Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul lui Antonescu - MEA

Mesajde nvirgil » 17 Feb 2013, 16:56

activ scrie:
nae scrie:Activ-ule, am gasit un minus la MEA = trebuie sa-l legi . :lol:

DA, intradevar cred ca multi o sa-si doreasca "sa-l lege" preventiv, ca sa nu fure piata Dadantului. :lol:

Poate daca toti cei ce primesc bani pe proiecte sunt obligat sa dezvolte stupinele pe MEA / MER se va ajunge sa se vada alaturi de Dadant.
nvirgil

Mesajde activ » 17 Feb 2013, 17:22

nvirgil scrie:Poate daca toti cei ce primesc bani pe proiecte sunt obligat sa dezvolte stupinele pe MEA / MER se va ajunge sa se vada alaturi de Dadant.

Tot ce e posibil ... :!:
Nu le da idei la guvernanti, :lol: ... ca vazand ce productive or sa fie familiile in cutii MEA si pentru a putea mari norma de venit, poate sa forteze tinerii apicultori sa-si faca proiecte numa cu stupi MEA.
Asa ca 8-) ... capul la cutie !
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde BUNKA » 17 Feb 2013, 19:43

Genul de container pe care merge MEA sau Delon .. http://www.ekotoria.ru/ pacat ca nu stiu rusa!
BUNKA

Mesajde nvirgil » 17 Feb 2013, 20:55

BUNKA scrie:Genul de container pe care merge MEA sau Delon .. http://www.ekotoria.ru/ pacat ca nu stiu rusa!

Gasesti pe yotube postari cu acest tip de pavilion ,sincer cred ca e greoi de lucrat in el .
nvirgil

Mesajde BUNKA » 18 Feb 2013, 03:26

Ce anume e greoi la containerul asta?...ma referla sistemul de ridicare/coborare?...ca in rest nu ma pasioneaza laditele alea, o sa fac tot clasic cum se face pe la noi un pavilion !
Ca idee insa pe parte de structura metalica e ok..mai sunt unele mai mari care nu au acelelantzuri...sunt mai bune, da tot cu cricu` se ridica!
BUNKA

Mesajde akmm » 18 Feb 2013, 08:40

nae scrie:Daca-mi placea cartea poate ''intelegeam'' ceva ; super baiat , daca atasa si un alimentator baban langa ramele fara foita ma castiga de tot .

A iernat cu o familie de 400g albine spune el.Un corp are 5Kg de miere.Sapa de zor sa gaseasca puietul capacit sau necapacit.Banuieste ca matca a fost schimbata.Toata ceara este construita de albine, fara foi artificiale.
Lucrarea se face in august.Zice ca in vara a mai luat un corp.In total cinci corpuri cu miere luate pentru stupar.Unul ,al saselea, ramane pentru albine.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde balu » 18 Feb 2013, 11:31

multumim D-le AKKM !
balu

Mesajde nvirgil » 18 Feb 2013, 20:17

BUNKA scrie:Ce anume e greoi la containerul asta?...ma referla sistemul de ridicare/coborare?...ca in rest nu ma pasioneaza laditele alea, o sa fac tot clasic cum se face pe la noi un pavilion !
Ca idee insa pe parte de structura metalica e ok..mai sunt unele mai mari care nu au acelelantzuri...sunt mai bune, da tot cu cricu` se ridica!

Am precizat ca este greu de lucrat in ei ,asta dupa parerea mea ,poate alti agreaza acel stil de lucru cu toate ramele dintr-un cat prinse intr-un suport metalic.
Referitor la sistemul de ridicare as merge mai degraba pe vinciuri (ridicare vagoane cfr ) sau cric pentr off road si asta datorita vitezei mai mari in manipulare .
nvirgil

Mesajde BUNKA » 24 Mar 2013, 22:54

Asa arata noile mele ladite..pe 2 corpuri, pe 3 corpuri e ceva mai inalt la 93cm.
Fişiere ataşate
rsz_dsc03706.jpg
BUNKA

Mesajde jiji » 27 Mar 2013, 18:37

va salut
nu am nici cea mai mica intentie de a dezinforma cu privire la stupul mea , eu v am spus opinia mea. poate ca anul asta o sa imi fac si eu vreo 5 bucati sa vad cum merg.
jiji

Mesajde activ » 27 Mar 2013, 19:01

jiji scrie:va salut
nu am nici cea mai mica intentie de a dezinforma cu privire la stupul mea , eu v am spus opinia mea. poate ca anul asta o sa imi fac si eu vreo 5 bucati sa vad cum merg.

Catul de 9 rame MEA are aceiasi suprafata de faguri cu catul de 10 rame MER , deci matematic vorbind vor avea si aceiasi greutate plini cu miere.
În schimb, dacă vrei sa-ti faci si tu 5 cutii MEA, esti bine venit în clubul nostru, ... si nu cred că vei regreta.
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde activ » 27 Mar 2013, 19:03

Scuze !... l-am trimis de 2 ori.
activ

Mesajde catalin.profiri » 28 Mar 2013, 20:33

Salutare,
Am luat la citit topicul de la inceput si la un moment dat, Bambucha parca, spunea ca latimea de ramei de 33-34 se apropie de Langstroth-ul german.
Se pot da mai multe detalii va rog? Eventual un link?
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde BUNKA » 31 Mar 2013, 16:03

catalin.profiri scrie:Salutare,
Am luat la citit topicul de la inceput si la un moment dat, Bambucha parca, spunea ca latimea de ramei de 33-34 se apropie de Langstroth-ul german.
Se pot da mai multe detalii va rog? Eventual un link?

Salut Catalin..daca vrei sa faci ceva cu adevarat edificator redu la 32mm intre centrele fagurilor..asta va fortza albinele sa cladeasca faguri cu celula mica spre 4,9 cat e la noi dimensiunea naturala, ori iei o presa din cele ce ai postat, ori le creezi toate conditiile sa o reduca ele in mod natural lasandu-le sa creasca singure, cu timpul pot sa apara efecte nebanuite..eu cel putin asta sper sa se intample, la fel ca in stupinele celor care au mers pe calea asta.
Problema e ca toata treaba asta trebuie dublata de selectie, criteriul de baza fiind rezistenta la boli, la iernare si calitatile de bun supravietuitor care se poate adapta inclusiv la problema varoa.
Trebuie sa fie si la noi un nucleu de oameni dispusi sa incerce..eventualele rezultate vor schimba multe in mentalul colectiv si se vor face auzite chiar daca vor fi cazuri izolate.
BUNKA

Mesajde activ » 31 Mar 2013, 22:46

Momentul adevarului se apropie cu pasi rapizi , in ce priveste popularea stupilor MEA si eploatarea acestora.
In consecinta, sa nu fiu luat cumva prin surprindere, am demarat pregatirile si am inceput sa pun faguri MEA intai pe o rama, apoi pe un cat si pe inca unul ... pana am ajuns la 3 stupi. :)
Fişiere ataşate
Rama MEA - interior de H200 si  L305.jpg
Rama MEA - interior de 305*200 mm
Cat de 9 rame si interior 340 pe 340.jpg
Cat de 9 rame si interior 340*340 mm
Stupul MEA.jpg
Stupul MEA - inaltime 1040 mm
activ

Mesajde activ » 31 Mar 2013, 23:01

Si aceasta este modalitatea de insarmare, cu 4 sarme verticale, pe care le consider suficiente pentru suprafata aceastei ramute.
Fişiere ataşate
20130324_160858 (Medium).jpg
20130324_161726 (Medium).jpg
activ

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR