Adi Hodis scrie:State, stai asa ca nu-i asa ...
In contextul dialogului sau, jr2 se refera la alta situatie ( redau mai jos ), unde sint scutiri de impozit ... si de-aia a zis ,, dar daca o faci ca pe o afacere,adica sa obtii PROFIT,plateste nene impozit!"... in sensul ca, daca vom plati impozit, atunci sa plateasca si aceia scutiti ( nu se refera la cei ce au sub 50 de stupi )
Adi , eu am scris la modul general.
NU sunt de acord cu impozitarea stupilor , indiferent ca e 1 sau sunt 100.
De asemenea , nu ma intereseaza daca Gheorghe de la tara scoate profit 10000E/an sau XXXX.srl scoate 15000.
Stuparii oricum platesc impozite la stat(motorina,rovignete,TVA la orice cumpara, etc.) Daca adunam tot TVA-ul pe un an de zile platit de un stupar , cred ca aproape jumatate da la stat.
In alta ordine de idei...nu sunt de acord nici cu subventiile. Intr-o oarecare masura , acestea se vor intoarce sub o alta forma , tot la stat. Cred ca mai bine fara subventii....fara impozit.
Eu nu am momentan atatia stupi cat sa-mi fie teama de impozit si nici in viitorul apropiat nu o sa am , dar ma revolta ce se intampla cu noi oamenii.
In cazul in care as fi avut(prin absurd) , faceam in asa fel incat sa nu platesc 1 leu statului. Imparteam stupii la neamuri si cunoscuti si stateam linistit intre albine. Asa ar face mai multi , banuiesc eu, dar in modul asta nu mai pot accesa masurile. Si cu bani de la stat prin subventii si fara impozit , nu prea se poate.
Aici trebuie sa se gandeasca foarte bine stuparii. Ori asa , ori asa , fiecare cum crede ca iese mai bine.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.