Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

imi mor albinele

Mesajde badea razvan » 08 Apr 2013, 12:37

Salut eu si tatal meu vrem sa facem stupi dar am treminat anul 2012 cu 3 famili acum mi-au murit 2 , defapt 1 e pe cale sa moara . una stiu sigur ca a murit de la frig iar cealata vreu sa aflu de ce moare sau daca o mai pot salva . Albinele nu mai au capacitatea de a zbura acum 2-3 zile cand ieseau din stup plecau si nu veneau cu nimic in "cosulete" . am umblat cu tata in stup si le-am pus miere de mancare si a doua zi au mancato ma intreb de ce moare . nu mai pot zbura si le tremura picioarele

Nu prea avem experienta in albine acum vrem sa invatam
badea razvan

Re: imi mor albinele

Mesajde Mircea_63 » 08 Apr 2013, 12:49

Razvane, sunt multe de intrebat ca sa poata da cineva un raspuns cat de cat plauzibil.

Tratamente...ce, cum, cand...
Hrana...de care, cata...
Urme de diaree...
Descrierea stupului...impachetare...umezeala...curenti de aer...
Imprejurimile...factori de stress
Posibilitati teoretice de intoxicare? Ce ai in apropiere?

Cum a decurs pregatirea din toamna...cand ai avut ultimul puiet...cu ce hrana le-ai ajutat pentru iernare...cand...

Daca cele care zici ca trag sa moara, sunt cumva fara mancare, incearca sa la pulverizezi cu sirop peste albina, peste faguri...apoi da-le de mancare.

Descrierea ta e foarte sumara. Dintr-atat, doar mama Omida poate spune ce s-a intamplat acolo.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde badea razvan » 08 Apr 2013, 13:20

stupul a intrat foarte bine in iara era un stup cu etaj si era plin si sus si jos acum cand sa facut mai cald nu stiu dc nu am facuto din iarna i-am dat etajul jos . nu au diaree si nu cred ca intoxicate . acum 5 zile miau intrat furnici in stup poate ca e de la ele?
badea razvan

Mesajde Mircea_63 » 08 Apr 2013, 13:24

Eu stiu ca mierea sta in partea de sus, iar albinele in partea de jos. Pe masura ce consuma din miere, albina urca.
Asa ca daca tu ai dat jos "etajul"...eu nu mai inteleg nimic.

Nu e bine sa-ti umble furnicile prin stupi!!!
Mircea_63

Mesajde badea razvan » 08 Apr 2013, 13:37

nu cand l-am dat jos m-am asigurat ca au destula miere pe jos si le-am mai pus si eu . Un om m-a invatat sa pun pe o punga miere cu zahar pudra si punga pe rame su podisor
si apropo stiu ca nu e bine sa fie furnici dar cred ca a uvenit sa manance albine ca mureau i nstup si am scapat de ele ieseau dint-run copac la vro 5 m si le-am gazat roiul m-am asigurat ca nu ajunge la albine
si in stup mai era si jumate de fluture un fluture mare mancat pe jumate cred ca albinele i-au ros aripile din corp mai era 3 cm si o aripa avea 5-6 cm
badea razvan

Mesajde andrei c-ta » 08 Apr 2013, 17:00

si mie imi mor albine dar macar eu sunt convins de faptul ca le-am facut-o cu mana mea :cry: . Saptamana trecuta inainte sa vina valul de frig m-a mancat in fund si le-am dat sirop de zahar 1:1 in care am bagat lapte praf si drojdie de bere inactivata ,cred ca din cauza racirii vremii nu au tras siropul si l-au consumat dupa cateva zile cand temperatura a mai crescut si cred ca in timpul asta siropul sa alterat. Acum o familie care era restransa pe 4 faguri mai avea ieri 2 rame cu albina si tot gasesc in fata stupilor albine moarte sau amortite prinse pe firele de iarba. Le-am intoxicat :( . Ce e de facut?
andrei c-ta

Mesajde octav88 » 08 Apr 2013, 17:25

De unde ati avut sfatul acesta asa bun?
octav88

Mesajde andrei c-ta » 08 Apr 2013, 17:34

octav88 scrie:De unde ati avut sfatul acesta asa bun?

am crezut ca asa o sa le ajut sa se dezvolte da am facut-o lata si a iesit foarte rau adica exact invers .Acum imi pare rau de prostia care am facut-o dar oare le mai pot salva?
andrei c-ta

Mesajde popageorgian » 08 Apr 2013, 17:41

badea razvan scrie: le-am gazat roiul m-am asigurat ca nu ajunge la albine

esti sigur?
iti mureau albinele inainte sa gazezi furnicile?
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde italianu » 08 Apr 2013, 18:07

badea razvan scrie:Salut eu si tatal meu vrem sa facem stupi dar am treminat anul 2012 cu 3 famili acum mi-au murit 2 , defapt 1 e pe cale sa moara . una stiu sigur ca a murit de la frig iar cealata vreu sa aflu de ce moare sau daca o mai pot salva . Albinele nu mai au capacitatea de a zbura acum 2-3 zile cand ieseau din stup plecau si nu veneau cu nimic in "cosulete" . am umblat cu tata in stup si le-am pus miere de mancare si a doua zi au mancato ma intreb de ce moare . nu mai pot zbura si le tremura picioarele

Nu prea avem experienta in albine acum vrem sa invatam

RAZVANE sa-ti spun un SECRET :albinele nu mor de frig,ele mor de foame(asta-i vina ta) si de boala(si asta tot a ta)
pentru moartea albinelor,unde sint ele (stupina) nu a tratat nimeni cu oarece otravuri?
Un sfat, inainte sa va luati stupii,ati citit oareceva de albine :?:
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde proapis13 » 08 Apr 2013, 18:17

Eu unul suspectez o septicemie sau o intoxicare
Daca mureau si se tarau afara si inainte de gazarea furnicilor
raspunsul ti l-ai dat singur ;)
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cristi arad » 08 Apr 2013, 18:59

suspectez o stare de oboseala - uzura excesiva; daca privim in urma a fost un an calamitat de seceta urmat de o primavara rece si ploioasa adica un start pierdut, eu ma astept la o depopulare in saptamanile viitoare daca mai continua ploile, cel putin in V
cristi arad

Mesajde clncatalin » 08 Apr 2013, 20:26

pune niste poze
o imagine face cat 1000 de cuvinte
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa." - Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/catalin.calin.353
clncatalin

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 08 Apr 2013, 20:36

Ce sa caute furnicile si molia intr-o familie normala?
A-ti vazut de ex. astazi cate albine moarte sunt in fata stupilor, d-lor apicultori?
Se schimba generatiile, mai mor si ele, vedem albine epuizate tarandu-se pe jos, incapabile sa zboare, e ceva firesc, dar sa le tremure picioarele n-am vazut! Iertati-ma! S-a intamplat ceva!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde Mircea_63 » 08 Apr 2013, 20:38

Faptul ca le-ai pus sirop cu lapte praf si drojdie inactiva, nu e un motiv sa-ti moara. Eventual mureau innecate daca n-aveau ceva care pluteste.

Manifestarile sunt de intoxicatie...
Mircea_63

Mesajde andrei c-ta » 08 Apr 2013, 21:16

Mircea_63 scrie:Faptul ca le-ai pus sirop cu lapte praf si drojdie inactiva, nu e un motiv sa-ti moara. Eventual mureau innecate daca n-aveau ceva care pluteste.

Manifestarile sunt de intoxicatie...

da asa este cred ca este intoxicatie pt ca siropul a stat in hranitoare cateva zile deoarece vremea sa inrautatit si nu l-au tras imediat .
Cer scuze colegului ca am intrat pe topicul lui
andrei c-ta

Următorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE