Am avut si zapada ..
jonny_it scrie:Matca putin nebuna![]()
MyBees scrie:jonny_it scrie:Matca putin nebuna![]()
He, He... ce speriata e... a supravietuit?
Bine "ai revenit!" chiar ma intrebam ce se intampla de nu mai scrii.
jonny_it scrie:ME - organizare cuib pentru iernare
Bambucha scrie:jonny_it scrie:ME - organizare cuib pentru iernare
Salut Jonny,
Ti-am simtit lipsa, nu mai aveam cu cine sa ma contrez!![]()
legat de organizare acum:-Jos ai lasat 8 rame si sus doar 5? Mai scoti din c1 rame? Trebuie sa recunosc ca e tare verde la tine in fundal... la campie toata vegetatia este arsa si polen ciu-ciu in natura
Nu a mai plouat din iulie!
-Rama din pozitia 2 introdusa jos e cu pastura sau care e rostul ei?
-Umbli meticulos si frumos relaxant! Nu prea te grabeste nimeni!? (Vremea, nr de stupi)
-ce ai face daca ai avea 300 de pregatit? tot asa rama cu rama i-ai ordona?

Bambucha scrie:Ziceai ca scrii o carte!?![]()
Uite 2 poze legate de iernare de la domn Popescu din stupina (500 ME)
la iesirea din iarna. Ca operatiune ridica doar 2 rame din c2 in toamna, pune o diafragma si o pernita si cu asta basta!
Parerea mea e ca spatiul de 8 rame din c2 este ideal pentru iernat pentru familii tari, si chiar ok si pentru cele medii. In schimb pentru primavara-vara il vad deficitar. Aceasta lucrare le impaca pe amandoua fara prea multa manopera.
Hranitorul ierneaza si el acolo pentru primavara, desi mie personal imi place mai mult cel de podisor (in fine, e mai putin relevant asta).
Se mai vad rezerve si in primavara (atat de utile). Mai putin utila vad eu diafragma si perna de acolo, mai ales ca are rama aceea blind cu miere. Se stie ca mierea in sine este un foarte bun termoizolant. Ghemul il vor regasi in partea stupului cu cea mai mare expunere la soare.
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori