Prima pagină APICULTURA GENERALA CRESTEREA MATCILOR

Discutii despre diferite metode de crestere a matcilor in stupina , imperecherea matcilor , transport si introducere in noile familii de albine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: CRESTEREA MATCILOR

Mesajde giovanni » 25 Mar 2013, 02:19

Trantorule iimi place pregatirea daca stiu ceva in plus , contacteaza ma si iti dau cu drag ,daca poti s au mai crezi ca ai nevoie de complecteri. Aviz si pentru Aparul.
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni

Mesajde giovanni » 25 Mar 2013, 02:22

Albinel scrie:fii mai direct te rog..??
sunt foarte multi "stupari" care considera schilodirea matcilor o varianta de lupta impotriva roirii.. :oops:
am fost chemat sa le ridic roii din fata stupilor si m-am crucit sa vad matca cu aripa taiata.. chiar in scopul de a nu roi...

Sa nu te mai crucesti ,asa se face cand se lucreaza industrial
giovanni

Mesajde Albinel » 25 Mar 2013, 10:27

giovanni scrie:
Albinel scrie:fii mai direct te rog..??
sunt foarte multi "stupari" care considera schilodirea matcilor o varianta de lupta impotriva roirii.. :oops:
am fost chemat sa le ridic roii din fata stupilor si m-am crucit sa vad matca cu aripa taiata.. chiar in scopul de a nu roi...

Sa nu te mai crucesti ,asa se face cand se lucreaza industrial

-nu neg asta ..dar as trece modul asta de practica la rubrica .."asa NU".. !!
- nu vad normal sa schilodesti sute de matci ,doar pentru faptul de a nu pierde roii..
-taierea aripii sau a piciorusului ,reprezinta o metoda de a obtine matci de schimbare linistita si nu de a stopa plecarea roilor.. ;)
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde Gabysgg » 25 Mar 2013, 10:41

Albinel scrie:-nu neg asta ..dar as trece modul asta de practica la rubrica .."asa NU".. !!
- nu vad normal sa schilodesti sute de matci ,doar pentru faptul de a nu pierde roii..
-taierea aripii sau a piciorusului ,reprezinta o metoda de a obtine matci de schimbare linistita si nu de a stopa plecarea roilor.. ;)

Dar este o metoda de a nu pierde regine selectionate sau imperechiate artificial ( vezi filmuletele de la nemti cu imperecherile controlate la introducere in familii le taiau cate o aripa) desi in contradictie o matca care roieste nu este tocmai de dorit indiferent de ce scrie pe certificatul ei de provenienta
Gabysgg

Mesajde horia_ch » 25 Mar 2013, 11:35

ignatov andrei scrie: daca matca are un defect, referitor la posibilitatea efectuarii zborului, acea familie NU INTRA in friguri!

Ai naibii apicultorii ăştia! Au început să ne mintă încă de acum mai bine de un secol: :o

A.J. Cook - Manual of the apiary - 1902, pag. 288-289
C.C. Miller - Fifty years among the bees - 1911, pag.165;
E.W. Atkins şi K. Hawkins - How to succeed with bees -1924, pag.46
A.I. Root şi E.R. Root - The ABC and XYZ of bee-culture - 1935, pag.547

Şi mai sunt. Da´ ăştia toţi sunt americani. Poate că la ruşi nu mai intră în friguri după tăierea aripii mătcii. Numa că Andrei zicea pe undeva că el nu mai are de învăţat nik legat de albine. Io-te că la americani e altfel!
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde cucubau » 25 Mar 2013, 11:43

Mesajde Gabysgg » 55 minute în urmă

Albinel scrie:-nu neg asta ..dar as trece modul asta de practica la rubrica .."asa NU".. !!

Dar este o metoda de a nu pierde regine selectionate sau imperechiate artificial ( vezi filmuletele de la nemti cu imperecherile controlate la introducere in familii le taiau cate o aripa) desi in contradictie o matca care roieste nu este tocmai de dorit indiferent de ce scrie pe certificatul ei de provenienta

Foarte multi dintre noi cand vad exemple luate din Germania , le acorda si puctaj maxim. Stimati apicultori , nemtii sunt nemti atunci cand vine vorba despre masini , instalatii , si tot ce depinde de calcule exacte fara loc de intors. In cea ce priveste apicultura , nemtii sunt in urma noastra , numai ca ei au mai multi bani si mierea noastra este cumparata de ei.
Haide-ti sa luam de la nemti doar ce este mai bun decat al nostru , respectiv masini , iar in apicultura putem lua ca exemplu Spania sau de ce nu Rusia dar in nici un caz Germania
........
cucubau

Mesajde Albinel » 25 Mar 2013, 11:57

horia_ch scrie:
ignatov andrei scrie: daca matca are un defect, referitor la posibilitatea efectuarii zborului, acea familie NU INTRA in friguri!

Ai naibii apicultorii ăştia! Au început să ne mintă încă de acum mai bine de un secol: :o

A.J. Cook - Manual of the apiary - 1902, pag. 288-289
C.C. Miller - Fifty years among the bees - 1911, pag.165;
E.W. Atkins şi K. Hawkins - How to succeed with bees -1924, pag.46
A.I. Root şi E.R. Root - The ABC and XYZ of bee-culture - 1935, pag.547

Şi mai sunt. Da´ ăştia toţi sunt americani. Poate că la ruşi nu mai intră în friguri după tăierea aripii mătcii. Numa că Andrei zicea pe undeva că el nu mai are de învăţat nik legat de albine. Io-te că la americani e altfel!

Horia ..daca citesti cu atentie pagina anterioara ai sa vezi ca postarii mele ...Andrei raspunde :
"Re: CRESTEREA MATCILOR
de ignatov andrei » 14 Mar 2013, 19:33
"Daca e asa, am mai bagat ceva la "cutia cu cunostinte"! Multam!'

daca citim cu si mai mare atentie ..o sa observam ca acolo era vorba de o momeala aruncata de Andrei ..aparului..dealtfel si eu m-am prins destul de greu.. :)

personal ..cred ca toti avem de invatat de la si despre albine..!!
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde kamy » 25 Mar 2013, 11:59

Haide bre baubaule ca doar trantorii de la nemti n-or fi mai nemti decat ai nostri ,io banuiesc ca-si fac treaba la fel,si la nemti matcile sant la fel super medii si proaste,chiar si intre hibrizi,diferenta de la matcile nemtilor pardon hibrizi si alea romanizate e hapt ca in cazul malaiului cultivat din tata-n fiu sau malai hibrid care mere da duduie din samanta cumparata,si se-nmoaie mai rau decat cel autohton la generatia urmatoare.
Gaselnita e una economica sa cumperi in fiecare an daca vrei rezultate.
kamy

Mesajde giovanni » 25 Mar 2013, 17:32

Niciodata nu se se taie din picioarele matcilor ,oricare ar fii el acel picior ,aripa este altceva si se taie chiar obligatoriu in anumite cazuri.
Pentru schimbare,urgentarea schimbarii, se face altceva , nu se lasa schioapa s au fara aripa, le poti taia pe amandoua si tot nu o schimba daca nu este timpul ei de schimbare si chiar fara un picior ponteaza inca doi ani, dar sa o schimbe sigur se face ceva dar cu totul altceva !

Va puteti considra provacati la acest subiect, nu va suparati ca fac aceasta provocare dar imi tot apar afirmatii de genul , lasa i bre nea giovanni ca te injura si critica ca nu stii nimic, asa ca va rog nu va suparati , incercati si dezvoltati , cred ca este si mai interesant asa, cred eu.
giovanni

Mesajde Mircea_63 » 25 Mar 2013, 18:55

giovanni scrie: Va puteti considra provacati la acest subiect, nu va suparati ca fac aceasta provocare dar imi tot apar afirmatii de genul , lasa i bre nea giovanni ca te injura si critica ca nu stii nimic, asa ca va rog nu va suparati , incercati si dezvoltati , cred ca este si mai interesant asa, cred eu.

Giovanni, cu subiect si predicat, de fapt tu aici lansezi o intrebare? Ca nu toata lumea pricepe!

Eu, pe forum, am vazut de doua feluri. Unii care nu stiu, si intreaba, si altii care stiu -sau cred ca stiu- si raspund.
Intrebarea ar fi: cum declansezi schimbarea linistita fara sa ciuntesti matca de aripi sau picioare?

Vrei sa ne spui? Spune-ne! Ce rost are sa umblii cu cimilituri si ghicitori, dand impresia ca de fapt nici tu nu stii ci doar vrei sa faci pe interesantul si enigmaticul?

Urmareste postarile lui Jenica67! Tot respectul pentru acest om si cred ca nu vei gasi pe intreg forumul pe cineva sa zicea un cuvant de nemultumire la adresa lui. Raspunde clar, cu explicatii, cauze, efect, logic si inginereste.

Asa face cine stie si vrea sa ajute! Cine nu...face pe interesantul si pretiosul, eventual se oftica cum ca nu e apreciat la adevarata lui valoare. Corect?

Stii si vrei sa ne spui? Suntem ochi si urechi! Nu stii?

Lasa pe altii! Te salut cu respect si astept raspunsul tau apicol!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde kamy » 25 Mar 2013, 19:27

giovanni scrie:Niciodata nu se se taie din picioarele matcilor ,oricare ar fii el acel picior ,aripa este altceva si se taie chiar obligatoriu in anumite cazuri.
Pentru schimbare,urgentarea schimbarii, se face altceva , nu se lasa schioapa s au fara aripa, le poti taia pe amandoua si tot nu o schimba daca nu este timpul ei de schimbare si chiar fara un picior ponteaza inca doi ani, dar sa o schimbe sigur se face ceva dar cu totul altceva !

Va puteti considra provacati la acest subiect, nu va suparati ca fac aceasta provocare dar imi tot apar afirmatii de genul , lasa i bre nea giovanni ca te injura si critica ca nu stii nimic, asa ca va rog nu va suparati , incercati si dezvoltati , cred ca este si mai interesant asa, cred eu.

Voicu ion din amzacea ierna mai multe matci intr-o famlie,taind picioarele din spate,nu stiu ce mai face mosu,nu l-am vazut de vo 10 ani,dar confirma acest lucru mosu muha din topraisar (constanta)
kamy

Mesajde Badea. claudian » 25 Mar 2013, 19:32

Mircea_63 scrie:
giovanni scrie: Va puteti considra provacati la acest subiect, nu va suparati ca fac aceasta provocare dar imi tot apar afirmatii de genul , lasa i bre nea giovanni ca te injura si critica ca nu stii nimic, asa ca va rog nu va suparati , incercati si dezvoltati , cred ca este si mai interesant asa, cred eu.

Vrei sa ne spui? Spune-ne! Ce rost are sa umblii cu cimilituri si ghicitori, dand impresia ca de fapt nici tu nu stii ci doar vrei sa faci pe interesantul si enigmaticul?

Urmareste postarile lui Jenica67! Tot respectul pentru acest om si cred ca nu vei gasi pe intreg forumul pe cineva sa zicea un cuvant de nemultumire la adresa lui. Raspunde clar, cu explicatii, cauze, efect, logic si inginereste.
!

Nea Mircea !...hai ca cu asta neai rupt gura !!!.... s-au nu nu !... stai un pic ca acum te cred ,mi-am adus aminte cum te invata domn jenica sa intaresti un roi inginereste !! :lol: ....nici nu se putea un alt exemplu demn de urmat !....
Badea. claudian

Mesajde Mircea_63 » 25 Mar 2013, 19:40

Prefer raspunsuri ingineresti ale colegului Jenica67 decat enigmistica pompoasa si raspunsurile in doi peri ale altora.
L-am dat ca exemplu pentru modul deschis si clar de a raspunde!

La fel, si la tine m-ar fi bucurat un raspuns clar in locul unuia insinuant, care nu-ti face cinste!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde jenica67 » 25 Mar 2013, 19:50

Ms domn Mircea !
jenica67

Mesajde CORNEL V. » 25 Mar 2013, 19:57

Mircea_63 scrie:Prefer raspunsuri ingineresti ale colegului Jenica67 decat enigmistica pompoasa si raspunsurile in doi peri ale altora.

La fel, si la tine m-ar fi bucurat un raspuns clar in locul unuia insinuant, care nu-ti face cinste!

Trebuie sa fii inginer ca sa dai raspunsuri utile ?
Noi,astia ,care nu avem o facultate nu ne duce mintea ?
CORNEL V.

Mesajde Badea. claudian » 25 Mar 2013, 20:06

Mircea_63 scrie:Prefer raspunsuri ingineresti ale colegului Jenica67 decat enigmistica pompoasa si raspunsurile in doi peri ale altora.

Paiii!....daca preferi asa rspunsuri ,adica " mura' ngura ".!...bre nea Mircea si nu vrei sa dezlegi" mistere "apoi eu cred ca ai sa ramai multa vreme un apicultor de duminica !!!....
Badea. claudian

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CRESTEREA MATCILOR