giovanni scrie:La tratamentele ceva mai putenice ,urmariti in primele 15 minute ce frumos merg matcile prin fata stupilor, pe picioarele postamentelor ,pe sub urdinisuri , mai ales cele tinere,
Am pierdut 11 iarna asta,(in tomna la tratament) ,am incercat ceva nou si cu toate ca stiam, nu am urmarit decat superficial si m au pacalit , au fost de toate varstele, in acest caz nu se gaseste matca moarta pe fundul stupului.
giovanni scrie:METODA,
SCURTATI ANTENA !
stoenescu gheorghe-gabriel scrie:Va salut prieteni!
Indraznesc sa va mai provoc cu inca o intrebare:
-Daca avem matci neimperecheate in perioada tratamentelor contra paduchilor,actionam si la familiile cu aceste matci?(Excludem ideea"tratam familia nu matca"!)
stoenescu gheorghe-gabriel scrie:Producem matci si dupa 1 aug. cand dam Varachet, si dupa 1 sept cand punem mavrirol! Cosecinte?
stoenescu gheorghe-gabriel scrie:giovanni scrie:La tratamentele ceva mai putenice ,urmariti in primele 15 minute ce frumos merg matcile prin fata stupilor, pe picioarele postamentelor ,pe sub urdinisuri , mai ales cele tinere,
Am pierdut 11 iarna asta,(in tomna la tratament) ,am incercat ceva nou si cu toate ca stiam, nu am urmarit decat superficial si m au pacalit , au fost de toate varstele, in acest caz nu se gaseste matca moarta pe fundul stupului.
Dar in cazul matcilor nef. ,influienteaza tratamentul iesirea la zbor, orientarea sau capacitatea pontei lor ulterioare?
Multumesc!
giovanni scrie:ESTE imposibil sa nu schibe acea matca , daca prinde salc. si sunt intreruperi de cules ploi etc, adica timp prielnic ptr roit prima data va incepe cu 2-3 botci dupa ,posibil sa dea in roit , depinde cat de scurta este antena ,daca este scurta ,scurta, nu cred sa ajunga salc.
Cand taiam , o faceam incepand cu 20-25 iulie pana la 15 august, nu stiu comportarea sigura de primavara dar anticipez exact ce am scris mai sus.
giovanni scrie:Daca o tai mai jos o schimba mai repede dar sa fie albina si polen destul sa iese de calitate viitoarea matca.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 69 vizitatori