Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde CristiTm » 27 Mar 2013, 22:34

parte rea e ca am inteles ca in aprilie vor fi ploi multe daca e asa rapita e sub semnul intrebarii la fel si pomi fructiferi , sper macar luna Mai sa ramana curata si cu salcamul plin de nectar dupa atata ploaie,
CristiTm

Mesajde Albinel » 27 Mar 2013, 23:04

parerea ta ??? poate fi gresita .. :) ce zici de asta ??? :)
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde Gabysgg » 28 Mar 2013, 09:47

CristiTm scrie:parte rea e ca am inteles ca in aprilie vor fi ploi multe daca e asa rapita e sub semnul intrebarii la fel si pomi fructiferi , sper macar luna Mai sa ramana curata si cu salcamul plin de nectar dupa atata ploaie,

Beleaua ca in ritmul asta albina va fii destul de putina ,asa ca degeaba vreme buna in mai ,
A nins ieri dupa amiaza destul de frumos dar de azi pare ca vremea incepe sa se schimbe.
Gabysgg

Mesajde horia_ch » 28 Mar 2013, 10:20

A nins şi la mine azi-noapte. Şi ieri... şi alaltăieri. Şi ninge şi acum. Astă noapte am avut -10°C, dar sper ca peste zi să salte cel puţin până la 0 (acum sunt deja -7).
Sper ca la acest sfârşit de săptămână să zboare şi albinele mele serios (n-au făcut-o din 13 noiembrie - au zburat o singură zi, pe 8 martie, vreo jumătate de oră) pentru că sunt prognozate 12° sâmbătă, respectiv 16° duminică. Apoi se răceşte iarăşi, destul de brusc (fir-ar!!!).
Din fericire, nu-mi fac nici un fel de probleme legate de hrană. Şi până acum n-au făcut pe ele. E bine!
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde BotaPaul » 28 Mar 2013, 12:03

Si pe la Mures ninge .. si acuma inca ,fulguieste. Va veni si vremea buna si Soarele caci el e vesnic,nori is trecatori :)
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde alt stupar » 29 Mar 2013, 11:05

Gabysgg scrie:Beleaua ca in ritmul asta albina va fii destul de putina ,asa ca degeaba vreme buna in mai ,
A nins ieri dupa amiaza destul de frumos dar de azi pare ca vremea incepe sa se schimbe.

Tine minte ce-ti spune mosu... decat albina multa, somera in salcamul inghetat mai bine asa !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Bambucha » 29 Mar 2013, 12:43

Ce inseamna albina putina in mai ? Oare cumva aceasta se poate masura in intervale albina-puiet la 1-10 aprilie cand deja avem in mare parte schimbul de generatii? Cate ne trebuie din fiecare la acea data (optimum) astfel incat sa putem da un verdict in ceea ce priveste salcamul 1 din muntenia (8-12 mai) fara sa-i plimbam pe la rapita?
Deocamdata vremea (cam) racoroasa ne impinge un pic salcamul, ceea ce personal eu cred ca e bine, e totul in grafic! Pe de alta parte si pamantul are nevoie de apa, ca ne-am saturat de seceta...
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Gabysgg » 30 Mar 2013, 06:52

alt stupar scrie:Tine minte ce-ti spune mosu... decat albina multa, somera in salcamul inghetat mai bine asa !

Aveti perfecta dreptate,oricum nu ne ramane decat ca de astazi maine cand sa anunta invalzirea vremi sa incercam sa intretinem familiile cat mai bine pentru a a avea un randament cat mai bun in situatia de fata.
Cat despre secata este foarte bine ca ploua si se reface rezerva de apa din sol,ne incurca planurile dar ne si ajuta suntem la mana naturi ea ne ia ea ne da :)
Gabysgg

Mesajde so-ri-pan » 30 Mar 2013, 18:55

CristiTm scrie:parte rea e ca am inteles ca in aprilie vor fi ploi multe daca e asa rapita e sub semnul intrebarii la fel si pomi fructiferi , sper macar luna Mai sa ramana curata si cu salcamul plin de nectar dupa atata ploaie,

Mai PRIETENI,
Oare nu a-ti participat la comferintele Doamnei ION NICOLETA!!?? Nu va amintiti cand ne spunea ca mugurii florali sunt in stransa legatura cu precipitatiile din toamna!!??
Va amintesc ce a fost anul trecut la salcamul de la ses. Pomii plini de floare...., fara frunze date!!!
Daca "bucatarie" nu a fost, de unde NECTAR?
A fost aceasi situatie. In toamna a fost seceta.
Si eu astept sa fie contrazisa regula!!!
so-ri-pan

Mesajde cristi_vidican » 30 Mar 2013, 19:01

so-ri-pan scrie:Si eu astept sa fie contrazisa regula!!!

Eu am demonstrat (în alte postări) că această regulă nu întotdeauna valabilă. Anul trecut, cel puțin în zona mea (zona Oradea) nu s-a aplicat deloc nici la salcâm, nici la tei. Acolo unde a fost floare (au fost probleme mari cu înghețul), salcâmul a dat (cât ne-a lăsat și vremea) și teiul, de asemenea a dat bine.
Vom trăi (asta nu depinde de noi) și vom vedea
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde broodness » 01 Apr 2013, 07:51

Salcamul formeaza primordiile florale pentru anul urmator in iunie-iulie, cand are nevoie de apa, iar la tei primordiile florale se formeaza martie-aprilie.... de aici si inflorirea lui foarte tarzie(iunie-iulie).
broodness

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 07 Apr 2013, 17:00

Afara-i frig si innorat,
In soba arde focul.
La stupi nu-i de umblat
Ca sa le dam siropul.

Mai aveti rabdare fratilor?
Imi zicea un veteran apicultor ca pt. unii dintre noi asteptarea venirii primaverii si a culesului poate fi la fel cu asteptarea iernii pt. cei de la drumuri:niciodata nu suntem pregatiti!
Acum ar trebui sa privim si partea buna a lucrurilor:ca tot e frig si n-avem cum lucra la stupi, stam la cotet in atelier si mai lucram cate ceva ca sa fim pregatiti de marele cules.
Eu cel putin mai am 400 de rame de facut, apoi poate sa vina....primavara calduroasa.
Asa ca de maine: "la munca de jos"!
Sanatate!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde nicu has » 07 Apr 2013, 17:12

in tara pana miercuri sunt anuntate raciri ,ploi etc
sa speram sa vina odata si vremea buna cu soare sunt satul de ploaie :(
nicu has

Mesajde hive » 07 Apr 2013, 17:19

M-am uitat si eu pe mai multe site-uri meteo si arata vreme mai calduroasa de miercuri.
hive

Mesajde nicu has » 07 Apr 2013, 18:37

da de miercuri pana pe sambata dupa care se raceste in zona mea (caransebes)
asta este mai rabdam mai punem un rand de turte :D
nicu has

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 08 Apr 2013, 19:51

La noi n-a sarit mercurul de 5*C astazi(metal greu!), cu toate acestea, multe albine veneau la adapator, Saracele!
stoenescu gheorghe-gabriel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE