Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: pistol capsat+compresor

Mesajde cristi_vidican » 11 Mar 2013, 18:00

Am folosit și cuiele, dar mai rar. Capsa prinde mult mai bine decât cuiul. Cuiul îl folosesc la șipci mai subțiri, unde capsa ar crăpa șipca.
La sistemul meu de stup folosesc des capsatorul. Folosesc modelul unguresc, promovat de Bătrânul și folosesc capse și când montez fundurile și la prinderea osb-ului pe rama capacului și la șipcile verticale fața - spate de la corpuri. Evident, împreună cu aracet. Fac astfel economie de hoțșuruburi.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Avram Sorin » 12 Mar 2013, 08:48

cristi_vidican scrie:Sorine,
25 mm la rame nu e prea ok. Eu am folosit de 25 mm bătute cu capsator pneumatic și să știi că ține. Dar în timp cred că vor fi probleme. Așa că acum folosesc de 35 mm...

Multmuesc de raspuns inca o data. Vad ca ai zis ca ai folosit si de 25 si tine. Ce inseamna in timp vor fi probleme. Ai reusit sa folosesti ramele in sezon ? cele batute cu 25 ? Adica ma gandesc ca daca ai capsat cu 25 si rama este cat de cat rezistenta, dupa ce pui fagurele, albinele il cresc si si mai si propolizeaza nu crezi ca se mai intareste ?
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

Mesajde cristi_vidican » 12 Mar 2013, 13:07

Ba da, dar după ce tai fagurele vei vedea că rama tinde să fie acordeon.
Nu am folosit până acum rame încheiate cu capse.
Cele bătute cu 25 mm eu nu am putut să le desprind cu mâna. Nu-s eu campion la culturism, dar oleacă de putere am în brânci. şi să ştii că nu ies uşor dacă tragi de ele. Acum, erau bătute cu pneumatic, cu electric nu ştiu. Întreabă-l pe Lucian Ves, el a folosit o zi unul electric. O să-ţi spună mai multe.
Dar, mă mă gândesc că cele de 25 în timp se vor slăbi în lemn. Se mai poate pune aracet.
Dar, eu am decis să folosesc de 35.
Eu zic aşa: ia legătura cu cel de la sculeieftine.ro îi faci o vizită şi probezi şi vezi ce şi cum.
cristi_vidican

Mesajde viorel_v2000 » 12 Mar 2013, 17:31

Avram Sorin scrie:
cristi_vidican scrie:Sorine,
25 mm la rame nu e prea ok. Eu am folosit de 25 mm bătute cu capsator pneumatic și să știi că ține. Dar în timp cred că vor fi probleme. Așa că acum folosesc de 35 mm...

Multmuesc de raspuns inca o data. Vad ca ai zis ca ai folosit si de 25 si tine. Ce inseamna in timp vor fi probleme. Ai reusit sa folosesti ramele in sezon ? cele batute cu 25 ? Adica ma gandesc ca daca ai capsat cu 25 si rama este cat de cat rezistenta, dupa ce pui fagurele, albinele il cresc si si mai si propolizeaza nu crezi ca se mai intareste ?

Eu am luat de curand un capsator electric de la Lidl.
Pentru cineva care "bate" pana la 300 rame pe sezon poate fi util.
Bineinteles ca ar fi mai bun unul pneumatic si ar fi mai bune capsele de 35...

Dar ce pretentii sa avem de la un capsator de nicio 100 ron?

Capsele de 25 nu le bate complet. Mai trebuie "ajutate" putin cu ciocanul. Dar nu-i foarte greu, merge repede.

Se blocheaza destul de des si trebuie desfacuta placuta din fata si scoasa capsa sau cuiul. Am observat ca se blocheaza mai rar daca nu strangi prea tare cele doua suruburi cu care se fixeaza placuta.

Una peste alta, "batutul" ramelor dureaza mai putin si parca este mai placut.

Problema mare, pentru mine, este ca la Lidl nu se gasesc capse de rezerva si eu le-am terminat pe cele din cutia originala.

Se potrivesc oare cele de 25 de la pneumatic cu cele de la electric?
viorel_v2000

Mesajde cristi_vidican » 12 Mar 2013, 20:04

viorel_v2000 scrie:Se potrivesc oare cele de 25 de la pneumatic cu cele de la electric?

Păi, mergi la un magazin de capse cu ce ai tu și vezi. Vezi că mai au și pe la magazine de bricolaj, doar că sunt mai scumpe.
Eu zic să încercați odată unul pneumatic și nu vă mai trebuie altceva. Problema e de cost, mai ales la compresor
cristi_vidican

Mesajde lucky5strike » 12 Mar 2013, 22:05

Salut Viorel!

Nu plange dupa capse de 35, ca alea nu prea-s facute pt rame... fiind destul de lungi, daca nu centrezi bine capsatorul, capsele iti ies > sau < in afara ramei si... nu mai e la fel randamentul. Merg si capse de 25 (bine era 30 mm), dublate de o picatura de aracet D3. La ramele romanesti, aracetul e cam musai, pt cine vrea trainicie.

Daca vrei capse, gasesti la SEA, in curte la LACTIDO. Problema e ca acolo dau marfa de la 100 lei in sus, au la vanzari niste cucoane tafnoase, foarte bine pregatite in acest sens.

Ia-ti o capsa ca model, ca altfel nu ajungi la numitor comun cu "pregatitele" alea...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde adriann » 14 Mar 2013, 15:44

de capsatorul asta ce zice-ti? http://www.dedeman.ro/ro/capsator-pneumatic-18059.html

http://www.sculeserviceauto.ro/eshop/index.php?productID=10247

La pretul care este la dedeman... zic ca se merita.
adriann

Mesajde calin bondaru » 14 Mar 2013, 17:30

adriann scrie:de capsatorul asta ce zice-ti? http://www.dedeman.ro/ro/capsator-pneumatic-18059.html

http://www.sculeserviceauto.ro/eshop/index.php?productID=10247

La pretul care este la dedeman... zic ca se merita.

ideal pentru asamblat rame! ;)
si un pret bunicel
calin bondaru

Mesajde proapis13 » 14 Mar 2013, 17:32

La primul pret se merita luat
Atentie insa,ca daca il iei pe persoana fizica ai 2 ani garantie iar pe pers juridica doar 1 an :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde adriann » 21 Mar 2013, 15:27

De pe 28 martie o sa bage la lidl iar capsator pneumatic, pret 99 ron, care o fii mai fiabil parkside sau erba? caracteristicile sunt identice parca
http://issuu.com/lidlromania/docs/revis ... ode=window
adriann

Mesajde ovidiu_78 » 22 Mar 2013, 01:23

s-a mai discutat despre modelul acela,si eu l-am cumparat,si l-am dus inapoi :roll:
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde jenica67 » 22 Mar 2013, 11:24

De ce ??
jenica67

Mesajde aliuta2000 » 22 Mar 2013, 11:30

sigur nu era modelul electric ?
... ca stiu ca a mai fost , dar a fost un model electric in trecut .. nu am vazut acest model pneumatic .
si asa cum a intrebat si jenica da ceva detalii .
A.D.
aliuta2000

Mesajde adriann » 22 Mar 2013, 21:29

Am mai cautat pe forum despre "modelul asta"si nu am gasit nimic de rau..... de erba de la dedeman am gasit ca unele nu prea bat capsele de 40... de asta nimic.
Ce model ai avut daca zici ca l-ai dus inapoi si ce probleme avea? Se infundau capsele in el... nu batea bine....?
Diferenta de la la 100 ron la 4-500 unu semi profii e destul de mare, plus ca are garantie 2 sau 3 ani daca e ceva si nu ramai cu banii dati pe un ciuruc.
Pt. cat as avea eu nevoie (acolo un 1-2000 capse/an) eu zic ca e suficient. O sa ma coste mai mult capsele de la sea decat capsatorul :D
adriann

Mesajde adrian.vintila » 23 Mar 2013, 17:54

Parkside este suficient pt asamblat rame. Eu am unul cu varful de sarma (primele la lidl) si a batut peste 150 000 capse si inca merge. Am mai cumparat 2 la 99 ron si sunt praf.
Am luat si 2 erba de la dedeman si deocamdata sunt aproape de profi.
La cele parkside se blocheaza cel putin o capsa dintr-o suta. La erba cam una la 500 - 1000 de capse batute. Parkside nu are putere sa bata cum trebuie capsele de 40 mm. Oricum pt rame sunt bune ambele (nu si cele cre se vand acum la lidl pt ca au varful prea scurt).
adrian.vintila

Mesajde feerary » 23 Mar 2013, 20:05

adrian.vintila scrie:Parkside este suficient pt asamblat rame. Eu am unul cu varful de sarma (primele la lidl) si a batut peste 150 000 capse si inca merge. Am mai cumparat 2 la 99 ron si sunt praf.
Am luat si 2 erba de la dedeman si deocamdata sunt aproape de profi.
La cele parkside se blocheaza cel putin o capsa dintr-o suta. La erba cam una la 500 - 1000 de capse batute. Parkside nu are putere sa bata cum trebuie capsele de 40 mm. Oricum pt rame sunt bune ambele (nu si cele cre se vand acum la lidl pt ca au varful prea scurt).

eu as lua unu de la dedeman erba... da un compresor bun raport calitate pret, ce imi recomandati?
feerary

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE