Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA POZE

Sectiune pentru poze , unde poti incarca diferite poze care au ca subiect apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: poze de ping pong 2

Mesajde jenica67 » 25 Feb 2013, 19:38

Puterea depinde cum este confectionat angrenajul. Daca este confectionat ca un reductor in doua trepte, puterea trebuie sa fie foarte mica, poate ca exagerez, dar ajunge si 500 w. Ca sa fie mai simplu, poate este confectionat intr-o treapta si atunci trebuie putere mult mai mare. Deoarece angrenajele planetare, au rapoarte foarte mari, ca reductor in doua trepte, scade foarte mult turatia. Noi am facut acum un an, un reductor(multiplicator) planetar, care era folosit ca multiplicator. Desi multiplicatorul, avea un diametru exterior in jur de 450 mm, invartit la 1500 rot/min, scotea iesire 18.600 rot/min, si nu la-am putut invartim cu motorul de stand de 250 KW, decat cu reductor intermediar, iar un coleg era sa puna mana pe ax, ca nu a observat ca se roteste. Asta asa ca paranteza la caracteristicile angrenajelor planetare.
jenica67

Mesajde jenica67 » 25 Feb 2013, 19:42

jiji, se poate alege si varianta ca amestecatorul sa fie fix(ca pozitie), si sa se roteasca numai in jurul axei. Cuva sa aiba o coroana exterioara si sa fie antrenata de un pinion, ca sa se roteasca si ea, in jurul axei. Dar constructia este mai complicata si nu poti sa scoti asa de usor cuva datorita lagaruirii, ca sa o golesti si sa o speli, deaceia este aleasa solutia asta. La un mixer normal, cuva are un sistem de blocare, ca sa nu se roteasca, cand este folosita.
jenica67

Mesajde jiji » 25 Feb 2013, 19:57

atunci io zic ca saptamanal sa dati o tura pe la fier vechi ca nici cu gandu nu gandesti ce gasesti pe acolo.
jiji

Mesajde jenica67 » 25 Feb 2013, 21:08

Pentru ce, sa dau o tura la fir vechi ??
jenica67

Mesajde jiji » 25 Feb 2013, 21:29

pentru ca mai devreme sau mai tarziu acolo gasesti ce ai nevoie, trebuie doar sa ai rabdare .
de curiozitate mergeti la un centru mai mare si intrebati de o piesa care va trebuie .
jiji

Mesajde popageorgian » 06 Mar 2013, 10:09

masa de lucru
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde teinegru64 » 06 Mar 2013, 15:41

Din cate vad ...e buna si pentru Layens ! :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde popageorgian » 06 Mar 2013, 16:56

teinegru64 scrie:Din cate vad ...e buna si pentru Layens ! :lol:

sigur ca da ;)
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde pedro » 07 Mar 2013, 01:54

janese scrie:gata si moara de macinat zahar (pudra)

isi face treaba moara? nu am mai vazut care este rezultatul muncii!!!!??
In fiecare an trecem nepasatori prin ziua mortii noastre!
pedro

Mesajde janese » 12 Mar 2013, 12:15

moara merge...dar nu cum ma asteptam.....20kg/ora...ori o modific.....e vorba de diametrul maxim al statorului care la mine e cam mic(180mm)...ori folosesc in tehnologia apicola numai si numai ,,miere naturala de albine"!!!! :lol: ...daca stau si ma gandescccc..............trebui sa o modific!!!!
janese

Mesajde janese » 12 Mar 2013, 12:17

popageorgian scrie:masa de lucru

ce e ma ,cu frezarile alea in lateralele podisorului???? :P
janese

Mesajde un OM » 12 Mar 2013, 12:39

O vrea sa puna rama capacita, orizontal, peste cuib, pentru stimulare-hranire la sfarsitul iernii?
un OM

Mesajde pedro » 12 Mar 2013, 23:00

"...daca stau si ma gandescccc..............trebui sa o modific!!!!"

pai ...modelul...facea treaba ? si de ce ? turatii avea suficiente?

eu ce ma fac acuma ,ca m-am apucat de ea...

astept sa termini cu gandirea!!! sa vedem cu ce idei mai vii!!(cu doi de i ca m-a doare stomacul de cate ori vad tinerii astia care o tot dau cu "vi" si "decat")
In fiecare an trecem nepasatori prin ziua mortii noastre!
pedro

Mesajde bostina constantin » 13 Mar 2013, 10:24

Am pus poze mai sus tot pe acest topic, cu moara pe care o am eu.
Diametrul statorului [cum ii zice Janese], este de 380 mm [o decupare dintr-o teava cu acest diametru, pe latimea de 100mm].
Conteaza foarte mult dimetrul, deoarece granula [zahar, polen, grau etc], este lovita de mai multe ori pana la sita in cazul unui diametru mai mare, altfel trebuie s-o ia din nou de pe sita si.....
Am spus si repet moara care am prezentat-o eu e mai complicata, dar merita efortul.
Cand am probat-o mi-am dat seama cat de importanta este intr-o stupina mare nu numai pt zahar si polen, dar mai sunt si alte proteine ce trebuiesc facute pudra.
Moara am dat-o ca model la un amic din Tg Neamt, el avand un atelier dotat cu tot ce trebuie, am vorbit cu el zice ca trebuie sa procure ciocanelele[care sunt dintr-un OSC, cred], sa vedem la ce pret o scoate ;)
Oricum eu sunt convins ca moara [daca are model] o face fara probleme nea Janese ;)
Sanatosi sa fiti :)
bostina constantin

Mesajde janese » 13 Mar 2013, 11:35

pedro scrie:"...daca stau si ma gandescccc..............trebui sa o modific!!!!"

pai ...modelul...facea treaba ? si de ce ? turatii avea suficiente?

eu ce ma fac acuma ,ca m-am apucat de ea...

astept sa termini cu gandirea!!! sa vedem cu ce idei mai vii!!(cu doi de i ca m-a doare stomacul de cate ori vad tinerii astia care o tot dau cu "vi" si "decat")

ce ma asteptam eu de la moara???pai voiam sa rastorn patruy saci,apoi sa stau in fund la o tigare ,timp in care macinatul celor 200 de kile sa fie gata!!!dar trebui sa pun cu taraita ca sa iasa pudra!...turatia 6000rpm cu motor 2,2kw/3000rpm...ar trebui motor3kw/3000rpm si moara sa se invarta cu cel putin8000rpm...asa mi-ar place mie!!!!si inca ceva...dupa ce termini de macinat,moara o duci in casa ca pudra ramasa in ea suge apa si se face piatra si de vrei sa mai macini peste o saptamana iti blestemi zilele!
ps.....am sapte zile decand nu am bagat tzagare in guritza!!!
Ultima oară modificat de janese pe 13 Mar 2013, 11:47, modificat 1 dată în total.
janese

Mesajde janese » 13 Mar 2013, 11:39

un OM scrie:O vrea sa puna rama capacita, orizontal, peste cuib, pentru stimulare-hranire la sfarsitul iernii?

prima data am facut eu podisoarele astea...cu gand sa pun rama sus culcata peste cuib...am facut 40 buc...le-am pus plasa,tot, treaba socoteala...si ce-mi vine mie ...ia sa fac o proba!!si m-au apucat toti dracii ca podisorul calca pe umerii ramei culcate!!!si a trebuit sa fac frezarile alea!!!deh...unde-i minte-i si prostie!!!!!
janese

AnteriorUrmătorul

Înapoi la POZE