Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stimularea cu turte .

Mesajde joohny » 20 Mar 2013, 08:30

VA salut D-le DaniApis.Acest lapte praf era pt. copii.Am si lapte praf pt. vitei insa l-am folosit pe acesta deoarece se cam apropia de data expirarii.Dupa omogenizare eu l-am gustat si imi placea.Daca nu le va placea in urmatoerele zile atunci o sa le-o iau si le dau numai miere si apifonda.Si totusi sper ca nu am gresit prea tare.Multumesc pt. informatie.Sanatate.
joohny

Mesajde vasilefi » 20 Mar 2013, 08:52

ce se intampla daca turta are prea multa proteina? nu o mananca albinele?
vasilefi

Mesajde jenica67 » 20 Mar 2013, 10:13

Nu este atractiva pentru ele si nu o baga in seama.
jenica67

Mesajde joohny » 20 Mar 2013, 11:50

Va salut.Eu din turta preparata mai sus de mine le-am dat cite o lingurita pe rame si am obs. ca se inghesuiau la mincare.Acum sper sa sparga punga si sa se apuce de treba.Poate o sa fac albine grase in loc de miere.Important ca indiferent de care o sa fie ,numai sa fie.Aceasta pt. incurajare deoarece sint in primul an in acest domeniu.Sanatate.
joohny

Mesajde vladutz » 20 Mar 2013, 21:56

Joohny nu o sa ai albina grasa :lol: cum zici u :lol: ..e foarte bine ca te-ai gandit sa le dai turta ca stimulent in zilele astea racoroase deoarece siropul acum ar provoca umezeala in stup!..oricum in zilele asta cu frig nu stiu cat o sa ponteze matca pentru ca de joi vine cod galben de ninsor..dar macar au ce face in ziele friguroase
vladutz

Mesajde vasilefi » 20 Mar 2013, 22:26

le-am dat turta in punga acum 10 zile. doar un stup, cel mai slab din toti, a mancat-o.
restul abia s-au atins de ea. am mai intepat in cateva locuri punga.
cred ca am pus prea mult lapte praf :(
vasilefi

Mesajde vladutz » 21 Mar 2013, 20:03

vasilefi...nu s-au atins de turta doar cel slab pentru ca restul aveau provizi necesare..si pastura si miere...nu le mai trebuie turte! :D ..o sa se apuce de ea pe vreme rea cand nu au ce face!...daca vrei sa se apropie cat mai rapid...pune putin sirop cu protofil pe ea !
vladutz

Mesajde un OM » 30 Mar 2013, 00:03

O firma din Bacau comercializeaza un lapte praf pentru ...albine. Pretul se pare ca a fost marit undeva spre 180 lei sacul de 25 de kg. Cum vi se pare compozitia?
" ... vinde LAPTE PRAF DEGRESAT LACTOCALF ( Franta) pretabil pentru fabrici de branza, albine, etc… cu urmatoarele caracteristici : lapte praf de origine organica ( din lapte) cu proteina 40 % si grasime 1 % . Sacul de 25 kg. se vinde la pretul de 146 roni ( plata cash ). 0752933650 "
Multumesc.
un OM

Mesajde BotaPaul » 30 Mar 2013, 12:34

e ieftin ,si daca e si bun .. e perfect . la 40 % proteina , e super. cel de vitei are undeva la 28% -30% . si e 9Lei - 9 ,5 LEI .
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde vladutz » 30 Mar 2013, 23:07

Ii bun laptele acela..doar sa vezi termenul de valabilitate!...cea mai buna metoda pe vremea asta asa friguroasa sunt turtele...merge si siropul dar nu prea il cara albinele in stup din hranitor!..doar daca il bagi in intr-o rama mai goala :P
vladutz

Mesajde balasbebe » 31 Mar 2013, 07:19

Nu cred ca voi folosi vreodata lapte praf, soia, rumegus, faina sau alte prafuri. O matca tanara face cat un sac de lapte praf.
balasbebe

Mesajde catalin_CJ » 31 Mar 2013, 09:59

Am facut 2 tipuri de turte :
1 - 4kg zahar 1kg miere 5g sare de lamiie. E pe turta asta au consumato foarte bine cite o punga pe saptamina .
2 - 4kg zahar 1kg miere 5g sare de lamiie 500g lapte praf cu 1% grasime si 35% proteine. Am dat turta asta saptamina asta care a trecut si a fost frig la control au cosumato doar pe jumatate in plus cind leam deschis o albina a iesit sa pus pe capac si sa c*cat instant urit de tot )) avea abdomenu marit umflat. Mie teama sa nu le provoc vreo diaree.
Ce ma intreb eu e din ce motiv nu au consumat asa bine a 2 varianta de turta nu le place? sau pentru ca a fost prea frig? Retele sint de la un prieten nu vi le recomand dar eu asta am incercat.
catalin_CJ

Mesajde adrian.vintila » 31 Mar 2013, 10:18

Fara indoiala matcile tinere inseamna mult. Dar nici matca aia tanara nu oua de nebuna daca nu are proteina sa hraneasca puietul.
Asa ca e mai buna combinatia matca tanara si sac de lapte praf.
adrian.vintila

Mesajde balasbebe » 31 Mar 2013, 12:47

Daca ne ajuta putin natura, si este mancare in lada matca oua fara probleme. Cine vrea sa incerece sa dea. Incercati si pe cateva lazi martor sa vedeti daca este vreo diferenta.
balasbebe

Mesajde adrian.vintila » 31 Mar 2013, 12:59

daca nu gresesc sunteti din zona salaj.
la dvs poate nu e nici o diferenta dar la mine am dat ieri un sac de 25 kg. azi cred ca vor lua la fel
adrian.vintila

Mesajde cipry74 » 31 Mar 2013, 13:00

catalin_CJ scrie:Am facut 2 tipuri de turte :
1 - 4kg zahar 1kg miere 5g sare de lamiie. E pe turta asta au consumato foarte bine cite o punga pe saptamina .
2 - 4kg zahar 1kg miere 5g sare de lamiie 500g lapte praf cu 1% grasime si 35% proteine. Am dat turta asta saptamina asta care a trecut si a fost frig la control au cosumato doar pe jumatate in plus cind leam deschis o albina a iesit sa pus pe capac si sa c*cat instant urit de tot )) avea abdomenu marit umflat. Mie teama sa nu le provoc vreo diaree.
Ce ma intreb eu e din ce motiv nu au consumat asa bine a 2 varianta de turta nu le place? sau pentru ca a fost prea frig? Retele sint de la un prieten nu vi le recomand dar eu asta am incercat.

......

cu ce scop ai adaugat sare de lamaie in turta..?....nu prea isi are rostul ....mai bine adaugai ceva protofil
cipry74

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA