Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde ignatov andrei » 02 Mar 2013, 11:59

Daca voi spuneti ca nu se fac familii bune, pentru ca sunt roi de anul trecut, pun si eu o intrebare:
- la 1 aprilie, am o familie pe 5 rame cu 3 rame cu puiet;
- la 20 mai, la acea familie pun catul;
- la 1 iunie, fac un roi pe 5 rame, cu 3 rame de puiet;
- de ce la 20 iulie nu-i pun catul ?!?!?!
Vreau sa va spun ca la mine, roiul de dimensiunea scrisa mai sus, la sf. Ilie imi da 15 kg miere si e familie ca toate familiile. Nu "stie" - saracul - ca e roi !!!!
ignatov andrei

Mesajde BotaPaul » 02 Mar 2013, 12:05

Sanatate Domnule Ignatov , aiai ..pt ca roiu nul bagam in seama ,la noi e buba.
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde pescaru » 02 Mar 2013, 12:13

Roiul la 1 iunie presupun cu Matca ca alfel.... doar vorbe ,si asa daca nu este cules in natura nu vei lua cele aproape 5 rame pt. extras dupa care sa-si culeaga pt. iernare spre toamna cand culesuri mai putinele in special in august cand se fac stimulari pt. ponta ., sant ani si ani . :)
pescaru

Mesajde ignatov andrei » 02 Mar 2013, 12:24

Doar in momentul in care exista diferenta intre cele ce SCRIM si cele ce FACEM in stupina, sunt "VORBE"! Dumneavoastra cum procedati ?!? Eu nu extrag din cuib, numai din magazine, deci este ca si celelalte familii! Si daca alea "aduc", asta de ce nu...???
ignatov andrei

Mesajde pescaru » 02 Mar 2013, 13:22

Vad ca de cand ai intrat pe forum mi se pare s-au vrei sa ti se dea dreptate in tot ceeace spui sau faci ,in cele aprox. 50 zile de la formarea roiului spui ca iei cele 15 kg de miere din cat si nu din cuib ,asta fara sa il ajuti cu puiet capacit de la alte fam. am spus sant ani si ani si nu trebuie sa o ia cineva ca si catalog , poate ai o zona periculoasa in cules tot timpul anului ,poate :mrgreen:
pescaru

Mesajde ignatov andrei » 02 Mar 2013, 13:51

pescaru scrie:Vad ca de cand ai intrat pe forum mi se pare s-au vrei sa ti se dea dreptate in tot ceeace spui sau faci ,in cele aprox. 50 zile de la formarea roiului spui ca iei cele 15 kg de miere din cat si nu din cuib ,asta fara sa il ajuti cu puiet capacit de la alte fam. am spus sant ani si ani si nu trebuie sa o ia cineva ca si catalog , poate ai o zona periculoasa in cules tot timpul anului ,poate :mrgreen:

Si de la 1aprilie (vezi postarea de mai sus) pana la 20 mai, nu sunt tot 50 de zile? Primavara ajuti stupii cu puiet capacit de la supermarket? Si nu tot 15 (daca nu chiar mai mult) extragi la salcam?!? Mie nu trebuie sa mi se dea dreptate. EU STIU CA AM DREPTATE!
ignatov andrei

Mesajde DoruAN2 » 02 Mar 2013, 14:23

La Iasi e treaba buna.Cules tot timpul anului. De la Harlau la Podul Iloaiei toate apele au sirop de zahar. Ce sa mai spun de lacurile Chirita si Ciric. :lol: Totul o dulceata cu oameni deosebiti!
Am lucrat acolo si cunosc bine zona si oamenii.
DoruAN2

Mesajde ignatov andrei » 02 Mar 2013, 14:30

DoruAN2 scrie:La Iasi e treaba buna.Cules tot timpul anului. De la Harlau la Podul Iloaiei toate apele au sirop de zahar. Ce sa mai spun de lacurile Chirita si Ciric. :lol: Totul o dulceata cu oameni deosebiti!
Am lucrat acolo si cunosc bine zona si oamenii.

La fel si eu am sesizat - cand am absolvit niste cursuri postuniversitare la Universitatea Agricola Craiova - ce oameni deosebiti erau acolo! Si le spuneam:
- fratilor, daca vreti sa scapati de Ignatov, luati si MURITI, cea mai comoda metoda!
Ma simpatizau la nebunie oltenii, pentru ca eram cel mai bun!
ignatov andrei

Mesajde DoruAN2 » 02 Mar 2013, 15:50

OK. Te salut cu respect!
DoruAN2

Mesajde cristiansoca » 02 Mar 2013, 18:28

va salut...sunt incepator in cresterea albinelor.am inceput anul trecut (2012) cu 3 familii si n prezent am 6..sunt foarte bucuros k au iesit bine din iarna (zic yo ) tinand cont k nu ma pricep prea bine :(..am fost astazi la ei si am gasit condens in partea din fata la 2 stupi si putin mucegai la 1 si nu stiu c sa le fac... :(sa fie din cauza k am dat cate 3 gauri in partea din fata a capacului?capacul fiind izolat cu polestiren si peste podisor am pus ziare,k sa fie cald in stup. asa mi-a spus si mie cineva...ma ajuta si pe mine cineva cu un sfat? va multumesc..
cristiansoca

Mesajde Crysty » 02 Mar 2013, 20:15

cristiansoca scrie:va salut...sunt incepator in cresterea albinelor.am inceput anul trecut (2012) cu 3 familii si n prezent am 6..sunt foarte bucuros k au iesit bine din iarna (zic yo ) tinand cont k nu ma pricep prea bine :(..am fost astazi la ei si am gasit condens in partea din fata la 2 stupi si putin mucegai la 1 si nu stiu c sa le fac... :(sa fie din cauza k am dat cate 3 gauri in partea din fata a capacului?capacul fiind izolat cu polestiren si peste podisor am pus ziare,k sa fie cald in stup. asa mi-a spus si mie cineva...ma ajuta si pe mine cineva cu un sfat? va multumesc..

Cauzele sunt multiple si difera in functie de tipul de lada pe care il folosesti si de o multitudine de alti factori. Pana depistezi trebuie sa actionezi urgent. Maine o sa fie cald la tine, ridica capacele si podisoarele si lasa razele soarelui sa incalzeasca cuibul si sa usuce blana. Schimba paturica si ce mai ai umed acolo, si daca folosesti stupi cu fundul plin fara sita , mareste putin urdinisul, sa se poata face schimbul de aer si sa se elimine umiditatea.
Crysty

Mesajde puiutu » 02 Mar 2013, 22:01

Doru AN2 inca te mai astept la o cana de zaibar sa-mi explici tainele apiculturii. :mrgreen:
puiutu

Mesajde DoruAN2 » 03 Mar 2013, 08:55

Puiutu,pregateste zaibarul ca te calc cat de curand. Vad ca esti hotarat sa dai spritul si sa discuti despre apicultura ,atitudine ce nu poate decat sa ma bucure. Azi nu pot ca mi-am pus in gand sa fac revizie la cel putin 60-70 familii. Se anunta 12-14 grade.
DoruAN2

Mesajde lucky5strike » 03 Mar 2013, 12:29

Ar fi bine, dar eu la ora asta am vreo 3,5 grade! Poate pe dupa-masa. :(

A se vedea offtopicul ultimelor discutii; daca ne referim la pierderile pe iarna 2013, linia se trage cam dupa 15 martie.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde puiutu » 03 Mar 2013, 14:52

OK spor la munca :lol:
puiutu

Mesajde vali.anghel » 03 Mar 2013, 17:52

Din cele 6 familii cu care am intrat in toamna mi-au rezistat 4 (unu s-a dus de mult, iar celalalt e pe duca). Azi, pt ca a fost cald, am umblat la cel pe duca; mai are un pumn de albine si matca (imi pare ft rau de ea pt ca e o matca buna din 2012, dar nush ce sa fac cu ea). Pt mine e un mister ce s-a intamplat la acest stup....mi-a iernat ft bine, fara condens, iar la jumatatea lui februarie i-am dat turta din zahar cu miere pt ca nu prea mai avea hrana. In urma cu 10 zile (pt ca am prins vreme buna) m-am uitat la el si pt ca mancase turta 3 sferturi, am luat-o si am pus alta intreaga. Dupa 5 zile am ciocanit in el si se mai auzeau cateva albine (ca un sunet inchis). L-am deschis ieri, toate albinele erau pe fund, iar cele ce au mai ramas sunt negre si par ft batrane. Nu stiu care e motivu pt care au murit, dar s-a intamplat foarte repede.
vali.anghel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR