Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde bezmeticu » 15 Feb 2013, 19:35

Domnilor apicultori,agricultori,crescatori de animale,etc...daca mai plecam capetele si mai inchidem ochii si de data asta...atunci ne meritam soarta...ar trebui sa luam exemplu de la greci...da noua ne place sa ne-o traga pe la spate de vreo 20 de ani incoace...
bezmeticu

Mesajde eugen. » 15 Feb 2013, 19:37

proapi scrie:
eugen. scrie:Anuarul statistic al Romaniei 2013 editat de INSEE- DATE OFICIALE :
2006 - 20,4 kg familie
2007 - 17,1 kg
2008 - 20,1 kg
2009 - 18,9 kg
2010 - 17,4 kg
2011 - 19,3 kg
2012 - 17,9 kg

[b] Atunci de unde cele 30 de kg de miere ale doamnei dela MADR.....?????[/b]

Si nu orice doamna....director general de politici agricole....cu calcule la nivel de liceu... :shock:

Media statistica pe ultimi 13 ani este 17, 96 kg....... pentru coana UE se ia un calcul de 25 kg , nu trec cheltuieli de transport cu pastoralul ( km * tarif ) tot ies pe minus cu 109..... apoi cu 30 kg ( fara sa ne arate un calcul ) le da cu + 70 sau + 98
Curat - murdar !
eugen.

Mesajde Otovirgil » 15 Feb 2013, 21:17

Sugestiv
Fişiere ataşate
Untitled.jpg
Ocrotesc, respect si incerc sa inteleg aceste vietati ! Albina, matca, trantor !
Otovirgil

Mesajde api » 15 Feb 2013, 21:54

http://www.madr.ro/pages/page.php?self= ... var=010502

Sunt publice trebuie doar citite ......... :shock: :o

Statistic obtin :
anuarul statistic al Romaniei 2013 editat de INSEE- DATE OFICIALE :
2006 - 20,4 kg familie
2007 - 17,1 kg
2008 - 20,1 kg
2009 - 18,9 kg
2010 - 17,4 kg
2011 - 19,3 kg
2012 - 17,9 kg

Calcul de raportare la comisie la o cantitate de : 25 kg miere

Cheluieli pe familia de albine: 18.540 / 60 stupi = 309 lei
Venit pentru o familie de albine: 25 kg miere x 8 lei/kg = 200 lei

Calcul de impunere la o norma obtinuta pe baza unei productii de 30 kg miere/stup :o :shock:

Deci 3 unitati de masura diferite MINUNAT !!! :mrgreen: Daca ar sti albinele toate astea ...sunt convins ca ele o stiu si mai bine ...." lasati albinele sa va explice"...
“lasati albinele sa va explice” – Brother Adam
api

Mesajde ionel07196555 » 15 Feb 2013, 22:49

""""""""În prezent, România se situează printre ţările cu o apicultură bine dezvoltată, această situaţie fiind o consecinţă a: efectivelor însemnate de familii de albine de care dispunem; cantităţii de miere obţinută; diversificării producţiei apicole; rezultatelor activităţilor de cercetare ştiinţifică şi de pregătire a specialiştilor,""""""

.
dupa saitu lor ;
asa sint si datele aratate ???????
ionel07196555

Mesajde andrei_calinescu » 15 Feb 2013, 23:05

valter scrie:
andrei_calinescu scrie:Ca sa nu ne pierdem in detalii, daca priviti tabloul recapitulativ(ultima pagina), ei au acelasi forfet pentru exploatatii pana la 400 de stupi- cuantumul nu se modifica.
Altceva , 10Euro inseamna 43 de roni, nu?
Pentru impozitul propus in Romania, pentru exploatatii peste 100 de stupi, cuantumul e 98 de roni, adica dublu decat in Franta.
E minunat.

I-ti propun o lucrare de master(in termeni comparativi) ''apicultura din UE fata in fata cu impozitarea exploatatilor semiprofesioniste si profesioniste'' si luand in calcul:
-sprijinul statului;
-sprijinul organizatiilor profesionale;
-implicarea factorului decizional in evolutia sistemului apicol( productiv si conex-lazi, medicatie...);
-procnoza dezvoltarii(ori regresului) bransei pe termen scurt, mediu si lung.

ps. La lucrarea de doctorat sustinuta in anul 2016 sa ma chemi si pe mine.
Stii ca te iubesc.
Hai sa-i facem praf pe ''mesterii'' care ne fac zile grele.

ps 2. Nicus a pus aceasta problema a bazei de calcul a impozitarii forfetare din Romania in termenii cei mai decenti...dar a sarit Stefan Niculaie cu ciocu mare si la determinat sa iasa din sala.
Adicatelea:
Noi primin PNA(inexistent si in continua diluare), FADR (in mare majoritate pentru noi apicultori inventati) si doi euro pe kg de miere...in schimb n-i se ia ca baza de calcul 98 ron.
Frantuzii au pus temelie trainica in cuteva sute de ani in scopul aplicarii corecte a PNA SI FADR ...si statul le calculeaza un forfetar de 10 euro...primind de la procesator aproximativ 4 euro pe kg.

In atare conditii, noi care avem miere de inalta calitate, trebui sa fim distrusi de :
-UE -ca asta-i politica de eliminare a pinguinilor;
-de Ministerele noastre ca nu dam spaga sa fim protejati ori din incompetenta celor care decid;
-de procesatori ca se pare ca ...si conduc miscarea de aliniere europeana la apisacaz;
-de dracu sa ne pieptene ca suntem saraci...si financiar.

Valter,

Sentimentele tale sunt reciproce in ceea ce ma priveste, si tu stii.
Nu am timp de doctorat, ca acum plec cu stupii la salcie, peste o luna asa.

Acum despre miere. Michel mi-a scris acum doua zile, 2012 a fost un an catastrofal la capitolul miere in Franta. Pretul oferit la procesator este de 7 Euro/kg.
andrei_calinescu

Mesajde octav79 » 15 Feb 2013, 23:36

so-ri-pan scrie:Baieti, Azi am avut intalnirea de la Prefectura Prahova. Au participat numai parlamentarii PNL, cei care ne incuiase usa sediului la protest. Pot sa va spun ca au inteles problema. Detalii va da Eugen. Eu ma grabesc sa merg la un Priveghi intru-cit mi-a murit un prieten.
Numai de bine.

Felicitari si tinem aproepe.

PS
Condoleante
http://jimm69.sunphoto.ro/

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos
octav79

Localitate: Bucuresti; Locatii de interes: Bucuresti, Golesti (VN)

Mesajde so-ri-pan » 16 Feb 2013, 00:36

octav79 scrie:
so-ri-pan scrie:Baieti, Azi am avut intalnirea de la Prefectura Prahova. Au participat numai parlamentarii PNL, cei care ne incuiase usa sediului la protest. Pot sa va spun ca au inteles problema. Detalii va da Eugen. Eu ma grabesc sa merg la un Priveghi intru-cit mi-a murit un prieten.
Numai de bine.

Felicitari si tinem aproepe.

PS
Condoleante

Te rog "Tavi" sa ma crezi ca-s bulverat. Baiatul asta era mai mic cu 4 ani decat mine. Era si el , ca si noi, plin de sperante. 4 minute i-au trebuit sa dea coltul, Accident cerebral!!
De aceea va spun in toate postarile mele. Noi contam ca (vorba lui Dragos) un floc in vant!!! Important e ce lasam dupa noi. Fiecare de varsta mea are copii, sau nepoti, iar vcei tineri au urmasii lor. Sa lasam in urma noastra macar ce am mostenit. Nu zic mai mult!!!
so-ri-pan

Mesajde lucky5strike » 16 Feb 2013, 00:42

Imposibil sa fie mai profitabila apicultura in Romania decat in Franta.

Ce vorba! Cu 7 euro/kg en gros, sa tot ai ani prosti, asa cum a fost precedentul!

La mult-trambitatii 17,6 kg/familie... sa mai punem si apicultorii, nu putini, care anul asta au facut - miere! Adica n-au tras un strop, inmultind excesiv, si... si-au tinut roii cu sirop. A nu se ignora uscaciunea de dupa 20 iulie si pana la venitul iernii.

Atunci vom vedea cum pica media undeva intre 10-15 kg/familie.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 16 Feb 2013, 00:58

Daca a spus si Gavrila o vorba, semiadevar, cumva la nealocul ei, nu vad de ce trebuie proliferata.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde eugen. » 16 Feb 2013, 09:54

ANARZ - 1 700 000 familii de albine !
INS - 1 260 000 familii de albine !

Nu poti cere fonduri la UE dupa datele ANARZ pentru ca cei de acolo cred doar ce spune INS ul :!:

Acum , daca fac media ultimilor 13 ani ( 2000 - 2012 ) conform datelor INS ajung la o medie de 17,9 kg/familie albine/an. De ce ce madam Tatomir de la MADR nu crede INS ul ? Doamna respectiva mai sustine ca a vorbir cu colegii apicultori din minister....

PS . Am intalnit ieri un specimen.... era deputat . A avut si el 70 de familii de albine si stie cat, cum , ce produce un stup...... da n a putut sa ne explice de ce s a lasat de apicultura si s a luat de deputatie :lol:
eugen.

Mesajde eugen. » 16 Feb 2013, 10:30

O parte dintre participantii la intalnirea de ieri :
Fişiere ataşate
DSCF7229.JPG
DSCF7227.JPG
eugen.

Mesajde eugen. » 16 Feb 2013, 10:34

Nu m am tras in poze.... :lol: :lol: :lol:

PS. Asociatia apicola Valea Prahovei a reprezentat apicultori prin neprezentare - nu e prima data ! (dovada de unitate ? )
eugen.

Mesajde adytza » 16 Feb 2013, 15:56

eugen. scrie:ANARZ - 1 700 000 familii de albine !
INS - 1 260 000 familii de albine !

Nu poti cere fonduri la UE dupa datele ANARZ pentru ca cei de acolo cred doar ce spune INS ul :!:

Acum , daca fac media ultimilor 13 ani ( 2000 - 2012 ) conform datelor INS ajung la o medie de 17,9 kg/familie albine/an. De ce ce madam Tatomir de la MADR nu crede INS ul ? Doamna respectiva mai sustine ca a vorbir cu colegii apicultori din minister....

PS . Am intalnit ieri un specimen.... era deputat . A avut si el 70 de familii de albine si stie cat, cum , ce produce un stup...... da n a putut sa ne explice de ce s a lasat de apicultura si s a luat de deputatie :lol:

Poate si de aici s-au inspirat autoritatile cand s-au hatarat sa ne impoziteze: http://www.gandul.info/reportaj/regele- ... pa-5304992
Probabil s-au gandit ca daca un procesator o duce asa bine pe vremurile astea atunci la apicultori da abundenta pe afara :(
adytza

Mesajde so-ri-pan » 16 Feb 2013, 18:26

Urmariti ce zice comisarul despre impozitare. Nu am scos in context, este textul inttreg, sa nu se creaqda ca-i manipulare.

Despre agricultura din Romania
Rep: Apropo de strategiile de la Ministerul Agriculturii, una din masurile tintite de acest guvern este gasirea de solutii astfel incat micii fermieri sa se comaseze. Credeti ca este o masura buna acum, in contextul reformei politicii agricole comune?

Dacian Ciolos: Da, e chiar o masura indispensabila, pentru ca nu poti vorbi de o restructurare a agriculturii fara o restructurare funciara si o comasare. E clar ca performanta in agricultura depinde bineinteles de calitatea sau valoarea adaugata si de calitatea produselor pe care le scoti, dar tebuie sa ai si dimensiune economica viabila si asta presupune si o comasare a terenurilor. Si chiar in politica agricola comuna vor exista instrumente care vor facilita acest proces de comasare.

Rep: Revenind la micii producatori, guvernul tocmai a introdus un impozit pentru persoanele fizice mici producatori, urmeaza sa apara cred si normele de aplicare, multi dintre ei au inceput sa se planga deja un impozit pe verticala, platesc deja un impozit pe teren, platesc impozite pe vacile pe care le au, platesc cardul de acces cu laptele in piata, platesc impozit pe profit. Cum vedeti dvs de la Bruxelles aceasta chestiune?

Dacian Ciolos: Nu prea pot sa-mi exprim un punct de vedere detaliat pentru ca asta tine de politica de impozitare, si de taxare si bugetara a Romaniei. Ceea ce pot sa spun este ca din punctul meu de vedere, impozitarea ca instrument de scoatere la lumina, pe piata a productiei agricole e un instrument important pentru ca fara aceasta scoatere la lumina a productiei nu poti sa vorbesti de dezvoltare prin investitii si modernizare. N-are cum sa se duca un fermier la banca sa ia un credit, sau chiar sa ia fonduri europene daca n-are o minima contabilitate si daca n-are o idee minima despre cat cheltuieste si cat produce.

Daca politica de impozitare este un instrument pozitiv de stimulare a dezvoltarii economice, e un instrument util.

Daca politica de impozitare e vazuta doar intr-un mod restrans, doar de colectare la bugetul statului a unor taxe, fara ca nivelul acestor taxe sa fie corelat si cu potentialul actual si de dezvoltare a sectorului respectiv, atunci sigur cred ca e mai mult, risca sa fie mai mult o frana in dezvoltare. Nu pot sa va dau un raspuns pentru ca nu am acum toate elementele, dar cred ca in paralel oricum, in paralel cu aceasta politica de impozitare, daca este dezvoltat si un program de sustinere a dezvoltarii economice a acestor ferme, nu poate sa fie decat benefic. Oricum in toate statele din Uniunea Europeana acolo unde exista agricultura performanta e o agricultura care produce la lumina pe piata, si nu la negru. Acesta e un element esential.

Rep: Pe de alta parte Romania are o particularitate, si o stiti foarte bine, aproape 40% din populatie traieste in mediul rural, o proportie uriasa si mare parte din ea traieste din agricultura de subzistenta si atunci e posibil ca unii, multi din acesti mici producatori sa intampine probleme...

Dacian Ciolos: Sigur, tocmai de aceea probabil ca e nevoie si cred ca s-a tinut cont si de asta, de un anumit plafon de la care incepi sa faci impozitarea, nu poti sa faci pentru toti si pentru o categorie care s-ar preta, sunt capabili sa produca mai mult decat au nevoie sa consume.

Rep: Si pentru ca tot vorbim de bani cheltuiti corect, rapoartele curtii de conturi, ale auditorilor au aratat ca, de multe ori, banii din plati directe se duc in zone care nu au nimic comun cu agricultura. In Romania cred ca au fost cluburi de vanatoare care au primit astfel de plati directe, in Germania cred ca a fost si un club de golf daca mi-aduc aminte bine, ce masuri veti lua sau ce masuri ati prevazut in noua politica agricola comuna pentru a limita la maximum aceste derapaje in cheltuirea banului comunitar?

Dacian Ciolos: Am prevazut in primul rand o definire a agricultorului activ pentru a putea orienta sustinerea financiara catre cei care au activitati agricole active, si nu doar prin faptul ca au pamant sau teren agricol si se numesc agricultori. Trebuie sa si foloseasca terenul respectiv si printr-o definire a activitatii agricole, ca sa fie clar ce inseamna activitate agricola sau de intretinere a terenurilor, respectiv pentru mentinerea biodiversitatii, capacitatii productive pentru a putea tinti mai bine...

Rep: Cu alte cuvinte nu vom mai vedea nici plati directe pentru terenuri virane, cum s-a intamplat adesea ?

Dacian Ciolos: Sigur, asta n-ar trebui sa se intample nici acum. Daca agentiile de plati, autoritatile de control si-ar face treaba si ar aplica chiar si reglementarile care exista acum, care poate ca nu sunt suficient de clare s ide ferme, dar care exista deja, deci daca aceste reglementari s-ar aplica, n-ar trebui sa fie finantate terenuri virane pe care nu se intampla nimic.

Rep: Din punctul dvs. de vedere, acum la inceputul anului 2013, care sunt cele mai mari trei probleme pe care le are agricultura din Romania si pe care ar trebui sa le rezolve cumva in viitorul apropiat?

Dacian Ciolos: Aici cred ca daca intrebati cinci persoane, o sa aveti cinci puncte de vedere diferite pentru ca pentru fiecare pot sa fie prioritati ...

Rep: dar nici unul al comisarului european pentru agricultura...

Dacian Ciolos: ... eu nu pot sa ma exprim in calitate de,...sau nu pot sa ma exprim din punctul de vedere al comisarului european pentru agricultura
• Din punctul meu de vedere, atat cat cunosc agricultura din Romania, cred ca aceasta problema de aducere la lumina a productiei agricole este un element - cheie pentru a vorbi de investire pentru dezvoltarea agriculturii
• In al doilea rand cred ca problema organizarii producatorilor agricoli este – la fel – un element esential pentru dezvoltarea in perspectiva a agriculturii, organizare cu caracter economic.
• Problema funciara, a comasarii funciare si a eficientei utilizarii fondului funciar este o alta problema care cred ca trebuie rezolvata.
• Problema colectarii si comercializarii productiei agricole este o alta chestiune care mi se pare importanta. Pentru ca nu e suficient sa faci valoare in camp daca valoarea respectiva nu este pastrata si remunerata pe piata. Asta presupune capacitati de stocare si de comercializare.
so-ri-pan

Mesajde proapi » 16 Feb 2013, 20:09

so-ri-pan scrie:

Rep: Revenind la micii producatori, guvernul tocmai a introdus un impozit pentru persoanele fizice mici producatori, urmeaza sa apara cred si normele de aplicare, multi dintre ei au inceput sa se planga deja un impozit pe verticala, platesc deja un impozit pe teren, platesc impozite pe vacile pe care le au, platesc cardul de acces cu laptele in piata, platesc impozit pe profit. Cum vedeti dvs de la Bruxelles aceasta chestiune?

Dacian Ciolos: Nu prea pot sa-mi exprim un punct de vedere detaliat pentru ca asta tine de politica de impozitare, si de taxare si bugetara a Romaniei. Ceea ce pot sa spun este ca din punctul meu de vedere, impozitarea ca instrument de scoatere la lumina, pe piata a productiei agricole e un instrument important pentru ca fara aceasta scoatere la lumina a productiei nu poti sa vorbesti de dezvoltare prin investitii si modernizare. N-are cum sa se duca un fermier la banca sa ia un credit, sau chiar sa ia fonduri europene daca n-are o minima contabilitate si daca n-are o idee minima despre cat cheltuieste si cat produce.

Daca politica de impozitare este un instrument pozitiv de stimulare a dezvoltarii economice, e un instrument util.

Daca politica de impozitare e vazuta doar intr-un mod restrans, doar de colectare la bugetul statului a unor taxe, fara ca nivelul acestor taxe sa fie corelat si cu potentialul actual si de dezvoltare a sectorului respectiv, atunci sigur cred ca e mai mult, risca sa fie mai mult o frana in dezvoltare. Nu pot sa va dau un raspuns pentru ca nu am acum toate elementele, dar cred ca in paralel oricum, in paralel cu aceasta politica de impozitare, daca este dezvoltat si un program de sustinere a dezvoltarii economice a acestor ferme, nu poate sa fie decat benefic. Oricum in toate statele din Uniunea Europeana acolo unde exista agricultura performanta e o agricultura care produce la lumina pe piata, si nu la negru. Acesta e un element esential.

Ciolos a inteles foarte bine cum functioneaza agricultura europeana..
Asa si e, noi suntem cu apicultura la nivel de mici producatori....
Dezvoltarea sectorului nu urmeaza o strategie clara, catre ce tindem, pentru ca tot ce este prezent este gandit haotic...
Masurile din PNDR si actiunile din PNA au venit cu multe clarificari, dar impreuna nu dau o directie a politicii pentru acest sector....
Gandirea impozitarii de la coada la cap, ne arata ca fenomenul apicol nu este inteles si este ceea ce avem mai concret in acest moment... :oops:
proapi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA