Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Amidonul de porumb.

Mesajde robert gua » 24 Ian 2012, 23:27

Va salut! Acum cateva zile am fost la moara, unde am vazut cativa saci in care era un praf foarte fin si alb precum laptele praf.Am intrebat si am aflat ca este amidon de porumb, ce se strange intr-un sac in timpul producerii malaiului.Va intreb, nu este bun de inlocuitor de polen, in primavara, inaintea aparitiei in natura? Este si foarte ieftin.
Unde am stupii locuieste bunica mea, iar la inceputul primaverii 2011 am observat o multime de albine in cutiile de malai si uruiala, de unde plecau pline de "polen".
robert gua

Re: Amidonul de porumb.

Mesajde balasbebe » 25 Ian 2012, 09:41

La fel albinele culeg in loc de polen si praf de pe rumegus. Albinele nu au cum sa consume aceste produse. Nu cred ca sunt comestibile.
balasbebe

Mesajde ion marian » 25 Ian 2012, 10:16

AMIDONUL,este un produs secundar al procesului de macinare al cerealelor, asazisul " pospai".
Este considerata hrana energetica, dar nu se consuma ca atare de albine ci numai daca se transforma in unul din SIROPURILI care au invadat piata mierii. :lol:
Mai potrivit pentru hrana proteica(polen) este TARATA de grau ,tot un produs secundar al macinisului. :roll:
ion marian

Mesajde peterneamt » 25 Ian 2012, 10:23

Lasati gluma, ca incepatorii se uita pe forum si dupa ce aplica... zic, ca nu suntem seriosi. :P
peterneamt

Mesajde valigorj » 10 Mar 2013, 10:28

asa cum a spus si un coleg mai sus,amidonul in stare pura nu poate fi consumat de albine,dar prin transformare[de ex hidrolizatul]se rezolva.salcimul dupa 1 august nu mai creste vegetativ si produce amidon pe care il stocheaza.din acest amidon se va forma fructoza si glucoza din nectar.in functie de concentratia de amidon se va produce diferentierea mugurilor de rod[nr. de flori] din anul urmator.
Solutia exista, trebuie doar sa o gasim!
valigorj

Mesajde cristi arad » 17 Mar 2013, 20:34

intervin dupa o oarecare absenta; amestecul de macinatura de porumb si anumite cereale (secara ) sunt un bun inlocuitor de polen primavara; dar ele nu se introduc in stup ci se lasa afara in cutii de lemn; asemeni inlocuitori mai sunt praful de ardei (boia) dulce.
cristi arad

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA