Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Zahar vs. Invertit

Mesajde aparul » 27 Feb 2013, 21:13

v-ati gindit vre-o data sa dati sirop de zahar facut numai din apa si zahar?sau turtele numai miere si zahr pudra?
eu fac asa de 20 si n-o mai murit niciuna.
aparul

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde Mircea_63 » 27 Feb 2013, 21:17

Aparule, le-ai numarat asa de bine? :lol: Or fi devenit nemuritoare. :?

Nu ca nu te-as crede pe cuvant, dar o argumentatie, o explicatie, ceva...nu de alta, dar se stie ca zaharul uzeaza. D`aia umbla lumea cu invertit.

Daca ai noroc de zona buna si au polen din belsug, ai scapat de o grija, dar altfel...proteina te ajuta sa te dezvolti.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde State » 27 Feb 2013, 21:24

Mircea_63 scrie: Nu ca nu te-as crede pe cuvant, dar o argumentatie, o explicatie, ceva...nu de alta, dar se stie ca zaharul uzeaza. D`aia umbla lumea cu invertit.

Nu toata lumea. Stiu pe unul care numai asa le da. Ce-i drept , din 7 familii cat avea anul trecut , acum mai are 3. Pentru el nu-i o problema , ca le inmulteste din nou. E oarecum asemanator profului ofline , din 3 face una.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde aparul » 27 Feb 2013, 21:35

argumentatie ,pai nenea aia din occident ,care au la ordinul miilor de familii ,crezi ca se ocupa de invertirea siropului.
CREDE-MA pe cuvint ca NU.si le dau cisterne de sirop(1 cisterna=1400kg) ;)

state ala avèè bola grava-n stupi de-o piert 4 din 7
Ultima oară modificat de aparul pe 27 Feb 2013, 21:38, modificat 1 dată în total.
aparul

Mesajde Mircea_63 » 27 Feb 2013, 21:37

Io-te nene :!: Si cisternele ale le fac cu lingurita de zahar si borcanul de apa?

Te-ai gandit ca siropul ala de-l cumpara e sirop gata invertit?
Mircea_63

Mesajde State » 27 Feb 2013, 21:38

Foarte interesant . Poti detalia ? Cate familii de albine sunt ? Cum faci amestecul de zahar si apa la o cantitate asa mare ?
Ar fi foarte interesanta metoda , mai ales pentru astia care inca folosesc invertirea("o porcarie de altfel").
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde Mircea_63 » 27 Feb 2013, 22:07

Zic altceva! Daca italienii umbla cu sacul de zahar si fac sirop neinvertit...inseamna ca apicultura din Romania e categoric cu mult inaintea macaronarilor.

Nu e imposibil sa dispuna de invertaza...fac invertirea, dar pentru slugile din Romania asta e secret!
Mircea_63

Mesajde aparul » 27 Feb 2013, 22:15

mircea daca esti moderator pe forum ,asta nu spune ca detii secretul absolut al apiculturii.
dar,daca vrei eu te las s-o crezi ,important e sa sa fii cinvins tu.
si mai ai dreptate, sluga din romania are 20(a se citii doua zeci ) ani de cind vede albine ,si dupa cum zici tu nu pricepe nimic,dar e mult mai usor sa faci apicultura din spatele P.C-ului

albinel ce-i mai sigur ca VEDEREA?
aparul

Mesajde Mircea_63 » 27 Feb 2013, 22:25

aparul scrie:mircea daca esti moderator pe forum ,asta nu spune ca detii secretul absolut al apiculturii.
dar,daca vrei eu te las s-o crezi ,important e sa sa fii cinvins tu.
si mai ai dreptate, sluga din romania are 20(a se citii doua zeci ) ani de cind vede albine ,si dupa cum zici tu nu pricepe nimic,dar e mult mai usor sa faci apicultura din spatele P.C-ului

albinel ce-i mai sigur ca VEDEREA?

Da! `tui mama ei de treaba. Nu pot avea o parere personala ca imi dai in cap cu moderarea.
Ar trebui sa-mi fac si eu o clona! Intrebare: nu l-ai intalnit pe Danielush pe acolo?

Te asigur ca daca incalc regulamentul si ceilalti colegi observa, sau raportezi, regulamentul va fi respectat. Daca nu ma crezi, intreaba-l pe Balasbebe. A raportat si postarea mi-a fost stearsa!
Mircea_63

Mesajde aparul » 27 Feb 2013, 22:49

mircea,mi-ai stirnit curiozitatea si ti-am rasfoit putin pagina personala.Iarta-ma nu ami zic nimic nu te supara,sau nu va suparati,pe mine dar daca eu spun ceva e probat,nu vorbesc (numai din carti) din auzite ci din experienta,si nu am sustinut nicidata ca nu pot gresii,eu aveam o vorba ,dar nu pot s-o spun aici pentru ca refera la o persoana care numai este printre noi,asa ca reformulez:numai cine nu lucreaza cu albinele nu greseste.dar din greseli ne imbogatim baza de cunostinte.acum tu mi-ai zis ca sint sluga Italienilor(nu ma supar,ptr ca asa e),poate,dar o sluga inteleapta nu ramine prea mult sluga.din 93 pina in 2000 am facut apicultura ca hobbist,dupa ca profesionist,stiti ce ma uimit cel mai mult:faptul ca se poate mai mult. ;)
aparul

Mesajde Mircea_63 » 27 Feb 2013, 22:59

Stiu si sunt constient ca imi este impinsa in fata aceasta pagina si de aici de fapt ca de putina vreme sunt apicultor. Chestia asta o fac doar oamenii care nu mai au argumente la care sa recurga. Mai era cineva pe aici care din lipsa de argumente te intreba cati stupi ai.

Lasand prostiile deoparte, daca esti om inteligent si priceput intr-ale albinelor, hai sa discutam cu argumente.
Ca macaronarii dau zahar neinvertit...destul de rau si faptul ca sunt locuitorii cizmei, nu e un argument ca fac bine.

restul a ce scrii acolo...sunt generalitati. Spuneam ca ai grija ce scrii. Apicultorii incepatori pot lua de bun si nici nu stii cat rau poti face!
Mircea_63

Mesajde B-father » 27 Feb 2013, 23:09

Italienii dau zahar neinvertit nu pentru ca sunt neinformati ci pentru ca avantajele invertirii( care consuma dupa caz mult timp sau multi bani) nu sunt atat de mari incat sa justifice efortul. E evident ca albina se consuma invertind zaharul dar isi asuma pierderea.Un fermier italian care traieste din albine are sute chiar mii de familii nu ca noi amatorii.Ei fizic nu au timp sa bibileasca fiecare roisor in parte. la ei e ca in legiunea straina-"mergi sau crapa"
Si eu am facut invertirea "a la Nea Gica" atata timp cat aveam putine familii
Dupa ce am trecut de 100 nu mi-am mai permis din lipsa de timp.
Iar sa cumpar zemurile invertite ale speculantilor inca nu imi permit.
B-father

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 27 Feb 2013, 23:14

Fratilor! Aveti posibilitatea de a va etala stiinta apicola si prin M.P.,incepatorii au nevoie cu siguranta de informatii utile! Hai sa vorbim despre zahar si cum il dam albinei!Va multumesc!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde aparul » 27 Feb 2013, 23:17

hai sa argumentez putin.
de cind citesc pe aici ,zic:hai sa incerc si eu sa fac turta candi(aia descrisa la inceputul topicului),si-am facut-o.
da nu numai c-am facut-o si a iesit limpede de se vedea fundul(eu am pus.o in farfurii de plastic de unica folosinta),dar le-am si dat-o la vre-o 24 de roi,la restul am dat apifonda si la 8 le-am facut turta cu z.p.+sirop.
pot sa spun ca nu am ales care ,cui si cum sa dau.
rezultatul turta si apifonda(bucati la 1-1,2kg) mi le-au gaurit/mincatdeasupra gaurii din podisor,in schimb cu candy-ul,nu stiu dar l-au consumat foarte putin.de abia astept ca vremea sa se incalzeasca noapte( sa treaca cu plus) ca le iau jos candy-ul il dizolv si-l dau in sirop

gabi ce spui tu acolo seamana a dictatura,cine spune ca ce-i care au vazut si un alt tip de apicultura nu au dreptul sa scrie.
nu vrei sa citesti ce scriu,pune-ma la ,,ignor",dar poate cel care are de pierdut nu sint cu siguranta eu
aparul

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 27 Feb 2013, 23:25

Si nu era mai bine sa muncim la hranirile de completare decat sa le stresam acum pe ele si ele pe noi?
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde alt stupar » 27 Feb 2013, 23:35

Apare!
pune punctul pe i pana nu se nasc confuzii
Cand ai Ligustica si 8-9 rame bine ocupate la sfarsit de octombrie iti permiti sa torni zahar chior ca are cine sa-l transforme si nu se simte, oricum din spate inca mai vine prospatura...
Ia uzeaza cu sirop de zahar in aceiasi perioada un amarat pe patru rame de Carpatina ca poti sa-i tot faci apoi matanii sa scape cumva....
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Următorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA