Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Mihaita

Mesajde Mihaita » 29 Mar 2013, 14:11

mihailazar scrie:Certificat sanitar veterinar de transport- se elibereaza gratuit de catre medicul de circumscriptie- si document prin care sa faceti dovada ca stupii va apartin( extras din registrul agricol sau carnet de mambru intr-o forma asociativa. Aceasta este partea teoretica , in realitate ,pt cativa stupi, nu o sa va intrebe nimeni nimic..

Multumesc mult. De certificat sanitar pot sa fac rost dar de document prin care sa fac dovada ca stupii imi apartin nu am cum sa fac rost atat timp cat eu iam luat de la un batranel. Am gasit anunutul pe internet si am sunat.
Mihaita

Mesajde Gabysgg » 29 Mar 2013, 14:49

Mihaita scrie:
mihailazar scrie:Certificat sanitar veterinar de transport- se elibereaza gratuit de catre medicul de circumscriptie- si document prin care sa faceti dovada ca stupii va apartin( extras din registrul agricol sau carnet de mambru intr-o forma asociativa. Aceasta este partea teoretica , in realitate ,pt cativa stupi, nu o sa va intrebe nimeni nimic..

Multumesc mult. De certificat sanitar pot sa fac rost dar de document prin care sa fac dovada ca stupii imi apartin nu am cum sa fac rost atat timp cat eu iam luat de la un batranel. Am gasit anunutul pe internet si am sunat.

Teoretic dupa ce ai cumparat stupi trebuia sa mergi sa ii declari la primarie,dar acest lucru se face doar daca ai teren in proprietate (multi ani am avut stupi pe numele lui taicamiu fiindca nu detineam teren in proprietate),si de acolo se da un extras din rol sau prin certificatul de producator.
Gabysgg

Mesajde Mihaita » 29 Mar 2013, 22:19

Terenul pe care iam tinut si ii tin nu este in proprietatea mea. Este terenul unui domn cu care am vorbit si ma lasat sa stau cu ei acolo. Dar o sa ii duc la tara unde pamantul este trecut pe numele bunicului meu.
Mihaita

Mesajde Mihaita » 02 Apr 2013, 20:07

Astea 2 zile au fost bune. Sa speram ca pot sa mut stupii la mine la tara la sfarsitul saptamanii asteia. Daca nu astept pana saptamana viitoare. Sper sa nu fie timpul rau ca se face drumul de la mine de la tara urat si nu pot sa ii mai duc. La voi cum mai merge treaba?
Mihaita

Mesajde Mihaita » 02 Apr 2013, 20:33

Stie cineva ce acte trebuie ca sa ma inscriu la cursurile de apicultura. In ce perioada si unde se tin?
P.S: Intelesesem de la cineva ca se tin si primavara si toamna.
Eu oricum vreau sa ma duc sa le fac.
Cu stima, Mihaita
Mihaita

Mesajde danielmihai » 03 Apr 2013, 18:36

du-te cel mai bine si intreaba la asociatie si ei or sa iti spuna cel mai bine ce trebuie.
dar ca sa iti faci o idee uite ce imi aduc eu aminte ca mi-a trebuit mie:
-certificat de la medic ca esti sanatos
-copie buletin
-copie ultimul act de studiu
-o taxa in valoare de nu mai stiu :D :lol: parca pana in 200 de lei
danielmihai

Mesajde Mihaita » 03 Apr 2013, 20:36

danielmihai scrie:du-te cel mai bine si intreaba la asociatie si ei or sa iti spuna cel mai bine ce trebuie.
-copie buletin

De bani nu e problema. Dar am de facut drumuri dupa documentele necesare. Eu sunt acum clasa a9-a. Deci, eu ar trebui sa ma duc la scoala la care am fost in gimnaziu sa iau o foaie pe care trebuie sa scrie ca am terminat 8 clase sau cum? Multumesc oricum si sper ca nu v-am suparat cu intrebarile mele. Stima
Mihaita

Mesajde cobi » 04 Apr 2013, 09:42

danielmihai scrie:du-te cel mai bine si intreaba la asociatie si ei or sa iti spuna cel mai bine ce trebuie.
-copie buletin

Confirm si eu actele, prezentate de Daniel. :)
cobi

Mesajde cobi » 04 Apr 2013, 09:45

Mihaita scrie:De bani nu e problema. Dar am de facut drumuri dupa documentele necesare. Eu sunt acum clasa a9-a. Deci, eu ar trebui sa ma duc la scoala la care am fost in gimnaziu sa iau o foaie pe care trebuie sa scrie ca am terminat 8 clase sau cum? Multumesc oricum si sper ca nu v-am suparat cu intrebarile mele. Stima

Da, iti trebuie actul ca ai terminat 8 clase; cunosc pe cineva care nu terminase liceul si cu un asemenea document a venit la curs. Daca vrei sa faci cursul doar sa inveti cate ceva, cauta mai bine un stupar cu experienta si practica pe langa el, plus ceva literatura de specialitate :), sunt sigur ca te va ajuta mai mult.

Bravo,
Spor si albine sanatoase!
cobi

Mesajde danielmihai » 04 Apr 2013, 09:57

nu stiu de varsta dar s-ar putea sa te impiedice...cel mai bine intereseaza-te la ce asociatie se tin aceste cursuri pentru toate detaliile!
danielmihai

Mesajde Mihaita » 05 Apr 2013, 15:34

cobi scrie:
Mihaita scrie:De bani nu e problema. Dar am de facut drumuri dupa documentele necesare. Eu sunt acum clasa a9-a. Deci, eu ar trebui sa ma duc la scoala la care am fost in gimnaziu sa iau o foaie pe care trebuie sa scrie ca am terminat 8 clase sau cum? Multumesc oricum si sper ca nu v-am suparat cu intrebarile mele. Stima

Da, iti trebuie actul ca ai terminat 8 clase; cunosc pe cineva care nu terminase liceul si cu un asemenea document a venit la curs. Daca vrei sa faci cursul doar sa inveti cate ceva, cauta mai bine un stupar cu experienta si practica pe langa el, plus ceva literatura de specialitate :), sunt sigur ca te va ajuta mai mult.

Bravo,
Spor si albine sanatoase!

Multumesc la fel. Numai bine
Mihaita

Mesajde Mihaita » 05 Apr 2013, 15:36

danielmihai scrie:nu stiu de varsta dar s-ar putea sa te impiedice...cel mai bine intereseaza-te la ce asociatie se tin aceste cursuri pentru toate detaliile!

Acum nu. Poate la anu'. Poate fi si cum ziceti dvs. Da eu am auzit ca trebuie minim 8 clase. Multumesc mult
Mihaita

Mesajde Mihaita » 14 Apr 2013, 20:23

Si vineri si ieri si azi am fost la stupi si m-am uitat cum carau polen. A fost si este vreme buna numai buna de cules. Au crescut cate o rama pe o parte intr-o zi. Azi a fost mai rau
pentru ca pe la ora 4 s-a pus vantul tocmai cand voiam sa fac cateva poze. Am facut rost si de un vaccin gratis de la o albina "darnica".
Va urez tuturor cules bogat si sa va mearga stupii cum doriti.
In ultima saptamana am la tara la Livezi la 100 km de Rm Valcea pentru a pregati locul unde o sa ii pun dar a fost rau pentru ca a plouat 3 zile la rand. Vineri ii mut din oras.
Mihaita

Mesajde Mihaita » 21 Apr 2013, 15:31

Salut tuturor,
Am mutat stupii la tara. Numai bine. Corcodusul era inflorit, iar prunii la mine in curte nu au inflorit. Cred ca maine-poimaine infloresc.
Pun si cateva poze.
Fişiere ataşate
P4200011edited.jpg
P4200010edited.jpg
Fanarul strica aspectul. Dar mai am niste stupi vechi pe care ii tin sub el. Atfel l-as darama.
Mihaita

Mesajde Mihaita » 21 Apr 2013, 15:36

Sa va fereasca Dumnezeu pe toti de ce mi s-a intamplat mie. Dupa ce am desfacut urdinisurile la ei, albinele din stupul gri nu ieseau deloc afara. Dupa ce s-au mai linistit i-am verificat si cand am ajuns la el am vazut ca se rupsesera 3 rame, 2 cu miere si una cu puiet. Singura pe care am salvat-o a fost cea cu puiet, cele cu miere facandu-se praf. Am strans cuibul in 5 rame fiindca multe albine au murit strivite de ramele care s-au rupt. Cele 3 rame care s-au rupt erau vechi si le-am luat de la acel batran de la care am cumparat stupii. Din 6 rame cat aveau in ei vara trecuta, 4 erau vechi si urate. Stupii iam transportat cu o remorca pe 2 roti trasa de un Golf 4.
Pun si cateva poze de cand ii aveam in oras.
Fişiere ataşate
P4160002edited.jpg
P4160001edited.jpg
Mihaita

Mesajde lucky5strike » 21 Apr 2013, 22:24

Te-ai asigurat sa fie ramele fixe inainte de transport?
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?