Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde octav79 » 11 Feb 2013, 00:56

Pentru polenizare sau nu , noi ar trebui sa obtinem o suma ca subventie corelata cu norma de venit, astfel:
Daca ptr un Ha de cereale NV e 449 lei iar SUBVENTIA 616,.... atunci pentru familia de albine subventia sa fie de 96 lei.(calculat cu NV de 70 lei)
In acest caz din 96 lei platim impozit 15 lei si ne raman si noua 81 lei. Ce parere aveti?
http://jimm69.sunphoto.ro/

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos
octav79

Localitate: Bucuresti; Locatii de interes: Bucuresti, Golesti (VN)

Mesajde so-ri-pan » 11 Feb 2013, 01:12

octav79 scrie:Pentru polenizare sau nu , noi ar trebui sa obtinem o suma ca subventie corelata cu norma de venit, astfel:
Daca ptr un Ha de cereale NV e 449 lei iar SUBVENTIA 616,.... atunci pentru familia de albine subventia sa fie de 96 lei.(calculat cu NV de 70 lei)
In acest caz din 96 lei platim impozit 15 lei si ne raman si noua 81 lei. Ce parere aveti?

Frumosii lui "tata"!
Varianta e corecta. Inca o data va rog sa nu mai vorbim despre SUBVENTIE PT. POLENIZARE!!
Trebuie sa vorbim toti despre PLATA POLENIZARII FLOREI SPONTANE(salbatice), care trebuie sa fie se 200lei/familie inscrisa la primarie din fondurile de mediu. Suma este mica, calculele arata ca albinele din Romania presteaza acest serviciu in valoare de peste 900lei/familie.(Km patrati de paduri, fanete, lunci pajisti raportat la numarul de familii albine si la norma/ familie.
NU AVEM NEVOIE DE SUBVENTIE(mila), VREM SA FIM PLATITI PENTRU ACEST SERVICIU, caz in care ACCEPTAM IMPOZITAREA!!!!

Sorin
0723723975
so-ri-pan

Mesajde kamy » 11 Feb 2013, 07:47

Foarte bine formulat felicitari,un sustinator in plus!
kamy

Mesajde justy » 11 Feb 2013, 11:00

Sambata, 09.02.2013, la Onesti s-a desfasurat intalnirea apicultorilor din filiala ACA Onesti, avand pe ordinea de zi la primul punct, problema impozitarii. Au fost invitati si parlamentarii de Onesti, Valerian Vreme de la opozitie fiind prezent. In urma mai multor discutii, Dl. Vreme a accentuat faptul ca Ordonanta nu a ajuns inca in parlament si a promis ca sprijina 2,3 apicultori din Onesti ca sa poata participa la aceste discutii la comisia de agricultura, dansul fiind din alta comisie si putin cunoscator al fenomenului apicol. Ideea este ca tot mai multe filiale ACA si alte asociatii apicole sa faca astfel de intalniri, cat mai urgent cu parlamentarii pentru a obtine sprijinul lor atunci cand se va supune la vot in parlament!
Ca si concluzie, chiar daca nu putem fi astazi la Bucuresti, ne straduim si noi in provincie sa atragem atentia asupra acestor probleme care ne framanta pe toti!
Albina e cuminte cât ai minte
justy

Mesajde Aurel1959 » 11 Feb 2013, 11:32

Faptul ca ordonanta nu a ajuns inca in parlament, este o informatie buna,si mai putem spera.Ceea ce ar trebui sa urmeze, ar fi o mobilizare masiva a tuturor apicultorilor, indiferent de asociatiile dincare fac parte.Din cate mi-am dat eu seama pana acum,e mai putin,probabil sa se intample acest lucru si mai mult ca sigur vom pierde.
Banii ne-au divizat si invrajbit si dupa parerea mea guvernantii profita.
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde kiloz » 11 Feb 2013, 11:33

Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde valy_cot » 11 Feb 2013, 11:39

so-ri-pan scrie:
octav79 scrie:Pentru polenizare sau nu , noi ar trebui sa obtinem o suma ca subventie corelata cu norma de venit, astfel:

Frumosii lui "tata"!
Varianta e corecta. Inca o data va rog sa nu mai vorbim despre SUBVENTIE PT. POLENIZARE!!
Trebuie sa vorbim toti despre PLATA POLENIZARII FLOREI SPONTANE(salbatice), care trebuie sa fie se 200lei/familie inscrisa la primarie din fondurile de mediu. Suma este mica, calculele arata ca albinele din Romania presteaza acest serviciu in valoare de peste 900lei/familie.(Km patrati de paduri, fanete, lunci pajisti raportat la numarul de familii albine si la norma/ familie.
NU AVEM NEVOIE DE SUBVENTIE(mila), VREM SA FIM PLATITI PENTRU ACEST SERVICIU, caz in care ACCEPTAM IMPOZITAREA!!!!

Sorin
0723723975

Eu am albinele intr-o locatie permanenta, pe raza de 3 km ea polenizeaza tot, si flora spontana si pomii fructiferi ai tuturora inclusiv ai mei si cultura mare etc ,deci eu cui ar trebui sa-i cer polenizare? - findca lumea imi va spune tineti albine acasa deoarece toata lumea stie ca este imposibil si oricum beneficiaza de roadele polenizarii gratis, ceea ce nu-i corect . Deci eu cred ca polenizarea ar trebui bagata la cheltuieli publice din banii contribuabillor(impozite etc) cum am mai spus-o, cum este sanatatea care vrei nu vrei te inbolnavesti si trebuie sa beneficiezi de un minim de servicii medicale care trebuie platite anticipat, asa si cu polenizarea vrem nu vrem beneficiem de ea si trebuie platita. De polenizare sigur beneficiaza toata lumea(care nu este platita) dar de sanatate nu stiu in ce masura beneficiem cu toate ca contributia se plateste obligatoriu. Eu nu o numesc subventie (mana intinsa) ci un serviciu care ar trebui platit si atat.
valy_cot

Mesajde Aurel1959 » 11 Feb 2013, 12:53

kiloz scrie:http://www.portalcontabilitate.ro/fiscalistii-si-impozitarea-bovinelor-29339.htm

Sa inteleg ca mi-ai reprosat ceva?
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

CU sau FARA impozit albina va zbura?!!!

Mesajde al florii » 11 Feb 2013, 15:52

Daca site-ul MADR(Agricultura-PNA-Raportare catre Comisie) recunoaste cheltuielile apicultorului(306lei) si venitul/stup(200lei) ,eu am incercat sa scad cheltuiala cu manopera si intradevar am un profit colosal de 1(unu)lei/stup conf.pct,7.Stiti de unde pot lua restul de bani sa-mi platesc la toamna impozitul? :?:
al florii

Mesajde al florii » 11 Feb 2013, 17:12

valy_cot scrie:Daca norma de venit ei au pus-o de 98 lei care reprezinta aprox 10 kg de miere care mi-ar ramane mie in buzunar. Eu as spune ca au gresit, norma(venitul) corecta a unei familii de albine ar fi 98 lei care imi raman mie(daca imi ramane)+1000 lei cel putin care prin polenizare raman comunitatii, deci ar trebui platita din banii comunitatii(contribuabililor a celor care platim impozit , " Impozitul reprezinta un izvor principal al formarii veniturilor bugetului de stat si al finantarii cheltuielilor publice - de unde ar trebui platita si polenizarea" ) adica din buget. Cum noi nu primim nimic de pe urma polenizarii deci platim indirect impozit mult, mult mai mare de 21 lei .

valy,MADR a raportat Comisiei,conf. propriului site la pct,7 venitul si cheltuiala/stup in PNA 2007-20013 si nu rezulta ca balanta poate fi pozitiva decat daca scadem manopera apicultorului!(Total cheltuieli=306lei,total venit=200lei),Sigur guvernantii de atunci au taiat si de acolo,altfel nu-mi explic!
al florii

Mesajde ralu » 11 Feb 2013, 17:45

de octav79 » Ieri, , 23:56

Pentru polenizare sau nu , noi ar trebui sa obtinem o suma ca subventie corelata cu norma de venit, astfel:

Se pare ca dintotdeauna ca si azi, la intalnirea de la Agrostar ,toti ne-am bazat pe faptul ca trebuie sa primim niste bani de la stat pentru polenizare ”ca doar asa e si in tarile straine” dar a avut grija domnu de la A.N.A.R.Z sa ne lamureasca :polenizarea in alte state se plateste de BENEFICIARUL culturii respective pe baza de contract si nu de stat.Bineinteles ca toata sala a amutit la aceasta afirmatie.Anul asta nu se mai poate face nimic.Poate de la anul se vor schimba normele de venit.
ralu

Mesajde geangu » 11 Feb 2013, 19:26

ceva ecouri pozitive dupa intlnirea de la agrostar?
geangu

Mesajde adytza » 11 Feb 2013, 19:41

@ralu scrie: "Anul asta nu se mai poate face nimic.Poate de la anul se vor schimba normele de venit."
GRESIT! In parlament ordonanta poate fi modificata substantial, inclusiv normele de venit pe anul acesta. Deci acum daca am pierdut batalia cu guvernul trebuie sa ne pregatim pentru cea din parlament. Iar la anul batalia va fi fiecare cu oficiile judetene agricole deoarece acestea vor decide anual normele de venit.
Ultima oară modificat de adytza pe 11 Feb 2013, 19:44, modificat de 2 ori în total.
adytza

Mesajde octav79 » 11 Feb 2013, 19:42

Din pacate ei au venit doar sa ne prezinte ce au hotarat si sa ne spuna ca pentru anul asta nu se poate face nimic. Mai vorbim la anu.
Pana atunci invatati sa-i ocoliti.
http://jimm69.sunphoto.ro/

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos
octav79

Localitate: Bucuresti; Locatii de interes: Bucuresti, Golesti (VN)

Mesajde ralu » 11 Feb 2013, 20:17

GRESIT! In parlament ordonanta poate fi modificata substantial, inclusiv normele de venit pe anul acesta

Cine sa le mai schimbe domnilor?parlamentarii?sa fim seriosi.Azi am venit sa protestam impotriva impozitarii si am vorbit mai mult despre PNA.Poate s-ar reusi ceva cu un protest serios la parlament dar cu cine?Cu 40 de apicultori cati au fost azi?Fara suparare,dar cred ca ne meritam soarta.Apropo,a fost azi vreun presedinte de asociatie printre noi?Sa ma lamureasca si pe mine cineva ce interes au acestia de nu au venit nici macar in ultimul ceas?
ralu

Mesajde geangu » 11 Feb 2013, 20:30

care asociatii ? poate asociatia "stuparitul".
geangu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA