Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: centrifuga

Mesajde delorin I » 18 Feb 2013, 23:28

Ok...va cred....dar cred ca un post de acest tip va atinge un maxim de valoare cand in loc sa postam poze cu ce au altii vom posta scheme si desene - tip Do it your self...Oricum am intrebat de volum si de greutatea unei centrifugi sarbesti din cu totul alt motiv...Poate stie cineva totusi!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde jiji » 19 Feb 2013, 11:51

spune motivul ca poate iti dam o idee, altfel trebuie sa gasesti sa faci un alt topic cu centrifuga de la sarbi sa gasesti pe cineva care are si sa o cantareasca sa iti spuna , doar nu oi vrea sa o cumperi la kg.
jiji

Mesajde delorin I » 19 Feb 2013, 16:31

Revin cu o intrebare...Si sper ca cineva sa aiba si raspuns....ce greutate si ce volum are o centrifuga de 4 rame sarbeasca?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde bostina constantin » 22 Feb 2013, 22:13

In conditii de vreme cainoasa [uneori], am trecut la reconditionarea centrifugei manuale.
Am shimbat rulmenti, nu am gasit rulment de presiune la baza cosului, am pus tot un radial 6001.
Noutatile sunt;
- am adaptat un angrenaj de la un flex nou defect ;)
- am protejat rulmentul care sprijina cosul ramelor [6001] cu un burduf de planetara de Dacie
Urmeaza;
- un sistem de franare[cred ca manual] montat pe axul orizontal [intre manivela si angrenaj]
- manivela antrenor cu clichet
- retusarea vopselei [nu m-a ajutat vremea]
Iata cateva poze ;) ;
Voi reveni :)
Fişiere ataşate
DSC02928 (Medium).JPG
burduf de protectie
DSC02929 (Medium).JPG
mecanismul de transmisie adaugat
DSC02930 (Medium).JPG
vedere totala
bostina constantin

Mesajde jenica67 » 22 Feb 2013, 22:40

Costica centrifuga mea ca lagar, are josnumai o bila de 10 mm de la un rulment. Si vad ca si axul tau are cavitate jos. Cu vopseaua aia nu m-asi impaca, si nici nu asi manca mierea. Daca vrei sa faci ceva mai bun, eu asi curata-o toata si ori asi galvaniza-o, ori asi lua un spray de reparat zmaltul la vana. Asi decapa-o bine, si dupa uscare asi da-o cu sprayul ala. Frana deasupra centrifugii, producere pubere fina, care poate cadea in miere. Mai bine un efort si luat un angrenaj nou, ca este cam 250 lei.
jenica67

Mesajde bostina constantin » 26 Feb 2013, 13:45

Am citit de mult postarea cu sfaturile tale pt care-ti multumesc, dar am avut unele urgente :)
Foarte buna treaba cu bila de 10mm, pe care sa se sprijine axul portcos rame, am vazut eu ca acolo nu e in regula ceva, dar nu m-a dus ,,bila''. Am facut rost de bila de rulment, ca acasa nu m-am indurat sa sparg un rulment nou, si dupa ce scot cuva ca la carte, am sa montez tot angrenajul ca merge ceas. Daca nu iese cu vopseaua ce o am, voi folosi ce mai sfatuit.
Pt franare ma gandeam la un cilindru mai gros din textolit, bagat pe axul de actionare, fixat de el cu nit, sau surub, si cand vrei sa opresti centrifugarea sa strangi cu mana de acel cilindru.
Oricum centrifuga are capace dar nu-s montate.
Despre angrenaj nou nu e cazul sa discutam :shock:
Numa' bine
bostina constantin

Mesajde RazvanTi » 27 Feb 2013, 13:54

merge sa franezi si strangand cu mana axul centrifugii.
desi are frana eu asa opresc centrifuga sa mai protejez angrenajul
RazvanTi

Mesajde jiji » 27 Feb 2013, 19:21

o merge adaptat un butuc de bicicleta romaneasaca la care atunci cand dau inaopoi se infraneaza.
jiji

Mesajde jenica67 » 27 Feb 2013, 20:22

jiji merge si un torpedou de la bicicleta, cum zici, merge si frana disc daca chiar vrei, dar sti ce ziceau doi nemti cand au vazut ca au scos romanii Dacia Daster ? Ai dracu romani, orice ar face, numai sa nu isi repare drumurile! :lol:
jenica67

Mesajde jiji » 27 Feb 2013, 21:08

aici ai dreptate :lol:
jiji

Mesajde alx1978 » 01 Mar 2013, 09:20

90% dintre postarile din acest topic sunt despre constructia unei centrifuge, ca urmare consider ca titlul ar trebui modificat. Ma asteptam sa gasesc in cele 6 pagini mai multe opini despre centrifuge gen fiabilitate-pret, tangentiala vs radiala vs reversibila si multe alte detali care ar ajuta in alegerea unei viitoare centrifuge.
Sa revenim.. eu momentam am una din ani 60-70 mostenita de la bunicul meu , trei rame tangentiala din tabala galvanizata, astfel o data cu marirea numarului de familii va trebui in viitorul apropiat sa cumpar una noua . Am zis sa fie reversibila dar.. pe 4 sau 6 rame casetata , sau 5 rame necasetata? Pentru o stupina de 100 familii care ar fi mai indicata?
alx1978

Mesajde jiji » 01 Mar 2013, 15:29

in primul rand sa te gandeasti la o centrifuga la care sa sa nu bagi mana sa intorci ramele
al doilea sa fie electrica si pentru situatii de urgenta si mecanism manual
al treilea nr de rame , si de aici concluzia pentru sistemul de centrifugare (radiala tangentiala)
jiji

Mesajde zahcat » 10 Mar 2013, 13:33

Buna ziua.
As dori sa ma ajutati cu niste sfaturi privitoare la achizitionarea unei centrifuge ucrainene(modelul cu patru rame,reversibila cu casete).
Daca foloseste cineva,orice sfat este de binevenit.
zahcat

Mesajde george_nicolau » 12 Mar 2013, 21:15

Sfatul meu este sa o vezi"pe viu", inainte de a o cumpara...pt. ca este posibil ( de exemplu) sa ii faci ceva modificari . Eu am cumparat una pe 3 rama prin Funcurier si nu am putut desface coletul decat dupa achitarea ei :shock: .si pe deasupra nu prea au timp sa stea dupa tine ca doar ei sunt "fan curier".. Daca in colet era altceva sau o centrifuga defecta, se facea proces verbal de constatare si mai departe nu mai stiu .... :?
" Eu vara nu dorm.Nici toamna.Am incercat in iarna si nu mi-a iesit "
george_nicolau

Mesajde trantorul » 29 Mar 2013, 21:20

buna seara ce parere aveti de centrifuga de la rodax pe 3 rame?
Ultima oară modificat de trantorul pe 29 Mar 2013, 21:29, modificat 1 dată în total.
trantorul

Re:cos centrifuga

Mesajde eugen_branici » 31 Mar 2013, 12:57

Salut Ma poate ajuta cineva unde pot gasi un cos pt o centrifuga din inox pe 4 rame 1/1
eugen_branici

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE