de jenica67 » 24 Feb 2013, 01:20
Poti considera partile kg ca merge.
Eu am facut azi turte, dupa o reteta mai veche, pe care am modificat-o, dupa cunostintele si dorintele mele. Maine se anunta timp mai cald pe la mine si vreau sa le controlez, eventual daca consider necesar, sa le pun.
Am facut un ceai cu : 1,3 l de apa si cate un plic de 1g de ceai de : musetel, coada soricelului, sunatoare, galbenele, tei, menta si pelin.
Am pus ceaiul intr-o oala de 10 l, am adaugat 100 ml solutie de sare lamaie 5%, 5 kg de zahar, am pus oala pe foc si am facut invertirea. Dupa linistirea siropului, am luat oala de pe foc si am introdus-o in apa rece, unde am amestecat, sa se raceasca cat mai repede. Cand siropul a ajuns pe la 40gr C, am luat oala si am pus-o pe masa, unde am adaugat 1 kg de miere, 500g faina de soia si 500 g de lapte praf degresat pentru vitei. Am uniformizat bine contimutul. Acum aici se mai poate pune vitamine (apicomplex), dar eu le-am lasat la tara si nu am pus si protofil. Cine doreste compozitia mai tare, poate pune zahar praf, pana la obtinerea consistentei, dar eu nu am pus, deoarece am dorit sa ramana foarte putin pastoase. Din aceasta combinatie iese 7,2 kg, deci marimea turtelor le faceti, in functie de nr de familii, de preferinta sa aiba 4-600g. Au iesit cam asa :
- Fişiere ataşate
-