Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde andrei_calinescu » 20 Feb 2013, 21:01

Dragos2006 scrie:Dupa o iarna asa de usoara atentie mare la varooa !

Salut Dragoshelu',

Am 2 intrebari,urmarind filmul tau cu turta proteica.
Cat Startovit adaugi per kg de turta? In prospectul startovit nu scrie despre administrarea in turte.
Aceeasi intrebare ptr vitaminele turcesti.

Eu in locul polenului adaug drojdie inactivata iar in locul mierii de salcam, vreau sa adaug apiinvert.

Multumesc frumos.
andrei_calinescu

Mesajde gica.mosu » 20 Feb 2013, 21:47

CristiTm scrie:astea sunt inculpatele

Cu astfel de ....INCULPATE in 1996 la salcim 1 doar dupa 4 zile am inceput sa fac rocada
intre stupii plini si alti mai goi iar la alti am pus inca 1 cat....in timp ce vecinii(100m) numarau
ALBINELE in stupi :roll:
Pt Horia....pt zona ta sunt bune ce are Calin Bondaru si inca ceva....mai tine si de felul cum
stii sa ingrijesti stupii,ca sa nu faci "TURISM APICOL"... :lol:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Dragos2006 » 20 Feb 2013, 22:07

andrei_calinescu scrie:Salut Dragoshelu',

Cat Startovit adaugi per kg de turta? In prospectul startovit nu scrie despre administrarea in turte.

Eu in locul polenului adaug drojdie inactivata iar in locul mierii de salcam, vreau sa adaug apiinvert.

Multumesc frumos.

Sartovit intra un plic la sarja , vitamine 15 gr.
Problema inlocuirii mierii cu apiinvert e cu dus-intors deoarece cu miere turta este mai atractiva pt. albine . Amestecul drojdie - apiinvert nu prea este pe placul albinelor , ... au si ele gusturi .
Chiar sunt curios daca le vor lua . Eu saptamana viitoare fac amestecucul zahar + drojdie + miere.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde andrei_calinescu » 20 Feb 2013, 22:22

Dragos2006 scrie:
andrei_calinescu scrie:Salut Dragoshelu',

Multumesc frumos.

Sartovit intra un plic la sarja , vitamine 15 gr.
Problema inlocuirii mierii cu apiinvert e cu dus-intors deoarece cu miere turta este mai atractiva pt. albine . Amestecul drojdie - apiinvert nu prea este pe placul albinelor , ... au si ele gusturi .
Chiar sunt curios daca le vor lua . Eu saptamana viitoare fac amestecucul zahar + drojdie + miere.

Multumesc frumos, da m-am gandit la asta, de aceea o sa pun si Protofil, ca si tine.
Treaba e ca vreau sa pun un plic de 1kg de drojdie la 6 kg zahar, deci turta va fi de 9 kg.(6 kg zahar + 2 kg apiinvert + 1 kg drojdia)
Daca la Protofil e simplu, la vitamine la fel(cred ca voi pune Apicomplex), singura interogare era pentru minerale(Startovit).
andrei_calinescu

Mesajde Dragos2006 » 20 Feb 2013, 23:30

Smecherie cu vitaminele turcesti care au un gust bun , pe cand cele romanesti au gustul amar specific complexului B.
Turcii sunt dati in mahsa la tehnologie , nu degeaba au ajuns la 70000 tone de miere pe an.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde horia_ch » 21 Feb 2013, 10:29

gica.mosu scrie:Pt Horia....mai tine si de felul cum stii sa ingrijesti stupii,ca sa nu faci "TURISM APICOL"... :lol:

Aşa mă ştii tu pe mine? :lol:
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde John29 » 21 Feb 2013, 21:00

Buna seara, andrei_calinescu unde gasesc filmul cu turta proteica al lui dragoshelu? :?:
John29

Mesajde nvirgil » 21 Feb 2013, 21:42

horia_ch scrie:În ce mă priveşte, pot spune că n-am fost zgârcit, astă toamnă. Deloc. Da´... vorba ta: unele colonii merită să aibă mătcile testate asupra rezistenţei la întindere. Cred că "galbinele"-s de vină. Alea de ştiu că iarna ţine de la Crăciun la Bobotează.
Să iasă numai până-n iunie, că le fac felu´ fără regrete.

Tu ar trebui sa alegi matcile dupa criteriul 2 in 1 :) ( 2 ierni la noi = o iarna la tine)
nvirgil

Mesajde stefanmadalin » 21 Feb 2013, 21:59

John29 scrie:Buna seara, andrei_calinescu unde gasesc filmul cu turta proteica al lui dragoshelu? :?:

stefanmadalin

Mesajde DoruT » 21 Feb 2013, 22:45

Dar daca nu ai polen, o varianta ar fi folosirea drojdiei de bere inactivata?
DoruT

Mesajde akmm » 22 Feb 2013, 08:29

Dragos2006 scrie:Smecherie cu vitaminele turcesti care au un gust bun , pe cand cele romanesti au gustul amar specific complexului B.
Turcii sunt dati in mahsa la tehnologie , nu degeaba au ajuns la 70000 tone de miere pe an.

Noi le avem cu carnea de cal.....
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde andrei_calinescu » 22 Feb 2013, 14:42

DoruT scrie:Dar daca nu ai polen, o varianta ar fi folosirea drojdiei de bere inactivata?

Eu, neavand polen am sa adaug drojdie inactivata - Agsira.
Vezi ca pe pungile lor e propusa o reteta de turta, in care o sa adaug Protofil si vitamine - Apicomplex eventual.
andrei_calinescu

Mesajde DoruT » 23 Feb 2013, 22:12

Dar in loc de miere pot adauga dulcofruct? Am luat dulcofruct pe care il voi administra si simplu, doar cu protofil, dar as combina si pentru niste turte proteice.
DoruT

Mesajde Badea Alin » 24 Feb 2013, 10:56

andrei_calinescu scrie:
DoruT scrie:Dar daca nu ai polen, o varianta ar fi folosirea drojdiei de bere inactivata?

Eu, neavand polen am sa adaug drojdie inactivata - Agsira.
Vezi ca pe pungile lor e propusa o reteta de turta, in care o sa adaug Protofil si vitamine - Apicomplex eventual.

primăvara este de preferat a se utiliza laptele praf (80% intră în hrana puietului), drojdia inactivată fiind necesară mai degrabă toamna, pentru formarea corpului gras.
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde tomy81 » 24 Feb 2013, 14:19

familia cea mai puternica mi-a murit, era pe 7 rame dadant. mancare mai avea pe 2 rame aproape pe jumatate de rama. ca siguranta am dat placi candy in urma cu 1 luna, la controlul de acum 2 saptamani nu s-au atins de placa candy si aici cred ca am gresit: am rupt placa in mai multe bucati , am rupt punga de pe ele si am pus bucatile deasupra. cand am fost ieri familia moarta.e posibil sa fi curs peste ghem. mentionez ca placa era tare nu maleabila
e poate alta cauza, ma-m mai gandit ca deoarece era puternica sa fi avut puiet pana tarziu in toamna si mai trebuia facut un tratament prin ianuarie
alta cauza : am fund ANTIVAROUA,am inchis fundul si urdinisul era pe pozitia mica, SA se fi sufocat
daca puteti sA VA DATI CU PAREREA fiindca mai am inca 14 si cam la toate am facut la fel insa doar asta a patit asa
Va multumesc
tomy81

Mesajde Badea Alin » 24 Feb 2013, 14:31

nul trecut zahăr invertit, l-am pus cald în pungi, iar a doua zi erau „cărămidă”. înainte de al administra am rupt pungile, iar după câteva zile l-am găsit pe sita fundului antivaroua. Colectam albinele moarte cu pumnul. Anul acesta n-am mai repetat greșeala.
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR