analizezi o idee ce am vazuto pe forum ,anume posibilitatea adunari de semnaturi pentru a trimite in parlament toate notificarile in noua lege cit si impozitarea dar mai ales lucrul cel mai important legat de polenizare care dupa parerea mea trebuie subventionat ,altfel va fi vai si amar de agricultura noastra,sper ca vor citi si cei de la min agriculturi

Marian, aduna-le tata tu si-ti promit ca eu le duc. Eu nici nu stiu cum sa o fac, iar pe alta parte sunt concentrat pe alta directie.
Fa tu treba asta. E excelent daca reusesti. pui si tu o caramida. Toti vom fi mandrii de tine daca reusesti.
so-ri-pan

Mesajde nicus » 05 Feb 2013, 23:12

Am reinceput sa citesc acest topic pentru a selecta din propuneri.Pana la pagina 10 erau mai multi viteji..
Probabil pe asta se bazeaza legiuitorul..face o greseala din pix..fiindca oricum ne comportam ca la schimbarea pretului la motorina.
Gheara Tainuita, mai apari pe aici?.. hai ca sunteti destui cu 5 postari si toate in acest topic..
Intrebari pentru mai marii nostrii???
1. Cum s a calculat baza de impozitare?
2. De ce de la 100 de familii baza de imp. creste si nu scade?...etc

Filmeaza cineva aceasta intalnire sau ..e cu usile inchise??
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde so-ri-pan » 05 Feb 2013, 23:37

nicus scrie:Am reinceput sa citesc acest topic pentru a selecta din propuneri.Pana la pagina 10 erau mai multi viteji..
Probabil pe asta se bazeaza legiuitorul..face o greseala din pix..fiindca oricum ne comportam ca la schimbarea pretului la motorina.
Gheara Tainuita, mai apari pe aici?.. hai ca sunteti destui cu 5 postari si toate in acest topic..

Uite conectarea din acest moment"
Utilizatori înregistraţi: activ, Adi Hodis, adrian.vintila, albina salbatica, alt stupar, ALYGEO, andrei hd, apicultorist48, ApiSergiu, Arhivistu, artpop46, atty_AR, B-father, Badea Alin, balasbebe, beregratis, Bing [Bot], bio, biz, bostina constantin, BotaPaul, brianoo_bz, Bubu Trantoru', BUNKA, cantemir, catalin_viezure_6, Cataniciu Nicolae, cazacu marius, clabescu.marius, copos, CORNEL V., crisbee, cristalu, cristiwr, Crysty, daicone, dan juncu, danielmihai, danielus71, dutzu19_87, echo, eduard.rotaru, eugen., FLORINELU, gabimihai, gaby73, genesys, Georgica53, ghimpe, gica.mosu, Gicone de BmV, Gicuta, gigibecalul, gigiploesteanu, gigirila, Google [Bot], Google Adsense [Bot], gtdaniel, Hagiu Nicusor, Hulpus Augustin, ioanpuiu, ionelcretu, ionut13, Iustin, Jean Valjean, jenica67, Jimi, jimm, justy, kamy, Leon, letsoc, LUCIAN AVRAM, luciano, LUPU' ALBINELOR, marian carstea, marius_cm2000, michell, mihai v, MIHALACHE, mircea, Mircea77, mitrea_tutu, mizzone, Moisei George, MSN [Bot], MSNbot Media, MyBees, nelu busa, nicolae oprea, nicu64, nicus, nvirgil, octav79, Olimpian, oliver24, osho, Passiflora, perma, podar, proapis13, pst_claudiu, Razvan HD, Ruben, salcam, seller881, silviu2000, so-ri-pan, soricul, StateF, ste, stefeug, stoenescu gheorghe-gabriel, stroe, stupar, stupul10, teinegru64, tomy2sm, Trantorul@, tudor60v, un OM, un stupar, vali79, valter, valy_cot, valyby, vasile036, vasys, Vio, vlad, XXL, yrynel_clau, zcb
Legendă: Administratori, Moderatori globali

Subiectu IMPOZITARE ESTE NEINTERESANT. ASTA ESTE AUDIENTA PE SUBIECT in acest moment:
artpop46, bio, clabescu.marius, dan juncu, eugen., Hagiu Nicusor, ioanpuiu, LUPU' ALBINELOR, nicus, octav79, so-ri-pan, valter, XXL şi 26 vizitatori
so-ri-pan

Mesajde so-ri-pan » 05 Feb 2013, 23:41

nicus scrie:Am reinceput sa citesc acest topic pentru a selecta din propuneri.Pana la pagina 10 erau mai multi viteji..

Eu care sunt mai batran, Nu mai mare, nu-ti pot raspunde la cele doua intrebari.
La a III-a, eu zic ca daca la Ploiesti au fost filmari, nu vad de ce la buc. NU!!
Noi facem instiintarile.
so-ri-pan

Mesajde reformistul » 05 Feb 2013, 23:42

Una peste alta ce face dl. Sorin e un pas inainte, ce mai fac si altii la fel. Important e sa facem fiecare cate putin acolo unde ne aflam. Eu la Bucuresti nu pot ajunge luni, din pacate, dar la o intalnire la Parlament daca va fi organizata voi face toate eforturile sa ajung. Cred ca merita un pic de lupta sa stie si ei ca existam!
reformistul

Mesajde kissi » 06 Feb 2013, 08:41

kissi

Mesajde proapis13 » 06 Feb 2013, 09:22

Semnat si luat la cunostinta
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cristi_vidican » 06 Feb 2013, 10:45

Mesajul de mai jos a fost postat de dl Gheorghe Dobre pe lista de discuții proapicultura și reprezintă punctul de vedere al ROMAPIS vis-a-vis de impozitare forferară a agrigulturii

„Mesajul Romapis postat mai jos, privind impozitarea forfetara, l-am facut public si l-am expediat ieri autoritatilor: guvern, m.agriculturii, m.finante si europarlamentarilor, senatorilor si deputatilor din comisiile de agricultura, inclusiv Comisarului european pentru agricultura Dacian Ciolos, cu speranta ca glasul apicultorilor va fi ascultat iar crestera animalelor, inclusiv apicultura va fi sprijinita.

IMPOZITAREA FORFETARA VERSUS ZOOTEHNICIZAREA AGRICULTURII

In situatia in care nu se tine cont nici de realitatii si nici de factorii de risc (seceta, calamitati naturale, bolile, etc) din agricultura, noua impozitarea forfetara a productiei animaliere este un bumerang ale carui efecte economice sunt greu de estimat.
Zootehnia-ramura de baza in asigurarea securitatii alimentare a Romaniei-la inceputul demararii noului Program Agricol Comun a ajuns in impas.
Protejarea si cresterea septelului national sau “Zootehnicizarea agriculturii” concept lansat de G.K. Constantinescu inca din perioada interbelica, nu a devenit politica de stat.
In statisticele FAO pentru a face posibila in mod simplu si unitar o comparatie intre valoarea diferitelor resurse agricole si gradul de conversie a acestora in proteine de origine animala (apreciindu-se in medie ca 7 calorii vegetale sunt necesare pentru o calorie animala) volumul productiei vegetale este exprimat in kcal/ha, iar productia animala in kg proteina/ha. Comparand datele obtinute in tarile dezvoltate (12-15.000 kcal vegetale si 18.000 kg proteina animala/ha) cu ceea ce se obtine la noi (6.500-7.500 kcal vegetale si sub 1.800 kg proteina animala la ha), ajungem la concluzia ca neglijam un potential biologic imens si pierdem anual nejustificat prin proprile noastre greseli mii de kg de proteina animala/ha de teren agicol.
In acelas timp neglijam unul din factorii cei mai importanti in realizarea productiei plantelor entomofile- polenizarea. Intr-un ecosistem albinele sunt la baza lantului trofic. Productia plantelor entomofile polenizate de albine poate creste semnificativ prinpolenizare sau poate fi compromisa in caz contrar. In acelas timp raportul dintre valoarea polenizarii si valoarea mierii obtinute poate fi de o suta de ori mai mare.
Integrarea pe verticala a productiei animaliere(de la ferma la masa consumatorului) este blocata de mari angrosisti care au monopolizat piata, refuza mica oferta taraneasca sau o cumpara la preturi de batjocura si aduc uneori pe piata noastra produse din import, slabe calitativ si la preturi de dumping.
Cresterea animalelor in general si apicultura in special este facuta in cea mai mare parte in ferme de mici dimensiuni, neperformante si de o populatie paupera nevoita sa supravietuiasca intrun mediu economic ostil.
Astazi in marile ferme cultivam cereale si leguminoase pentru a produce biocombustibil sau pentru a le vinde. Productiei secundare (paie, coceni) ii dam foc pentru a elibera terenul. Ignoram biodiversitatea, distrugem apicultura prin monocultura si folosim fara discernamant pesticidele.
Cresterea animalelor in general si apicultura in special, trebuie privita cu competenta si responsabilitate deorece efectivele odata distruse nu se mai pot reface dacat intro lunga perioada de timp. Agricultura Romaniei in fermele de subzistenta mai supravietuieste in aceste conditii datorita cultului taranului pentru pamant, a dragostei nemasurate fata de animal, a apicultorului fata de albina.
Bunastarea populatiei si progresul tarii nu-l rezolvam prin impozite forfetare asupra celui mai vital sector al economiei (cresterea animalelor). Impozitarea forfetara a productiei animaliere seamana cu vacaritul de pe timpul fanariotilor. Daca nu actionam ramanem cu zootehnia la nivel de “ev mediu”, asta dorim?
Penuria de energie si de resurse alimentare impune ca o necesitate intensificarea productiei animaliere, in special prin integrare pe verticala, prin modernizarea fermelor si perfectionarea tehnologiilor. Pentru a ajunge la nivel European cu productia animalera, avem nevoie de biodiversitate, de sprijin finaciar, de programe si de strategii eficiente, nu de taxe forfetare descurajatoare.
In aceste conditii impozitarea forfetara a productiei animaliere a micii gospodarii taranesti si in special a stupinelor este o masura a carei aplicare este inoportuna.

Gh Dobre 0722.336.083”
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde akmm » 06 Feb 2013, 11:31

Guvernul nostru se comporta precum un stupar scolit cu ocazia FEADR.Adica nestiind pana atunci ce e aia cand a vazut coroane de miere prin faguri a zis ca aia e in plus si nu le trebuie albinelor ca au capacit-o, iar el viclean le vine de hac si le-o scoate.Daca observa ca nu mai capacesc deloc, stuparul mai viclean incepe sa o scoata asa ciorba cum e;a citit el ca daca nu scote 50kg nu e stupar si rade lumea de el.
De regula scoti surplusul, ceea ce la oameni se numeste profit.
Ce nu stie ,,stuparul '' asta e ca sunt ani cand bagi rezerve, daca nu, ramai cu lazile.
O asemenea impozitare de-a valma denota o catastrofa nationala iminenta si nici decum o intrare in normalitate.Parera mea.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde bostina constantin » 06 Feb 2013, 16:20

Am postat mai devreme, ca am semnat petitia...,,ca primarul'', adica nu am citit-o,findca ordonanta nu ma afecteaza inca, si am mers pe mana colegilor priceputi in domeniu :?
Ori am uitat unde am postat ;)

A decoperit Mircea confuzia topicului ;)

Multumesc Mircea !! :)
Macar daca beam ceva dar sunt la serviciu :lol:
Ultima oară modificat de bostina constantin pe 06 Feb 2013, 17:12, modificat 1 dată în total.
bostina constantin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA