Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Luare de pozitie fata de reclama "profului on-line"

Mesajde Ioan Guist » 17 Mar 2013, 18:40

In capitalism se nasc si mor, tot felul de "stelute" ce vand luna de pe cer sau turnurile gemene la pachet cu coloana infinitului.Turnul Eiffel fiind ...tichili, ce vine laolalta cu pachetul frumos ambalat.Cand vezi ce "bataie" e pe oferta scoasa la vanzare te iei cu mainile de cap .
Apar indeajuns de des cat sa nu ne plictisim o sumedenie de clar vazatori, napoleoni de ocazie si vraci cu acte la purtator de mana cu "batranii " intelepti ai bransei.
Libertatea de inititiva, umple cu sarg tarabele pietelor precum si oferta de robineti cu apa calda ...non-stop direct din eter.
Internetul e doar o noua cale de batatorit si cine o descopera o silueste cu chef ca ...tot e free.

Sigur, este si faptul ca o data cu "stelutele" se deschid la bot si clenii, pastravii sau gugustiucii dornici de burta plina la... buton.
E bine.E bine fiinca nu poti cunoaste gustul si adevaraciunea dintr-un fruct de padure dacat daca si numai daca ai cules-o din tufa izvorata in apropierea balegii plostite aiurea si aburinde de Ursul trecut prin zona.

"Se la vie" cum zice norvegianul ajuns la Berlin.Adica e musai sa ne radem si noi din cand in cand. :lol:

Sa nu radem prea tare insa ca ...la o privire atenta in oglinda, multi dintre noi descoperim ditamai profilul de Clean sau Pastrav curcubeu ce-a pus boticul pe prima musca politica, bancara, din piata agro sau in dragostea nebuna :D .

Asta-i viata !

Un Clean batran.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde filip » 17 Mar 2013, 18:51

Daca oferta ar fi MOKA,nu asi ciripi nimic.Dar cand prosteala e pe bani grei nu pot sa tac. :D
filip

Mesajde Adrian Galofteanu » 17 Mar 2013, 18:52

Dragos2006 scrie:
Adrian Galofteanu scrie:Asta toamna m-a cautat si a venit pe la noi impreuna cu sotia. L-am invitat la o cafea si mi-a spus povestea lui cu baietii de la Barlad. L-am ascultat, l-am compatimit........

Ti-a povestit si de cati bani i-a facut pe baietii de la Barlad ? A scapat usor pana acum .

Eu am dedus din ce mi-a povestit si din ce am citit aici ca el nu a primit nici un ban. Si daca baietii astia de la Barlad sunt in postura de victime de ce nu spun aici verde in fata? Nu mai inteleg nimic!

PS Subscriu aici la postarile facute de Genutzu, Teinegru, Ioan Guist, s.a. Nu sunt de acord cu atacul la persoana .............. Profesorul Ursu este omul patimas care crede in ideile lui. Ca ideile lui nu sunt tocmai in ton cu practica apicola si ca este un tip materialist, asta este alta treaba. Vad ca toata lumea nu mai poate de grija incepatorilor dar acestia de aia sunt incepatori sa invete din carti, sa meraga la cursuri, etc. ca nu a spus nimeni ca profu on-line da ora exacta!

Am mai scris pe undeva ca stupul asta facut de el nu este nici o mare inventie dar folosit asa cum trebuie(in nici un caz de un incepator) intr-o stupina stationara care este dedicata productiei de material biologic, poate face treaba buna.

Parerea mea este ca el, indirect a facut un bine pentru noi apicultorii pentru ca ne face reclama. Ca reclama este proasta tot reclama se cheama. El vine cu o prostie, o sa vina altul sa il combata si pana la urma castigul al cui este daca mai aude lumea de apicultura si produse apicole?
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Mesajde octav88 » 17 Mar 2013, 19:12

Domnule, nu cred ca este vorba de atac la persoana... dar ce iti inspira dumneata cinveva care sterge comenturi de pe youtube fara sa raspunda in vreun fel la ele, pe blogul dumnealui daca intrebi ceva intrebarea este supusa aprobarii si daca nu este considerata a fi pentru venerarea noului tip de stup nu este postata. Un om care iti inspira ca mereu are ceva de ascuns. Este foarte ciudat ca nu numai cei doi ce au sechestrat stupina sunt impotriva domnului profesor ci si restul autoritatilor care sa fim seriosi credeti ca puteau fi influentati de .... cam ce suma? Cei doi care sunt acuzati de sechestrare nu pareau niste "bashtani " care aruncau cu bani in stanga si dreapta, deci parerea mea este ca nu au avut putere financiara de a sustine asa ceva... cred ca ieseau mult mai ieftin daca mergeau si isi cumparau legal familiile respective.
octav88

Mesajde Adrian Galofteanu » 17 Mar 2013, 22:18

octav88 scrie:Domnule, nu cred ca este vorba de atac la persoana... dar ce iti inspira dumneata cinveva care sterge comenturi de pe youtube fara sa raspunda in vreun fel la ele, pe blogul dumnealui daca intrebi ceva intrebarea este supusa aprobarii si daca nu este considerata a fi pentru venerarea noului tip de stup nu este postata. Un om care iti inspira ca mereu are ceva de ascuns. Este foarte ciudat ca nu numai cei doi ce au sechestrat stupina sunt impotriva domnului profesor ci si restul autoritatilor care sa fim seriosi credeti ca puteau fi influentati de .... cam ce suma? Cei doi care sunt acuzati de sechestrare nu pareau niste "bashtani " care aruncau cu bani in stanga si dreapta, deci parerea mea este ca nu au avut putere financiara de a sustine asa ceva... cred ca ieseau mult mai ieftin daca mergeau si isi cumparau legal familiile respective.

Cred ca ati inteles ca nenea Ursu m-a calcat pe batatura. Dar de aici si pana al ataca...........la persoana e o cale......pentru mine mai lunga pentru altii scurta, adica direct:

"noi radem si glumim aici... insa cretinul asta isi cumpara publicitate pe unde apuca si ne face de cacao in perceptia publicului larg.
Stam pe margine si comentam (doar comentam... ) iar sarlatanul ala de Ursu in scurt timp va discredita grav breasla apicola !"

"Voi nu trebuie sa va ganditi decat la faptul ca alesii nostri pot citi ce abereaza paranoicul asta la TV "

"Aici e marea problema. Multi se vor lua dupa sarlatan , vor investi bani , vor imbolnavi albine(aici sufera mai multi) ,vor pierde mult. Astia ne impoziteaza cu pu..a sculata pentru ca un stup face 1000E. Iti dai seama aia care au 200 de stupi sau mai multi ? Aia-s putrezi de bogati nene ! Cand in realitate...cred ca nu-i nimeni pe forum sa nu stie cum sta treaba."

La Youtube nu ma pricep pentru ca nu imi place. Singurele filmulete pe care le-am vizionat sunt cele ale lui DM cu "apicultura la distanta". De aceea nu pricep treaba cu stergerea comentariilor........dar stiu un lucru. Cele doua parti vor ajunge in fata unei instante. Sa o lasam sa-si faca treaba si noi sa ne concentram pe primavara asta care la noi in zona nu mai vineeeeeeeeeee si asta ma streseaza de 1000 de ori mai mult decat faptul ca profu mi-a mai bagat o stupina in coasta. Si cand imi aduc aminte ca in Canada nu ai voie sa tii mai mult de 40 familii pe o locatie............si eu am ajuns la 500 :?
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Mesajde badguy_goodguy » 18 Mar 2013, 02:50

Teoretic poate face 1000 euro, sunt 3 familii acolo iar daca le inmulteste cu cap isi scoate banii.
Avand in vedere ca o familie de albine costa in jur de 400-500 lei doar daca le dubleaza are 300 euro.
Toti ne-am dat seama ca deja e un mic joc piramidal si e mai rentabil sa crestem albine decat sa mergem in pastoral cu ele.
Normal ca va trebui sa aiba si ceva bani (rame,folii , lazi si 1-2 saci de zahar) dar totusi, e posibil!

In fine, imi explica si mie cineva care e treaba cu cele 3 matci care se intalnesc fix pe rama aia goala/oarba ?! sau cu albinele din cele 3 familii care ajung simultan la hranitor?
badguy_goodguy

Mesajde octav88 » 18 Mar 2013, 18:14

Da, nu dumnealui le sterge ? da cine? conturile daca sunt administrate de altcineva, nu de dumnealui, nu actioneaza in acord cu domn profesor? sau posteaza filme cu domn prof si conturile sunt ale altcuiva? de ce nu mentioneaza intr-un film spre exemplu, nu mai cautati sa ma intrebati ca nu folosesc eu conturile, le foloseste x -escu.
octav88

Mesajde octav88 » 22 Mar 2013, 00:42

Noutati :http://........................

Adresele si numerele de telefon puse de d-vs spre situri care se ocupa de vanzari, sunt considerate reclame!
octav88

Mesajde kamy » 22 Mar 2013, 07:42

Bai frate din 2 una ori il speriarati rau ori am io orbu gainilor ca nu l-am vazut pa ,,preafericitu,,pa la blaj.
kamy

Mesajde octav88 » 22 Mar 2013, 10:49

Nu inteleg ce reclama am facut? Am pus noutati de la domnul profersor pe care le are publicate pe site si unde sustine in continuare ca nu face tratamente antivaroza cu nimic altceva obtinand doar produse bio... UNDE este reclama pe care o fac? mie mi se pare culmea ca omul acesta continua sa traiasca in lumea sa si sa prosteasca si pe altii. Pune film cum face tratament conventional cu varachet si poi iti spune ca are produse bio...
octav88

Mesajde badguy_goodguy » 22 Mar 2013, 18:18

Ar mai fi ceva de adaugat.
Din cate am ascultat din videourile lui, a treia familia (roiul) iese afara pe sub sita, sita care e duba.
Mi se pare o prostie... familii care si-au facut cuibul in spate de abia ies sa culeaga polen, a trebuit sa intorc ramele la 180 grade...
daca albinele ar iesi prin fundul stupului, nu stiu cum ies afara iarna...
badguy_goodguy

Mesajde cristi82 » 22 Mar 2013, 19:57

[quote="badguy_goodguy"]Ar mai fi ceva de adaugat.
Din cate am ascultat din videourile lui, a treia familia (roiul) iese afara pe sub sita, sita care e duba.
Mi se pare o prostie... familii care si-au facut cuibul in spate de abia ies sa culeaga polen, a trebuit sa intorc ramele la 180 grade...
daca albinele ar iesi prin fundul stupului, nu stiu cum ies afara iarna...[/

Lasand la o parte unele bazaconi de ale lui de tip comercial, totusi ii de apreciat ca a trecut iarna cu unele famili de albine care aveau un pumn de albine pe o rama sau doua, poate la uni dintre noi in conditile acestea dadeau ortu popi de mult!
cristi82

Mesajde alt stupar » 22 Mar 2013, 20:00

numai ca ( ghinion pentru saracele albine ) iarna nu e gata.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde stefanmadalin » 22 Mar 2013, 20:18

cristi82 scrie:
Lasand la o parte unele bazaconi de ale lui de tip comercial, totusi ii de apreciat ca a trecut iarna cu unele famili de albine care aveau un pumn de albine pe o rama sau doua, poate la uni dintre noi in conditile acestea dadeau ortu popi de mult!

Ce dezvoltare peste an crezi ca vor avea albinutele alea,chiar daca trec peste iarna? Eu unul prefer calitate,nu cantitate.
stefanmadalin

Mesajde cristi82 » 22 Mar 2013, 21:01

la el nu- i vorba de cantitate, ii vorba de supravetuire, intr-adevar iarna nu-i gata, dar totusi acele albine inca au supravetuit! :o
cristi82

Mesajde rocco76 » 22 Mar 2013, 22:08

kamy scrie:Bai frate din 2 una ori il speriarati rau ori am io orbu gainilor ca nu l-am vazut pa ,,preafericitu,,pa la blaj.

si ti-a parut rau?
am inteles ca vine maine la Valcea. or fi aici mai multi naivi care au timp de pierdut
rocco76

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE