Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: proapis13

Mesajde andrei_calinescu » 06 Feb 2013, 13:17

"Condens in majoritatea"
Puietul bata-l vina.
Si eu am deschis prin sondaj o fam unde au ramas 2 rame cu puiet in toamna(ultimele insamantate de matca).
Pe 3/02 cand am avut ultimul zbor, ramele astea erau 3/4 cu puiet, mult capacit, bineinteles coroane 0.
Matca 2011.
andrei_calinescu

Mesajde trantor » 06 Feb 2013, 15:28

Cred ca a fost un puisor de anul asta si nu a apucat sa faca recunoasterea stuparului! :D
Eu si la -20 de grade , daca ar trebui sa salt capacul imi pun masca; noroc ca nu trebuie...
....
trantor

Mesajde proapis13 » 06 Feb 2013, 15:48

andrei_calinescu scrie:"Condens in majoritatea"
Puietul bata-l vina.
Si eu am deschis prin sondaj o fam unde au ramas 2 rame cu puiet in toamna(ultimele insamantate de matca).
Pe 3/02 cand am avut ultimul zbor, ramele astea erau 3/4 cu puiet, mult capacit, bineinteles coroane 0.
Matca 2011.

Sincer nu am cautat prin rame.....mai am varza la butoi... :lol:
A cautat inschimb prietenul si colegul meu ce are stupina in aceeasi localitate
Puiet pe 2-3 rame in toate stadiile,adevarul este ca si zona ne avantajeaza
Daca mai tine vremea asa in citeva zile infloreste gutuiul japonez dupa care vine salcia capreasca
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 06 Feb 2013, 15:50

trantor scrie:Cred ca a fost un puisor de anul asta si nu a apucat sa faca recunoasterea stuparului! :D
Eu si la -20 de grade , daca ar trebui sa salt capacul imi pun masca; noroc ca nu trebuie...

Am facut cunostinta impreuna.... dar nu pentru mult timp :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 06 Feb 2013, 21:22

Se stie ca gusterilor le plac albinele si la o disectie a acetora li s-au gasit in stomac pina la 20 de albinute
Nu se stie daca albinele au fost vii sau moarte la ingurgitare
Cert este insa ca si albinutelor mele le-au placut de guster si au hotarit....sa-l pastreze :lol:
Fişiere ataşate
DSC09962 (Copy).JPG
proapis13

Mesajde bostina constantin » 06 Feb 2013, 21:42

Mai mult seamana a prima reptila din pasare[am uitat cum ii zice], sau a brontozaur, dinozaur ceva din neolitic :lol: :lol:
De ce nu l-au propolizat, sa nu strice aerul din apropiere,oricum ai imaginatie :)
Numa bine :D
bostina constantin

Mesajde proapis13 » 06 Feb 2013, 21:57

L-am descoperit intimplator cind recoltam ramele cu trintori
Se poate vedea pe fundul antivaroa foita cazuta de pe rama colectoare de trintori sau capcana varoa
La 8-10 zile pun foita pe o jumatate de rama si o recuperez pe cealalta cu trintori
Atunci am zarit ca fa era cazut pe fund si am gasit si ,,Archeopterixul'' :lol:

proapis13

Mesajde bostina constantin » 06 Feb 2013, 22:27

proapis13 scrie:L-am descoperit intimplator cind recoltam ramele cu trintori
Se poate vedea pe fundul antivaroa foita cazuta de pe rama colectoare de trintori sau capcana varoa
La 8-10 zile pun foita pe o jumatate de rama si o recuperez pe cealalta cu trintori
Atunci am zarit ca fa era cazut pe fund si am gasit si ,,Archeopterixul'' :lol:

Multumesc pt [Arch..] mi-e greu sa scriu, dar multumirea e mai mare pt;
-,,La 8-10 zile pun foita pe o jumatate de rama si o recuperez pe cealalta cu trintori''
A-i spus-o scapata sau ba :lol:
bostina constantin

Mesajde proapis13 » 06 Feb 2013, 22:32

bostina constantin scrie:,,La 8-10 zile pun foita pe o jumatate de rama si o recuperez pe cealalta cu trintori''
A-i spus-o scapata sau ba :lol:

Sa nu-mi scrii ca nu stiai ca te trimit la conspectat :lol:

Metoda de mai sus este recomandata celor ce au nevoie de ceara in urmatorul an apicol
Recoltezi ceara si elimini varooa natural :!:
proapis13

Mesajde bostina constantin » 06 Feb 2013, 23:06

Stiu ca sti, dar eu subliniez pt toti care nu sunt atenti la subtilitatile [in exprimare] ale apicultorilor expermentati.
Sa fii sanatos!! :D
PS pune o poza cu o familie cu ,,umezeala'' din stupina ta, sa fii sigur ca nu vreau sa-ti urmaresc maiestria, ci doar ce inseamna umiditate acceptabila. La mine acuma nu am vazut, dar nici nu am verificat in cuib ;)
bostina constantin

Mesajde proapis13 » 06 Feb 2013, 23:33

Cam asa ceva e acceptabil pt mine, ce depaseste e critic :!:
Intre timp am remediat situatia
Fişiere ataşate
2013-01-02 13.36.24 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde Razvan HD » 06 Feb 2013, 23:53

Si eu am gasit cam jumatate din cat aveti dumneavoastra acolo, asta inseamna ca au puiet ?
Multumesc anticipat de raspuns !

Razvan HD
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."
Razvan HD

Mesajde Badea Alin » 06 Feb 2013, 23:59

bostina constantin scrie:Mai mult seamana a prima reptila din pasare[am uitat cum ii zice], sau a brontozaur, dinozaur ceva din neolitic

Dinozaurii au fost în mezozoic, nu în neolitic :roll:
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde proapis13 » 07 Feb 2013, 00:18

Razvan HD scrie:Si eu am gasit cam jumatate din cat aveti dumneavoastra acolo, asta inseamna ca au puiet ?
Multumesc anticipat de raspuns !Razvan HD

NU am deschis stupii sa caut in cuib pina acum,asa ca nu stiu exact cat si daca este puiet
proapis13

Mesajde trantor » 07 Feb 2013, 14:37

Eu vin de la conspectat si nu prea imi iese.
Ce fel de stupi?
Sa inteleg ca pui o singura rama claditoare cu jumatati 1/2 de FA si matca oua trantori cand in jumatatea de sus cand in jumatatea de jos????
(eu pun FA in jumatatea de sus si las liber in partea de jos unde construiesc ele direct faguri numai cu celula de trantori si credeam ca asa e bine)
Pe ce pozitie pui rama? Si cand se baga in stup plecand de la floarea de prun cu familia stransa pe 5 rame.
Te rog raspunde punctual si nu ma trimite la lectura. Merci.
....
trantor

Mesajde proapis13 » 07 Feb 2013, 16:30

Am rame 1/2 impartite pe vertical in 3 sau in 2
La inceput o foloseam pe cea impartita in 3 bucati si la 8-10 zile ridicam fag 1,2,3
Dupa ce ridicam fagurul lipeam de speteaza de sus 3cm de f.a. iar ele faceau restul

Din august de cind se scot trintorii din stup fagurii construiti sunt umpluti cu miere si cu ocazia asta ai si miere in sectiuni ;)
O sa pun si o foto cu ramele cind ajung la tara insa am o imagine destul de explicita cum procedez acum
Cind e vremea de construit bag rama de 1/2 cu f.a. dupa ultima rama cu puiet
In functie de necesitatea familiei si de cules,in partea superioara rama e umpluta cu miere iar sub leatul inferior construiesc cel de trintor pe care le umplu cu puiet.Cind l-au capacit il tai si dau cu el direct in topitorul solar
Asta e metoda 3 in 1 ; construiesti rama 1/2,scapi de o parte din varoa si ai proteina la puii din batatura :lol:
Atasez mai jos foto ca sa intelegeti ideea insa imaginile nu sunt din stupina mea
Fişiere ataşate
rama-oarba-stuparitul2 (Copy).JPG
ok_50002 (Copy).jpg
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?