Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Luare de pozitie fata de reclama "profului on-line"

Mesajde feerary » 30 Mar 2013, 04:08

badguy_goodguy scrie:O secunda... ideile nu pot fi brevetate.
Gen nu poti sa brevetezi pentru a ajunge pe marte cred ca e nevoie de o racheta.

Si e diferenta dintre brevet de inventie si patent. Daca produci Dacia Logan folosesti anumite patente,etc, insa nu se pune ca ai "redescoperit roata" si motorul in 4 timp.

Asa si eu pot sa iau un patent pt. orice prostie. Stupul din polireutan are si el patent sau ceva de genul. Asta nu inseamna ca nu pot face si eu unul din poliuretan, polistiren.... insa sa nu-l copiez identic.

Nu stiu cum se numesc astea in Romania: brevet de inventie,etc... dar daca faci o batura gen pepsi altul poate face cola, doar sa nu iti copiez toata tehnologia.

sunt total deacord cu tine... insa eu voiam sa scot in evidenta altceva...in contextul, bio stup, miere bio... noua tehnologie etc, etc. oricum a reusit ursu sa scoata brevet pe un model orizontal+ ca iernarea 3 in 1 se practica( asa se vb pe forum)... sper ca sa inteles ironia ref la brevetul pe idee
feerary

Mesajde badguy_goodguy » 30 Mar 2013, 04:18

Revin... i-au dat brevet de invetie.

Ideile, etc nu pot fi brevetate, trebuie ceva concrect:
http://www.osim.ro/faq/faq_a.htm

Dar sa vedeti cum sta treaba, aici a fost publicata si inventia domnului Ioan Ursu:
http://www.osim.ro/publicatii/brevete/b ... 1_2010.pdf
Cred ca ii ia 30 minute pana se incarca. Cautati (dupa 5-10 minute ca pana atunci nu se incarca pana la Ioan Ursu) dupa "ursu" folosindg CTRL +

(57) Invenţia se referă la un stup pentru eliminarea pe
cale naturală a unor paraziţi,
folosit în aplicultură, şi
la o metodă de înmulţire dirijată a unei familii de
albine
. Stupul conform invenţiei este confecţionat din
lemn de brad, având o formă paralelipipedică, şi
cuprinde, în partea superioară, o zonă unde se poate
plasa o magazie, două fante urdiniş şi un grătar separator,
situat în partea opusă fantelor urdiniş, prevăzut
cu nişte fante separate la o distanţă egală cu distanţa
standard dintre două rame dintr-un cuib, distanţa
dintre grătar şi un perete formând un buzunar care
este despărţit de o diafragmă în două locaşuri (1 şi 2),
pentru introducerea unei rame de control şi, respectiv,
pentru creşterea unei mătci de rezervă. Metoda
conform invenţiei constă în introducerea, într-un
(11) 125811 A0
locaş al unui buzunar dintr-un stup, a două rame pe
care se află două botce selecţionate din nişte mătci
valoroase,
aşteptarea până când matca începe să
depună ouă, moment în care este disponibilă pentru
a prelua o familie de albine nouă, aşezarea ramei cu
matca pe locul unei rame de control, care este despărţită
momentan de familie prin plasarea unei diafragme
cu o sită în spatele unui grătar din stup
, apoi
ridicarea după două sau trei zile a diafragmei, pentru
deplasarea mătcii, pentru formarea unei noi familii de
albine sau pentru înlocuirea unei mătci mai slabe,
şi,
în final, introducerea în locaşul rămas gol a altor
două botce, pentru continuarea procesului de creştere
a unei noi mătci selecţionate, asigurând astfel înmulţirea
controlată şi dirijată a unei familii de albine.
Revendicări: 4
Figuri: 5

N-am inteles nimic! De ce doua botci si nu una?! se bat intre ele daca sunt doua... :!: :?:
badguy_goodguy

Mesajde feerary » 30 Mar 2013, 13:13

badguy_goodguy scrie:
N-am inteles nimic! De ce doua botci si nu una?! se bat intre ele daca sunt doua... :!: :?:

nici nu masi fi asteptat sa se inteleaga ceva....
referitor la asa zisa miere bio de care vb si se lauda ca nu face tratament cu VF pt a nu a afecta mierea, sa fim seriosi, numa apicultor nu-i ala care face tratament in timpul culesului. Referitor la acea "rama oarba" si modul lui de a o folosii, din cate am vazut din filmarile lui ii ineficienta impotriva acarianului. A recunoscut ca nu a scoso la timp si sunt cazuri in care era miere pe ea sau nimic. Asa ca pofta buna Varroua! (ar da randamentul care zice el doar daca, eventual, i se ataseaza un caine dresat sa insoteasca orbii)
tot timpul tre sa fie cu folia pe ei ca de trece albina dintr-o parte in alta sa zis cu matca... apai sa mai vb de furtisag?! cand el face stimulari si hraniri 3 in 1
Nimic din ceea ce zice el nu e plauzibil.
E adevarat ca rama claditoare are rolul ei si este folosita dar asta tot nu scapa o familie de VF.
feerary

Mesajde badguy_goodguy » 30 Mar 2013, 14:46

Apropo de acarieni ... sper sa nu breveteze cineva o inventie gen "burete inmuiat in grefuit".

Grefuitul fiind folosit in unele tari ca si tratament natural contra varooei. Paduchele fiind orb se lasa sedus de miros si cade dupa rama. Aici parca axil oxalcic (cred ca asa se numeste) sau suc de lamaie. Ar trebui incercat si cu ceapa sau alte mirosuri.

A se vedea sticlele de BeeVital ca de ex. Functioneaza dupa acelasi principiu.
badguy_goodguy

Mesajde badguy_goodguy » 31 Mar 2013, 10:43

Uite, se poate cere patent pt. orice..
http://www.gandul.info/magazin/asa-ar-p ... e-10701022

Am ideea ca in Romania si pantentele se numesc tot brevete de inventie dar au o alta clasa ca de ex,etc.
Din acelasi motiv Chinezii cloneaza Apple si Samsung :D
Ar fi tare ca sa apara stupul bio contrafacut :D
badguy_goodguy

Mesajde feerary » 31 Mar 2013, 13:28

In Romania se foloseste termenul bio cam la tot pasul: produse bio, tratamente bio, medicamente bio, etc. Chiar recent vazusem un reportaj la Tv despre mancarea asa zis bio care nu e nici pe departe bio si cat de usor poti obtine pentru un produs sau mai multe , certificat care sa ateste ca alimentele pe care le produci si comercializezi sunt bio. Daca imi aduc aminte saptamana trecuta pe Pro "Romania te iubesc". Asa ca nu e nici o mirare ca Ion isi numeste mierea pe care o produce "bio"...
Stup bio contra-facut?! vreti sa ajunge-ti in judecata cu Ursu? :)) sau sa plateasca maicutele sa va blesteme... :shock:
ii clar ca acel model de stup care defapt ii un plagiat (si asta se pedepseste conform legii), nu da rezultatele promise si asteptate, iti da doar dureri de cap cant ii vb sa intervii intr-o familie; asa ca cine crezi ca ar pierde timpul cu comercializarea lui inafara de un profesor exclus din invatamant care are viziuni ireale!?
feerary

Mesajde LUCIAN AVRAM » 31 Mar 2013, 14:20

badguy_goodguy scrie:
LUCIAN AVRAM scrie:
badguy_goodguy scrie:
CORNEL V. scrie:500 ti-i se pare un pret onest? :shock: ...atunci ...... ii da la un pret modic....si face mobila fata de unii care se dau mari meseriasi

Cine e Lucian Avram?

.

RASPUNS : un fraier :(

Dezvolta...

nu vreau :D
LUCIAN AVRAM

Mesajde badguy_goodguy » 31 Mar 2013, 14:38

feerary scrie:In Romania se foloseste termenul bio cam la tot pasul: produse bio, tratamente bio, medicamente bio, etc. Chiar recent vazusem un reportaj la Tv despre mancarea asa zis bio care nu e nici pe departe bio si cat de usor poti obtine pentru un produs sau mai multe , certificat care sa ateste ca alimentele pe care le produci si comercializezi sunt bio. Daca imi aduc aminte saptamana trecuta pe Pro "Romania te iubesc". Asa ca nu e nici o mirare ca Ion isi numeste mierea pe care o produce "bio"...
Stup bio contra-facut?! vreti sa ajunge-ti in judecata cu Ursu? :)) sau sa plateasca maicutele sa va blesteme... :shock:
ii clar ca acel model de stup care defapt ii un plagiat (si asta se pedepseste conform legii), nu da rezultatele promise si asteptate, iti da doar dureri de cap cant ii vb sa intervii intr-o familie; asa ca cine crezi ca ar pierde timpul cu comercializarea lui inafara de un profesor exclus din invatamant care are viziuni ireale!?

Hai sa fim seriosi... ideea unui gratar separator prin care pot trece albinele... si care unifica mirosul de la 3 familii diferite. Nu e cam noua?
badguy_goodguy

Mesajde topy » 31 Mar 2013, 20:17

ar fi bine daca albina online ar face filmulete pe un sezon intreg. pana acum am retinut ca e foarte multa umiditate in stup.(bila neagra). la zeci sau sute de lazi tre sa vin cu sacul de var.nu mai vb de timpul pierdut.
topy

Mesajde octav88 » 31 Mar 2013, 21:13

badguy_goodguy scrie:
feerary scrie:In Romania se foloseste termenul bio cam la tot pasul: produse bio, tratamente bio, medicamente bio, etc. Chiar recent vazusem un reportaj la Tv despre mancarea asa zis bio care nu e nici pe departe bio si cat de usor poti obtine pentru un produs sau mai multe , certificat care sa ateste ca alimentele pe care le produci si comercializezi sunt bio. Daca imi aduc aminte saptamana trecuta pe Pro "Romania te iubesc". Asa ca nu e nici o mirare ca Ion isi numeste mierea pe care o produce "bio"...

Hai sa fim seriosi... ideea unui gratar separator prin care pot trece albinele... si care unifica mirosul de la 3 familii diferite. Nu e cam noua?

NU nu este noua consultati manualul apicultorului editiile din anii 80 la tehnici de cretere in stupul orizontal si veti veda ca este acelasi lucru doar difera numele cutiei... principiul de baza este acelasi
octav88

Mesajde badguy_goodguy » 06 Apr 2013, 03:06

Nu sunt eu ...
badguy_goodguy

Mesajde feerary » 06 Apr 2013, 21:15

sa nu uitam ca e diferenta intre o inventie si o idee sau imbunatatire... ex nu chiar bun : ii pun la bicicleta pe ghidon alte 2 manere (era o moda cu "coarnele" alea pe ghidon cu care tineai directia); asta nu inseamna ca am inventat un nou tip de bicicleta. Este doar un accesoriu, sau o piesa in plus.
ceea ce prezinta Ursu, este doar o lada orizontala la care s-a adaugat niste "accesorii". parerea mea ii ca n cazul Ioan Ursu, nu putem discuta de o inventie.
feerary

Mesajde alt stupar » 06 Apr 2013, 21:51

badguy_goodguy scrie:Nu sunt eu ...

trebuie sa ai grozav de mult timp liber de irosit aiurea ca sa lucrezi cum lucreaza ala... acuma voi lua sitaaa... acuma voi scoate o ramaaa... acuma voi pune foliaaa...
sau,
trebuie ca te plictisesti grozav in fata calculatorului de ai rabdare sa vezi o filmare d`asta pan` la capat...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde jenica67 » 06 Apr 2013, 22:30

feerary, asa zisul "stup profesor de matematica Ursu" nu este stupul orizontal, este stupul Dorobantiu Alexandru prezentata acum peste 60 de ani in urma. Citind Romania Apicola am ajuns si la nr 6-12 din 1945, unde am citit un titlu atragator "Pe campul apiculturii sistematice o noua inventie romaneasca", inventie care cred ca o sa o gatiti foarte atragatoare, mult discutata, pe care o ghiciti dumneavoastra. Pentru ca sa fie neinterpretabil, va pun la dispozitie duar doua pagini cele mai semnificative, mai ales cea de a doua !!
Fişiere ataşate
___Stupul Dorobantiu Alexandru 1_resize.JPG
___Stupul Dorobantiu Alexandru 2.JPG
jenica67

Mesajde Mircea_63 » 06 Apr 2013, 22:33

Jenica, imaginea din a doua pagina m-a lasat fara cuvinte! :o
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde alt stupar » 06 Apr 2013, 22:44

jenica67 scrie:feerary, asa zisul "stup profesor de matematica Ursu" nu este stupul orizontal, este stupul Dorobantiu Alexandru prezentata acum peste 60 de ani in urma. Citind Romania Apicola am ajuns si la nr 6-12 din 1945, unde am citit un titlu atragator "Pe campul apiculturii sistematice o noua inventie romaneasca", inventie care cred ca o sa o gatiti foarte atragatoare, mult discutata, pe care o ghiciti dumneavoastra. Pentru ca sa fie neinterpretabil, va pun la dispozitie duar doua pagini cele mai semnificative, mai ales cea de a doua !!

asa... pai cand eu ziceam ca avem de-a face cu un sarlatan sadea unii dintre colegii de forum s-au gasit sa-i ia apararea...
quod erat demonstrandum :lol:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE