Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

targul din serbia de la Novisad

Mesajde cristi arad » 17 Mar 2013, 21:04

ma duc la acest targ si raman impresionat de preturile bune (mai mici cu 30 - 200%) si civilizatia organizarii (in institutul agronomic, fara mici, bere si alte asemenea romanisme); va indic daca aveti ocazia sa mergeti, dar atentie ca fapt divers ramele lor si fagurii au alte dimensiuni decat ale noastre; inclusiv sunt impresionat de fondurile lor apicole cu liziere de salcami , cordoane de protectie din salcami, aliniamente din salcam etc; eu am vost saptamanile trecute la noi in zona debelagora (jud arad) sa vad un loc de pastoral , dar cand am ajuns la padurea de salcam toata era marcata spre taiere si nu avea mai mult de 20cm diametru; in plus pe timp de iarna tiganii taie de foc toate tufisurile de pe marginea drumurilor (adica salcam mai gros ca mana) ; nu trebuie sa fim toleranti la ceste tiganii si furtisaguri intrucat numai asa ne vom proteja fondul apicol
cristi arad

Re: targul din serbia de la Novisad

Mesajde Donbazil » 17 Mar 2013, 22:20

Sal'tare!

Da, ai mare dreptate! fara romanisme, da' cu niste " sarbisme" - ca doar Jelen e sarbeasca, nu?....
Daca ai avut o idee buna, de ce te-ai complicat si ai imbinat subiectele....Poate nu toti te inteleg.....Daca ai fost acolo si ti-ai luat ce-ti trebuia e foarte bine. Daca-i lauzi e iar foarte bine, da' de ce asa alambicat in exprimare?....Amesteci targul cu baza melifera si cu tiganii......Fii mai limpede sa te pricepem....
Si restaurantul era in aceeasi cladire, in stanga intrarii......Aveau si fripturi si pizza si bere....(De mici n-am intrebat, da sigur faceau plescavitza).... :lol: :lol: :lol:
Sal'tare!
Donbazil - Faget
Fişiere ataşate
rsz_picture_089.jpg
Donbazil

Mesajde cristi arad » 24 Mar 2013, 02:10

Donbazil scrie:Sal'tare!

Da, ai mare dreptate! fara romanisme, da' cu niste " sarbisme" - ca doar Jelen e sarbeasca, nu?....
Daca ai avut o idee buna, de ce te-ai complicat si ai imbinat subiectele....Poate nu toti te inteleg.....Daca ai fost acolo si ti-ai luat ce-ti trebuia e foarte bine. Daca-i lauzi e iar foarte bine, da' de ce asa alambicat in exprimare?....Amesteci targul cu baza melifera si cu tiganii......Fii mai limpede sa te pricepem....
Si restaurantul era in aceeasi cladire, in stanga intrarii......Aveau si fripturi si pizza si bere....(De mici n-am intrebat, da sigur faceau plescavitza).... :lol: :lol: :lol:
Sal'tare!
Donbazil - Faget

degeaba te iriti mai draga; avem ce invata cel putin din organizarea targurilor la sarbi (targul de la Faget este net inferior), da mai umbla si tu un pic si prin lume ca sa poti face diferenta intre cei de valoare si ce nu-i; intre ce-i mai bun si ce-i mai rau si atunci ai sa pricepi pe indelete ce zic eu in limbajul folosit, si vreau sa-ti zic ca si pleskavica este pleskavica dar iti repet nu o gasesti in targul apicultorilor ci desigur in fast-food, restaurant, piata ETC
cristi arad

Mesajde Donbazil » 25 Mar 2013, 14:51

Sal'tare!
http://www.redesteptarea.ro/index.php?o ... Itemid=536
P.S. Pentru cristi arad.... :lol: :lol: :lol: Pe unde eu am taiat busteni, tu nici nuiele n-ai taiat asa ca...... :lol:
Sal'tare!
Donbazil - Faget
Donbazil

Mesajde janese » 25 Mar 2013, 15:27

don bazil :P
vorba e asa: pe unde tu aduni acum surcele,eu am taiat lemne demult!!!
janese

Mesajde cristi arad » 26 Mar 2013, 15:10

Donbazil scrie:Sal'tare!
http://www.redesteptarea.ro/index.php?o ... Itemid=536
P.S. Pentru cristi arad.... :lol: :lol: :lol: Pe unde eu am taiat busteni, tu nici nuiele n-ai taiat asa ca...... :lol:
Sal'tare!
Donbazil - Faget

ei daca-i asa, atunci nu trebuie sa fii deranjat de comparatia pe care am facut-o intre noi si sarbi; stau mult mai bine ca noi la agronomie inclusiv apicultura (si fonduri apicole), asta fara sa primeasca fondurile dinafara; si inca ceva Serbia o cunosc mai bine ca tine; am si rude acolo deci ma pot pronunta.
cristi arad

Mesajde cristi arad » 26 Mar 2013, 20:14

a fost odata ca niciodata; asta suna cam a poveste; cat despre taiatul lemnelor nu vreau sa va zic mai multe (ca silvicultor - una din meseriile mele) intrucat nu vreau sa supar acum in post de paste; indemn insa sa traim in prezent, fara a ne culca pe realizarile sau asa zisele realizari de odinioara, sa vedem ce putem face pentru a construi o baza apicola solida bazata nu pe amintiri sau fonduri ocazionale primite de la strini ca sa tina oamenii in tara lor,ci pe o colaborare stransa, in vederea protejarii preturilor producatorilor (mare problema), a consolidarii fondului apicol, a standardizarii unor tratamente eficiente impotriva unor boli grave (noi nu avem un tratament in comert nici pentru macar pt nosemoza) etc. Asta trebuie sa intereseze si eu la asta fac apel; desigur la cei care nu se poticnesc in a se incununa cu laurii varstei lor ci apel la cei constructivi , curajosi si cunoscatori pentru a stopa directia general gresita in care mergem, inclusiv in apicultura
cristi arad

Mesajde Donbazil » 06 Feb 2014, 01:02

Sal'tare!
Fişiere ataşate
Targ sarbi.jpg
Donbazil

Mesajde murarudumitru » 06 Feb 2014, 01:09

CU CE MASINA SE MERGE CU AUTOCAR?
murarudumitru

Mesajde ves.lucian.zabrani » 06 Feb 2014, 08:47

s-a marcat !!! cei din poza , vom fi toti ,. oare ???
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde samuellazea » 06 Feb 2014, 10:41

Suna chiar bine. Sa vad daca reusesc sa strang cureaua putin sa pot veni si eu ca imi doresc.

Toate cele bune,
Sami
samuellazea

Mesajde delorin I » 06 Feb 2014, 10:59

De la Severin nu se face imbarcare pentru Novisad? Nu am cine stie ce cumparaturi de facut, dar e vremea sa calc si eu in Serbia!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde ves.lucian.zabrani » 06 Feb 2014, 11:49

hai , Florine !!! cu ocazia asta ne mai cunoastem intre noi !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Donbazil » 06 Feb 2014, 19:46

Sal'tare!
Poate il convingeti si pe domnul inginer Cristi din Curtici ( cel care stie sa comunice atat de politicos cu colegii) -sa vina si el sa ne vedem personal la o bere si o pleskavica...... :lol:
Donbazil

Mesajde sorin tm » 12 Feb 2014, 22:25

Cred ca am sa merg si eu in excursia asta , binenteles cu toata trupa. (dar noi nu mancam peste ;) :lol: )
sorin tm

Mesajde csaa » 12 Feb 2014, 22:36

Cam cat costa o centrifuga din inox pentru 3 sau 4 rame in Serbia?
csaa

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE