Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Crotalierea stupilor !

Mesajde arnautu valentin » 22 Sep 2011, 12:23

placuta se aseaza in coltul din dreapta sus a l cuibului!abia astept sa demareze identificarea ca sa pot lua transa a doua de 112!asta aste !fiecare cu interesul lui!
adi1574
arnautu valentin

Mesajde Bambucha » 22 Sep 2011, 12:44

cristi_vidican scrie:Pai ce fac eu daca folosesc stupul MER, pe care corp pun placuta, ca intr-un an se prea poate ca un stup sa sfarseasca in toamna cu alte corpuri decat cu cele cu care a inceput?

...pai e o chestie absolut noua pentru domniile lor, sa fii sigur ca nici nu si-au pus problema!
Si eu voi folosi stupul MER si nu am loc de crotal decat pe ...fundul stupului. asta e!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Adi Hodis » 22 Sep 2011, 13:43

Pentru STAT, important este sa aiba evidentza cu nr-l de stupi/familii pe care-i intretzine apicultorul/ii deoarece acum se da bani ( fondurile ) ... dar vor lua anual atit timp cat vei produce cu acei stupi.
Asta e realitatea ... si nu faptul ca se schimba componentele stupilor MER, ME s-au oricare cu fund detasabil, credeti ca-i pasa cuiva de astea ? nuuu ... doar de banii care vor trebui dati ca impozit ... in rest, vorbe.
Cine o sa vina sa-mi verifice care familie este in stupul in care era cand s-a aplicat " shtantza " ( crotalul ) ?.
Nu o sa vina nimeni ... nici dupa impozit, ca o sa-i virez eu in functie de cate familii intretin ... X fam x Y lei = Z total de plata.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde proapis13 » 22 Sep 2011, 15:13

Ca statul roman sa poata sa-ti ia impozit trebuie sa-ti si dea ceva
Atata timp cat statul nu poate face dovada ca te ajuta sa-ti intretii
familiile de albine sau sa le inmultzeshti NU te poate trage la raspundere
Intradevar este de speriat faptul ca avem declarate peste 1,2mil fam de albine
si suntem pe locul 4 in lume - pt unii - insa chiar daca le-a trecut prin minte
guvernantzilor sa impoziteze apicultura asta este metoda cea mai aproape
de adevar;crotalierea
Nimeni nu ma poate opri sa fac unificarile de toamna si sa le duc crotaliile stupilor ,,ramasi goi'''
iar ,,stupii goi'' sa-i plasez unchiului din partea mamei,sa zic asa
50 la suta din efective or sa ,,dispara'''' astfel
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jonny_it » 22 Sep 2011, 15:30

proapis13 scrie:Ca statul roman sa poata sa-ti ia impozit trebuie sa-ti si dea ceva
Atata timp cat statul nu poate face dovada ca te ajuta sa-ti intretii
familiile de albine sau sa le inmultzeshti NU te poate trage la raspundere
Intradevar este de speriat faptul ca avem declarate peste 1,2mil fam de albine
si suntem pe locul 4 in lume - pt unii - insa chiar daca le-a trecut prin minte
guvernantzilor sa impoziteze apicultura asta este metoda cea mai aproape
de adevar;crotalierea
Nimeni nu ma poate opri sa fac unificarile de toamna si sa le duc crotaliile stupilor ,,ramasi goi'''
iar ,,stupii goi'' sa-i plasez unchiului din partea mamei,sa zic asa
50 la suta din efective or sa ,,dispara'''' astfel
salve :D

Statul ca sa iti ia nu trebuie sa iti dea nimic, unele legi au disparut demult.
Romania are aproximativ 1,2 milioane de familii insa nu este nici macar pe locul 4 in Europa, suntem mai jos; in schimb stam mai bine la exporturi(nu neaparat la productie, in special pt ca avem un consum intern redus).
Totusi mi se pare o masura buna(a se citi corecta): dupa cativa ani de bagat bani in apicultura se vede ce s-a reusit.

Toata lumea cand vede placute/numere se gandeste la impozitare; cei care de ceva ani iau bani pt vaci/oi/etc platesc impozit? .. nu
jonny_it

Mesajde Adrian Galofteanu » 22 Sep 2011, 17:52

Eu unul nu cred ca este vorba de nici o impozitare. Masura cu palcutele este o mare prostie si se vede clar ca stuparii cu experienta au punctat corect! Inventarierea familiilor de albine in Romania se poate face oricand daca chiar s-ar vrea lucrul asta.
Ceea ce stiu este ca si in tari cu legi normale si cu oameni mai normali s-a incercat crotalierea si s-a dovedit a fi un mare ........ fâââââs :).

Asa ca sa nu-si faca nimeni nici probleme si nici sperante ca nu fa fi nimic schimbat in realitate. Va fi doar ceea ce a devenit obisnuinta......treburi facute pe ideea "de ce sa faci lucruri simple daca poti sa le faci complicate!

Sa auzim de bine!
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Mesajde gica » 22 Sep 2011, 18:27

Impozitarea nu va veni asa curand.De moment e vorba de PNA si de masurile in derulare.
Cu impozitarea este simplu,o iei pe cocoasa un an,anul urmator iau ei hapul.Ori ii declari morti,ori zici ca au LA,dai foc la niste vechituri,aranjezi actele cum trebuie si mai iei si niste creitari.
Nu va faceti probleme de maruntisul asta.Exista destule scapari.

Alta,voi stiti ca Fetea cu gasca e la Congresul nu stiu cat al Apimondia?
gica

Mesajde Bogdan.ag » 22 Sep 2011, 19:45

Cei de la Pitesti sunt total aerieni :shock: Au specificat ca nu este obligatorie crotalierea , momentan se cauta firma pentru producerea palcutelor si....cam atat .
Eu am ajuns mai tarziu si asa zisa sedinta de 10 minute se terminase .
Faptele noastre de azi vor avea ecou in viitor !
Bogdan.ag

Mesajde iosca » 22 Sep 2011, 19:49

arnautu valentin scrie:placuta se aseaza in coltul din dreapta sus a l cuibului!abia astept sa demareze identificarea ca sa pot lua transa a doua de 112!asta aste !fiecare cu interesul lui!

ce legatura are transa a 2-a pe 112 cu crotalierea (identificarea) ? Intreb pt ca acum vreo 2-3 luni nu era nici vorba de asa ceva. Stiu sigur, nu din auzite !
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Mesajde gica » 22 Sep 2011, 19:52

gica scrie:E vorba de toate masurile si de PNA.
Nu este obligatoriu dar cei care refuza nu vor mai primi nimic.

Nu sunt aerieni,asa este.
La fel cum este cu fotomontajul cu diploma de apicultor.Poti sa ai cati stupi vrei dar fara ea nu esti in carti.Fara ea nu ai acces la nimic.
gica

Mesajde Bogdan.ag » 22 Sep 2011, 20:26

Cand s-a semnat contractul pentru masurile acestea nu s-a specificat nimic despre crotaliere(nici chiar cu litere minuscule).
Asa ne balacim in tara asta , cu legi care pot fi interpretate dupa bunul plac al fiecaruia .
De ce nu este obligatorie aceasta masura pentru toti stuparii , sau sa se specifice clar ca este obligatorie doar pentru cei care au accesat fonduri .
Ce facem peste 4 ani sau peste 3 ani cand am incheiat o masura ?.....aruncam placutele sau le pastram pentru fotografii de familie ?
Bogdan.ag

Mesajde gica » 22 Sep 2011, 20:32

Bogdan.ag scrie:Cand s-a semnat contractul pentru masurile acestea nu s-a specificat nimic despre crotaliere(nici chiar cu litere minuscule).....
Ce facem peste 4 ani sau peste 3 ani cand am incheiat o masura ?.....aruncam placutele sau le pastram pentru fotografii de familie ?

Numai la noi se schimba potcoavele cailor din mers.
Ce facem peste 3-4 ani.... sa vedem daca mai avem stupi.
Dar asta este treaba fiecaruia.
gica

Mesajde yrynel_clau » 22 Sep 2011, 21:57

Treaba fiecaruia ziceti dom"Gica da , proiecte au accesat foarte multi care nici nu stiu sa faca diferenta intre albina si trantore,dar sa mai protejeze familia de albine de vreo boala .
Sunt apicultori cu diploma ce nu au pus mana vreodata pe vreo rama .
Credb ca trebuie sa ne implicam toti ca vom avea de suferit toti.
Ivancu Ilie-Irinel ,, Doamne", ,,Doamne" nu doarme .
yrynel_clau

Mesajde Bogdan.ag » 22 Sep 2011, 23:22

[/quote de gica] Numai la noi se schimba potcoavele cailor din mers.Ce facem peste 3-4 ani.... sa vedem daca mai avem stupi.[/quote]
Stupi(si mai ales albine) vom avea , cei care am avut si inaintea acestor fonduri , cei care iubim albina si pentru care, pe langa o sursa de venit, apicultura este o pasiune .
Daca masura crotalierii este aceea de a-i depista pe cei care nu au numarul declarat de stupi....sincer mi se pare o tampenie...daca se doreste acest lucru se poate face intr-o saptamana , cu costuri mult mai mici(chiar daca trebuie sa cada insa multe capete) .
Bogdan.ag

Mesajde liviu1965 » 24 Sep 2011, 20:01

Stati linistiti...... placutele vegheaza....
Chiar credeati ca banii aia nerambursabili sunt dati asa ..... de subzistenta?
Eu am invatat ceva in viata mea .... nimeni nu-ti da nimic gratis.

Ma uitam la plasticurile montate in ureche la vacute si purcei, cred ca si la oi am vazut..... Va fac o intrebare: de ce ?
sa-i ajute pe tarani, scuze , fermieri cu bani?

Acum aud ca se face recensamantul si la oameni......... sa pregatesc placutele ptr.oameni ?
O sa ajungem ca intr-o carte sf citita in tinerete..... nu ne vom identifica dupa nume ci dupa un numar....
liviu1965

Mesajde nicu has » 25 Sep 2011, 11:03

asa este nimeni nu da nimic pe gratis pe mine sincer nu ma intereseaza banii statului nici subvenii nimic cum nu am luat nici subventie pt stupi ,am facut totul cu banii mei lazi,rame .etc nu ma ajutat statul si acum vor sa faca tot felul de chesti pt. a lua bani din orice
nicu has

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE