nae scrie:Nu stiu ce a vrut sa zica Kamy si nu sunt avocatul/traducatorul sau .
Cea mai BUNA matca e de roire . Cel mai mare neajuns la matca de roire E transmiterea ,ereditar, acestei insusiri nedorite = de EVITAT .
A doua cea mai BUNA matca e de SL .
Cum obtinem matci ~SL ?,doar in prezenta matcii .
Ca un finisor poate intra in friguri ,da,se poate ; sa-l bagi tu in friguri = ...alegerea ta...
Pt inducerea starii de SL trebuie sa diminuiezi feromonul(substanta de matca ) , cum faci asta ?
Daca ai orizontal in coltul opus izolarii matcii ; in vertical in catul 3-4 (depinde de sistem ) = cat mai departe de matca .
Eu imi spun parerea , dv nu sunteti obligati sa -mi dati dreptate ,fiecare face cum crede sau cum simte .
Parerile sunt bune /rele /neadegvate...
Nene Kamy cum traduci ''soimii pariei ''?, eu traduc asa :- cand faceam eu (Kamy) matci voi va jucati cu ''barzoiu'' in tarana ; poate ai dreptate,cronologic,dar calitativ(2 matci/matca de an in finisor )ma indoiesc .
Nae, am mai spus-o si-o repet,calitativ matca de roire e cea mai cea,are dezvoltare turbo pana ajunge ...in pom.personal,fiindca folosesc vagon prefer unei matci din roire cea mai proasta matca posibila sa zicem de salvare,care merge un sezon. De ce? Familia la care-i urca matca-n pom e pe banca de rezerve,una mai proasta calitativ dar stabila care mai si merge un sezon constant io o socotesc mai valoroasa chiar daca toti forumistii zic ba,asa ca prefer sa urc pe scara valorilor intoarsa cu susa-n jos.
Si inca una si ma duc ,la seceta din toamna cele imperecheate pe langa salcam au cam redus nitel ponta,cele facute la fs erau mai focoase la depus de oua.(avantaje-dezavantaje)
Soimii patriei=intrebari de gradinita sau emisiunea aia de la pro tv.sau acceptati singurul alint orijinal ,,pinguini,,?