Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupina mea Oltenia

Mesajde doctorasulcelviteaz » 01 Apr 2013, 21:29

Multumesc pt raspuns la toata lumea . mai vin cu o intrebare am oferit la 10 stupi turte de zahar cu inlocuitor de polen feed bee . Doar am impartit punga dw 1 kg in 5 pungi le am perforat si le am pus pe rame . E ok asa sau mai trebuia sa fac ceva ? Multumesc pt raspunsuri .
doctorasulcelviteaz

Mesajde GORE19712000 » 01 Apr 2013, 21:30

maimult decat suficient
Pasiunea, speranta si perseverenta sunt motorul vietii.
GORE19712000

Mesajde doctorasulcelviteaz » 03 Apr 2013, 14:02

Salutare la toata lumea , vin si eu cu urmatoarele intrebari :
- as dori ca acum in primavara sa fac tratament cu varachet , de aici am 2 intrebari daca mai este hrana solida ( turte ) pe care nu le-au consumat pot sa fac tratamentul cu hrana in stup sau sa o scot afara ?
- este obligatoriu sa fie 12 grade afara cat fac trtamentul sau merge si daca dimineata sunt 9 grade si se incalzeste dupa amiaza ?
Multumesc pt raspunsuri .
doctorasulcelviteaz

Mesajde janese » 03 Apr 2013, 14:51

trebui sa ai siguranta ca dupa tratament albinele vor zbura afara...se zice ca dupa afumare cu amitraz se creaza o stare de defecare la albine si deaia trebui sa indeplinesti conditia asta
janese

Mesajde doctorasulcelviteaz » 03 Apr 2013, 19:34

Multumesc pt raspuns . am inteles cu temperatura dar cu turtele care mai sunt pe rame ce fac le las cand fac tratamentul ? Ma gandesc ca nu e problema de vreme ce mierea din rame e ok ?
doctorasulcelviteaz

Mesajde doctorasulcelviteaz » 26 Apr 2013, 23:12

Vad ca pe zi ce trece se incalzeste afara . pot sa despachetez stupii ? Au puiet capacit si aduna polen . multumesc pt raspunsuri .
doctorasulcelviteaz

Mesajde liviutzbogos » 27 Apr 2013, 10:38

De acum sunt cate 30 de grade ziua...eu am peste rame o panza subtire si niste ziare, atat. Daca aveti hartii, cartoane si dinastea deasupra, eu zic ca nu le deranjeaza cu nimic, din contra, absoarbe posibila umezeala, izoleaza impotriva caldurii daca sunt in soare si nu la umbra.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde valentin.stan » 29 Apr 2013, 19:31

salutare!
Sunt nou pe forum si in apicultura, asa ca va rog sa scuzati intrebarile care pot parea prostesti pentru unii dintre voi.
De curand am achizitionat 3 stupi cu 3 familii de albine. Stup vertical, 10 rame 1/1. Astazi am deschis pentru prima data capacul de unul singur si am verificat toate ramele.
Observatii:
- intre 5 si 7 rame cu puiet capacit si necapacit, restul pana la 10 cu propolis/miere
- pe ramele cu puiet 5% celule de trantor
- matca exista (cel de la care am cumparat a zis ca matcile au 1-2 ani)
- albine acoperitoare pe rama - cam 50% pe fiecare rama la ora 15 (daca are vreo relevanta)
Intrebari:
Cum vi se pare proportia albinelor ce acopera rama?
Cum ar trebui sa le stimulez pentru a inmulti albina pana la salcam(in zona la aprox 500m exista o pepiniera cu pomi fructiferi, islaz si o padure de salcam)?
Ce tratamente trebuie sa le fac si in ce moment?

PS: Caut apicultor in zona Slatina -Olt pentru a achizitiona dupa salcam 100 de roiuri. As vrea sa particip la operatiunea de roire artificiala alaturi de el pentru a invata cate ceva. Cei care doresc sa ma ajute, rog mail la valentin.stan@ymail.com
valentin.stan

Mesajde doctorasulcelviteaz » 01 Mai 2013, 15:17

Revin cu unele nelamuriri , am fost azi la stupi , din stupii cu care am iesit in primavara la toti am gasit puiet capacit si toti culeg polen , dar ce nu inteleg ar fi faptul ca la 3 dintre ei este ceva mizerie la urdinis , am presupus ca ar avea diaree dar in stup si pe rame nu este mizerie doar la urdinis ( atasez mai jos poze ) .
Stupii au fost toti roiuri tinere si am fost nevoit sa pun turte din toamna pana acum o saptamana ( este posibil sa fie de la turte ( Apimel/Apifonda ?si daca este de la turte de ce nu au toti ? )
Multumesc pt raspunsuri .
Fişiere ataşate
IMG598.jpg
IMG596.jpg
IMG595.jpg
doctorasulcelviteaz

Mesajde namzeb » 01 Mai 2013, 16:54

Doctorasule acolo ai furtisag,da cu degetul si vezi ca se lipeste,accea este miere furata.Redu urdinisul la cit intra doua albine una pe linga alta si sterge bine cu apa restul de miere de pe scindura de zbor.Si daca nu se intrerupe furtisagul vezi care este hotul si schimba locul stupilor.Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde doctorasulcelviteaz » 01 Mai 2013, 23:09

namzeb scrie:Doctorasule acolo ai furtisag,da cu degetul si vezi ca se lipeste,accea este miere furata.Redu urdinisul la cit intra doua albine una pe linga alta si sterge bine cu apa restul de miere de pe scindura de zbor.Si daca nu se intrerupe furtisagul vezi care este hotul si schimba locul stupilor.Cu respect

Ai dreptate , este lipicios , maine o sa reduc urdinisurile si o sa sterg acolo , de mutat nu prea am unde . Dar este la 3 , restul sunt ok .
In legatura cu hotul , te referi la albine de la alt stup si nu la altceva ?
doctorasulcelviteaz

Mesajde LUCIAN AVRAM » 01 Mai 2013, 23:14

colegu namzeb se refera la ..............albine , bineinteles :) , daca era un altfel de hot te uitai la locul unde au fost stupii :x
LUCIAN AVRAM

Mesajde doctorasulcelviteaz » 01 Mai 2013, 23:20

Maine la ora 6 , sunt sa stramtorez urdinis , la restul de langa si la care nu sunt probleme am urdinis la aproximativ 5 cm le las asa sau stramtorez si acolo ?
Miere pe rame nu prea aveau , aveau polen si puiet , sa le mai fac ceva sau daca stramtorez isi culeg ele ?
Mai am niste rame cu miere de la stupii care au murit peste iarna si pe ele mai era ceva miere sa le-o dau la lins sau declansez si mai rau furtisag ?
Multumesc pt raspunsuri anticipat
doctorasulcelviteaz

Mesajde doctorasulcelviteaz » 02 Mai 2013, 20:24

La unul din stupii cu problema nu am mai gasit decat cateva albine moarte pe fund in rest nimic ( stup mort ) . la cei 2 la care am avut problema matca prezenta , puiet cam cat o palma pe 2 rame acoperit de albina ( putina dupa parerea mea ) si ceva polen . Am stramtorat urdinis la maxim si le am dat cam 50 ml de sirop cu protofil , nu am avut alta idee la acel moment . Multumesc pt raspunsuri anticipat . Sarbatori fericite .
doctorasulcelviteaz

Mesajde doctorasulcelviteaz » 17 Aug 2013, 22:28

Salutare la toata lumea .
Am si eu o intrebare , as dori sa stimulez stupii pe finalul lunii cu sirop + protofil .
Intrebarea mea este daca pot folosi o sticla de protofil pe care am deschis-o in toamna lui 2012 . Am citit eticheta si sincer nu m-a lamurit daca o data deschisa trebuie sa o folosesc toata sau trebuie folosit imediat doar combinatia sirop + protofil .
Multumesc anticipat .
doctorasulcelviteaz

Mesajde Mircea_63 » 17 Aug 2013, 22:32

Foloseste-o linistit!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?