BotaPaul scrie:verifica ceilalti stupi ,poate a murit vre-o matca ... o ai pe asta de rejerva in caz de ceva.
vali.anghel scrie:Din cele 6 familii cu care am intrat in toamna mi-au rezistat 4 (unu s-a dus de mult, iar celalalt e pe duca). Azi, pt ca a fost cald, am umblat la cel pe duca; mai are un pumn de albine si matca (imi pare ft rau de ea pt ca e o matca buna din 2012, dar nush ce sa fac cu ea). Pt mine e un mister ce s-a intamplat la acest stup....mi-a iernat ft bine, fara condens, iar la jumatatea lui februarie i-am dat turta din zahar cu miere pt ca nu prea mai avea hrana. In urma cu 10 zile (pt ca am prins vreme buna) m-am uitat la el si pt ca mancase turta 3 sferturi, am luat-o si am pus alta intreaga. Dupa 5 zile am ciocanit in el si se mai auzeau cateva albine (ca un sunet inchis). L-am deschis ieri, toate albinele erau pe fund, iar cele ce au mai ramas sunt negre si par ft batrane. Nu stiu care e motivu pt care au murit, dar s-a intamplat foarte repede.
BotaPaul scrie:Trantore ,asteept nerabdator sa iti vad stupul ,la salcam. sa pui un cantar pe el:P pentru studiu...
vali.anghel scrie:Posibil, pt ca sunt familii ce nu le-am format aici in zona mea, ele au fost aduse din gorj dintr-o zona de deal. Ar mai fi faptul ca pe unele rame am gasit bucati mari cu hrana (cred ca cea mai multa provenita din siropul de completare ce l-am dat in toamna...cam tarziu cred eu) acoperita cu stropi de apa. Cand am scuturat ramele curgeau stropii din celule. Cred ca e posibil ca acel sirop nu au apucat sa il capaceasca, iar in combinatie cu apa formata de la respiratia albinelor s-a alterat. Se poate ca acest lucru sa duca la moartea albinelor?
Trantorul@ scrie: Mai nea stupare am facut si mirtoaga iernata pe 2 rame cu matca schimbata in august care nici nu eram sigur ca sa imperecheat stup ( l-am lasat de capul lui pana in primavara), scuza-ma ca io nu mai uzez albina cu zahar simplu si ca io fac salcamul si cu 5, 6 rame de puiet capacit in stationar si daca este ok umplu catul 1/1 linistit si sunt foarte multumit , si am avut stupi cu 9 - 10 rame si vai steaua lor , daca ai albina care fute buha , poti sa ai 10 kg pe colonie ca nu-si strang nici mancarea.
SI ma gandesc ca stii si matalutza ca o stimulare inceputa cu miere nici nu se compara cu una inceputa cu orice altceva !!! spunei in filmul postat ca le dai cu turta in cap cand se incalzeste , de ce nu le dai juma de kil de mire si daca se poate si de salcam !!! Si intradevar si porcu zboara mai pe jos las ca nu conteaza, gras sa fie.
alt stupar scrie:Trantorul@ scrie: Mai nea stupare am facut si mirtoaga iernata pe 2 rame cu matca schimbata in august care nici nu eram sigur ca sa imperecheat stup ( l-am lasat de capul lui pana in primavara), scuza-ma ca io nu mai uzez albina cu zahar simplu si ca io fac salcamul si cu 5, 6 rame de puiet capacit in stationar si daca este ok umplu catul 1/1 linistit si sunt foarte multumit , si am avut stupi cu 9 - 10 rame si vai steaua lor , daca ai albina care fute buha , poti sa ai 10 kg pe colonie ca nu-si strang nici mancarea.
SI ma gandesc ca stii si matalutza ca o stimulare inceputa cu miere nici nu se compara cu una inceputa cu orice altceva !!! spunei in filmul postat ca le dai cu turta in cap cand se incalzeste , de ce nu le dai juma de kil de mire si daca se poate si de salcam !!! Si intradevar si porcu zboara mai pe jos las ca nu conteaza, gras sa fie.
Mai nea @Trantore... cand ai chef sa folosesti injuraturi pe forum te rog eu sa ai grija la cratime precum si cum folosesti virgula... nu de alta da` s-ar putea sa te injuri singur in fraza![]()
PS: ia pune si matalutza un film cu aplicarea turtei din miere de salcam... promit sa-l urmaresc cel putin cu aceiasi atentie cu care l-ai urmarit matale pe al meu
vali.anghel scrie:Posibil, pt ca sunt familii ce nu le-am format aici in zona mea, ele au fost aduse din gorj dintr-o zona de deal. Ar mai fi faptul ca pe unele rame am gasit bucati mari cu hrana (cred ca cea mai multa provenita din siropul de completare ce l-am dat in toamna...cam tarziu cred eu) acoperita cu stropi de apa. Cand am scuturat ramele curgeau stropii din celule. Cred ca e posibil ca acel sirop nu au apucat sa il capaceasca, iar in combinatie cu apa formata de la respiratia albinelor s-a alterat. Se poate ca acest lucru sa duca la moartea albinelor?
"Trantorul@ scrie:"scuza-ma ca io nu mai uzez albina cu zahar simplu si ca io fac salcamul si cu 5, 6 rame de puiet capacit in stationar si daca este ok umplu catul 1/1 linistit si sunt foarte multumit
"stoenescu gheorghe-gabriel scrie:" important acum este sa aducem ramele cu miere cat mai aproape de cuib daca n-avem ce face, sau chiar sa numaram ouale din rame, iarna a trecut,de-acum punem osul la treaba! Va salut! Sa va traiasca albinuta pe cat mai multe rame!!!
stoenescu gheorghe-gabriel scrie:La mine a fost Duminica...zi de salariu!! Stima!
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 37 vizitatori