Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde LUCIAN AVRAM » 11 Feb 2013, 20:36

Asociatia Stuparitul , deocamdata , nu functioneaza , si oricum noi suntem prea mici , ..............
LUCIAN AVRAM

Mesajde proapi » 11 Feb 2013, 20:58

ralu scrie:
Cine sa le mai schimbe domnilor?parlamentarii?sa fim seriosi.Azi am venit sa protestam impotriva impozitarii si am vorbit mai mult despre PNA.

Vorbind de bani, v-a dat-o, cu alte cuvinte....Nu este de mirare, sa intri la buget pe posturi mari, sa poti manipula ( cuvant :twisted:) usor, trebuie sa fii trecut printr-o initiere a serviciilor ( inainte si in timpul cat deservesti bugetul) ...A propos, cu cine s-a stat de vorba?

Cel mai urat aspect se refera la cofinantarea "baietilor destepti". Impozitul pe apicultura se duce la cei 50%, cat finanteaza bugetul national programul PNA. Nu este prima data cand majoritatea finanteaza o minoritate (lacoma si perfida), dar poate ca vom avea si vesti mai bune.....
proapi

revolutie in apicultura romaneasca

Mesajde calinsandu » 11 Feb 2013, 21:46

salutare tuturor,stimati apicultori,vreau sa incep direct si cat mai pe scurt sa abordez cat pot o principala problema in domeniul nostru: ''apicultura''.Stim foarte bine cu ce probleme ne confruntam,cat suflet punem pentru a putea tine in frau fiecare dintre noi aceasta activitate.una din probleme ar fi ca nu avem parte de sprijin din partea statului,apicultura nu e subventionata,desi e un sector foarte important al agriculturii.
Tuturor ne raman intrebari cum ar fi:-de ce nu este subventionata apicultura in romania?,pe ce criterii se decide ca o ''oaie''(dau exemple),ia subventie de la stat 40 de lei,o bovina primeste 500 lei,si o familie de albine primeste 0 lei?
S-a tot vorbit in ultimul timp despre impozitele care urmeaza a fi implementate in sectorul agricol,nu zicem ca nu am fi de acord daca am primi un ajutor si daca am avea din ce sa platim aceste impozite,(intr-adevar,se impoziteaza si vaca,oaia,porcul,pamantul,dar macar acestea beneficiaza de un ajutor din partea statului).
De ce nu luam exemple de la altii,in Romania se merge pe principiul ''nu se poate'',in Franta fermierii francezi ies in strada cu remorci de balegar daca nu li se asigura minimul necesar,(nu exista ''nu pot'',exista ''NU VREAU''.)
Asa ca propun sa fim uniti sa facem ceva indedit,sa mergem cu un camion de stupi,sa-l rasturnam in fata guvernului,sa iasa Ponta cu sacoul in cap si sa ne cerem drepturile,(acum stim foarte bine interesele la nivel national,o oaie e mult mai importanta decat o familie de albine)!
...vreau sa cerem explicatii pentru faptul ca nu suntem ajutati,sectorul apicol fiind inzecit mai important decat celelalte,si pe ce criterii se merge in ''Romania'',sa tragem o linie nu numai la capitolul subventii,ci si la celelalte masuri de sprijin de care nu beneficiem....deci,cum s-a ajuns la concluzia:
- o oaie merita 40 de lei anual ,o vaca merita 500 de lei,etc..,si o familie de albine nimic?,doar impozit?
Cred ca ar trebui sa analizam mai bine lucrurile,sa fim mai obiectivi si hotarati,sa punem piciorul in prag si sa actionam,nu mai avem rabdare,zarurile au fost aruncate!
calinsandu

Mesajde valter » 11 Feb 2013, 22:03

LUCIAN AVRAM scrie:Asociatia Stuparitul , deocamdata , nu functioneaza , si oricum noi suntem prea mici , ..............

O parere destul de neautorizata prietene.
Astazi cei 50 de apicultori au tinut un steag sus si pentru asta le multumesc.
Astazi nimeni nu s-a ascuns dupa corcodus. Nici noi, nici domniile lor.

Astazi noi, maine mai multi.

ps. Exista deschidere pentru orisice asociatie(mica, mare), pentru orice opinie pertinenta daca e ''in lege'' si sustinuta cu date , grafice si studii...da' noi ne-am dus cu ''my bees are my love''.
valter

Mesajde ionel07196555 » 11 Feb 2013, 22:17

justy scrie:Sambata, 09.02.2013, la Onesti s-a desfasurat intalnirea apicultorilor din filiala ACA Onesti, avand pe ordinea de zi la primul punct, problema impozitarii. Au fost invitati si parlamentarii de Onesti, Valerian Vreme de la opozitie fiind prezent. In urma mai multor discutii, Dl. Vreme a accentuat faptul ca Ordonanta nu a ajuns inca in parlament si a promis ca sprijina 2,3 apicultori din Onesti ca sa poata participa la aceste discutii la comisia de agricultura, dansul fiind din alta comisie si putin cunoscator al fenomenului apicol. Ideea este ca tot mai multe filiale ACA si alte asociatii apicole sa faca astfel de intalniri, cat mai urgent cu parlamentarii pentru a obtine sprijinul lor atunci cand se va supune la vot in parlament!
Ca si concluzie, chiar daca nu putem fi astazi la Bucuresti, ne straduim si noi in provincie sa atragem atentia asupra acestor probleme care ne framanta pe toti!

PURA curiozitate :
cati membri din total inscrisi sau cotizanti au participat ????????
La CALARASI vineri 8 din 300 si au fost 70 in jur eu unu a m acel talon dar nu eram pe tabel si langa mine aveam 2 prieteni ne membri din acei 70 .
curiozitate ...concluzi sa traga .......
ionel07196555

Mesajde so-ri-pan » 11 Feb 2013, 22:33

ionel07196555 scrie:
justy scrie:Sambata, 09.02.2013, la Onesti s-a desfasurat intalnirea apicultorilor din filiala ACA Onesti, avand pe ordinea de zi la primul punct, problema impozitarii. Au fost invitati si parlamentarii de Onesti, Valerian Vreme de la opozitie fiind prezent. In urma mai multor discutii, Dl. Vreme a accentuat faptul ca Ordonanta nu a ajuns inca in parlament si a promis ca sprijina 2,3 apicultori din Onesti ca sa poata participa la aceste discutii la comisia de agricultura, dansul fiind din alta comisie si putin cunoscator al fenomenului apicol. Ideea este ca tot mai multe filiale ACA si alte asociatii apicole sa faca astfel de intalniri, cat mai urgent cu parlamentarii pentru a obtine sprijinul lor atunci cand se va supune la vot in parlament!
Ca si concluzie, chiar daca nu putem fi astazi la Bucuresti, ne straduim si noi in provincie sa atragem atentia asupra acestor probleme care ne framanta pe toti!

PURA curiozitate :
cati membri din total inscrisi sau cotizanti au participat ????????
La CALARASI vineri 8 din 300 si au fost 70 in jur eu unu a m acel talon dar nu eram pe tabel si langa mine aveam 2 prieteni ne membri din acei 70 .
curiozitate ...concluzi sa traga .......

Ionel, te rog din suflet sa fi mai explicit. Crede-ma siner nu am inteles ce ai vrut sa spui. Cei de la Onesti au miscat ceva si nu am inteles daca si la Calarasi a fost acelasi demers.
Merci anticipat!
so-ri-pan

Mesajde justy » 11 Feb 2013, 22:41

Ionel, te rog din suflet sa fi mai explicit. Crede-ma siner nu am inteles ce ai vrut sa spui. Cei de la Onesti au miscat ceva si nu am inteles daca si la Calarasi a fost acelasi demers.
Merci anticipat![/quote]

La Onesti au participat vreo 80 de apicultori, cotizanti la ACA.

Trebuie sa intelegem ca doar presiunea pusa pe parlamentarii din zona noastra, ne poate aduce rezultate.
Acesti omuleti de la minister nu fac altceva decat sa arate amabilitate si sa ne dea impresia ca suntem ascultati si bagati in seama. Ei au lectia invatata si vor sa ne bage in cap ca nu se mai poate face nimic, pentru a ne descuraja si calma pana trece votul din parlament!!
Faceti intalniri la nivel local in weekend ( asa cum am facut si noi), pentru ca atunci sunt acasa si invitatii pentru a va asculta nemultumirile. Ei sunt alesii nostrii si cei care ne reprezinta!!! Sa -i facem sa inteleaga ca nu sunt de capul lor!
Albina e cuminte cât ai minte
justy

Mesajde so-ri-pan » 11 Feb 2013, 22:53

justy scrie:Ionel, te rog din suflet sa fi mai explicit. Crede-ma siner nu am inteles ce ai vrut sa spui. Cei de la Onesti au miscat ceva si nu am inteles daca si la Calarasi a fost acelasi demers.
Merci anticipat!

La Onesti au participat vreo 80 de apicultori, cotizanti la ACA.

Trebuie sa intelegem ca doar presiunea pusa pe parlamentarii din zona noastra, ne poate aduce rezultate.
Acesti omuleti de la minister nu fac altceva decat sa arate amabilitate si sa ne dea impresia ca suntem ascultati si bagati in seama. Ei au lectia invatata si vor sa ne bage in cap ca nu se mai poate face nimic, pentru a ne descuraja si calma pana trece votul din parlament!!
Faceti intalniri la nivel local in weekend ( asa cum am facut si noi), pentru ca atunci sunt acasa si invitatii pentru a va asculta nemultumirile. Ei sunt alesii nostrii si cei care ne reprezinta!!! Sa -i facem sa inteleaga ca nu sunt de capul lor![/quote]

Pe tine te-am inteles justi. Bravoooo, a-ti facut o treaba excelenta. Daca se continua si cu ceilalti parlamentari, daca se generalizeaza actiunea in toata judetele macar, AR FI EXTRAORDINAR.
Ce nu am inteles eu, este postarea lui Ionel. Nu am inteles ce a fost la Calarasi si nici ce a vrut sa spuna cu cei doi nemembrii!
so-ri-pan

Mesajde ionel07196555 » 11 Feb 2013, 23:19

VINERI 08-02-2012 sedinta ACA la CALARASI pe liste AVEA in jur de 300+ la sedinta au participat doar + - 70 de persoane am zis persoane nu membrii cotizanti ... de la 300 si doar 70 nu sint nici o treime e un dezinteres total
ACA nu stie nici cati membri mai are dar apoi sa mai faca ceva pentru cei catva NOSTALGICI sau care nu cunosc decat pe lumea asta decat ACA
CIFRELE SPUN MULT 300..... 70
ionel07196555

Mesajde so-ri-pan » 11 Feb 2013, 23:50

ionel07196555 scrie:VINERI 08-02-2012 sedinta ACA la CALARASI pe liste AVEA in jur de 300+ la sedinta au participat doar + - 70 de persoane am zis persoane nu membrii cotizanti ... de la 300 si doar 70 nu sint nici o treime e un dezinteres total
ACA nu stie nici cati membri mai are dar apoi sa mai faca ceva pentru cei catva NOSTALGICI sau care nu cunosc decat pe lumea asta decat ACA

Ok, acum am priceput:)))!!!!!!!
Ionel, dar voi ca indivizi constienti si responsabili, de ce nu actionati? Aia care nu stiu decat ACA sunt de inteles. Nu au informatie. Voi trebuie sa-i informati, sa-i struniti, sa-i canalizati. Nu mai este timp sa ne lamentam. Si un esec al unei actiuni este mult mai mult decat o resemnare. Daca voi acolo, pe plan local, nu sunteti dispusi la "efort"... Stiu ca este greu, ce sa mai spun cat este de greu sa faci ceva la nivel national! Important este sa nu dezarmezi plecand de la ideea ca nu se poate. Se poate orice DACA VREI. Dar numai DACA VREI!

"Sange-n instalatie" sa ai, nu trebuie sa fi doctor in comunicare, sau vre-un erudit, vre-un filosof sau vre-un mare apicultor. Conditia necesara si suficienta este...SA VREI, SA FI COMVINS DE UTILITATEA TA IN FOLOSUL TUTUROR.

Daca e nevoie, dezvoltam subiectul in particular.

Sorin
0723723975
rinso54@yahoo.com
so-ri-pan

Mesajde ionel07196555 » 12 Feb 2013, 00:49

so-ri-pan scrie:
ionel07196555 scrie:VINERI 08-02-2012 sedinta ACA la CALARASI pe liste AVEA in jur de 300+ la sedinta au participat doar + - 70 de persoane am zis persoane nu membrii cotizanti ... de la 300 si doar 70 nu sint nici o treime e un dezinteres total

Ok, acum am priceput:)))!!!!!!!
Ionel, dar voi ca indivizi constienti si responsabili, de ce nu actionati? Aia care nu stiu decat ACA sunt de inteles. Nu au informatie. Voi trebuie sa-i informati, sa-i struniti, sa-i canalizati. Nu mai este timp sa ne lamentam. Si un esec al unei actiuni este mult mai mult decat o resemnare. Daca voi acolo, pe plan local, nu sunteti dispusi la "efort"... Stiu ca este greu, ce sa mai spun cat este de greu sa faci ceva la nivel national! Important este sa nu dezarmezi plecand de la ideea ca nu se poate. Se poate orice DACA VREI. Dar numai DACA VREI!

"Sange-n instalatie" sa ai, nu trebuie sa fi doctor in comunicare, sau vre-un erudit, vre-un filosof sau vre-un mare apicultor. Conditia necesara si suficienta este...SA VREI, SA FI COMVINS DE UTILITATEA TA IN FOLOSUL TUTUROR.

Daca e nevoie, dezvoltam subiectul in particular.

Sorin
0723723975
rinso54@yahoo.com

http://youtu.be/t0ZidfyJYdc
EU pot sa va ANTELEG dar totusi sant dezorientat si ca mine sint multi :
1965 generatia
stiu ca sindicatu azi poate face mult dar cand stim multi ce ere sindicatu pina .89 si dupa { VICTOR CIORBEA ] ??????? A C A ??????
CEI mai tineri habar nu au
azi am vrut sa vin si eu la Bucuresti dar am gindit ca poate este la fel ca la sedinta aca din oras,
din filmuletele postate parca ar fi copie ...unele au disparut sau nu merg
REPET VA inteleg reactia e greu de lucrat cu omu
o stiu pe pielea mea si nu cu atatia
ionel07196555

Mesajde geangu » 12 Feb 2013, 09:41

valter scrie:
LUCIAN AVRAM scrie:Asociatia Stuparitul , deocamdata , nu functioneaza , si oricum noi suntem prea mici , ..............

ps. Exista deschidere pentru orisice asociatie(mica, mare), pentru orice opinie pertinenta daca e ''in lege'' si sustinuta cu date , grafice si studii...da' noi ne-am dus cu ''my bees are my love''.

degeaba stai cu steagul sus daca nu obtii nimic.
geangu

Mesajde sebestyen tibor » 12 Feb 2013, 20:11

BUNA SEARA DRAGI COLEGI sunt din jud Satu Mare , Tasnad . Aztazi am primit ,, o scrisoare de dragoste,, de la finante ca am de platit 80 de roni impozit si 24 roni asigurare de san pe anul 2013. Voi ati primit asa ceva ? Mentionez ca pe anul 2012 am avut declarati 30 fam si un venet rezultat de -500 roni, adica pierdere.
sebestyen tibor

Mesajde ionel07196555 » 12 Feb 2013, 20:15

sebestyen tibor scrie:BUNA SEARA DRAGI COLEGI sunt din jud Satu Mare , Tasnad . Aztazi am primit ,, o scrisoare de dragoste,, de la finante ca am de platit 80 de roni impozit si 24 roni asigurare de san pe anul 2013. Voi ati primit asa ceva ? Mentionez ca pe anul 2012 am avut declarati 30 fam si un venet rezultat de -500 roni, adica pierdere.

aveti accesat ceva 141 ?
ionel07196555

Mesajde sebestyen tibor » 12 Feb 2013, 21:17

Da,sunt in anul 2
sebestyen tibor

Mesajde activ » 12 Feb 2013, 22:20

geangu scrie:
valter scrie:

degeaba stai cu steagul sus daca nu obtii nimic.

Dar daca stai cu p_la in sus o fi mai benefic ... ? :oops:
Si daca da ... te rog sa ne luminezi si pe noi, ... aia 50 !
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA