Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dacii - Adevaruri tulburatoare

Mesajde Cristian IONITA » 30 Iun 2012, 14:35

haidi bre .... mai taie din coada vulpii ... stii bine ca nimeni nu e "mai" ceva decat tine :D
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde proapis13 » 23 Feb 2013, 10:36

Cu bune si cu rele pina la urma este istoria noastra
Vad ca nimeni nu a pus sau comentat partea a doua
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 05 Mar 2013, 23:02

Studiul de paleogenetică care a bulversat România. Nu suntem urmașii Romei! :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 26 Iul 2013, 22:35

Adevaruri tulburatoare despre DACI,doar pentru unii :!:
http://blogosfera.piatza.net/secuimea-p ... in-ardeal/
proapis13

Mesajde IGNITE » 03 Sep 2013, 18:53

proapis13 scrie:Am vizionat astazi acest filmulet ce contine adevaruri tulburatoare pentru unii dintre noi .
Sunt adevaruri ce se cereau de mult timp rostite si nu doar scrise prin carti la care omul de rind nu are acces
Cei ce simt si traiesc romaneste o sa fie patrunsi de fiorul launtric al cuvintelor
Vizionare placuta

acum văd şi eu asta...nici măcar nu pot să mă uit până la final.

nu vreau să-mi pun în cap pe nimeni, însă, filmul este total aiurea...pentru cine a studiat cât de cât istoria.

nu susţin că sunt mare as în istorie (ştiu cât ştie unul care a dat bacul la istorie şi apoi admiterea la facultate şi a făcut şi ceva meditaţii, a citit câteva cărţi...atât nimic mai mult), dar nici atât de aiurit nu sunt ca să cred ceea ce se spune în prezentare.

vreti să ştiţi câte ceva despre istoria noastră...citiţi N.IORGA, A.D. XENOPOL, C. DAICOVICIU, C.GIURESCU, Ghe. BICHIR, NEAGU DJUVARA şi câţi doamne iartă-mă mai sunt, eu am menţionat nişte nume mai sonore.

lăsaţi-i pe aia de vă spun (nişte generali necunoscuţi şi care nu au ce face) că dacii erau superiori romanilor ca civilizaţie. dintre cei cuceriţi de romani superiori au fost cei cu civilizaţie superioară. deci civilizaţii superioare: greacă, egipteană, restul...se ştie.

nu înseamnă că dacii erau nişte maimuţe (unul dintre motivele pentru care au fost asimilaţi repede - aveau o oarecare civilizaţie nu erau barbari, pe lângă faptul că existau contacte între ei şi romani cu mult înainte de anexarea Daciei ca provincie romană), dar nu erau o civilizaţie superioară.

dracu...limba română este limba cea mai...latină, asta nu spune nimic?

sper să nu daţi cu pietre căci nu ar fi corect...

apropo...citiţi şi despre teoria lui Roesler, roesleriană. aia da este o ... falsificare a istoriei noastre.
IGNITE

Mesajde modigliani » 03 Sep 2013, 19:18

IGNITE scrie: filmul este total aiurea...pentru cine a studiat cât de cât istoria.

Esti sigur ca ceea ce-ai "studiat" in scolile propagandistice comuniste coincide cu istoria REALA ?

Nimic - dar absolut nimic - nu-mi garanteaza ca ceea ce gasesti in orice manual istoric este obligatoriu adevarat . Mai ia in calcul si subiectivismul autorului . ( N-ai vrea sa vezi varianta turca a "episodului" Mircea - Baiazid . Ti-ar bulversa total existenta si "inaltele" cunostiinte istorice )

Ca sa fiu si mai limpede , istoria de-ai "studiat-o" tu este acea istorie de-a trecut pe sub penele autorilor romani .( si-n locul tau fiind eu n-as mai comenta in plus dupa fraza asta ..... )

.............................

Ziceam si eu , ..... asa , ..... ca unu' de-a studiat ..... "cat-de-cat" ..... niscaiva istorie ..... :oops: :oops: :oops:

IGNITE scrie:vreti să ştiţi câte ceva despre istoria noastră...citiţi N.IORGA, A.D. XENOPOL, C. DAICOVICIU, C.GIURESCU, Ghe. BICHIR, NEAGU DJUVARA şi câţi doamne iartă-mă mai sunt, eu am menţionat nişte nume mai sonore.

Adu-mi , te rog , si-un nume de istoric strain , sau macar neutru . Eventual si oaresce afirmatii ale astuia . Si putem discuta despre istorie la modul pertinent .

Bine ? Fa-ti "temele" si continuam discutia .
modigliani

Mesajde IGNITE » 03 Sep 2013, 19:48

mogli...iar ai apărut? să înţeleg că mesajul tău nu mă jigneşte nu?

din câte vezi nu am citat istorici neapărat comunişti. Iorga era comunist?

eu am 33 de ani, nu am apucat era ta. comunistă. în orice caz, nu sunt un comunist, deşi, dacă aş fi nu văd problema. ce are sula cu prefectura? poţi să-mi spui şi mie de ce comuniştii aveau interes să umble aici? în partea asta a istoriei? ASTA AI DAT-O AŞA CA SĂ PARI CU "ÎNALTE" CUNOŞTINŢE CARE ESTE. CĂ, DE FAPT, SE VEDE CĂ NU ESTE.

doar nu crezi şi tu că dacii aveau o civilizaţie superioară romanilor?

sau dacă ştii...altceva decât textul cu istoria comunistă...indică-ne şi nouă nişte autori ca lumea să ne luminăm şi noi ce aveau comuniştii cu Dacii?

sunt multe aspecte la care au umblat comuniştii, însă, la faza cu dacii... las-o moartă. înţeleg cu regalitatea cu alea...dăi cu paşopt cu D-l Cuza...dar cu dacii mă? aşa pe lângă măi?

eu te înţeleg că ai avut tu succes în viaţa ta de până acum cu replica asta...că tu nu eşti comunist...şi că eşti special, dar, mai pune mâna şi mai citeşte înainte să scrii aiurea.

Ia mai pune tu mâna niţel şi mai citeşte despre treaba asta. sau măcar spune-mi şi mie ce cărţi de istorie de pe vremea comuniştilor ai citit. că de unde sunt eu pot vedea că ... nu prea, dar de vorbit, vorbeşti.
IGNITE

Mesajde IGNITE » 03 Sep 2013, 20:13

cică ...NEUTRU...tu unde te crezi? cine este măi NEUTRU pe această planetă? tocmai ce ai insinuat că în instorie contează şi interesul (al comuniştilor, bunăoară)...păi ce faci? ce logică este măi asta?

nu tati...
hai să ţi spun eu. tu ai afirmat... tu probezi. EU AM SPUS NIŞTE AUTORI. AM "PROBAT" CE AM SUSŢINUT. AŞA CĂ E RÂNDUL MATALE...IA ŞI BAGĂ...SĂ TE AUZIM TATI...

spune tu deşteptule autorul străin. dar chiar te rog, ca să prezinte relevanţă să fie mai mulţi, să facă parte şi dintr-o academie a unui stat. şi să nu fie unguri. după cum ţi-ai formulat pretenţia ... se vede că habar nu ai. cică autor străin...eventual neutru. tu te auzi? tu nu sesizezi nesiguranţa ta? eu da. dar atunci, de ce vorbeşti?

TE ROG...dacă te mănâncă...

şi apropo băi...turcii chiar aveau o părere bună despre nişte români...turcii recunoşteau vitejia românilor (cum dracu să nu...)...şi multe altele ... deci, filmul turcesc despre Mircea...ar avea toate şansele să bată cu cel al românilor.

să înţeleg că nici faza cu MIRCEA şi BAIAZID NU A FOST REALĂ? CE AI VRUT MĂ SĂ SPUI? TU AI IMPRESIA CĂ EU ŞTIU ISTORIE DIN FILME? AŞA CUM UNII ŞTIU BIBLIA DIN DESENELE ANIMATE? (tu ai idee ce vârstă aveam eu pe vremea filmului lui Nicolăescu? de aia nu mai puteam eu...tu crezi că atunci când mă gândesc la MIRCEA eu am în cap pe Nicolăescu sau pe Eminescu? sau doar atât?)

încă o dată...iar te iei după mine. eu te-am invitat să mai citeşti. tu eşti Memo? ca şi în discuţiile anterioare...mă parafrazezi. repeţi ce tocmai ţi-am spus eu. îţi place de mine, văd. dar tot nu pricepi nimic.

DECI...te rog...dă tu autorii ăia străini. că XENOPOL DĂ-L DRACU de comunist. APROPOS...pe cine dracu a interesat dintre străini problema asta?

alege...ori autori străini...ori autori români citiţi de tine. cărţile de istorie de la şcoală nu cred că le-ai citit...ceva de genul...simţeai tu în sânge că se va schimba regimul şi nu te-ai mai sinchisit. şi după aia...ai citit prin vreo revistă, ai auzit vreo veste despre Hanibal la vreun grătar...sau în vreun bar. găseşti acum de cuviinţă să o dai sus şi tare cu comunismul, când tu, de fapt, şi atunci şi acum...tot la fel eşti. ai schimat un pic hăinuţa.

eu aşa te percep. scuze dacă greşesc, dar m-ai şi provocat. un pic mai mult.
IGNITE

Mesajde IGNITE » 03 Sep 2013, 20:41

păi după mintea unuia ca tine...cu autorii străini...

hai să ţi spun unde se poate ajunge.

încep cu o poveste că mie îmi place să o lungesc. eram într-un autocar mergând spre Bucureşti. în el, în apropierea mea...am auzit ciocul unei aşa zise doamne...o madamă din asta plecată de la Cluj în SUA. Se măritase şi ea pe acoloşa. ŞI-i dă asta cu Transilvania că...e a ... ungurilor. că aia sunt civilizaţi, nu ca noi...le amesteca...bine de tot.

asta ... într-un autocat plin cu olteni. care olteni nu au văzut în viaţa lor un ungur şi cunoaştem reticenţa.

ŞI o întreb, pentru că nu m-am putut abţine: din ce ziar sau revistă aţi aflat această minunată veste? şi-mi spune că sunt o mie de cărţi care se vând în Sua pe tema asta. şi pentru că madama era din SUA na...vorbea în gura mare...

deci...ce vând ăia? Diaspora lor lucrează...totul este pe bani, pe interes...dă-o dracu de istorie. ăia vând teoria lui Roesler...în diverse variante. variaţii pe aceeaşi temă. cum că romanii ne-au ocupat. noi nu ne-am format ca neam aci la noi pe teritoriul nostru, ci, odată cu retragerea aureliană (că am fi fugit cu toţii din calea migratorilor)...am ajuns prin Albania de azi, unde sunt aromânii...că de aia sunt aromâni acolo care vorbesc un fel de daco-romană. aşa le explică ei pe toate şi le îmbârligă.

vă daţi seama...am plecat noi, am lăsat un teritoriu gol...au venit ei...şi uite aşa apare dreptul lor asupra acestei ţări. iar după ce noi ne-am format ca popor în Albania, pentru că nu aveam cum să fim asimilaţi de romani în aşa scurt timp de ocupaţie şi nu se putea ca limba română (mă rog nu chiar limba română, dar vreau să simplific) să se nască în aşa scurt timp...deci după ce am plecat noi...am lăsat un gol...pe care cine l-a umplut? HUNII, bineînţeles (peste vreo 100 de ani) şi apoi mai târziu au venit şi maghiarii (peste alte sute de ani) (celebra lor "cavalerie" se numea cum mogli?).

deci...nu ştiu dacă vă vine să credeţi...dar asta este teoria lor. cine dracu s-a gândit vreodată să spună că olandezii s-au format ca popor în ... GRECIA? pentru ca mai apoi să vină să se aşeze din nou în Olanda?

pentru cine înţelege...faza cu teoria lu sulea despre daci...este nu numai aiurea...dar prezintă şi o importanţă aparte pentru noi. poate fi şi periculoasă. dacă realizaţi, dacă nu...problema fiecăruia.

de aia prezintă importanţă orice teorie de acest gen care civilizaţie a făcut şi a dres..., tot aşa cum sunt importante şi vestigiile gen castre romane, monede, therme, monumente funerare...care arată continuitatea daco-romană în spaţiul acesta.

deci ... ce vreau să spun...istoria nu este o chestie pe care să o luăm aşa ...să o tratăm cu ... lejeritate, cu uşurinţă...e un pic mai serioasă problema şi trebuie să fim atenţi şi mai ales, să nu fim total pe dinafară. trebuie să cunoaştem un pic, chiar dacă fiecare popor are şi o parte a istoriei mai neagră (nu există popor care să nu fie în situaţia asta).

de aia...că tot a adus ăsta vorba de comunism...pe vremea comunismului...copii, pionierii aceia...erau duşi în excursii mai vedeau şi ei ţara mai mergeau la un muzeu...acum...CIUCIU. ăştia sunt...varză.
este un aspect important după mintea mea. asta nu înseamnă că mă dau cu comuniştii cum se sugerează.
IGNITE

Mesajde IGNITE » 03 Sep 2013, 20:45

alin m scrie:
cornelioandanciu scrie:Da, bine, poate asa o fi cum spune acest reputat arheolog reputat specializat in inmormantarile epocii bronzului, presupun ca ia bani grei bentru asta, fiind si ceva profesor, daca nu ma insel. Mai auzisem de un medic orelist specializat doar in nara stanga.Nu a facut altceva decat sa lase problema in "coada de peste", nerezolvata.Nu sunt de acord nici cu niste indivizi care , cu niste priviri fixe si cu un aer martial, declara ca ei sunt urmasii dacilor, asa o fi, dar ce spun izvoarele istorice?Stim doar atat cat stim.

ai dreptate. nu uita sa spui la fel si unui francez caruia ii tremura glasul cind spune "France". ai chiar ocazia sa il gasesti si mai inchis la culoare dar cu aceleasi sentimente. natiunile nu tin numai de genetica ci si de afilierea sufleteasca la ceva anume. de ex. ungurii care numai moghiori(mongoli) nu sint.

asta mă face să râd...PĂI ăştia ... mă refer la ţările mari puteri coloniale...au căpătat culoare. li se schimbă şi limba...no...

copii din statele africane unde au fost francezii şi unde încă mai sunt învaţă la şcoală în franceză..."STRĂMOŞII NOŞTRI ... GALII..."
IGNITE

Mesajde alin m » 03 Sep 2013, 22:20

o altfel de istorie. alt punct de vedere

http://klaudyu1.wordpress.com/2013/08/29/22-dacia-taramul-zeilor/

„Oare n-am uitat cumva că iubirea de patrie nu e iubirea brazdei, a ţărânei, ci iubirea trecutului?” (Mihai Eminescu)
alin m

Mesajde nicus » 04 Sep 2013, 10:55

te salut IGNITE, bine ai venit printre urmasii dacilor.
Ieri am crezut ca ai avut o zi mai rea si nu am vrut sa te mai supar si eu cu vreo intrebare.
Ce anume te a determinat sa postezi pe acest forum?

(PS: MER ul la fel ca ME ul are toate ramele egale.)
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde proapis13 » 04 Sep 2013, 22:26

Actualul teritoriu al Romaniei s-a numit DACIA inainte de Ovidiu si a ramas cu numele asta pina la 1800
Interesant este faptul ca la data redactarii hartii de mai sus eram ,,o ramura'' a Tracilor'' - inca impuneam respect :!:
Ati numarat vreodata pe degete cate tari din Europa au aceeasi denumire de peste 2 milenii???
proapis13

Mesajde LUCIAN AVRAM » 14 Sep 2013, 18:35

LUCIAN AVRAM

Mesajde proapis13 » 14 Sep 2013, 18:55

Pentru cei ce sunt ,,tulburati'' de descoperirile arheologice despre DACI cititi mai jos
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=& ... 2nRXkZ5BGw
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=& ... lG0Am4CBgw
proapis13

Mesajde proapis13 » 15 Sep 2013, 23:36

Iata ce scria un englez,http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CC4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FJames_Tod&ei=7Rg2Ut28B4rlswbkh4C4Cw&usg=AFQjCNGUukCG4gASh5Oe-DfoSSsCfd5TRQ&sig2=Xz62r3qceqTA2YhnqdhUTg despre geti;

Getii si regatele din Punjab

Colonelul britanic James Tod (1782-1835), ofiter de informatii si orientalist britanic, care a stat multi ani in India, a scris „ Analele si antichitatile din Rajastan ”. Citam din acest volum: „Nu exista in analele marilor familii din Rajput nicio referire pana in sec. IV i.C., perioada in care a sosit aici rasa getilor, intrand dinspre Asia Centrala. Getii au stabilit regatele in Punjab si de pe Indus” (Cap II). In analele Punjabului sunt numeroase referiri la aceasta „rasa” a getilor, jatilor sau iutilor! Li se mai zicea si magii, de aceea unii istorici ai religiei crestine sustin ca cei trei magi care au sosit sa aduca ofrande la nasterea lui Iisus erau geti, iar o fresca de pe Basilica di S. Apollinare, Ravenna, ii infatiseaza purtand caciula specifica, de nobili. Acei geti peregrini si razboinici au fost in competitie cu hunii si pe acele meleaguri, col. Tod notand ca „getii si hunii au intemeiat 36 de case regale in Punjab si multe caste conducatoare”. O nota foarte interesanta ar putea sa puna capat si afirmatiei unor istorici romani (ca altii sustin contrariul) anume ca dacii nu erau blonzi cu ochi albastri. Citam: „Getii din Kutch erau foarte constienti de identitatea lor aparte si-si respectau traditiile istorice si stramosii. In Gujarat, getii formau «tribul ascuns», in sens ritualic. Getii daneti aveau parul blond roscat si ochi albastri!”

proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE